Oi mina küll nägin alles eile Kadriorus seda hispaanlast roomamas. Ei neist lahti saa, kui juba tulnud.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:43Mis tähtsust sel on millal need teod seal kontrollimatult on paljunenud. Näha on, et ette pole midagi võetud. Kadriorus tekkisid ka ca laulupeo paiku aga kohe reageeriti ja praeguseks pole kuu aega ühtegi näha olnud. On küll õige võtta vastutusele neid, kes probleemiga ei tegele sest see ohustab lõppkokkuvõttes kogu Eesti loodust, kõiki meid.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:59 Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?
Hispaania teeteod
-
Külaline
-
Külaline
Jah muidugi on sissetoodud. Paraku neil kõigil on palju kahjureid samuti. Selles see vahe ongi, et looduslikud liigid saavad ise hakkama, aga neid sissetoodud kultuurtaimi pead hooldama. Pritsima haiguste vastu, lõikama, väetama, kastma jne. Jah me vajama neid selleks, et midagi süüa, sest me inimesed oleme ka selles kliimas sisse tulnud võõrliik ja vajame toiduks soojamaa taimi. Aga see paraku viib ka kohaliku looduse tasakaalust välja.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:59Sel juhul on ka maasikad, kartulid, tomatid, kurgid, rukis, õunapuu, ploomid, porgandid .... (lõputu nimekiri) "sissetoodud taim"? Jah, tõsi, eks 200-500 aastat tagasi nad tõesti sisse toodud said. Aga küsingi, et kust see piir läheb. Ma ei nõustu sinuga, et piir sealt läheb, kas looduses kasvab või mitte.
-
Külaline
Jutt oli sellest, nagu peaks võõrliike vähem sisse tooma. Et siis pole teol süüa. Et seega lõpetame tomati, kartuli, kurgi, rukki, ubade, herneste, porgandite, kaalikate ... kasvatamise aedades?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 15:27Jah muidugi on sissetoodud. Paraku neil kõigil on palju kahjureid samuti. Selles see vahe ongi, et looduslikud liigid saavad ise hakkama, aga neid sissetoodud kultuurtaimi pead hooldama. Pritsima haiguste vastu, lõikama, väetama, kastma jne. Jah me vajama neid selleks, et midagi süüa, sest me inimesed oleme ka selles kliimas sisse tulnud võõrliik ja vajame toiduks soojamaa taimi. Aga see paraku viib ka kohaliku looduse tasakaalust välja.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 13:59Sel juhul on ka maasikad, kartulid, tomatid, kurgid, rukis, õunapuu, ploomid, porgandid .... (lõputu nimekiri) "sissetoodud taim"? Jah, tõsi, eks 200-500 aastat tagasi nad tõesti sisse toodud said. Aga küsingi, et kust see piir läheb. Ma ei nõustu sinuga, et piir sealt läheb, kas looduses kasvab või mitte.
-
Külaline
Jutt on Hansaplanti reageerimisest nende endi massilise tigudearmee osas, mis se e minu koduaed sinna puutub. Mul neid õnneks veel pole aga sellise ükskõiksuse juures pole neist kellelgi lõpuks pääsu.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 14:01Aga kes peab sinu koduõuel siis reageerima? Hansaplant ja muud aiandid? KOV?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:43Mis tähtsust sel on millal need teod seal kontrollimatult on paljunenud. Näha on, et ette pole midagi võetud. Kadriorus tekkisid ka ca laulupeo paiku aga kohe reageeriti ja praeguseks pole kuu aega ühtegi näha olnud. On küll õige võtta vastutusele neid, kes probleemiga ei tegele sest see ohustab lõppkokkuvõttes kogu Eesti loodust, kõiki meid.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19 Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.
Mõttetut juttu ajad.
Ise olen neid mujal korjamas käinud
-
Külaline
Siis on ju väga hästi kui ainult ühte nägid. Naiivne olnukski loota, et 100% kõik otsa said kui oli umbes sama palju nagu esilehel oleval pildil.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 15:22Oi mina küll nägin alles eile Kadriorus seda hispaanlast roomamas. Ei neist lahti saa, kui juba tulnud.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:43Mis tähtsust sel on millal need teod seal kontrollimatult on paljunenud. Näha on, et ette pole midagi võetud. Kadriorus tekkisid ka ca laulupeo paiku aga kohe reageeriti ja praeguseks pole kuu aega ühtegi näha olnud. On küll õige võtta vastutusele neid, kes probleemiga ei tegele sest see ohustab lõppkokkuvõttes kogu Eesti loodust, kõiki meid.Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 14:19 Lolliks läinud? Miks peaks Hansaplant vastutama tigude epideemia eest, mis algas tegelikult hoopis muudest piirkondadest? Hansaplanti juurde on teod jõudnud alles hiljuti, Lääne-Harju vallas on nad olemas juba 20-25 aastat.
-
Külaline
Ma võin võtta kanget mürki, et Hansaplant korjab ja tõrjub neid tegelasi 10 korda intensiivsemalt (ning tõhusamalt) kui suvaline aiaomanik. Piltki tõestab, kuidas teod põgenevad elu eestGuest kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:39Jutt on Hansaplanti reageerimisest nende endi massilise tigudearmee osas, mis se e minu koduaed sinna puutub. Mul neid õnneks veel pole aga sellise ükskõiksuse juures pole neist kellelgi lõpuks pääsu.Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 14:01Aga kes peab sinu koduõuel siis reageerima? Hansaplant ja muud aiandid? KOV?Guest kirjutas: ↑17 Aug 2025 10:43
Mis tähtsust sel on millal need teod seal kontrollimatult on paljunenud. Näha on, et ette pole midagi võetud. Kadriorus tekkisid ka ca laulupeo paiku aga kohe reageeriti ja praeguseks pole kuu aega ühtegi näha olnud. On küll õige võtta vastutusele neid, kes probleemiga ei tegele sest see ohustab lõppkokkuvõttes kogu Eesti loodust, kõiki meid.
Mõttetut juttu ajad.
Ise olen neid mujal korjamas käinud
Su jauramine on väga imelik. Kui sinu või sõbranna õu võililli täis on, siis on süüdi Hortes?
-
Külaline
Muidugi peavad nad panema suures koguses mürki, sest muidu oleks nende müüdavad taimed kõik augulised ja müüa poleks midagi. Kui keegi neid seal müügiplatsil massiliselt näeb, ka siis ei ostaks neid taimi ju mitte keegi. Loomulikult tõrjuvad elu eest.Ma võin võtta kanget mürki, et Hansaplant korjab ja tõrjub neid tegelasi 10 korda intensiivsemalt (ning tõhusamalt) kui suvaline aiaomanik. Piltki tõestab, kuidas teod põgenevad elu eest![]()
![]()
-
Külaline
Videot nägid või? ElueestKülaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 20:56Piltki tõestab, kuidas teod põgenevad elu eest
-
Külaline
Kas see 1. lehel pandud pilt pole siis teest Hansaplanti lähedal? Paksult neid tigusid täis. Ma ei vaataks sellise poe poolegi, kuhu ma pean üle tigude minema.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:41Muidugi peavad nad panema suures koguses mürki, sest muidu oleks nende müüdavad taimed kõik augulised ja müüa poleks midagi. Kui keegi neid seal müügiplatsil massiliselt näeb, ka siis ei ostaks neid taimi ju mitte keegi. Loomulikult tõrjuvad elu eest.Ma võin võtta kanget mürki, et Hansaplant korjab ja tõrjub neid tegelasi 10 korda intensiivsemalt (ning tõhusamalt) kui suvaline aiaomanik. Piltki tõestab, kuidas teod põgenevad elu eest![]()
![]()
-
Külaline
Kas sa arvad, et 100 km raadiuses ümber Hansaplanti on teed kõik tema vastutusel? Sina tõrjud tigusid oma koduõuel, mitte naabri juures ega külatänaval, kas pole. Rääkimata riigimetsas tigude püüdmisest. Kuskohast tuleb see rumalus, mis muudkui kõige enda ümber süüdistab, nägemata, et ise ollakse samasugune.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 00:12Kas see 1. lehel pandud pilt pole siis teest Hansaplanti lähedal? Paksult neid tigusid täis. Ma ei vaataks sellise poe poolegi, kuhu ma pean üle tigude minema.Külaline kirjutas: ↑18 Aug 2025 22:41Muidugi peavad nad panema suures koguses mürki, sest muidu oleks nende müüdavad taimed kõik augulised ja müüa poleks midagi. Kui keegi neid seal müügiplatsil massiliselt näeb, ka siis ei ostaks neid taimi ju mitte keegi. Loomulikult tõrjuvad elu eest.Ma võin võtta kanget mürki, et Hansaplant korjab ja tõrjub neid tegelasi 10 korda intensiivsemalt (ning tõhusamalt) kui suvaline aiaomanik. Piltki tõestab, kuidas teod põgenevad elu eest![]()
![]()
-
Külaline
Mina ei arva midagi ega süüdista kedagi. Lihtsalt küsisin, kas sel pildil olev tee viib mõnda Hansaplanti kauplusse. Jah, ma sellist teed mööda sinna poodi ja tagasi ei kõnniks. Mis 100 km?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 15:39Kas sa arvad, et 100 km raadiuses ümber Hansaplanti on teed kõik tema vastutusel?
