Mingeid telefoniga viipamisi ma ei tunnista, kaardiga viipamist samuti mitte. Kaardimaksetest EU-s väga ei pääse tõesti, aga mina olen sularaha usku. Tembeldage mind nüüd kui tahes lamemaalaseks ja idioodiks, aga minule meeldib kui minu raha on minu käes. Füüsiliselt või mingi omandi näol, näiteks kinnisvara. Jah, muidugi ma kasutan pangakontot ning kaarti, aga laias laastus omad niimoodi ikkagi pank sinu finantside üle täielikku kontrolli.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2024 16:38Ei tea, mis raha peab eraldi kaasa võtma? Telefon ikka kaasas on, et maksta. Või peate enne restorani minekut küla pealt raha kokku laenama?Juustup kirjutas: ↑18 Juul 2024 15:09Tõsi, aga ikkagi oleks loogiline ise ka mingi raha kaasa võtta. Mina nii välja ei läheks, et mul endal raha pole.Külaline kirjutas: ↑18 Juul 2024 08:48
Sellest ma ju räägingi. Sellepärast peabki kutsuja olema valmis mõlema arve maksma ja kui ta seda ei soovi/ taha/saa, siis ärgu kutsugu..
/Juustup
Kõige nõmedam näide minu enda kogemuse baasil:
Mul oli vaja kanda ühest enda pangast teise iseenda panka raha. Summa polnud röögatu, kuid siiski päris suur. Mis juhtus? Ma pidin kolm! päeva selle pangaga vaidlema ning neile aru andma kust minu raha tuleb. Nad lihtsalt hoidsid seda kinni! Põhjenduseks toodi mingid petuskeemid ja küberrünnakud jne. Ma ei kujuta ette kui see oleks mul nt viimane raha olnud,ilmselt nende loogika järgi oleksin ma pidanud nädal aega nälgima. Ja kõige "toredam" on see, et kui mul poleks nutitelefoni olnud, oleks ma pidanud eraldi pangakontorisse minema selleks, mis näiteks välismaal elades polekski olnud võimalik(õnneks olin ma Eestis)
Ühesõnaga minu jutu mõte on see, et kõik kellel on vaba raha,võiksid vähemalt osa sellest suunata kuhugi kinnisvara või väörismetallide alla. Pangad on ebastabiilsed, mitte meie ei kontrolli pankasid, vaid nemad meid. Pank peab olema, aga mingi varu kuskil väärismetallide, kinnisvara, väärtpaberite vms näol ei tee kindlasti halba.
/Juustup