Ma tean. Aga kui ettevõtte poliitika on, et 30+ vanuseid nad enam ei palka, siis ei ole mõtet oma aega vestlusel käimise peale kulutada. Seal tuleb nagunii välja, kui vana sa oled. Nagu siin juba öeldi: ega kott peas sinna ju ei lähe.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 14:38
CV on ametlik dokument, sinna ei märgita oma sünniaega (ega lapsi). Seal sa jagad ainult seda infot, mis on oluline selle konkreetse ametikoha jaoks, kuhu sa kandideerid.
Miks noored edukad inimesed enesetappe sooritavad ...
-
Külaline
-
Külaline
Introverdid on kohati ikka väga karismaatilised esinejad ja kõnelejad. Avaliku esinemise kvaliteet pole minu meelest üldse eriti seotud isiku ekstravertsuse või introvertsusega. Mul on kodus üks väga suur introvert, kel on suurepärased esinemisevõimed. Häid ekstraverte esinejaid tean kuidugi ka.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:28 Hehh, ma olen märganud, et need, kes muidu on hirmus jutukad ja lärmakad, kukuvad näost ära, kui peab kusagil esinema ja siis nad pushivad ette neid, kes päriselt on kogu aeg vaiksed ja tagasihoidlikud - kuule mine esine sina, mina olen introvert. Introvert ei julge väga vastu vaielda, läheb ja esinebki selle ekstraverdi eest ära.
-
Külaline
Jah, aga siis pole ju imestada, et vanemad inimesed on vingus või pahurad või kurvameelsed või hakkavad alkoholi tarvitama. Oled nagu lõksus: töökoht on ammu ammendanud, pensionini on veel 10-15 aastat aega, aga uut tööd pole ka kuskilt võtta, kui just koristajaks või kassapidajaks ei lähe. Mis palka seal makstakse, teate vast isegi. Täitsa hull ja lootusetu olukord, tean omast käest.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 13:22
Seetõttu polegi mõistlik töökohalt lahkuda vaid töötada kuni pensionini samas ettevõttes.
-
Külaline
Ma väga naudin Skandinaavias seda, et seal näeb mehi tegemas töid, mida meil ainult naised. Meeskasvatajad, meesõpetajad, meeskassapidajad, meeskoristajad jne. Ja naisi tegemas töid, mida meil ainult mehed. Kõiksuguste masinate roolis, ehitusplatsil jne.
Kui näen meedias järjekordselt kaeblemas mõnda ettevõtjad, et ta peab kindlasti välismaalt töölisi sisse tooma, siis tahaks küll küsida, et kas see töökäte puudus sul pole mitte sellest, et sinu silmis kõlbavad tööle ainult teatud vanuses ja teatud soost isikud. Äkki laiendaks seda ringi.
Kui näen meedias järjekordselt kaeblemas mõnda ettevõtjad, et ta peab kindlasti välismaalt töölisi sisse tooma, siis tahaks küll küsida, et kas see töökäte puudus sul pole mitte sellest, et sinu silmis kõlbavad tööle ainult teatud vanuses ja teatud soost isikud. Äkki laiendaks seda ringi.
-
Külaline
Muidugi kui ta oma valdkonda hästi tunneb ja selgitada oskab. Ja muidugi kogemuse suurenedes kasvab enesekindlus ja seda vabam sa laval oled. Aga see, mida introvert enne esinemist tunneb ja juba nädalaid enne seda, on väga kurnav. Oksendamiseni välja.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 17:09Introverdid on kohati ikka väga karismaatilised esinejad ja kõnelejad. Avaliku esinemise kvaliteet pole minu meelest üldse eriti seotud isiku ekstravertsuse või introvertsusega. Mul on kodus üks väga suur introvert, kel on suurepärased esinemisevõimed. Häid ekstraverte esinejaid tean kuidugi ka.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:28 Hehh, ma olen märganud, et need, kes muidu on hirmus jutukad ja lärmakad, kukuvad näost ära, kui peab kusagil esinema ja siis nad pushivad ette neid, kes päriselt on kogu aeg vaiksed ja tagasihoidlikud - kuule mine esine sina, mina olen introvert. Introvert ei julge väga vastu vaielda, läheb ja esinebki selle ekstraverdi eest ära.
-
Külaline
Ma nägin mingit saadet, kus näidati üht noormeest, kes töötab modellina, et tema on nüüd lasteaiakasvataja. Ja küll siis kiideti ette ja taha, direktor oli vaimustuses, rääkis, et kõik vanemad tahavad oma rühma seda noormeest, aga kahjuks on teda ainult üks. Siis mõtlesin, et päris ebaõiglane, noormehel puudus väljaõpe, ta ei teinud seal midagi erilist, aga tema on nüüd mingi superstaar, sest teeb tööd, mida mehed tavaliselt ei tee. Aga loomulikult võiks paljusid töid teha mehed, mida teevad praegu naised ja ka vastupidi.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 17:13 Ma väga naudin Skandinaavias seda, et seal näeb mehi tegemas töid, mida meil ainult naised. Meeskasvatajad, meesõpetajad, meeskassapidajad, meeskoristajad jne. Ja naisi tegemas töid, mida meil ainult mehed. Kõiksuguste masinate roolis, ehitusplatsil jne.
-
Külaline
Kuna olen ise introvert, siis tahaksin vastu vaielda. Olen esinemist harjutanud, samamoodi teevad teised introverdid. Ka ekstraverdil ei tule esinemine niisama lambist hästi välja. Harjutama peavad kõik ja oma hirmudega silmitsi seisma peavad kõik. Ülikoolis on suur osa õppejõude introverdid. Tuuli Roosma ütles, et ta on introvert. Endaga peavad inimesed tegelema ja saavad väga hästi hakkama. Igal inimesel on asju, mis on nende jaoks raskemad ja teised jälle kergemad.Muidugi kui ta oma valdkonda hästi tunneb ja selgitada oskab. Ja muidugi kogemuse suurenedes kasvab enesekindlus ja seda vabam sa laval oled. Aga see, mida introvert enne esinemist tunneb ja juba nädalaid enne seda, on väga kurnav. Oksendamiseni välja.
-
Külaline
See kõlab pigem sotsiaalfoobiana.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 17:16Aga see, mida introvert enne esinemist tunneb ja juba nädalaid enne seda, on väga kurnav. Oksendamiseni välja.
-
Külaline
CV ülekuhjamine näitab aga jällegi seda, et sa ei oska eristada olulist ja ebaolulist infot. Näiteks kui ma kandideerin eriklassi õpetajaks, siis miks ma peaksin CV-sse märkima, et ma põllumajanduses laborandina olen töötanud? Mina isiklikult lisan alati sellise haridus- ja töökäigu, mis mulle konkreetselt mingeid eeliseid annab sellel töökohal.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:17Kui sa seal CV-s üle poole oma karjäärist välja lõikad, siis jääb ikka väga poolik pilt sinu tegelikust kogemustest ja oskustest. Kukud samale tasemele gümnaasimi lõpetajaga, kellel pole sinna eriti midagi panna. Aga sa ei võrdu oma kogemuste, teadmise koha pealt gümnaasiumi lõpetajaga, kaugeltki mitte.
-
Külaline
No seda ma ütlesingi, et harjutama peab. Loomulikult ilma ettevalmistuseta ei esine keegi hästi. Pole seda öelnudki, et ekstravert ei pea avalikuks esinemiseks valmistuma. Küll aga ta suudab ka kehva ettevalmistumise korra seal laval klouni ka teha ja rahvast naerutada, sest talle meeldib tähelepanu. Tal ei hakka hääl värisema, keha vabisema ja nägu punetama.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 17:22Kuna olen ise introvert, siis tahaksin vastu vaielda. Olen esinemist harjutanud, samamoodi teevad teised introverdid. Ka ekstraverdil ei tule esinemine niisama lambist hästi välja. Harjutama peavad kõik ja oma hirmudega silmitsi seisma peavad kõik. Ülikoolis on suur osa õppejõude introverdid. Tuuli Roosma ütles, et ta on introvert. Endaga peavad inimesed tegelema ja saavad väga hästi hakkama. Igal inimesel on asju, mis on nende jaoks raskemad ja teised jälle kergemad.Muidugi kui ta oma valdkonda hästi tunneb ja selgitada oskab. Ja muidugi kogemuse suurenedes kasvab enesekindlus ja seda vabam sa laval oled. Aga see, mida introvert enne esinemist tunneb ja juba nädalaid enne seda, on väga kurnav. Oksendamiseni välja.
Jajah neid, kes end introverdiks kuulutavad, aga tegelikult igal võimalikult hetkel eputavad, esinevad, üle kõige kamandavad, tean isegi. A mulle ju meeldib vahel üksi olla. Kõigile meeldib.
-
Külaline
Mitte kõigile ekstravertidele ei meeldi hirmsasti tähelepanu ja üldse on inimtüüpe rohkem kui mingi introvert ja ekstravert, nii tegelikult enam ei jagatagi kedagi. Sul on kuidagi väga mustvalged kõik asjad, et ekstraverdile hirmsasti meeldib esineda, aga vaene mina. Kõik nõuavad mingeid ebainimlikke asju nagu kolleegidega suhtlemine ja naeratamine. See on täiesti õpitud tegevus ja kõik saavad sellega hakkama, ei tasu sinna oma eripära taha niiväga pugeda. Ma võiks koguni öelda, et kuskil Hispaanias elav tugevate autistlike joontega inimene on ka parem suhtleja kui tüüpiline eestlane, kellel pole midagi viga, aga kes oma suhtlemisoskusega absoluutselt vaeva ei näe.Pole seda öelnudki, et ekstravert ei pea avalikuks esinemiseks valmistuma. Küll aga ta suudab ka kehva ettevalmistumise korra seal laval klouni ka teha ja rahvast naerutada, sest talle meeldib tähelepanu. Tal ei hakka hääl värisema, keha vabisema ja nägu punetama.
-
Külaline
Täpselt nii. Sellepärast siin need kurtjad ei leiagi omale uut tööd (suurest kogemusest ja heast haridusest hoolimata), kuna CV-d on nii ülekuhjatud ebaolulise mudruga, et keegi ei hakka neid üldse vaatamagi. Kui tahad, et sind tähele pandaks, siis räägi asjast.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 18:27CV ülekuhjamine näitab aga jällegi seda, et sa ei oska eristada olulist ja ebaolulist infot. Näiteks kui ma kandideerin eriklassi õpetajaks, siis miks ma peaksin CV-sse märkima, et ma põllumajanduses laborandina olen töötanud? Mina isiklikult lisan alati sellise haridus- ja töökäigu, mis mulle konkreetselt mingeid eeliseid annab sellel töökohal.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 15:17Kui sa seal CV-s üle poole oma karjäärist välja lõikad, siis jääb ikka väga poolik pilt sinu tegelikust kogemustest ja oskustest. Kukud samale tasemele gümnaasimi lõpetajaga, kellel pole sinna eriti midagi panna. Aga sa ei võrdu oma kogemuste, teadmise koha pealt gümnaasiumi lõpetajaga, kaugeltki mitte.
-
Külaline
Mis on üleliigne mudru?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 20:37kuna CV-d on nii ülekuhjatud ebaolulise mudruga,
Kas vanus ja sünniaasta ei peaks mitte üks oluliseimaid asju olema, mida sinna panna?
Ma ise olen 12 aastat ühes firmas tööl olnud. Tänu sellele ma ilmselt üsna igav kandidaat. Aga ma tahaks ala vahetada.
Aga enne seda firmat olin ma noorena(20.ndate alguses) hoopis teises valdkonnas tööl.
Mina arvan, et kuna muidu mu cv jääb väga väga lühikeseks, siis ma ikka mainin ka selle eelmise valdkonna ära seal.
-
Külaline
Vanust/sünnikuupäeva ei märgita juba ammu.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 21:02Mis on üleliigne mudru?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 20:37kuna CV-d on nii ülekuhjatud ebaolulise mudruga,
Kas vanus ja sünniaasta ei peaks mitte üks oluliseimaid asju olema, mida sinna panna?
Ma ise olen 12 aastat ühes firmas tööl olnud. Tänu sellele ma ilmselt üsna igav kandidaat. Aga ma tahaks ala vahetada.
Aga enne seda firmat olin ma noorena(20.ndate alguses) hoopis teises valdkonnas tööl.
