Tööl negatiivne õhkkond

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Mai 2025 08:24Piisab sellest, kui lapsevanem lastevanemate koosolekul suu avab ja mõnest kooli probleemist räägib. Paari nädala pärast on ta lapse kohta juba "teatatud, kuhu vaja". Lähemal uurimisel ei leia jutud kinnitust, aga lapsele on märk külge igaveseks.
Pole ühegi lapse puhul midagi sellist kogenud. Ega ka teised emad-isad, kes koosolekutel mõningaid negatiivseid külgi esile tõid.
Mida tähendab, et on "teatatud, kuhu vaja"? Kuhu siis? Mis märk küljes?
Me arutasime koosolekutel õpetajatega ikka igasuguseid asju ja sellest oligi päris palju kasu.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2025 09:07
Piisab sellest, kui lapsevanem lastevanemate koosolekul suu avab ja mõnest kooli probleemist räägib. Paari nädala pärast on ta lapse kohta juba "teatatud, kuhu vaja". Lähemal uurimisel ei leia jutud kinnitust, aga lapsele on märk külge igaveseks.
Ära seleta. Neid "suu avavaid" lapsevanemaid on nii palju, et ei jõua keegi nende lapsi sellepärast kiusama hakata. Kui laps käitub korralikult, hinded on head, ise ei kurda millegi üle, siis ei tegele temaga tugimeeskonnast mitte keegi. Abivajavaid lapsi on nii palju, et ei soovi keegi endale ilmaasjata mingit tööd juurde.
Abivajajaid lapsi on tõesti palju, kuid päriselt kraadesid ja nende vanemaid kardavad ka pedagoogid. Kuna aga nende peale õpetajate hammas ei hakka, kiputakse nagu kompensatsiooniks ajama oma küüned taha mõnele tublile lapsele, kelle vanematel pole nii palju mõjuvõimu ega kuraasi, et õpetajatega plõksida julgeks. Nii jäävadki tõeliselt abivajavad lapsed ilma abita, küll aga võidakse vabalt sekkuda siis, kui sekkumist polnud üldse vaja. Et saada linnuke kirja - et näe, on "abistatud". Tegelikult see laps neilt palgalistelt abistajatelt mingit abi saanud ei ole.
Külaline

Guest kirjutas: 03 Mai 2025 08:58
Guest kirjutas: 02 Mai 2025 09:07
Piisab sellest, kui lapsevanem lastevanemate koosolekul suu avab ja mõnest kooli probleemist räägib. Paari nädala pärast on ta lapse kohta juba "teatatud, kuhu vaja". Lähemal uurimisel ei leia jutud kinnitust, aga lapsele on märk külge igaveseks.
Ära seleta. Neid "suu avavaid" lapsevanemaid on nii palju, et ei jõua keegi nende lapsi sellepärast kiusama hakata. Kui laps käitub korralikult, hinded on head, ise ei kurda millegi üle, siis ei tegele temaga tugimeeskonnast mitte keegi. Abivajavaid lapsi on nii palju, et ei soovi keegi endale ilmaasjata mingit tööd juurde.
Abivajajaid lapsi on tõesti palju, kuid päriselt kraadesid ja nende vanemaid kardavad ka pedagoogid. Kuna aga nende peale õpetajate hammas ei hakka, kiputakse nagu kompensatsiooniks ajama oma küüned taha mõnele tublile lapsele, kelle vanematel pole nii palju mõjuvõimu ega kuraasi, et õpetajatega plõksida julgeks. Nii jäävadki tõeliselt abivajavad lapsed ilma abita, küll aga võidakse vabalt sekkuda siis, kui sekkumist polnud üldse vaja. Et saada linnuke kirja - et näe, on "abistatud". Tegelikult see laps neilt palgalistelt abistajatelt mingit abi saanud ei ole.
Keegi ei otsi endale suvaliselt tööd. Ja loomulikult tegeletakse nende pättidega hommikust õhtuni. Välja koolist neid visata ei saa. Sinu jutt on täiesti ebaloogiline. Ei tegele tubli lapsega vägisi mitte keegi. Kuhu "kirja" see läheb sinu arust siis? Sa ise ka aru saad, kui rumal su jutt on?
Külaline

Ma annaksin kogu oma ülejäänud elu selle eest, kui vaid kool poleks sekkunud mu lapse kasvatamisse vastu lapse ja vanemate soovi. Aga ei - ikka nemad teavad kõike kõige paremini ja laps ning vanem pidagu mokk maas. Laps oli puhtviieline, eeskujuliku käitumisega, mitte iialgi ei rikkunud tunnis korda vms - ja ikkagi leidis kool, et tuleb sekkuda ja enne korras laps tuksi keerata. Kurat võtku neid kamandajaid! Õpetagu parem mu last, mitte ärgu pressigu ennast peale seal, kus neid vaja pole.
Milles siis kooli sõnul probleem oli?
Millega nad su lapse väidetavalt tuksi keerasid?
(PS. Saan ilmselgelt aru, et kogu see jutt, kuidas kool ja tugimeeskond üheskoos mingit vandenõud hauvad, on bullshit.)
Külaline

Koolis ei hakka tugimeeskond suvaliste lastega tegelema, keegi peab siis ikka märku andma, et midagi on viltu: õpetajad, klassijuhataja, vanem, laps ise. Ka siis korra räägitakse ja kui laps väidab, et kõik on korras, kõik on hästi, siis nii on. Et keegi võtaks lihtsalt lõbu pärast ette lapse, kes õpib hästi, korda ei riku, ise on rõõmus, on täielik jamps. Tööpuudust koolis ei ole, niisama lõbu pärast ei tegele kellegagi mitte keegi. Ja isegi siis, kui laps käitub halvasti, õpib halvasti, on agressiivne vms, siis saab vanem keelduda igasugustest tugiteenustest. Aga kui vanem on selline, nagu siin sõnavõtja on, siis võib arvata, et asjaolud päris nii ei olnud, nagu see inimene siin väidab: suvaliselt võeti tema tubli laps ette ja keerati tuksi. Kuidas see üldse võimalik oleks, kui koolis pakutakse ainult õpiabi, koolipsühholoog ja sotsiaalpedagoog pakuvad ainult madala intensiivsusega sekkumist, mingeid teraapiaid koolis ei tehta. Ja kõigest on võimalik keelduda.
Külaline

Sotsmeedia mõjutab palju. Nt meie tiktokker plaksutab endale ühes oma videos, et " suudab kõik mürgised inimesed enda elust välja lõigata". Juskui õige asi. Aga samas arusaamatu, kuidas mürgiseid töökaaslasi välja lõigatakse enda elust ilma töökohta vahetamata. Ega uue töö leidmine pole ka lihtne. Seega kuidas lõigata välja oma elust toksilisi töökaaslasi?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 08:52 Sotsmeedia mõjutab palju. Nt meie tiktokker plaksutab endale ühes oma videos, et " suudab kõik mürgised inimesed enda elust välja lõigata". Juskui õige asi. Aga samas arusaamatu, kuidas mürgiseid töökaaslasi välja lõigatakse enda elust ilma töökohta vahetamata. Ega uue töö leidmine pole ka lihtne. Seega kuidas lõigata välja oma elust toksilisi töökaaslasi?
Alustuseks võiks lõpetada Tik-Toki vahtimise ja tööle keskenduda.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 08:52 Sotsmeedia mõjutab palju. Nt meie tiktokker plaksutab endale ühes oma videos, et " suudab kõik mürgised inimesed enda elust välja lõigata". Juskui õige asi. Aga samas arusaamatu, kuidas mürgiseid töökaaslasi välja lõigatakse enda elust ilma töökohta vahetamata. Ega uue töö leidmine pole ka lihtne. Seega kuidas lõigata välja oma elust toksilisi töökaaslasi?
Väga lihtne. Räägid nendega ainult niipalju, kui vaja ehk vastad küsimustele. Tähelepanu ei pööra, välja ei tee. Jääd viisakaks, kehtestad end.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 09:15
Alustuseks võiks lõpetada Tik-Toki vahtimise ja tööle keskenduda.
Ma võiks vastata, et alguses sa võiks selle foorumi vaatamise lõpetada ja tööle keskenduda. Saad aru, eks. Üks ei sega teist kui on vaba aeg. Siis võib veel öelda, et mis sellistele asjadele aega kulutada ka vabal ajal.
Nagu mõttest mida mina ütlesin, sa aru ei saanud.
Ehk ma ütlesin, et palju ringleb sotsmeedias vaimse tervise nippe, mida rakendades on võimakus end nii hakata tähtsustama, et kes aga ei meeldi, lõika ära, eemaldu. Mis on tulemus. Oled üksi. Sest oled nii testsugune, ei sobitu.
Külaline

Mida rohkem naisi kollektiivis, seda rohkem õelutsemist ja selja taga rääkimist. Kahjuks.
Külaline

Ehk ma ütlesin, et palju ringleb sotsmeedias vaimse tervise nippe, mida rakendades on võimakus end nii hakata tähtsustama, et kes aga ei meeldi, lõika ära, eemaldu. Mis on tulemus. Oled üksi. Sest oled nii testsugune, ei sobitu.
Äkki siis võiks kuulata päris vaimse tervise spetsialiste, mitte mingeid tik-tokkereid, kes annavad edasi nn nippe poolikult. Mitte ükski vaimse tervise spetsialist ei ütle, et ole üksi, eemaldu inimestest, vaid alati räägitakse sellest, kui olulised on sotsiaalsed suhted, võrgustik, sõbrad. See on number üks teema, mis elu kvaliteetseks teeb. Küll aga öeldakse seda, et kui inimene mõjub sulle halvasti, sa ei tunne ennast temaga hästi, ta õõnestab su enesehinnangut, sul on temaga mürgine suhe, siis tuleb see ära lõpetada ja suhelda nendega, kellega sulle meeldib olla ja kellega sa tunned end hästi. Kui sul ühtki sellist inimest ei ole, on asi sinus, siis tuleb parandada oma sotsiaalseid oskusi, suhtlemisoskust. Sõpru ei pea olema palju, aga mõned peavad kindlasti olema. Ja kõik on võimelised neid leidma, kui nad vaatavad üle oma suhtlemisoskuse, saavad aru, et suhe on selline, kust ei saa ainult võtta, vaid tuleb ka vastu anda jne. Vahel mulle tundub, et täiskasvanutele tuleb panna lasteaias käsitletavad töölehed: kuidas olla hea sõber, kuidas olla rõõmus, õpin tundma oma emotsioone jne, sest täiskasvanud inimesed ei tea tavalisi baastõdesid. Istuvad kuskil tik-tokis ja tõlgendavad kõike valesti.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 12:53 Mida rohkem naisi kollektiivis, seda rohkem õelutsemist ja selja taga rääkimist. Kahjuks.
Kahjuks pean ka nõustuma. Naised kahjuks ussitavad.
Ma olen ise ka naine muideks aga mina ei viitsi sellise asjaga tegeleda. Ma olen see vaikne hall hiir kollektiivis, kes käe lehvitades tahaks ragu maa peale ja kõigile koertele 4 jalga

Aga ma ütleks, et isegi mehed kltašivad(kohati rohkem isegi) aga neil pole see kuidagi isiklik ega pahatahtlik.
Külaline

Aga ma ütleks, et isegi mehed kltašivad(kohati rohkem isegi) aga neil pole see kuidagi isiklik ega pahatahtlik.
Tohoh, sa ei tea küll meestest mitte midagi.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 16:05
Mina ei tea ühtki meest kes klatšib.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 16:05
Ahah 😀
Guest kirjutas: 06 Mai 2025 16:08
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 16:05
Mina ei tea ühtki meest kes klatšib.
Ma olin üks naistest, 10+ meeskollektiivis ja tõesti klatš käis ikka täiega. Aga see tõesri on natuke erinev. Mehhed nagu muuseas räägivad tõsise näoga neid "klatši"jutte ja sama ruttu ka unustavad. Naised aga on hoopis teistmoodi. Alati on halvistav toon ka juures. Meeskollektiivi juures seda näha ei olnud.
Külaline

TA olen. Teema on kuidagi kooli peale liikunud. Samas ootan ikka nõuaendeid, kuidas just negatiivse tööelu juures vastu pidada. Meie töö on sotsiaaltöö ja tõesti, töö sisust positiivset emotsiooni tuleb harva, peaegi oleme me kollektiiviga vist juba nii väsinud, et ei oska seda positiivset enam ära tunda. Inimesed ärrituvad pisiasjade peale, sest üldine negatiivne foon ja pinge on pidevalt närvesööv. Et vähegi auru välja lasta, me kirume - ja toodame sellega negatiivsust veel juurde. Me võimendame probleeme, sest oleme üliemotsionaalsed. Ja me ei oska sellest kõigest kuidagi välja tulla. Tööd vahetada ei taha, sest vaatamata negatiivsele iseloomule töö mulle ikka veel meeldib. Lihtsalt sellest august oleks vaja kuidagi välja saada.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 19:54 TA olen. Teema on kuidagi kooli peale liikunud. Samas ootan ikka nõuaendeid, kuidas just negatiivse tööelu juures vastu pidada. Meie töö on sotsiaaltöö ja tõesti, töö sisust positiivset emotsiooni tuleb harva, peaegi oleme me kollektiiviga vist juba nii väsinud, et ei oska seda positiivset enam ära tunda. Inimesed ärrituvad pisiasjade peale, sest üldine negatiivne foon ja pinge on pidevalt närvesööv. Et vähegi auru välja lasta, me kirume - ja toodame sellega negatiivsust veel juurde. Me võimendame probleeme, sest oleme üliemotsionaalsed. Ja me ei oska sellest kõigest kuidagi välja tulla. Tööd vahetada ei taha, sest vaatamata negatiivsele iseloomule töö mulle ikka veel meeldib. Lihtsalt sellest august oleks vaja kuidagi välja saada.
Kas te töökeskkonnast väljapool suhtlete? Minge välja, baari, linna chillima, kellegi juurde grillima, sauna, ühisele tripile, kolmeks tunniks spaasse vms. Keskkonda peab vahetama.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:59linna chillima, kellegi juurde grillima, sauna,
Minna kolleegidega grillima ja sauna on hea ettepanek. Saunas saab näiteks naiskolleegide paljaid kehasid nautida. Pole paha eks!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:34
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:59linna chillima, kellegi juurde grillima, sauna,
Minna kolleegidega grillima ja sauna on hea ettepanek. Saunas saab näiteks naiskolleegide paljaid kehasid nautida. Pole paha eks!
Loomulikult! Ainult et sina, haisva karvkattega rõvedik, sinna kollektiivi ei kuulu, eks.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 21:37Loomulikult! Ainult et sina, haisva karvkattega rõvedik,
Sa ajad mind segamini. Ma olen täitsa heal järjel ja ei haise mitte üks põrm.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist