. Päris hull…hoarders
Kuidas selliseid aidatakse, millest selline käitumus tuleneb?
. Päris hull…hoarders
Abi leidmine on üks asi, hoopis teine ooper on käitumise muutmine. Sellel omad põhjused, miks inimesed koguvad ja kahjuks on seda raske välja õpetada. Pealtnägijas oli lõik, kus üks kogujaid minu mälu mööda selgitas päris õigesti, mis on üheks põhjuseks.Külaline kirjutas: ↑30 Juun 2024 16:38 See on häire, ma olen selliseid inimesi kohanud mitmeid kordi. Oli üks naaber, vanem inimene, kes lõpuks lihtsalt politseiga psühhiaatirosakonda viidi. Elas üksi, perekonnale ta enam ust ei avanud. Sotsiaalosakond püüdis temaga aastaid ühendust saada, kuna naabreid häiris tema korterist tulev lehk. Aga kuna ta arved olid alati makstud ja muud tüli ta ei teinud, siis kestis see olukord aastaid. Ringi liikus ta öösiti.
Mingil hetkel ütles ta lastel närv üles ja need kutsusid politsei, kes siis ukse lahti muukis. Ja see pilt, mis seal avanes, jaa, see oli ikka omaette lugu. Kõrged virnad ajakirju, raamatuid, lehti, mille vahelt läks peenike käigurada tualeti ja köögini. Kaablijupid, lillepotid ja muu trini-träni, millele ei oska nime andagi. Asju oli nii palju, et osad riiulid olid nende all pikali kukkunud ja neid oli kuidagi üritatud tagasi lükata ja toestada kodus leiduvate erinevate esemetega. Osad asjad olid oma koha leidnud vannis ja näha oli, et seda pole aastakümneid kasutatud. Kohutavalt kurb vaatepilt tegelikult.
Vanainimene ise ei saanud kahjuks aru, et ta abi vajab. Näha oli, et ta oli kohutavas shokis ja ängistuses, et teda nüüd omast kodust kuhugi minema viiakse. Ta pole ju midagi teinud. See ongi asja juures kõige kurvem, et sellises seisundis inimesed ei saa ise aru, et nad vajavad abi.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist