Rikkad vs vaesed

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:10
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:04 Mul on mitu rikast tuttavat ja ikka on neil ka muresid. Haigused, truudusetus, armumured, mured lastega, õnnetused pereliikmetega. Ärimuresid siiski on ka, seadusevastaseid tehinguid, reetmisi äris jne. Nende eest raha alati ei päästa ja mõnda väga ärritavad. Aga igapäevajama pärast pole tõesti vaja muretseda, mingeid toidupoe hindu kogu aeg vahtida ja ärrituda, et tegid autoga väikse kõksu vms.
Jah, neil on omad mured. Kui rikas mees kõrvalt paneb, siis ta peab enam-vähem arvestama faktiga, et armuke jääb rasedaks. Vähemasti nii ta tavaliselt kipub olema.
Jah, keeruliste peresuhete ja rahanoolijate eest on väga raske kaitsta, isegi kui sa ise midagi valesti ei tee. Mitme rikka elu ju nagu seebiooper nende kõrvalpanemiste, armukeste, abieluväliste laste, kärgperede jne, jne pärast. Rikkurite pereelud tavaliselt pole suuremad asjad, nagu mina olen näinud, sugulastega ka suhted kehvad. Sõpru paljudel ka ei ole, selliseid pärissõpru, rahatahtjaid muidugi on. Ega neid rikkureid ju keegi väga ei armasta, kõik tahavad ainult midagi saada.
Mammut
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mammut »

Mul on lapse kooli ja töö tõttu vahel seltskonnas keskmisest rikkamaid inimesi (ise olen selline vaese taustaga keskklass). Ettevõtlusega haljale oksale jõudnud on küllaltki normaalne seltskond ja neil on reaalsusega üsna adekvaatne kontakt. Kõige tüütumad ja ka igavamad on minu jaoks reeglina sellised natuke kõrgemal positsioonil olevad riigiametnikud. Sellistega ma vabal ajal vabatahtlikult ei viitsiks suhelda.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:13
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 15:43
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 15:36 Mina olin kaua aega päris vaene ja nüüd olen vähemalt Eesti mõistes suhteliselt rikas. Mitte küll superrikas, aga keskmisest siiski kordades jõukam.
Otseselt pole elustiilis suuri muutusi, sest ma elasin rikka inimese elu juba vaesena.. Aga mis on tõesti väga teistmoodi on muretus. Lihtsalt ongi muretum elada, sest rahaga probleeme lahendada on ikka lihtne küll. Vaesena pead kalkuleerima ja leidlik olema, rikkana lihtsalt ostad lahenduse.
Seleta lähemalt, elasid rikka elu vaesena? Kuidas see väljanäeb??
Mul olid mõned hobid, mida peetakse rikaste inimeste hobideks. Ja ma tegin neid siis kui mul tõesti üldse raha ei olnud. Muidugi, teistmoodi kui päriselt rikkad teevad. Mu hobi varustus ületas kordades mu auto hinna jms. Ja ma tegin ainult üht neist korraga. Kõigepealt üht ja siis mingite aastate pärast teist, nüüd rikkana, on mul ikka mitmeid.
Aga kuigi ma olin tõesti igas mõttes puruvaene, siis tegemata mul ei jäänud need asjad siis ka. Ja kvalitatiivselt mitte halvemini kui rikastel. Seda mõtlesin selle "rikka elustiil vaesena" all.
Kõigepealt komplimendid, et suutsid märkimisväärselt oma elustandardit tõsta!!! Kui see kõik seaduse piires muidugi. Huvi pärast küsin - kas panid ise mingi ettevõtte püsti või võitsid lotoga või said hea töökoha vms?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 12:59 Vaesemates piirkondades on rohekm inimesi kes on ärritunumad, torssis, stressis…
riided ja enesehoolitsus on baastasemel, puhtad, aga viimistletud välimust ja stiilset riietust kohtab harva. Rohkem on näha kuidas riideid ei sobitu omavahel, roosad sokid, kirju kott, roheline pluus, kollased püksid.
Rohkem alkoholitarvitamist ja suitsetamist, kraageldakse rohkem vaesemates peredes, seda olen tähelepand.
Vaesemate perekondade lapsed jätkavad sotsiaalmajanduslikult sarnast teekonda oma vanematega. Heal järjel vanemate lapsed lähevad ise õppima samuti midagi tulutoovat, õigust, inseneeriat, arvutiteadusi, meditsiini. On erandeid,sellegipoolst huvitav tähelepanek elust enesest, vanemad ei pruugi olla vaesed vaid keskklassi kodanikud kuid lapsed neist oluliselt rikkamaks ei saa

Rikkad on pealtnäha õnnelikumad, heatujulised, positiivsed, neist kiirgub rahu ja rahulolu, muretud. Riided ja ehted, mulje on korralik ja hoolitsetud.
Lastega suhtlevad rahulikul ja toetaval maneeril, ei ärritu, kannatlikud. Tegelevad spordiga ja on tervisliku elustiili poolt. Omavad erilisi huve, kalleid huvialasid. Veinid, tennis…
Reisivad välisriikidesse, kaugetesse, ebatavalistesse vähemlevinud kohtadesse, aafrika, kariibid, jaapan, ameerika. Kannavad signatuurlõhna ja kalleid nišiparfüüme. Pigem minimalistliku elulaadiga. Suvekodu. Uhke, uus, suur aed, batuut, väliköögid, basseinid, hoolitsetud taimed, saun, laste mänguväljak, peen garaaž.
Suvekorterid lõuna-euroopas, hispaanias. Vabadus saata oma lapsi kallitele suvelaagritesse ja kursustele välisriikides. Sport, keeled, muusika…
See siin suhteliselt positiivne pilt niiöelda rikastest - aga suures osas peab paika. Muidugi, rikkad petavad (võib olla isegi rohkem?), neil on haigused, isiklikud probleemid jne, aga üldjuhul olen nõus et kõik ikkagi on parem
Kui sul on keskmisest rohkem raha. Kui saad teha sporti, tegeleda hobidega, käia väljas söömas, palgata koristaja, kanda ilusaid riideid … ja oledki muretum, rahulikum, lastega raagidki teistmoodi kuna suur osa olmestressist puudub.
Külaline

Samas kardad pidevalt oma rahast ilma jääda.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:56 Samas kardad pidevalt oma rahast ilma jääda.
See on linnalegend. Eks inimesed on erinevad, aga nt mina küll tunnen lihtsalt tänulikkust, et mul on üldse olnud võimalik suurema rahaga elu kogeda.
Muidugi ma mõtlen, kuidas riske hajutada jms, aga ei karda rohkem kui vaesena kartsin..
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:31
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 17:13
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 15:43

Seleta lähemalt, elasid rikka elu vaesena? Kuidas see väljanäeb??
Mul olid mõned hobid, mida peetakse rikaste inimeste hobideks. Ja ma tegin neid siis kui mul tõesti üldse raha ei olnud. Muidugi, teistmoodi kui päriselt rikkad teevad. Mu hobi varustus ületas kordades mu auto hinna jms. Ja ma tegin ainult üht neist korraga. Kõigepealt üht ja siis mingite aastate pärast teist, nüüd rikkana, on mul ikka mitmeid.
Aga kuigi ma olin tõesti igas mõttes puruvaene, siis tegemata mul ei jäänud need asjad siis ka. Ja kvalitatiivselt mitte halvemini kui rikastel. Seda mõtlesin selle "rikka elustiil vaesena" all.
Kõigepealt komplimendid, et suutsid märkimisväärselt oma elustandardit tõsta!!! Kui see kõik seaduse piires muidugi. Huvi pärast küsin - kas panid ise mingi ettevõtte püsti või võitsid lotoga või said hea töökoha vms?
Aitäh! Juhus aitas mind. Ise ma kuidagi eriline ei ole, aga kogemata tegin mõned väga head valikud.
Kaks asja korraga: sain väga hea töökoha - parema kui eesti mõistes “hea töökoht” ja tegin ka mõned õnnestunud investeeringud.
Kusjuures hea töökoha ma sain tänu sellele, et eelmises kohas muutus elu täiest väljakannatamatuks. Tookord olin ikka väga stressis ja õnnetu. Isegi tervist hakkas mõjutama see stress ja ma tundsin, et olen täiesti lõksus. Ma lihtsalt pidin hakkama midagi uut otsima, ükskõik siis mida. Tegelikult mulle üldse ei meeldi muutused, nii et kui oleks olnud vähegi talutav, oleks ma siiamaani seal vanas kohas.
Külaline

Mammut kirjutas: 01 Juul 2024 08:49 Mul on lapse kooli ja töö tõttu vahel seltskonnas keskmisest rikkamaid inimesi (ise olen selline vaese taustaga keskklass). Ettevõtlusega haljale oksale jõudnud on küllaltki normaalne seltskond ja neil on reaalsusega üsna adekvaatne kontakt. Kõige tüütumad ja ka igavamad on minu jaoks reeglina sellised natuke kõrgemal positsioonil olevad riigiametnikud. Sellistega ma vabal ajal vabatahtlikult ei viitsiks suhelda.
Nende riigimaetnikega eestis on ju nii, et nad on ajudeta tegelased toitumisahelas. Kindlasti nad ei vääri oma 3000 ja enam palkasid. Kui kunagi kinga saavad siis on pill lahti, sest kui järgmisele soojale kohale läbi tutvuste riigisüsteemis ei saa siis on kõik.- Lähevad erasektorisse tööle 1000 € kuus ja seal ka pikka pidu pole. Arusaamatu ja endast heal arvamusel kamp muidusööjaid. See Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (Kredex+EAS), HARNO, TAI ja veel pinutäis sihtasutusi. Loodan, et kunagi tuleb valitsus kes teeb puhta töö sellise kaadriga.
Aga kui sa nende juttu kuulad siis selline tekst nagu nendest oleneks kogu eesti heaolu ja nad on iga viimase sendi ära teeninud. Kusjuures üle poole sellistel ametites on naised. Ja just need on upsakaks läinud. Meeste puhuil seda polegi nii täheldanud.
Külaline

Kusjuures üle poole sellistel ametites on naised. Ja just need on upsakaks läinud. Meeste puhuil seda polegi nii täheldanud.
Olles ise sellises kohas töötanud, siis ütleks hoopis, et sellistes kohtades on mehed juhid ja nende upsakuse tasemest sa vist ei tea üldse midagi. Paljud ei tee midagi, aga võtavad kopsakat palka. Töö teevad ära naised, kes ei saa üldse mingit erilist palka.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 13:23
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:58
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 09:56 Samas kardad pidevalt oma rahast ilma jääda.
See on linnalegend. Eks inimesed on erinevad, aga nt mina küll tunnen lihtsalt tänulikkust, et mul on üldse olnud võimalik suurema rahaga elu kogeda.
Muidugi ma mõtlen, kuidas riske hajutada jms, aga ei karda rohkem kui vaesena kartsin..
Ei ole. Kardetakse oma töökohast või rikkast mehedt ilma jääda ja tehakse seetõttu täiesti rõvedaid asju.
Minu vara pole kuidagi seotud ei töökoha ega mehega. Vara on absoluutselt eraldiseisev nähtus ja kuidas rikas mees varasse puutub? Vara on isiklik omand, mehe olek või äraminek seda ometi ära ei :lol: võta
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 12:41
Kusjuures üle poole sellistel ametites on naised. Ja just need on upsakaks läinud. Meeste puhuil seda polegi nii täheldanud.
Olles ise sellises kohas töötanud, siis ütleks hoopis, et sellistes kohtades on mehed juhid ja nende upsakuse tasemest sa vist ei tea üldse midagi. Paljud ei tee midagi, aga võtavad kopsakat palka. Töö teevad ära naised, kes ei saa üldse mingit erilist palka.
Seleta mulle siis kust tulevad selliste SA keskmised palgad 3000 € ja rohkem. Harno esimese juhi Ulla Ilissoni 6900-eurone kuupalk pakkus 2020. aastal palju kõneainet, sest Ilisson oli sellega Eesti enim teeniv ametnik. 2024 on juht mees ja saab 5900 € ja keskmine palk selles kambas oli üle 300. Vaadates neid skandaale ja neid prouasid kes telekas oma jamasid veel kiidavad on piinlik. Seal töötab ca 400 inimest. Uus juht (mees) piirab seda arutut raiskamist nii kuis jõuab, aga prouad on nüüd vihased. 91 protsenti harno töötajatest on naised ja nende keskmine vanus on 44. See illisson oli ju täiesti läbikukkunud tegelane.
EAS+Kredex (EISA). Uus juht Kati Kusmin. Kuupalk 9500 €. Jälle ligi 400 töötajat keskmise kuupalgaga üle 3000 € . Juhatuses 4 liikmeline neist 3 naist. Enamus võtmepositsioonidel samuti. Ainuke mis nad välkja on suutnud mõelda on siis " Toetame Sinu ambitsioonikat ettevõtmist äri arendamisel, tootearenduse ja innovatsiooni edendamisel ning sobivatele välisturgudele laienemisel." Tellida kalli raha eest mingi laul https://www.err.ee/1609050854/275-000-e ... ah-lauluga

Lugege sellel lingil olev info läbi. Ja saate aru kuidas vastutustundlikud aga kõrgeltmakstud ametnikud meie raha raiskavad. nad ei vastuta mitte millegi eest. Aga upsakad ja ülbed on nad küll.

Tõsi. Nad maksavad umbes pooltele töötajatele väikest palka, et neile rohkem jaguks. Tipu palgad on juba Euroopa mõistes ulme.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 14:25
Seleta mulle siis kust tulevad selliste SA keskmised palgad 3000 € ja rohkem. Harno esimese juhi Ulla Ilissoni 6900-eurone kuupalk pakkus 2020. aastal palju kõneainet, sest Ilisson oli sellega Eesti enim teeniv ametnik. 2024 on juht mees ja saab 5900 € ja keskmine palk selles kambas oli üle 300. Vaadates neid skandaale ja neid prouasid kes telekas oma jamasid veel kiidavad on piinlik. Seal töötab ca 400 inimest. Uus juht (mees) piirab seda arutut raiskamist nii kuis jõuab, aga prouad on nüüd vihased. 91 protsenti harno töötajatest on naised ja nende keskmine vanus on 44. See illisson oli ju täiesti läbikukkunud tegelane.
EAS+Kredex (EISA). Uus juht Kati Kusmin. Kuupalk 9500 €. Jälle ligi 400 töötajat keskmise kuupalgaga üle 3000 € . Juhatuses 4 liikmeline neist 3 naist. Enamus võtmepositsioonidel samuti. Ainuke mis nad välkja on suutnud mõelda on siis " Toetame Sinu ambitsioonikat ettevõtmist äri arendamisel, tootearenduse ja innovatsiooni edendamisel ning sobivatele välisturgudele laienemisel." Tellida kalli raha eest mingi laul https://www.err.ee/1609050854/275-000-e ... ah-lauluga

Lugege sellel lingil olev info läbi. Ja saate aru kuidas vastutustundlikud aga kõrgeltmakstud ametnikud meie raha raiskavad. nad ei vastuta mitte millegi eest. Aga upsakad ja ülbed on nad küll.

Tõsi. Nad maksavad umbes pooltele töötajatele väikest palka, et neile rohkem jaguks. Tipu palgad on juba Euroopa mõistes ulme.
Sind näib siin ärritavat ainult see, et naised on suurt palka saanud. Kui mehed saaks, siis oleks nagu korras kõik? Riigiasutuste juhtide palgad on tõesti liiga kõrged, aga suurem osa on neist siiski mehed, seega see naiste ja meeste teema siia toomine on naeruväärne. Naisjuhte on meil siiski endiselt tunduvalt vähem kui mehi ja et sa mõne erandi siin välja tood, ei muuda üldse asja.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 13:23
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 10:58
Ei ole. Kardetakse oma töökohast või rikkast mehedt ilma jääda ja tehakse seetõttu täiesti rõvedaid asju.
Inimesed on erinevad. Mina ei karda rohkem kui vaesena kartsin.
Aga kui rikkus sõltub töökohast, siis inimene siiski väga rikas ei olegi. Ma pidasin muidu silmas investeeringuid jms “vara”, mitte töötasu. Rikka inimese töötasu ei olegi tihtipeale sugugi kõrge. Raha tuleb mujal, mitte otseselt tööst.
Mees ei puutu üldse asjasse..
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:27
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 14:25
Külaline kirjutas: 30 Juun 2024 13:55

Blue collar alkohol, narkootikumid ja white collar alkohol narkootikumid on erinevad. Millistes olukordades, kui tihti, kellega.
Eduka ettevõtte juht, kes nädalavahetusel kokat teeb vs töötu noor mees kes iga päev kanepit teevad. Täiesti erinevad olukorrad. Odavat gini iga õhtu juua vs nädalavahetusel veinist purju juua.
Üledoos või maksahaigus ei küsi, kas oled rikas või vaene. On rikastele ka rämpsuga kokku segatud kokat müüdud ja alkohol on alkohol, pole vahet, kas Mumm või Sovetskoje.
Rikas ei joo iga päev ennast pargipingil külili. Tarbimisharjumused ja kohad on võtmesõnaks….
No mida kommentaari? Minul on juunikuu alguses saadud palk täiesti otsas, arvel seisab 87 senti. Järelikult olen vaene. Aga seda, et ma iga jumala päev pargipingil külili juua täis peaksin olema, sain teada alles arutle-foorumist :)
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 15:18
Üledoos või maksahaigus ei küsi, kas oled rikas või vaene. On rikastele ka rämpsuga kokku segatud kokat müüdud ja alkohol on alkohol, pole vahet, kas Mumm või Sovetskoje.
Rikas ei joo iga päev ennast pargipingil külili. Tarbimisharjumused ja kohad on võtmesõnaks….
No mida kommentaari? Minul on juunikuu alguses saadud palk täiesti otsas, arvel seisab 87 senti. Järelikult olen vaene. Aga seda, et ma iga jumala päev pargipingil külili juua täis peaksin olema, sain teada alles arutle-foorumist :)
No sul pole raha juuagi :) Aga rikaste seas on joodikuid ja muid sõltlasi küll ja küll. Enda sugulanegi selline. Pargipingil lääbakil ta ei ole, täitsa oma kodus jobb. Perekonnale see just suur õnnistus ei ole. Ega see kuidagi parem pole kui vales inimese joomine. Pargipingil lääbakil on päris kodutud, aga mitte tavalised vaesed joodikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 15:08
Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 14:25

Sind näib siin ärritavat ainult see, et naised on suurt palka saanud. Kui mehed saaks, siis oleks nagu korras kõik? Riigiasutuste juhtide palgad on tõesti liiga kõrged, aga suurem osa on neist siiski mehed, seega see naiste ja meeste teema siia toomine on naeruväärne. Naisjuhte on meil siiski endiselt tunduvalt vähem kui mehi ja et sa mõne erandi siin välja tood, ei muuda üldse asja.
Ma ei räägi meeste ja naiste erinevusest ja keda on rohkem. Jahh eraektoris ongi mehi rohkem. Aga igasugustes riigiasutustes on naisi rohkem. sellistel wannabe ametites. Seega ära too siia sisse palgalõhet ja muud sellist jura. Demagoog oled.
Külaline

Oh sa issand küll oleks ma hariduskorraldaja ma paneks iga päev tunni vähemalt tunniplaani funktsionaalse lugemisoskuse tunni.
Kus sa aru said vaene = alkohoolik?
Vaeste hulgas on märksa enam selliseid alkohoolikuid kes on omadega väga halvas kohas, lausa pargipingil joobes.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 15:30

Oh sa issand küll oleks ma hariduskorraldaja ma paneks iga päev tunni vähemalt tunniplaani funktsionaalse lugemisoskuse tunni.
Vaeste hulgas on märksa enam selliseid alkohoolikuid kes on omadega väga halvas kohas, lausa pargipingil joobes.
Sinu loogika on küll metsas: kui pargipingil vedelev joodik on suure tõenäosusega vaene, siis järelikult vaesed joodikud vedelevad pargipingil. Tegelikkuses vedeleb seal pargipingil paar kodutut, tavaline vaene ega rikas seal ei vedele.
Külaline

Su enda kirjutamisoskus vajab küll suisa haridusministrit. Sest see sinu lause "Rikas ei joo iga päev ennast pargipingil külili," tähendabki konkreetselt seda, et sinu arvates on kõik vaesed automaatselt pargipingil külitavad joodikud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Juul 2024 18:00

Su enda kirjutamisoskus vajab küll suisa haridusministrit. Sest see sinu lause "Rikas ei joo iga päev ennast pargipingil külili," tähendabki konkreetselt seda, et sinu arvates on kõik vaesed automaatselt pargipingil külitavad joodikud.
Kui puust ja punaseks ette sa tahad? Mingi loogiline järeldusoskus ja interpeeteerimine peaks olemas olema.
No teeme selgemaks

“Rikkamasse klassi kuuluv alkohoolik ei joo end iga päev pargipingil külile nagu mõned vaesemasse klassi kuuluvad alkohoolikud” rahul? tsiteerides jätsid muidugu komakoha juures poolikuks kus mainisin piisavat konteksti millest sa ei oleks sellist järeldust teha saanud. Proovi paremini.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 2 külalist