Külaline kirjutas: ↑21 Juul 2025 20:34
Tolmukübe kirjutas: ↑21 Juul 2025 14:40Praegult on ka hea valida, kas jätta mu jutukesed vahele, ei pea lahti tegema, ei pea lugema, võib mu üldse ära blokeerida, et isegi ühtegi mu teemat näha poleks. Aga näed, sa ei saa nii lihtsa asjaga hakkama. Kui sa oleksid mu ära blokeerinud, siis sa ei saaks mu kallal hambaid teritada, aga näed, see tegevus meeldib sulle, annab elule mõtte (teise kallal iriseda) ja päev on ka korda läinud. Sa oled kõige tavalisem kiusaja ja mõnitaja. Kui sa seda poleks, oleksid mu juba ära blokeerinud, ega õiendaks siin teise inimese kallal. Kui sa tahad peale kübeme heietuste siit veel midagi lugeda, siis mina ei takista sul siia teemat tegemast ega sellele vastuseid saamast, mida siis saaksidki lugeda. Nii et hakka aga pihta, vähem möla, rohkem tegusid.
Sul on oma nende jutukestega mingi
mania grandiosa. Leiad,et jube vahva on kogu foorum oma isikliku eluga üle ujutada. Varem imesid veel välja mingeid suvalisi küsimusi, nüüd oled taandunud enda naba ümber urgitsemisele.
Minul pole mingit grandiosat, mina ei ujuta foorumit oma isikliku eluga üle, vaid teen erinevaid teemasid, erinevate pealkirjadega ja eri asjadest. Kui juba diagnoosimiseks läks, siis üks paranoia tunnustest on näha varjatud tähendusi, mida pole olemas. Seda võiks ravida, siis ei viirastu iga teema tagant minu isiklik elu. Isiklik elu on, kui teemapüstitus on konkreetne, nt Mati jättis mu maha, mis ma nüüd teen? Kui on üldine teema, nt partner keelab, siis see tähendabki, et teema on kontrollivast partnerist, mis võib olla nt maskeeritud, et nt armastuse sildi all tahab teisele head. Lugesin ühest raamatust, kuidas mees keelas naisel vanematega suhtlemise ära, see käis nende aia taga autos istumas ja nutmas, et ei saa suhelda, mees aga kiitis, et vaata, kui tugev sa mul oled (tugev olla on teadupärast parem, kui nõrk olla). Jne. See on üldine teema, kellel on kokkupuuteid selliste isikutega, või mõtteid sellise tegevuse kohta, need siis võtavad siin sõna. Minul pole kontrollivat partnerit olnud, järelikult ei saa antud teema mu isikliku eluga seotud olla. Ja ma olen sulle võõras inimene, kust sina tead, milline mu isiklik elu on (olnud)? Kui kellegile viirastub minu teemades iga nurga taga abielumees, siis on võimalik, et see läheb juba eelmainitud diagnoosi alla, mida võiks ehk ravida, saab maailmast adekvaatsemalt aru. Ja paranoiad ründavad ka teisi inimesi, näiteks verbaalselt. Lihtsad asjad, mida lahti seletada.