-
Külaline
Mina ei tea, kuhu see viib, mina seal jala pole käinud, aga Hansaplanti territooriumil ma ei ole ühtki tigu näinud. Muidugi peletaks see ju eemale, kui nendest seal kubiseks. Ilmselgelt ei saaks nad endale lubada ka seda, et need hingehinnaga müüdavad taimed oleks ära söödud. Iga taim maksab suurt raha. Seega peavad nad neid ka tõrjuma. Ega nad kogu ümbruskonda puhtaks lüüa vast ei suuda.Guest kirjutas: ↑19 Aug 2025 20:32Mina ei arva midagi ega süüdista kedagi. Lihtsalt küsisin, kas sel pildil olev tee viib mõnda Hansaplanti kauplusse. Jah, ma sellist teed mööda sinna poodi ja tagasi ei kõnniks. Mis 100 km?Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 15:39Kas sa arvad, et 100 km raadiuses ümber Hansaplanti on teed kõik tema vastutusel?
-
Külaline
No vaat. Sa ei tea, kas see on Hansaplanti viiv tee. Aga kippusid kommenteeriaid kohe süüdistama.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 23:16Mina ei tea, kuhu see viib, mina seal jala pole käinud
Tahaks ka teada, millisest teest on pilt tehtud ja milline seos on sel fotol Hansaplantiga. Otsetee sinna? Siis küll suht pahasti ja külastust takistav.
Või on see pilt lihtsalt suvalisest jalgteest ja Hansaplantiga puudub igasugune seos?
-
Külaline
Kommenteerija, kes pildi pani, oli see, kes süüdistas Hansaplanti, ning talle vastati. Sul on asjad segi. Vastaja ei peagi teadma, mis pildiga tegu on. Pildi panija peab teadma. Ja taas - miks sa arvad, et Hansaplant peaks vastutama ümberkaudsetelt teedelt tigude hävitamise eest? Selline pilt ei ole seal ka kindlasti kogu aeg, teod tulevad välja niiske ilmaga või õhtuhämaruses. Sa vist ei tea eriti neist tigudest, arvad, et "koristatagu ära"? Neid ei saa ometi kogu piirkonnast ära koristada, kui nad juba olemas on.Guest kirjutas: ↑20 Aug 2025 00:33No vaat. Sa ei tea, kas see on Hansaplanti viiv tee. Aga kippusid kommenteeriaid kohe süüdistama.Külaline kirjutas: ↑19 Aug 2025 23:16Mina ei tea, kuhu see viib, mina seal jala pole käinud
Tahaks ka teada, millisest teest on pilt tehtud ja milline seos on sel fotol Hansaplantiga. Otsetee sinna? Siis küll suht pahasti ja külastust takistav.
Või on see pilt lihtsalt suvalisest jalgteest ja Hansaplantiga puudub igasugune seos?
-
Külaline
Kuskandis sa selle foto tegid? Kas see on Hansaplanti territooriumil? Või kusagil selle läheduses, ja kui jah, siis kui kaugele see tee Hansaplantist jääb?Guest kirjutas: ↑10 Aug 2025 11:59 Hansaplanti juures on neid paksult täis, kas ei oleks aeg panna neid vastutama, maksma tõrje eest?
![]()
-
Külaline
Huvitav, et pilt ise on selle Hansaplanti postituse juurest kadunud?
-
Külaline
Pole ju kadunud? Näen küll 1. lehekülje 3. postituse juures.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 15:39 Huvitav, et pilt ise on selle Hansaplanti postituse juurest kadunud?
Korduvalt olen küsinud, kus see pilt tehtud on ja kuidas see Hansaplantiga seotud peaks olema, aga pildi postitaja pole vastanud.
-
Külaline
Veider, mina näen seal ainult sõna "image", pilti ennast mitte.Guest kirjutas: ↑21 Aug 2025 00:59Pole ju kadunud? Näen küll 1. lehekülje 3. postituse juures.Külaline kirjutas: ↑20 Aug 2025 15:39 Huvitav, et pilt ise on selle Hansaplanti postituse juurest kadunud?
Korduvalt olen küsinud, kus see pilt tehtud on ja kuidas see Hansaplantiga seotud peaks olema, aga pildi postitaja pole vastanud.
Jah, mina ka ei näe. Ma näen ühte lauset ja selle alla on kirjutatud Pilt, aga sinna peale vajutada ei anna ja ühtegi pilti pole nähtaval. Aga ma veel mäletan seda pilti, kuidas tee oli neid paksult täis.
-
Külaline
Vaatasin - arvutis mina ka ei näe. Aga telefonis on pilt täiesti olemas nii esimesel lehel kui ka siin lehel, keegi eile kell 15.29 kopis.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Tolmukübe ja 2 külalist