Kas Tallinna bussides peatuste teadustamine
-
Külaline
Kas Tallinna bussides peatuste teadustamine
muutunud? Kahe peatuse vahel ütleb: järgmine peatus...xx
Varem õeldi ju mõlemad koos.
Nüüd kui järgmises juba peaaegu kohal on, siis alles ütleb selle nime.
Varem õeldi ju mõlemad koos.
Nüüd kui järgmises juba peaaegu kohal on, siis alles ütleb selle nime.
-
Külaline
-
Külaline
Nii ongi ju normaalne, et kahe peatuse vahel ütleb, mis on järgmine peatus.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 14:25 muutunud? Kahe peatuse vahel ütleb: järgmine peatus...xx
-
Külaline
Minu jaoks raske aru saada kas see kus kohe peatama hakkab ongi see järgmine või järgmine tuleb kui sõitma hakkab.
Eelmine oli selgem.
Eelmine oli selgem.
-
Külaline
Jeerum, järgmine tähendab seda kohta, kus järgmisena uksed lahti tehakse.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 17:43 Minu jaoks raske aru saada, kas see, kus kohe peatama hakkab, ongi see järgmine või järgmine tuleb, kui sõitma hakkab.
-
Külaline
Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.
-
Külaline
Kasutaks teemat ära ja küsin, kas Tallinna transpordis bussikontrolle ka on viimasel ajal nähtud?
-
Külaline
Just, eriti kui rahva hulgast pakkidega vaja läbi trügida, ei pruugi jõuda kui minut enne peatumist öeldakse.
-
Külaline
Miks toimivad asjad ära peab rikkuma?
-
Külaline
See info on bussis ekraanidel.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:56Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.
-
Külaline
Esiteks, mitte alati. Ja teiseks, tuleks arvestada ka nägemispuudega inimestega.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 16:23See info on bussis ekraanidel.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:56Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 21:20
Jeerum, järgmine tähendab seda kohta, kus järgmisena uksed lahti tehakse.
-
Külaline
Sama hästi tuleks siis arvestada kuulmispuudega inimestega - neil pole sellest teadustamisest mingit kasu.Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 18:28Esiteks, mitte alati. Ja teiseks, tuleks arvestada ka nägemispuudega inimestega.Guest kirjutas: ↑16 Apr 2026 16:23See info on bussis ekraanidel.Guest kirjutas: ↑15 Apr 2026 22:56
Sellest saab igaüks aru. Sina aga ei saa sellest aru, et inimestel (eriti veel mitte kohalikul inimesel) oleks mugav aegsasti teada, mis kohe saabuvast peatusest järgmine peatus on. Et siis end aegsasti mahaminekuks valmis seada.
-
Külaline
Kuulmispuudega inimesed vaatavad tabloolt. Tõesti on nii keeruline ise selle peale tulla?Guest kirjutas: ↑17 Apr 2026 19:52Sama hästi tuleks siis arvestada kuulmispuudega inimestega - neil pole sellest teadustamisest mingit kasu.
-
Külaline
Seda ju selgitataksegi: peatuste nimesid öeldakse ja näidatakse. Kes ei kuule, see vaatab, kes ei näe, see kuulab. Ei saa aru probleemist.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:25Kuulmispuudega inimesed vaatavad tabloolt. Tõesti on nii keeruline ise selle peale tulla?
-
Külaline
Probleem on selles, et kes on intellektipuude poole kaldu, need jälle ei saa aru, mis neile näidatakse või öeldakse.Seda ju selgitataksegi: peatuste nimesid öeldakse ja näidatakse. Kes ei kuule, see vaatab, kes ei näe, see kuulab. Ei saa aru probleemist.
-
Külaline
Tõesti ei saa aru?Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:29Seda ju selgitataksegi: peatuste nimesid öeldakse ja näidatakse. Kes ei kuule, see vaatab, kes ei näe, see kuulab. Ei saa aru probleemist.
Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.
Ma ise ei oska kommenteerida, sest ei sõida Tallinna ühistranspordiga, aga probleemi olemust mõistan. Siin ei ole intellektiga mitte midagi pistmist. Mõnel inimesel on võib-olla vaja lihtsalt rohkem aega reageerimiseks, sest istub näiteks sellises kohas, kust liikumine võib rohkem aega võtta, või mis iganes.
-
Külaline
Peatuse nimi öeldase kahe peatuse vahel, et inimene aru saaks, mis peatus on järgmine. Kõiki asju ei saa ka reguleerida nende järgi, kes on kõige aeglasema reaktsiooniga või kõige vähem kuulevad-näevad - vastasel juhul peaks olema iga tooli juures ekraan ja ruupor pasundama lakkamatult maksimaalse heli peal.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:44 Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.
Ma ise ei oska kommenteerida, sest ei sõida Tallinna ühistranspordiga, aga probleemi olemust mõistan. Siin ei ole intellektiga mitte midagi pistmist. Mõnel inimesel on võib-olla vaja lihtsalt rohkem aega reageerimiseks, sest istub näiteks sellises kohas, kust liikumine võib rohkem aega võtta, või mis iganes.
Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema, vajadusel võtab nimekirja kaasa. Ma ise võtan äpi lahti ja olen ka Waze'i lahti teinud ja jälginud kaarti. Keegi ei pea mind käekõrval õigel ajal ukse juurde talutama ja kui ma juba sellises seisus oleks, et ei kuule ega näe, siis ma loodan, et mul jätkuks oidu üksinda mitte sõitma minna.
-
Külaline
Normaalne inimene vaatab bussiaknast välja ja kui näeb Jaani kirikut, siis teab, et on õige peatus ja läheb maha. Te ju ometi tunnete niipalju linna, et saate aknast välja vaadates aru, kus asute.Külaline kirjutas: ↑18 Apr 2026 20:09Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema
-
Külaline
-
Külaline
Teemaalgataja jutust saan ma aru, et varem siiski öeldi kaks peatust korraga ette. Miks siis nüüd järsku ei saa enam samamoodi teha?Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 20:09Peatuse nimi öeldase kahe peatuse vahel, et inimene aru saaks, mis peatus on järgmine. Kõiki asju ei saa ka reguleerida nende järgi, kes on kõige aeglasema reaktsiooniga või kõige vähem kuulevad-näevad - vastasel juhul peaks olema iga tooli juures ekraan ja ruupor pasundama lakkamatult maksimaalse heli peal.Guest kirjutas: ↑18 Apr 2026 12:44 Mina sain teemaalgatusest niimoodi aru, et varem öeldi saabuva peatuse nimi ja sellele järgneva peatuse nimi. Nüüd öeldakse ainult kohe saabuva peatuse nimi.
Normaalne inimene teeb endale selgeks, mis peatuses ta peab maha minema, vajadusel võtab nimekirja kaasa. Ma ise võtan äpi lahti ja olen ka Waze'i lahti teinud ja jälginud kaarti. Keegi ei pea mind käekõrval õigel ajal ukse juurde talutama ja kui ma juba sellises seisus oleks, et ei kuule ega näe, siis ma loodan, et mul jätkuks oidu üksinda mitte sõitma minna.
Sina võtad muidugi äpi lahti ja vaatad wazet, aga arvestagem ka teistsuguste inimestega - vanade inimestega, puudega inimestega, kellel ei ole mingite äppide kasutamine nii elementaarne kui sinul. Sina oled ilmselt noor ja terve inimene, aga ei saa olla nii piiratud maailmavaatega, et kui sul on nii..., siis on raudselt kõikidel samamoodi...
Loodame, et sina ei jõua kunagi sellesse eluetappi, kus vajad keskmisest rohkem abi. Ilmselt kalpsad veel 90-aastasenagi teraselt ringi kui noor jänes. Kõike näed, kuuled ja reageerid välgukiirusel.
Krt, kui empaatiavõimetuid inimesi ikka on olemas!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot], Google [Bot], xqwerty ja 14 külalist