Mina arvan, et kuna muidu mu cv jääb väga väga lühikeseks, siis ma ikka mainin ka selle eelmise valdkonna ära seal.
Kui sul töökogemuse alla eriti midagi lisada pole, siis jääb muidugi see vähene, mis sul on välja tuua.
-
Külaline
CV-s isiklike andmete kajastamine (vanus, aadress, perekonnaseis ja laste olemasolu):
kuna isiklikud andmed võivad osutuda diskrimineerimise aluseks, soovitab soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik vältida isiklike ja töösse mittepuutuvate asjaolude esitamist ja arutamist kandideerimisprotsessi käigus. Seega saate ise otsustada, kas peate vajalikuks oma vanuse, aadressi, perekonnaseisu ja laste olemasolu lisamist oma CV-sse. Üldjuhul ei ole nende andmete kajastamine vajalik.
https://www.tootukassa.ee/et/teenused/t ... ideerijale
kuna isiklikud andmed võivad osutuda diskrimineerimise aluseks, soovitab soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik vältida isiklike ja töösse mittepuutuvate asjaolude esitamist ja arutamist kandideerimisprotsessi käigus. Seega saate ise otsustada, kas peate vajalikuks oma vanuse, aadressi, perekonnaseisu ja laste olemasolu lisamist oma CV-sse. Üldjuhul ei ole nende andmete kajastamine vajalik.
-
Külaline
Isiklikud andmed ning kandideeritava ametikohaga mittehaakuv haridus ja töökogemus.
Nt kandideerid sekretäriks ja esitad 3 lk pikkuse CV, kus on loetletud, kuidas sa 2 aastat baaridaam olid, 1 aasta kinos popkorni müüsid, ametikoolis kokaks õppisid, 4 aastat laeval kajutiteenijana töötasid, viimased suved oled lastelaagris kasvataja olnud, 10 aastat tagasi said tantsutreeneri diplomi jne.
-
Külaline
Püha püss. Vanus pole oluline asi, mida mainida? Aga miks seda varjama peaks, et keegi on 55 aastat vana? Perekonnaseis ja aadress pole tõesti tööandjale v-o olulised, aga vanus siiski peaks olema kohe teada. Et pärast poleks mingit üllatust.Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 21:21 CV-s isiklike andmete kajastamine (vanus, aadress, perekonnaseis ja laste olemasolu):
Tegelikult on elukoht mõnel juhul samuti oluline.
-
Külaline
Et siis igale kohale kandideerides teed uue cv?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 21:27Isiklikud andmed ning kandideeritava ametikohaga mittehaakuv haridus ja töökogemus.
Nt kandideerid sekretäriks ja esitad 3 lk pikkuse CV, kus on loetletud, kuidas sa 2 aastat baaridaam olid, 1 aasta kinos popkorni müüsid, ametikoolis kokaks õppisid, 4 aastat laeval kajutiteenijana töötasid, viimased suved oled lastelaagris kasvataja olnud, 10 aastat tagasi said tantsutreeneri diplomi jne.
-
Külaline
Tänapäeval ju peab kandideerimisel kaasa panema motivatsioonikirja. Ma arvan, et saab otsustavaks, kas üldse cv lahti võetakse.
-
Külaline
See peaks olema elementaarne oma cv-d iga kandideerimise jaoks veidi kohandada. Osad tõesti lasevad igale poole ühe ja sama, isegi motivatsioonikirja ei viitsi muuta ja siis imestavad, miks vestlusele ei kutsuta. Olen näinud selliseid CV-sid, kus on kandideeritud näiteks personalijuhi kohale, aga CV-s on kirjutatud, et otsin koka kohta näiteks. Siis loomulikult pole see inimene eriti tõsiseltvõetav. Mõni laseb neid kandideerimisi tõesti 30 tk päevas, aga sellegipoolest peab natuke siiski vaeva ka nägema.Guest kirjutas: ↑20 Juul 2025 21:49Et siis igale kohale kandideerides teed uue cv?Külaline kirjutas: ↑20 Juul 2025 21:27Isiklikud andmed ning kandideeritava ametikohaga mittehaakuv haridus ja töökogemus.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist