Kõrini Ukraina sõja uudistest

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:47
Külaline kirjutas: 11 Juun 2025 19:44
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.
Mul seesugune tunne Tänaku suhtes. Aga samas mind need uudised ei häiri, lihtsalt näha, et miinimum üks uudist päevas.
[/quote

Ma ei saa sellest Tänaku vaenamisest aru. Tundub, et mingid vennad on hullult kadedad tema peale, ja on ka oma eided üles ässitanud. Või siis on tegemist liiga tõsise ja "igava" inimesega, kelle kohta kollasest pressist eriti midagi lugeda ei ole. See võib ka närvi ajada muidugi.

Mina sooviks rohkem selliseid Tänaku moodi inimesi, kellel on mingigi eesmärk ja tegevus elus, selle asemel, et niisama tühja plära ajada. Ta on ka suhteliselt edukas, suvalised inimesed Lõuna-Ameerikas teavad Eestit tema tõttu. Omal ajal oli Kikust ja Veerpalust rohkemgi uudiseid, siis nagu ei pannud sellist vihkamist tähele.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 06:56 Huvitav oleks mõelda, kui palju vastupidises olukorras - ehk siis, kui Venemaa oleks tunginud kallale Eestile, mitte Ukrainale -, Ukraina meil toimuvat kajastaks ja Eestit abistaks? Kas nad üldse räägiksid sellest? Ei tea.
Ukrainlased meie ühise mineviku tõttu vähemalt teavad Eestit, aga meil mässatakse juba ka Palestiina kaitseks. Sealsetel ei ole küll aimugi eestlastest.
Ma uudiseid loen, Ukraina teemadest lasen pilgu kiirelt üle. AK vaatamise lõpetasin ammu ära, see oli nagu Ukraina AK. Iga küla ründamist kajastati põhjalikult.
Külaline

ei pea ju lugema-kuulama kui ei soovi. Igaüks ise tunnetab oma piire.
Aga ma ei kujuta ette nö riiklikul tasemel, et Eesti ajakirjandus lõpetab Ukraina sõja kajastamise. Nagu me ei hooliks, Putinlastele muidugi meeldiks selline asi. Varsti unustatakse, miks me ei tee äri venemaaga, miks me ei hooli neid siia turistideks, miks me ei või vadata nende propagandakanaleid.
Külaline

Sõjauudised pole ju ometi ainus, mis negatiivsust tekitab. Minu arust ongi uudised viimasel ajal 90% negatiivsed, üks valdkond pole hullem kui teine - Ukraina, Trump, Gaza, Eesti-sisene pidev kraaklus, maailmamajandus. Mis see päästaks, kui sõjauudised ära jääks? Mina ei vaata üldse uudiseid, juba ammu. Vajaliku info saan internetist uudiseportaalidest, seal saan ise valida, mida loen.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 12:21 Sõjauudised pole ju ometi ainus, mis negatiivsust tekitab. Minu arust ongi uudised viimasel ajal 90% negatiivsed, üks valdkond pole hullem kui teine - Ukraina, Trump, Gaza, Eesti-sisene pidev kraaklus, maailmamajandus. Mis see päästaks, kui sõjauudised ära jääks? Mina ei vaata üldse uudiseid, juba ammu. Vajaliku info saan internetist uudiseportaalidest, seal saan ise valida, mida loen.
Minu jaoks on kõik poliitikaga ja majandusega(hinnatõusud jne) seotud uudised negatiivsed. Midagi head sealt kunagi ei tule.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 12:21 Sõjauudised pole ju ometi ainus, mis negatiivsust tekitab.
See ongi mis müüb. Seda portaalid tahavadki. Siis kommentaaridega vaidlus jne.
Külaline

Mul on siiber kõigi kohalike probleemide asjus sõja süüdistamine, kuigi samas olukorras olevaid riike on palju. Samas mujal pole sellist maksutõusu, hinnatõusu, halvas seisus eelarvet jne. Siin on iga valeotsuse tegemise puhul hea sõda süüdistada. Sealt see jube hinnatõus lahti läks.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 13:19 Siin on iga valeotsuse tegemise puhul hea sõda süüdistada. Sealt see jube hinnatõus lahti läks.
Hinda tõstavad kaupmehed.
Pandaks mõni pood põlema rahva poolt, siis ehk hakkavad mõtlema.
Siin mõni ütleb, et tööd tuleb teha.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2025 13:32
Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 13:19 Siin on iga valeotsuse tegemise puhul hea sõda süüdistada. Sealt see jube hinnatõus lahti läks.
Hinda tõstavad kaupmehed.
Pandaks mõni pood põlema rahva poolt, siis ehk hakkavad mõtlema.
Siin mõni ütleb, et tööd tuleb teha.
Milleks vandalism. Saaks ka viisakamalt kaupmeheestele teda anda,et hind ei ole ok, kui tahetaks.

Hinda tõstavad kaupmehed, sest rahvas on nõus sellise hinnaga ostma. Mõtle ise kaupmehe seisukohalt - mis mõte on küsida vähem raha, kui saab küsida rohkem raha? Kui ostja ostab ja käivet on, miks sis vähem küsida.

Miks aga rahvas nina vingi ei tõmba ja kaupa poodi seisma ei hakka jätma? Olgu, elementaarsest toidukaubast päris loobuda ei saa. Aga paljud asjad pole ju elementaarne toidukaup. Näit. üks majandusinimene juba aastaid sõitleb eestlasi liiga kalli topsikohvi ostmise pärast - et eestlased, miks te ometi ostate seda liiga kallist topsikohvi, niimoodi ju ei saagi selle hind mõistlikumaks minna?

Täpselt ei tea, aga see võib postsovjetliku ühiskonnas kummitavast piinlikkustundest näida "vaene" või "ebaedukas". Mäletame, kuidas soomlased üleminekujal omavahel häbenemata leti sees arutlesid, kas on "halpa" või "kallis". Eestlased isegi läksid püha viha täis - millised sissetulekud neil on ja nad mingi oma sissetulekuga võrreldes väikese rahasumma pele veel pirtsutavad! Nõmedikud! Häbi kah pole! Aga soomlased ilmselt püüdsid lihtsalt mõelda kainelt, kui palju võib sihukse vidina tootmine olla maksma läinud ja kui hind tundus sellega võrreldes ülepakutud, siis tekkis mõte, et ah, see pole mõistlik, et ma nii palju raha välja käin. Vaatan. Ehk kaupmehel müük ei lähe sellise hinnaga ja hind langeb, siis ostan.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:32 Jah, ma tean, et Ukraina uudiseid on vaja kajastada ja ukrainlasi toetada, aga juba neljas aasta läheb nii, et igapäevaselt on igal pool sõjauudised! Tunne on selline, nagu sõda oleks Eestis - tekitab täielikku masendust juba. Teiste riikide sõjategevusest me ei kuule ometigi nii detailselt. Minul on igatahes tunne, et Ukraina sõja kajastamisega on juba üle piiri mindud. Ei taha enam!
no mõtle, kui nunnu. temal on kõrini. sa arvad, et urainlastel ei ole? ja kui venelased varsti meie õuepeal kaklemas on, siis on kõigil meist kõrini. vaatame ise, kuidas hakkama saame.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 14:39
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:32 Jah, ma tean, et Ukraina uudiseid on vaja kajastada ja ukrainlasi toetada, aga juba neljas aasta läheb nii, et igapäevaselt on igal pool sõjauudised! Tunne on selline, nagu sõda oleks Eestis - tekitab täielikku masendust juba. Teiste riikide sõjategevusest me ei kuule ometigi nii detailselt. Minul on igatahes tunne, et Ukraina sõja kajastamisega on juba üle piiri mindud. Ei taha enam!
no mõtle, kui nunnu. temal on kõrini. sa arvad, et urainlastel ei ole? ja kui venelased varsti meie õuepeal kaklemas on, siis on kõigil meist kõrini. vaatame ise, kuidas hakkama saame.
Ja sa arvad, et ukrainlased tuleks meile appi, saadaks humanitaarabi ja relvi? Või et NATO kaitseks meid? 🤔

Lõppkokkuvõttes peaksimegi nagunii, üksi hakkama saama. Appi meile küll ei tuldaks. Ainus, mis meid sõjast või suhete halvnemisest päästaks on head diplomaatilised suhted, aga see kahjuks eesti sõjaõhutajatest poliitikutele pähe ei mahu.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Mind huvitavad Ukraina uudised väga, loen militaar.net i, Postimeest, Päevalehte/Delfit ja eeskätt huvitavad mind just sõja, välispoliitika, sisepoliitika jms teemad. Absoluutselt jätavad külmaks spordi- ja kultuuriuudised, kuid mul ei tule mõttessegi protestida nende näitamise vastu.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 16:04 Ainus, mis meid sõjast või suhete halvnemisest päästaks on head diplomaatilised suhted, aga see kahjuks eesti sõjaõhutajatest poliitikutele pähe ei mahu.
Ei päästa diplomaatia midagi. Vene bandiidid teevad mis tahavad. Diplomaatia on nõrkadele.
Külaline

Ei tea, ehk päästaks. Valgevene batka laveerib kuidagi oma riiki kõrvale hoides.
Külaline

Sina saad neid uudiseid mitte lugeda, aga ukrainlane läheb igal õhtul magama hirmuga, et kes täna öösel saab minu kodu raketi.

Miks Ukraina uudised on olulised meile? Sest meie piiri taga on see sama agressor lõrisemas ja neid plaane, kuidas meid rünnata, tehakse juba täna ja praegu. Mingi a la Sudaan Aafrikas meid ju rünnata ei saa ja seetõttu kajastatakse sealseid konflikte vähem.

Läti tegelikult on juba rünnaku all. Eelmine nädal oli Postimehe artikkel "LÄTI IDAPIIRILT ⟩ Lukašenka keerab Läti pihta lastud ränderünnakutele vinti peale" ehk siis Valgevene "pommitab" Lätit migrantidega. Keegi ei tea palju neid sealt kogu aeg läbi imbub.
Külaline

Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:17
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:44
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.
Peab küll. Seda sõda ei tohi keegi ära unustada. Kui unustatakse, siis on see varsti päriselt meie sõda. Võib-olla sulle meeldib see rohkem, et praegu istud pea liiva all, las 5 aasta pärast pommitavad, aga mulle küll ei meeldi ja mul on hea meel, et meediale ka mitte.
Jah, ma mõistan seda, et ebameeldivad uudised tekitavad stressi, aga siis on lahendus meediakanalid kinni keerata ja endale neist puhkus lubada. Me ei saa hakata tegema nägu, et oh kui tore, päike paistab ja taevas on pilvitu.
Kas sa tõesti arvad, et Putinit huvitab, kui palju meie meedia sõda kajastab? See, et me juba aastaid elame sõjauudised esilehel vaimset tervist rikkumas, ei aita mitte kuidagi ukrainlasi ega hoia rünnakut Eestile ära. Kas sina tõesti unustaks sõja ära, kui see sulle iga päev näkku ei karjuks? Mina küll ei unustaks. Me ei pea kohe kindlasti ka vähest paistvat päikest iga hinna eest pilvede taha suruma, peaasi, et keegi ometi elust mingit rõõmu ei tunneks...
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2025 19:38
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 20:17
Guest kirjutas: 11 Juun 2025 19:44

Peab küll. Seda sõda ei tohi keegi ära unustada. Kui unustatakse, siis on see varsti päriselt meie sõda. Võib-olla sulle meeldib see rohkem, et praegu istud pea liiva all, las 5 aasta pärast pommitavad, aga mulle küll ei meeldi ja mul on hea meel, et meediale ka mitte.
Jah, ma mõistan seda, et ebameeldivad uudised tekitavad stressi, aga siis on lahendus meediakanalid kinni keerata ja endale neist puhkus lubada. Me ei saa hakata tegema nägu, et oh kui tore, päike paistab ja taevas on pilvitu.
Kas sa tõesti arvad, et Putinit huvitab, kui palju meie meedia sõda kajastab? See, et me juba aastaid elame sõjauudised esilehel vaimset tervist rikkumas, ei aita mitte kuidagi ukrainlasi ega hoia rünnakut Eestile ära. Kas sina tõesti unustaks sõja ära, kui see sulle iga päev näkku ei karjuks? Mina küll ei unustaks. Me ei pea kohe kindlasti ka vähest paistvat päikest iga hinna eest pilvede taha suruma, peaasi, et keegi ometi elust mingit rõõmu ei tunneks...
Mina ka mitte. Aga paraku valdav või vähemalt liiga suur osa Eesti asukatest unustaks. Inimesel on komme kõik halb unustada, kui vähegi võimalik, tead ju ise ka?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2025 20:08
Mina ka mitte. Aga paraku valdav või vähemalt liiga suur osa Eesti asukatest unustaks. Inimesel on komme kõik halb unustada, kui vähegi võimalik, tead ju ise ka?
Aga halva unustamine on väga hea omadus, eriti vaimse tervise huvides. Mis sa arvad, kumb elab õnnelikumat elu, ka see, kes veel 30 aastat hiljem soiub, kuidas lapsepõlves isa lõi, ema solvas ja klassikaaslased kiusasid; või see, kes selle kõik unustusehõlma laseb vajuda?
Külaline

Guest kirjutas: 12 Juun 2025 20:36
Guest kirjutas: 12 Juun 2025 20:08
Aga halva unustamine on väga hea omadus, eriti vaimse tervise huvides. Mis sa arvad, kumb elab õnnelikumat elu, ka see, kes veel 30 aastat hiljem soiub, kuidas lapsepõlves isa lõi, ema solvas ja klassikaaslased kiusasid; või see, kes selle kõik unustusehõlma laseb vajuda?
Muidugi on hea - tavaolukorras. Reaalset ohtu aga ära unustada ei tohi.
Külaline

Külaline kirjutas: 12 Juun 2025 21:08Muidugi on hea - tavaolukorras. Reaalset ohtu aga ära unustada ei tohi.
Mis kasu sellest pidevalt hirmunud olemisest siis on? Kuhu me põgeneme, kas Lätti tibladele vastu või?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 13 külalist