Suhtlus ja nutiseade

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:55 ma ei hakka arvuti asemel telefoni kasutama ainult seetõttu, et: telefonis saab ka seda teha. Aga mulle meedib, et arvutil on suur ekraan ja klaviatuur. Telefon ikkagi ei ole võimeline ületama seda mugavust, mida pakub arvuti. Arvutis sisselogimiseks mitu võimalust, võib telefoni abiga, aga võib ka ID-kaardiga.

Poes maksan: pangakaart ja pin. See on jälle muidugi maitse asi (kuidas kellelgi mugavam), aga minu meelest on väikest pangakaarti käepärasem välja võtta kui kobakamat telefoni.
Ma teen mõlemas ülekandeid, nii telefonis kui arvutis. Minu jaoks on oluline nii kiirus, mugavus kui valikuvõimaluste olemasolu. Ma ei ole alati arvuti juures. Kui laps helistab, et ta on kassas, aga paar eurot jääb puudu, siis ma saan need talle kohe saata. Ma ei hakka ju ütlema, et oota, kuni ma bussist maha tulen ja koju jalutan.

Minul ei ole ka pangakaarti lihtsam välja võtta kui telefoni, sest telefon taskus, pista ainult käsi taskusse. Kaart on sul paratamatult sammu võrra kaugemal, kuna on millegi sees, mille sa ju samuti pead välja võtma kusagilt.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Aga kaart on kergem, kui seda rasket, kobakat telefoni välja vedida.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:50
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:41
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:25 Miks sa telefonis pead panka kasutama? Telefoni kaudu on ju inimestel tavaliselt smart-ID. Ehk siis ka lauaarvuti või läpaka kaudu sisenedes sisened panka telefoni abiga.
Sest mul on vaja panka kasutada ka muul ajal kui arvuti ligiduses.
Kas mina olen sul seda keelanud?

Ma vastasin inimesele, kes ei jaksanud ära imestada, miks peaks panka telefonis kasutama. Mina vastasingi talle, et ei pea, kui ei taha, aga panka sisenemine käib ju nutitelefoni kaudu.
:D
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:25
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:20
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 12:48

Milleks selline oma elu piiramine ja keeruliseks tegemine?

Kuidas sa panka kasutad, kui sul telefonis netti ei ole? Pin-kalkulaatoriga?
Pole elus telefonis panka kasutanud? Miks seda peaks tegema?
Miks sa telefonis pead panka kasutama? Telefoni kaudu on ju inimestel tavaliselt smart-ID. Ehk siis ka lauaarvuti või läpaka kaudu sisenedes sisened panka telefoni abiga.
Pole üldse vajadust panka siseneda. Milleks? Aga kui ongi, siis telefoni selleks tõesti ei vaja.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 12:48
Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 12:56 sellise jama vältimiseks pole mul telefonis netti. kui keegi ninapidi oma seadmes istub, kõnnin minema.

Uhh, telefonis panka kasutada - ebamugavaim asi üldse, kiri pisike kirbusitt ja väga tüütu on seal trükkida. Mina kasutan panka läpakas ja ID-kaardiga, muid autentimise viise pole seni vaja olnud.
Külaline

Lastele rahaülekandeks, juuksuris maksmiseks vms küll kuskile panka sisse ei logi, sularaha pole kunagi kaasas.
Nõiamoor
Kontakt:

Lapsel on ikka kuu taskuraha, mitte ei kasuta vanemat igapäevase finantsvahendina, ega ma mingi ATM pole. Juuksur tahab mul nagunii sula ja küünetehnik ja kosmeetikul pole samuti selle vastu midagi. Aga makseterminalid on ju olemas, miks ma pean kuskile logima ja sudima ülekannet, kui on olemas viipemakse kaardiga?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 16:17 Lastele rahaülekandeks, juuksuris maksmiseks vms küll kuskile panka sisse ei logi, sularaha pole kunagi kaasas.
Mul pole rahakottigi.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 16:45 Lapsel on ikka kuu taskuraha, mitte ei kasuta vanemat igapäevase finantsvahendina, ega ma mingi ATM pole. Juuksur tahab mul nagunii sula ja küünetehnik ja kosmeetikul pole samuti selle vastu midagi. Aga makseterminalid on ju olemas, miks ma pean kuskile logima ja sudima ülekannet, kui on olemas viipemakse kaardiga?
Sellele sula tahtvale juuksurile saadki maksta ülekandega oma pangaäpis. Ei pea selleks sularaha puuga seljas tassima. Me ei ela kiviajal.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 16:45 Lapsel on ikka kuu taskuraha, mitte ei kasuta vanemat igapäevase finantsvahendina, ega ma mingi ATM pole. Juuksur tahab mul nagunii sula ja küünetehnik ja kosmeetikul pole samuti selle vastu midagi. Aga makseterminalid on ju olemas, miks ma pean kuskile logima ja sudima ülekannet, kui on olemas viipemakse kaardiga?
Kuskilt pidevalt sula käia võtmas on ju sada korda ebamugavam, kui telefonis ülekandeid teha. Ega see ei tähenda siis iga kord uuesti mingite numbrite sissetoppimist, nagu sina näid arvavat (rääkisid mingist kribukirjast).
Külaline

Ma ei ole 15a sularaha väga kasutanud. Ja olen veel noor alles. Mul on just kõike mugav telefonist kasutada. Mul kodus üldse arvutit enam polegi(ok üks vana juust on, mis on megaaeglane 10+ aastat vana).
Eks see ole ka harjumuse asi vist.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 16:48
Sellele sula tahtvale juuksurile saadki maksta ülekandega oma pangaäpis. Ei pea selleks sularaha puuga seljas tassima. Me ei ela kiviajal.
Mul selline tunne, et ta ei oska lihtsalt pangaäppi kasutada või üldse nutika võimalusi, siis tundubki nii keeruline ja üle mõistuse.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 12:48
Guest kirjutas: 27 Veebr 2026 12:56 sellise jama vältimiseks pole mul telefonis netti. kui keegi ninapidi oma seadmes istub, kõnnin minema.

minu elu ei ole keeruline. pangas käin kodus arvutist, poleks selle pealegi tulnud, et tänaval jooksupealt pangast läbi hüpata :D
Nõiamoor
Kontakt:

Ma võin öelda, et juuksuris käin kord kuus Eestis, paar rahatähte mahuvad isegi telefoni kaante vahele, ei pea puuga seljas vedama, ega ma krt 10-sendistes maksa :D. Sularaha välja pole ka vaja võtta, osa minu enda sissetulekust on samuti sularahas. Mis pangaäppi vms äppi puutub, siis mulle ei meeldi üldse neid telefonis kasutada või misiganes toiminguid seal teha - ekraan pisike, klahvistik samuti. Läpaka ekraan on kordi suurem ju, telost vaatan vahest bussiaegu, ilmateadet või kirjutan messengeri vajadusel.
Mu töö eeldab 8 tundi kahe suure monitoriga arvutis olemist ja köögilaual on läpakas - miks ja millal seda telefoni üldse peaks vaja olema? Jätame helistamisfunktsiooni välja muidugi, aga ka seda kasutan harva.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 18:10 osa minu enda sissetulekust on samuti sularahas.
:shock: :shock: :shock:
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 28 Veebr 2026 18:18
Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 18:10 osa minu enda sissetulekust on samuti sularahas.
See ei ole palgatöö, aga mis seal siis imelikku on? Jutt ei ole ka mingitest ebanormaalselt suurtest summadest - mõned sajad kalendrikuus.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 22:19
See ei ole palgatöö, aga mis seal siis imelikku on? Jutt ei ole ka mingitest ebanormaalselt suurtest summadest - mõned sajad kalendrikuus.
Saad ümbrikupalka? Kuidas selline asi tänapäeval üldse võimalik on? Ja et keegi veel ise on rahul sellega? Anna abi.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 28 Veebr 2026 22:19
Paarsada eurot kuus on üsna korralik raha. Ei ole palgatöö? Mis see on siis? Üüritulu?
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 14:55
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:50
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:41
Sest mul on vaja panka kasutada ka muul ajal kui arvuti ligiduses.
Kas mina olen sul seda keelanud?

Ma vastasin inimesele, kes ei jaksanud ära imestada, miks peaks panka telefonis kasutama. Mina vastasingi talle, et ei pea, kui ei taha, aga panka sisenemine käib ju nutitelefoni kaudu.
Ilmselt pole see, kellelt küsiti, aga ma ei hakka arvuti asemel telefoni kasutama ainult seetõttu, et: telefonis saab ka seda teha. Aga mulle meedib, et arvutil on suur ekraan ja klaviatuur. Telefon ikkagi ei ole võimeline ületama seda mugavust, mida pakub arvuti. Arvutis sisselogimiseks mitu võimalust, võib telefoni abiga, aga võib ka ID-kaardiga.

Poes maksan: pangakaart ja pin. See on jälle muidugi maitse asi (kuidas kellelgi mugavam), aga minu meelest on väikest pangakaarti käepärasem välja võtta kui kobakamat telefoni.

Pildistamiseks kasutan enamasti telefoni (sest telefon on alati kaasas). On ka kompaktkaamera veel alles, aga seda pole alati meeles kaasa võtta.
Äkki sa loeksid enne vastamist konkreetse kommentaari ja sellele eelneva jutulõime läbi. Jutt ei käi absoluutselt sellest, mida sina praegu siin kirjutad.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 15:44
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:25
Guest kirjutas: 28 Veebr 2026 13:20

Pole elus telefonis panka kasutanud? Miks seda peaks tegema?
Miks sa telefonis pead panka kasutama? Telefoni kaudu on ju inimestel tavaliselt smart-ID. Ehk siis ka lauaarvuti või läpaka kaudu sisenedes sisened panka telefoni abiga.
Pole üldse vajadust panka siseneda. Milleks? Aga kui ongi, siis telefoni selleks tõesti ei vaja.
Mis sa sellega öelda tahad? Sul ei ole internetipanka ka? Ülekandeid ei tee kunagi? Oma raha seisu ja liikumisi ei vaata kunagi?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 5 külalist