Kas Tallinna bussides peatuste teadustamine

vana hea klassika
Külaline

Kas Tallinna bussides peatuste teadustamine

Postitus Postitas Külaline »

muutunud? Kahe peatuse vahel ütleb: järgmine peatus...xx
Varem õeldi ju mõlemad koos.
Nüüd kui järgmises juba peaaegu kohal on, siis alles ütleb selle nime.
Külaline

Õnneks on jah, korda tehtud. Rongides samuti.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 14:25 muutunud? Kahe peatuse vahel ütleb: järgmine peatus...xx
Nii ongi ju normaalne, et kahe peatuse vahel ütleb, mis on järgmine peatus.
Külaline

Minu jaoks raske aru saada kas see kus kohe peatama hakkab ongi see järgmine või järgmine tuleb kui sõitma hakkab.
Eelmine oli selgem.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 17:43 Minu jaoks raske aru saada, kas see, kus kohe peatama hakkab, ongi see järgmine või järgmine tuleb, kui sõitma hakkab.
Jeerum, järgmine tähendab seda kohta, kus järgmisena uksed lahti tehakse.
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 21:20
Guest kirjutas: 15 Apr 2026 17:43 Minu jaoks raske aru saada, kas see, kus kohe peatama hakkab, ongi see järgmine või järgmine tuleb, kui sõitma hakkab.
Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.
Külaline

Kasutaks teemat ära ja küsin, kas Tallinna transpordis bussikontrolle ka on viimasel ajal nähtud?
Külaline

Just, eriti kui rahva hulgast pakkidega vaja läbi trügida, ei pruugi jõuda kui minut enne peatumist öeldakse.
Külaline

Miks toimivad asjad ära peab rikkuma?
Külaline

Guest kirjutas: 15 Apr 2026 22:56
Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.
See info on bussis ekraanidel.
Külaline

Guest kirjutas: 16 Apr 2026 16:23
Esiteks, mitte alati. Ja teiseks, tuleks arvestada ka nägemispuudega inimestega.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Apr 2026 18:28

Esiteks, mitte alati. Ja teiseks, tuleks arvestada ka nägemispuudega inimestega.
Sama hästi tuleks siis arvestada kuulmispuudega inimestega - neil pole sellest teadustamisest mingit kasu.
Külaline

Guest kirjutas: 17 Apr 2026 19:52
Sama hästi tuleks siis arvestada kuulmispuudega inimestega - neil pole sellest teadustamisest mingit kasu.
Kuulmispuudega inimesed vaatavad tabloolt. Tõesti on nii keeruline ise selle peale tulla?
Külaline

Guest kirjutas: 18 Apr 2026 12:25

Kuulmispuudega inimesed vaatavad tabloolt. Tõesti on nii keeruline ise selle peale tulla?
Seda ju selgitataksegi: peatuste nimesid öeldakse ja näidatakse. Kes ei kuule, see vaatab, kes ei näe, see kuulab. Ei saa aru probleemist.
Külaline

Seda ju selgitataksegi: peatuste nimesid öeldakse ja näidatakse. Kes ei kuule, see vaatab, kes ei näe, see kuulab. Ei saa aru probleemist.
Probleem on selles, et kes on intellektipuude poole kaldu, need jälle ei saa aru, mis neile näidatakse või öeldakse.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Apr 2026 12:29
Guest kirjutas: 18 Apr 2026 12:25
Tõesti ei saa aru?

Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.

Ma ise ei oska kommenteerida, sest ei sõida Tallinna ühistranspordiga, aga probleemi olemust mõistan. Siin ei ole intellektiga mitte midagi pistmist. Mõnel inimesel on võib-olla vaja lihtsalt rohkem aega reageerimiseks, sest istub näiteks sellises kohas, kust liikumine võib rohkem aega võtta, või mis iganes.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Apr 2026 12:44 Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.

Ma ise ei oska kommenteerida, sest ei sõida Tallinna ühistranspordiga, aga probleemi olemust mõistan. Siin ei ole intellektiga mitte midagi pistmist. Mõnel inimesel on võib-olla vaja lihtsalt rohkem aega reageerimiseks, sest istub näiteks sellises kohas, kust liikumine võib rohkem aega võtta, või mis iganes.
Peatuse nimi öeldase kahe peatuse vahel, et inimene aru saaks, mis peatus on järgmine. Kõiki asju ei saa ka reguleerida nende järgi, kes on kõige aeglasema reaktsiooniga või kõige vähem kuulevad-näevad - vastasel juhul peaks olema iga tooli juures ekraan ja ruupor pasundama lakkamatult maksimaalse heli peal.

Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema, vajadusel võtab nimekirja kaasa. Ma ise võtan äpi lahti ja olen ka Waze'i lahti teinud ja jälginud kaarti. Keegi ei pea mind käekõrval õigel ajal ukse juurde talutama ja kui ma juba sellises seisus oleks, et ei kuule ega näe, siis ma loodan, et mul jätkuks oidu üksinda mitte sõitma minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Apr 2026 20:09Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema
Normaalne inimene vaatab bussiaknast välja ja kui näeb Jaani kirikut, siis teab, et on õige peatus ja läheb maha. Te ju ometi tunnete niipalju linna, et saate aknast välja vaadates aru, kus asute.
Külaline

Ok, sinu Kapa-kobilos turiste ei liigu jah.
Külaline

Guest kirjutas: 18 Apr 2026 20:09
Guest kirjutas: 18 Apr 2026 12:44 Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.

Peatuse nimi öeldase kahe peatuse vahel, et inimene aru saaks, mis peatus on järgmine. Kõiki asju ei saa ka reguleerida nende järgi, kes on kõige aeglasema reaktsiooniga või kõige vähem kuulevad-näevad - vastasel juhul peaks olema iga tooli juures ekraan ja ruupor pasundama lakkamatult maksimaalse heli peal.

Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema, vajadusel võtab nimekirja kaasa. Ma ise võtan äpi lahti ja olen ka Waze'i lahti teinud ja jälginud kaarti. Keegi ei pea mind käekõrval õigel ajal ukse juurde talutama ja kui ma juba sellises seisus oleks, et ei kuule ega näe, siis ma loodan, et mul jätkuks oidu üksinda mitte sõitma minna.
Teemaalgataja jutust saan ma aru, et varem siiski öeldi kaks peatust korraga ette. Miks siis nüüd järsku ei saa enam samamoodi teha?

Sina võtad muidugi äpi lahti ja vaatad wazet, aga arvestagem ka teistsuguste inimestega - vanade inimestega, puudega inimestega, kellel ei ole mingite äppide kasutamine nii elementaarne kui sinul. Sina oled ilmselt noor ja terve inimene, aga ei saa olla nii piiratud maailmavaatega, et kui sul on nii..., siis on raudselt kõikidel samamoodi...

Loodame, et sina ei jõua kunagi sellesse eluetappi, kus vajad keskmisest rohkem abi. Ilmselt kalpsad veel 90-aastasenagi teraselt ringi kui noor jänes. Kõike näed, kuuled ja reageerid välgukiirusel.

Krt, kui empaatiavõimetuid inimesi ikka on olemas!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Kirile, Krissse, Roosad tulbid ja 6 külalist