Tööl negatiivne õhkkond

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:42
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 21:37Loomulikult! Ainult et sina, haisva karvkattega rõvedik,
Sa ajad mind segamini. Ma olen täitsa heal järjel ja ei haise mitte üks põrm.
Saan ma õigesti aru, sa oled tööandja, sul om min 2 milli, sinu töötajad on min 20 aastat?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 21:44Saan ma õigesti aru, sa oled tööandja, sul om min 2 milli, sinu töötajad on min 20 aastat?
Ma ei ole miljonär, aga see selleks. Teema oli sellest, et kui tööl on negatiivne õhkkond, siis soovitas keegi grilli ja sauna. Mis iseenesest ju polegi halb soovitus. Grill ja saun võivad kaasa aidata positiivse õhkkonna tekkimisele töökollektiivis. Boonuseks saad nautida oma naiskolleegide paljaid kehasid saunalaval.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:47
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 21:44Saan ma õigesti aru, sa oled tööandja, sul om min 2 milli, sinu töötajad on min 20 aastat?
Ma ei ole miljonär, aga see selleks. Teema oli sellest, et kui tööl on negatiivne õhkkond, siis soovitas keegi grilli ja sauna. Mis iseenesest ju polegi halb soovitus. Grill ja saun võivad kaasa aidata positiivse õhkkonna tekkimisele töökollektiivis. Boonuseks saad nautida oma naiskolleegide paljaid kehasid saunalaval.
Ma olen miljonär. Ühekordne, teisekordne ja kolmekordne, see selleks. Sa oled loll nagu lauajalg, lisaks emotsionaalselt ebaintelligentne. Iga normintellektiga naine peaks sind boikoteerima.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 21:50Ma olen miljonär. Ühekordne, teisekordne ja kolmekordne, see selleks. Sa oled loll nagu lauajalg, lisaks emotsionaalselt ebaintelligentne. Iga normintellektiga naine peaks sind boikoteerima.
Ma usun, et miljonäri elu on kindlasti väga tore ja huvitav, saad endale igasugu asju lubada. Tervituseks sulle üks laul Matvere Markolt
https://www.youtube.com/watch?v=sWu-Jvmsopk

Ah jaa, mina usun karmasse. Headus võidab alati ja teiste siunamine sind kaugele ei vii. Soovitan ka sul mõelda sauna ja grilli peale. See maandab stressi ja sa ei pea foorumis sinule tundmatuid tüüpe sõimama :D
Mupsik
Teerajaja

Postitus Postitas Mupsik »

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:47
Kuidas see grill, chill ja saun olukorra paremaks teeb? Pigem just tekitab pingeid juurde . Keegi seda "chilli" ilma alkohokita ei talu ju ja siis võib just teravamaks asi minna.

Tööandja asi on välja selgitada, millest see tekib. Vastavalt sellele siis ka töötajate koosseisu korrigeerida.
Külaline

Mupsik kirjutas: 06 Mai 2025 22:20Kuidas see grill, chill ja saun olukorra paremaks teeb? Pigem just tekitab pingeid juurde . Keegi seda "chilli" ilma alkohokita ei talu ju ja siis võib just teravamaks asi minna.
Nii ja naa. Eks muidugi peab vaatama, kellega grillima ja sauna minna. Kui on tegu äkiliste kolleegidega, siis võib tõesti napsise peaga nuga saada, kui mingi vale lause ütled. Seda vaja ei ole. Kui aga on koos tööd tehtud mõned head aastad, siis õpid inimesi tundma ja julged nendega koos saunagi minna. Samas mina TA töökollektiivi ei tea ega tunna, eks ta peab seda ise otsustama, kas tasub grillimist ja sunatamist proovida.
Külaline

Ega inimese olemust niimoodi ei muuda. Tööandjad peaks hoolikamalt kollektiivi kokku panema, aga selge see, et igas valdkonnas pole töötajaid jalaga segada. Minu mees teeb ka tööd, kus puutub kokku just ühiskonna pahupoolega. Ometi on nende kollektiiv väga tore ja kõik on huumorimeelega mõnusad inimesed. Ma ei kujutagi ette, kuidas teisiti sellel ametil vastu peaks, päev otsa tegeled ju kõige negatiivsega. Tööandja on hea valiku teinud ja väga sobivad inimesed omale leidnud.

Minu töö on koormuse ja oma olemuse poolest selline stressirohke ja tuleb ka probleeme ette. Mingit toksilisust ja klatši pole kohanud, inimesed on lihtsalt väsinud ja seepärast alati võib-olla mitte kõige entusiastlikumad. Kõige rohkem olen kuulnud nurisemist palga üle, aga samas oleme kõik teadnud, millega end seome, ka numbrid on avalikud. Nurisejad on ka alati need, kes endast kõige vähem annavad ja millegagi silma ei jää - eks panustavad vastavalt palgale -, aga tööandjal pole ka seetõttu ühtegi põhjust erakorraliselt just nende palka tõsta. Üldjuhul keegi selle nurinaga kaasa ei lähe, sest mis see annab. Kõik tahaks rohkem teenida ja saada tööle väärilist palka.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 23:00Minu töö on koormuse ja oma olemuse poolest selline stressirohke ja tuleb ka probleeme ette. Mingit toksilisust ja klatši pole kohanud, inimesed on lihtsalt väsinud ja seepärast alati võib-olla mitte kõige entusiastlikumad. Kõige rohkem olen kuulnud nurisemist palga üle, aga samas oleme kõik teadnud, millega end seome, ka numbrid on avalikud. Nurisejad on ka alati need, kes endast kõige vähem annavad ja millegagi silma ei jää - eks panustavad vastavalt palgale -, aga tööandjal pole ka seetõttu ühtegi põhjust erakorraliselt just nende palka tõsta. Üldjuhul keegi selle nurinaga kaasa ei lähe, sest mis see annab. Kõik tahaks rohkem teenida ja saada tööle väärilist palka.
Sul on orjamentaliteet. Vastavalt palgale panustada on täiesti normaalne ja tööle mittevastavat palka saades on nuriseda ka täiesti normaalne.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 06:45
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 23:00Minu töö on koormuse ja oma olemuse poolest selline stressirohke ja tuleb ka probleeme ette. Mingit toksilisust ja klatši pole kohanud, inimesed on lihtsalt väsinud ja seepärast alati võib-olla mitte kõige entusiastlikumad. Kõige rohkem olen kuulnud nurisemist palga üle, aga samas oleme kõik teadnud, millega end seome, ka numbrid on avalikud. Nurisejad on ka alati need, kes endast kõige vähem annavad ja millegagi silma ei jää - eks panustavad vastavalt palgale -, aga tööandjal pole ka seetõttu ühtegi põhjust erakorraliselt just nende palka tõsta. Üldjuhul keegi selle nurinaga kaasa ei lähe, sest mis see annab. Kõik tahaks rohkem teenida ja saada tööle väärilist palka.
Sul on orjamentaliteet. Vastavalt palgale panustada on täiesti normaalne ja tööle mittevastavat palka saades on nuriseda ka täiesti normaalne.
Paljudes riigiametites on palgatase paigas ja nurisemine ei muuda midagi. Niisama pidevalt nuriseda mõjub endale halvasti, aga muutust ei too. Seega päris halb soovitus.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 07:10
Guest kirjutas: 07 Mai 2025 06:45
Paljudes riigiametites on palgatase paigas ja nurisemine ei muuda midagi. Niisama pidevalt nuriseda mõjub endale halvasti, aga muutust ei too. Seega päris halb soovitus.
No just, me olemegi riigitöölised.
Külaline

Kui võtta see nurisemine, kas see muudab töötajatajate endi tuju halvaks? Või on see pigem auru välja laskmine?
Kui enam ei nuriseks, aga mõtleks ikka mis on halvasti, kas siis oleks parem?
Nt nurin palga üle. Tihti riigipalgal olijad ka nurisevad valjult, streigivad. Ja see omakorda tekitab kriitikat teiste poolt, kes seda teenust saavad -Muudkui sterigivad, aga töö on kehv.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Mai 2025 08:01 Kui võtta see nurisemine, kas see muudab töötajatajate endi tuju halvaks? Või on see pigem auru välja laskmine?
Kui enam ei nuriseks, aga mõtleks ikka mis on halvasti, kas siis oleks parem?
Nt nurin palga üle. Tihti riigipalgal olijad ka nurisevad valjult, streigivad. Ja see omakorda tekitab kriitikat teiste poolt, kes seda teenust saavad -Muudkui sterigivad, aga töö on kehv.
Muidugi muudab see töötajate enda tuju halvemaks. Aga me ei oska sellest enam välja tulla, ei oska näha mingit viisi õhkkonda kuidagi paremaks kujundada.
Külaline

vahetasin töökohta. Täiesti teine maailm. Ka endale avanes teine maailma eraelus, sest tööelu soosis uusi hobisid.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2025 20:45
Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 10:52Minul tuttav (19aastane) just lahkus töölt just ühe vanaproua kiusu pärast.
Tead, äkki see vanaproua nõudis noorelt töö tegemist. Aga noor solvus selle peale. Mitte ühtegi noort ega vana hakata kiusama niisama. Selleks on tavaliselt vägagi põhjust. Usun, et mingi aeg tagasi see võis ka nii olla, aga mitte enam. Noored on väga teadlikud kuhu kaevata, kui on mõttetu töökius.
Telefonid neil kätte kleebitud ja muu on teisejärguline. Nii on kahjuks.
Tegelikult on töökius just vanemate prouade poolt peamiselt naiskollektiivides väga aktuaalne. Alles oli Eesti Naises pikem artikkel selle kohta, mis selgitas ka psühholoogilist tausta. Inglise keeles on leida ka uuringuid, see jutt ei tule päris õhust.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2025 14:44
Guest kirjutas: 28 Apr 2025 20:45
Külaline kirjutas: 28 Apr 2025 10:52Minul tuttav (19aastane) just lahkus töölt just ühe vanaproua kiusu pärast.
Tead, äkki see vanaproua nõudis noorelt töö tegemist. Aga noor solvus selle peale. Mitte ühtegi noort ega vana hakata kiusama niisama. Selleks on tavaliselt vägagi põhjust. Usun, et mingi aeg tagasi see võis ka nii olla, aga mitte enam. Noored on väga teadlikud kuhu kaevata, kui on mõttetu töökius.
Telefonid neil kätte kleebitud ja muu on teisejärguline. Nii on kahjuks.
Tegelikult on töökius just vanemate prouade poolt peamiselt naiskollektiivides väga aktuaalne. Alles oli Eesti Naises pikem artikkel selle kohta, mis selgitas ka psühholoogilist tausta. Inglise keeles on leida ka uuringuid, see jutt ei tule päris õhust.
Praktika näitab, et nii vist tõesti on. Ja pikaaegsete töötajate poolt on kius just. Nad vist ise on nii laisaks läinud, et üritavad iga hinna eest oma kohustusi uute karla lükata ja siis vinguvad ka veel. Mul on oma tutvusringkonnad lausa kolm vanema proua ja pikaaegse töötaja näol näide tuua.
Külaline

Sest noorte töötegemise suhtumine tundub vanematele olijatele vale. Telefonid on käe külge kleebitud ja töö tegemine käib justkui muuseas. Ja kui julged midagi öelda, siis solvuvad. Alguses need vanemad mutid ei ütle midagi. Jälgivad mängu. Aga kui selline töö tegemine muudkui jätkub, siis viskab lõpuks närvi üle ja lähedki vihaseks. Ja siis mutt süüdi, et kuri ja paha.
Külaline

Praktika näitab, et nii vist tõesti on. Ja pikaaegsete töötajate poolt on kius just. Nad vist ise on nii laisaks läinud, et üritavad iga hinna eest oma kohustusi uute karla lükata ja siis vinguvad ka veel. Mul on oma tutvusringkonnad lausa kolm vanema proua ja pikaaegse töötaja näol näide tuua.
Kui ma oma töökohta vaatan, siis pigem mutid on need, kes teevad kõige rohkem tööd. Kõige laisemad on mehed, siis noored naised ja kõige usinamad on vanemad naised.
Külaline

Töökius on siiski veidi teine teema ning seal taga seisab reeglina midagi muud, tavaliselt tuntakse vastuseisu uuendustele ning ohtu enda positsioonile.
Kui tuleb tööle noor, kes istub ainult nutikas ja tööd ei tee, siis see olukord kindlasti tekitab viha ja pingeid kollektiivis aga mitte kavalat kiusu ja õõnestamist, sest laisk töötaja õõnestab oma jalgealust juba nagunii, see ei jää märkamata.
Külaline

Mina leian, et töökollektiivi sisekliima loob juhtkond eesotsas ülemusega. Täpselt sama kehtib muide ka koolide ja koolikiusu osas.

Juhtkond hoiab silma peal töökoha mikrokliimal, ja vajadusel suunab seda. Oskab panna töötajaid tegutsema üheskoos, ühise eesmärgi nimel. Oskab paigutada töötajaid tiimidesse nii, et tekiks koostöö. Hoidub ässitamast kedagi kellegi vastu üles ja kui tundub, et need kaks seal omavahel kohe üldse läbi ei saa, siis ei jäeta seda asja aastateks vinduma, vaid pannakse pea tööle lahenduse osas - näiteks viiakse üle erinevatesse osakondadesse.

Kusjuures seda kõike peavad oskama head ülemused/juhtkond ise. Tihtipeale loodetakse, et äh, palkame mingisuguse kõutsi, kes siis ühe päevaga mingil müstilisel moel liidab enne ripakil olnud kollektiivi kokku ühtseks sünergiliseks tervikuks ja ongi meie poolt kogu töö tehtud! Too kõuts siis paneb rahva mingeid jääsulatusmänge mängima, töötajad käputavad põrandal ja annavad üksteisele suuga tikke üle (reaalsed näited paarilt koolituselt). Pärast kõutsi lahkumist läheb elu ikka endist rada pidi edasi. Nii ei saa, ikka ülemus ise peab hoolitsema töökoha mikrokliima eest ja tagama selle, et töötajatel oleks seal turvaline olla. Väljastpoolt õpetama tulijad võivad seda ajutiselt (nt ühe päeva vältel) teha, kuid püsivalt on kohal ja peab sellega tegelema siiski ülemus.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Juun 2025 14:44Tegelikult on töökius just vanemate prouade poolt peamiselt naiskollektiivides väga aktuaalne.
Ei ole sellega nõus, vähemalt enda töökoha näitel mitte. Meil on nooremapoole (enamus vanuses 30-35) kollektiiv ja pigem on noorematel teatud eelarvamused (ja mõnel suisa iroonia) üle 50-aastaste suhtes. Arvatakse, et vanemad kolleegid ei saa hakkama infosüsteemide ja erinevate andmebaaside kasutamisega, ei oska uut nutitelefoni seadistada, ei peaks üldse suvel puhkama, kuna lapsed suured, imestatakse, et kas pensionieelikud siis tõesti käivad trennis, kinos, Imagine Dragons kontserdil, Õllesummeril jne.

Olen ise ligi 60 ja alles paar päeva tagasi pidin ühele nooremale kolleegile kinnitama, et ma tõesti oskan X andmebaasi täiesti korrektselt kasutada, seda enam, et ma ise olengi selle asutusteülese andmebaasi looja...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist