Kõrini Ukraina sõja uudistest
-
Külaline
Kõrini Ukraina sõja uudistest
Jah, ma tean, et Ukraina uudiseid on vaja kajastada ja ukrainlasi toetada, aga juba neljas aasta läheb nii, et igapäevaselt on igal pool sõjauudised! Tunne on selline, nagu sõda oleks Eestis - tekitab täielikku masendust juba. Teiste riikide sõjategevusest me ei kuule ometigi nii detailselt. Minul on igatahes tunne, et Ukraina sõja kajastamisega on juba üle piiri mindud. Ei taha enam!
-
Külaline
Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
-
Külaline
Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
-
Külaline
Mul seesugune tunne Tänaku suhtes. Aga samas mind need uudised ei häiri, lihtsalt näha, et miinimum üks uudist päevas.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:44Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
-
Külaline
Sa ei pea neid uudiseid lugema ja kuulama. Proovi neid vältida.Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:32Minul on igatahes tunne, et Ukraina sõja kajastamisega on juba üle piiri mindud. Ei taha enam!
-
Külaline
Ma ei ole küll teemaalgataja aga uudisesaateid vaadates on neid üsna raske vältida. Ma vaatan Terevisiooni ja tv3 uudiseid. Vaatan siis kui nende aeg on. Seega edasi kerida ei saa, sest ei kasuta järelvaatamist.
-
Külaline
Mul on samuti kõrini, aga ma ei julge seda väga kõvasti välja öelda, sest kohe leiab keegi, et ju ma ikka Putini toetaja olen, et nii mõtlen. Loomulikult tunnen ukrainlastele kaasa, sest nemad on selles õuduses elanud mitu aastat ja lõppu ei paista.
Kogu selle jubeduse sees häirib mind lisaks see pidev sõja õhutamine Baltikumi suunal, justnagu muud jubedat maailmas ei toimuks. Ma ei hakka siin Gaza teemal halama ja jään Ukrainaga seotud teemade juurde, aga sellegipoolest tahan öelda, et selle sõja pidev kajastamine võtab igasuguse isu uudiseid jälgida.
Kogu selle jubeduse sees häirib mind lisaks see pidev sõja õhutamine Baltikumi suunal, justnagu muud jubedat maailmas ei toimuks. Ma ei hakka siin Gaza teemal halama ja jään Ukrainaga seotud teemade juurde, aga sellegipoolest tahan öelda, et selle sõja pidev kajastamine võtab igasuguse isu uudiseid jälgida.
-
Külaline
Peab küll. Seda sõda ei tohi keegi ära unustada. Kui unustatakse, siis on see varsti päriselt meie sõda. Võib-olla sulle meeldib see rohkem, et praegu istud pea liiva all, las 5 aasta pärast pommitavad, aga mulle küll ei meeldi ja mul on hea meel, et meediale ka mitte.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:44Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
Jah, ma mõistan seda, et ebameeldivad uudised tekitavad stressi, aga siis on lahendus meediakanalid kinni keerata ja endale neist puhkus lubada. Me ei saa hakata tegema nägu, et oh kui tore, päike paistab ja taevas on pilvitu.
-
Külaline
Mis loogika see selline on? Et uhame sõjauudiseid meediasse, siis rahvas ei unusta ja see omakorda aitab sõda ära hoida?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:17Peab küll. Seda sõda ei tohi keegi ära unustada. Kui unustatakse, siis on see varsti päriselt meie sõda.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:44Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:36 Ma usun, et ukrainlastel on ka selline tunne, et ei taha enam.
Sa ikka saad aru, et selle sõja käiku ei otsusta mina ja sina vaid paar lipsudes onu, kes liivakasti meetodil maailma poliitilist olukorda mõjutavad.
-
Külaline
Neil lipsudega onudel on lihtsam Ukraina ära unustada, kui sina ja mina selle sõja unustame.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:28Mis loogika see selline on? Et uhame sõjauudiseid meediasse, siis rahvas ei unusta ja see omakorda aitab sõda ära hoida?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:17Peab küll. Seda sõda ei tohi keegi ära unustada. Kui unustatakse, siis on see varsti päriselt meie sõda.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 19:44
Jaa, ma saan aru sellest ja tunnen neile südamest kaasa - nii nagu ka teistele sõjaohvritele -, aga sõda ei käi siiski Eestis, ma ei leia, et see peaks pideva taustana meie igapäevaelu saatma.
Sa ikka saad aru, et selle sõja käiku ei otsusta mina ja sina vaid paar lipsudes onu, kes liivakasti meetodil maailma poliitilist olukorda mõjutavad.
Ja otseselt aitab sõjateema õhus hoidmine inimesi mõttes ette valmistada võimalikuks tulevikuks. Teha plaane, mõelda oma elu läbi.
Reaalsuse eest ei põgene, sellega tuleb elama õppida.
-
Külaline
Kuudas sa konkreetselt tulevikuks valmistud ja plaane teed?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:33 Ja otseselt aitab sõjateema õhus hoidmine inimesi mõttes ette valmistada võimalikuks tulevikuks. Teha plaane, mõelda oma elu läbi.
Mina ei usu neid "sõjaks valmistujaid". Mul ei ole mitte ühtegi tuttavat, kes seda teeks. See on puhas bluff ja jamajutt.
-
Külaline
Sa ei tunne ühtegi naiskodukaitsjat? Su ükski tuttav ei ela korteriühistus, kus mõeldakse varjendile? Sa ei ole teinud plaani, mis saab, kuhu lähed, kes su ema-isaga tegeleb, kui sõda peaks algama? Pole mõelnud, kas jääd või lähed? Sa ei hoia auto paaki kütet vähemalt pooltäis? No sorri for juu siis. Oleks mõistlik nende asjade peale kasvõi mõeldagi. Siis on hilja, kui jama käes. Vaat seepärast ongi vaja neid uudiseid - et sa end ebamugavalt tunneks ja plaanidest ning tegutsemisest leevendust otsiks.Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 23:47Kuudas sa konkreetselt tulevikuks valmistud ja plaane teed?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:33 Ja otseselt aitab sõjateema õhus hoidmine inimesi mõttes ette valmistada võimalikuks tulevikuks. Teha plaane, mõelda oma elu läbi.
Mina ei usu neid "sõjaks valmistujaid". Mul ei ole mitte ühtegi tuttavat, kes seda teeks. See on puhas bluff ja jamajutt.
-
Külaline
Meil on ettevõttel kriisiplaan, lisaks muudele kriisidele ka sõja või rünnaku puhuks. Juba 2022 aastast peale. Alati on kütusevaru evakueerumiseks, toiduvaru ja generaatorid (meil palju inimesi korraga tööl, paljud kodust kaugel).Guest kirjutas: ↑11 Juun 2025 23:47Kuudas sa konkreetselt tulevikuks valmistud ja plaane teed?Külaline kirjutas: ↑11 Juun 2025 20:33 Ja otseselt aitab sõjateema õhus hoidmine inimesi mõttes ette valmistada võimalikuks tulevikuks. Teha plaane, mõelda oma elu läbi.
-
Külaline
Ei evakueeru me selleks aega oleva minutiga kuhugi. Tänapäeva sõda ei saa olema sama mis II MS või sõda Suures Ukrainas.
-
Külaline
Ära siis evakueeru. Jumal sinuga.Guest kirjutas: ↑12 Juun 2025 00:33 Ei evakueeru me selleks aega oleva minutiga kuhugi. Tänapäeva sõda ei saa olema sama mis II MS või sõda Suures Ukrainas.
-
Külaline
No ja kuhu sa evakueerud siis?!Guest kirjutas: ↑12 Juun 2025 02:30 Ära siis evakueeru. Jumal sinuga.
-
Külaline
Täitsa inimlik ja arusaadav, et lõputu sõjateema õhus inimesi väsitab ja muserdab. Ma ka algul jälgisin Ukrainast tulevaid uudiseid, aga praeguseks olen loobunud, hoian vaid üldjoontes silma peal. Huvitav oleks mõelda, kui palju vastupidises olukorras - ehk siis, kui Venemaa oleks tunginud kallale Eestile, mitte Ukrainale -, Ukraina meil toimuvat kajastaks ja Eestit abistaks? Kas nad üldse räägiksid sellest? Ei tea.
Ei, pea liiva alla peitmine pole ka muidugi õige. Samas päris nii ka ei saa, et oma kodu siin ja praegu jäetakse unarusse ja elatakse kaasa vaid võõras riigis toimuvale. Viimase aja maailma globaliseerumise tingimustes kipub paljudel inimestel, eriti nooremal põlvkonnal, olema kohati nii, et sügavalt elatakse kaasa lähiümbrusega mitteseotud probleemidele - kliimaärevus nt, samuti nutetakse silmad peast kusagil kümne tuhande kilomeetri kaugusel toimuva tõttu, aga samas võib täpselt seesama noor olla oma klassis julm koolikiusaja, kes viinud mõne haavatavama klassikaaslase suitsiidi äärele.
See, kui mõni meiesugune, no sihuke keskealine pereema, öösiti unetusest vähkreb ja muudkui Ukraina sõjale mõtleb, ei aita kedagi küll mitte kuidagi. Pigem vastupidi - magamata ja stressis inimene on tööl kehvem, kodus närvilisem, mis tast sedasi kasu on? Maailma muutmine algab meist endist ja pigem selles võtmes, et me hoiaksime asjad korras vähemalt eeskätt oma lähiümbruses, milleks on oma pere, kodu, töö, kool jne.
Ei, pea liiva alla peitmine pole ka muidugi õige. Samas päris nii ka ei saa, et oma kodu siin ja praegu jäetakse unarusse ja elatakse kaasa vaid võõras riigis toimuvale. Viimase aja maailma globaliseerumise tingimustes kipub paljudel inimestel, eriti nooremal põlvkonnal, olema kohati nii, et sügavalt elatakse kaasa lähiümbrusega mitteseotud probleemidele - kliimaärevus nt, samuti nutetakse silmad peast kusagil kümne tuhande kilomeetri kaugusel toimuva tõttu, aga samas võib täpselt seesama noor olla oma klassis julm koolikiusaja, kes viinud mõne haavatavama klassikaaslase suitsiidi äärele.
See, kui mõni meiesugune, no sihuke keskealine pereema, öösiti unetusest vähkreb ja muudkui Ukraina sõjale mõtleb, ei aita kedagi küll mitte kuidagi. Pigem vastupidi - magamata ja stressis inimene on tööl kehvem, kodus närvilisem, mis tast sedasi kasu on? Maailma muutmine algab meist endist ja pigem selles võtmes, et me hoiaksime asjad korras vähemalt eeskätt oma lähiümbruses, milleks on oma pere, kodu, töö, kool jne.
Mina ei vaata üldse enam uudiseid ammu juba, pole seal midagi vaadata. Kui vahel harva midagi huvitavat juhtub, siis jään ilma, selleks pole mõtet iga päev vaadata teksti, mis sind ei huvita.
-
Külaline
Kas on ka mingeid asju, mis sind huvitavad peale turumuti juttude?
-
Külaline
Millised asjad sind huvitavad peale tema kallal inisemine?Külaline kirjutas: ↑12 Juun 2025 09:55 Kas on ka mingeid asju, mis sind huvitavad peale turumuti juttude?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 8 külalist