Kas pudru teeb paksuks?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:30
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:27
iiR kirjutas: 13 Mai 2025 15:43 Ja paksuks ei tee puder, vaid (mille iganes) ülesöömine.
"Kuidas rikkaks saada? - teeni rohkem kui kulutad" - see on sama kasutu mittemidagiütlev soovitus. Puder tõstab insuliini ja kõrge insuliintase soodustab kaalutõusu. Loomulikult teeb paksuks.
See on ju tõsi. Kas sa oled rikas? Vaevalt. Mina olen rikas ja õnnelik. Sina oled vaene ja loll, kui lauajalg.
Kõik rikkad teavad, et tervis on kõige olulisem prioriteet. Keegi ei mürgita ennast helveste ega teradega, mis on sõna kõige otsemas mõttes orjatoit. Vaene inimene sööb neid olude sunnil. Kui rikas inimene toitub samamoodi, on ta lihtsalt rumal — ta on sisuliselt talupoeg, kellel on lihtsalt palju raha.
Külaline

Ma ei söö ühtegi putru. Ei lisanditega ega ka ilma. Aga ikka olen paks 😃😂
Seega kogu vaidluse võiks kokku võtta, et ei puder ei tee kõikki paksuks ja kõik ei söö seda vägisi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 19:27Seega kogu vaidluse võiks kokku võtta, et ei puder ei tee kõikki paksuks ja kõik ei söö seda vägisi.
Kus sa oled näinud, et seda sõna just nii kirjutatakse?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:16
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 17:26 Tead, kui sulle puder ei maitse, siis olgu nii aga ära suru teistele oma haiglast jura peale. Nagu öeldud, siis enamus toite maitsestatakse. Ma söön puhtalt ainult tooreid puu- ja köögivilju aga see ju ometigi ei tähenda, et mulle teised toidud ei maitseks.
Ja miks ma ei tohi sellest rääkida?
Oma haiglast jura suruvad peale ikka need Pavlovi koerad, kes tõusevad lendu ja kukuvad manitsema, kuidas "nii lolli" juttu ei tohi levitada ega sellele isegi reageerida, ühtegi argumenti välja toomata. Tahad lihtsalt sinu jaoks ebasobivat vestlust summutada. Tõde ei pea kartma.
Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 18:01Ma ei söö ühtki kana ega liha, kui on maitsestamata. Mitte, et maitse on peidetud, vaid maitset muidu pole. Kas sa kokandussaateid ei vaata? Sool, sool ja veelkord sool.
Kas sa sööd sitta ka? Peidad maitse ja annad minna? Sul on peas ikka tõsine vaakum. Lollakas vaktsiinivastasest uhhuu.
PS: Palju muidu haridust ka on?
Helveste söömine ongi sisuliselt sita söömine. Sama hästi võid puukoori oma toidu sisse jahvatada - maitsestad ilusti ära, peidad mingi muu roa sisse ega saagi enam aru. Toiteväärtus nagunii sama neil.
Muidugi võid rääkida ja igas teemas tõestada kui tuhm sa oled, mul täiesti ükskõik. Häiris see, et sa täiesti võõrale inimesele peale surud, et talle ikka kindlasti puder ei maitse 😀 ja oleme ausad, see on haiglane käitumine.
Ma ei saa aru mis argumente sa täpsemalt nõuad? Mine võta ükskõik milline toitumisega seotud raamat, surfa tõestuspõhistes artiklites või jumala eest, mine kasvõi kooli- saad oma teadmised ja argumendid kätte. Kujutad ette kui üks igas teemas hakkaks nõudma argumente, et maa on tegelikult ümmargune? Jube tüütu, hari ennast, ära ruineeri teisi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 19:38
Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 19:27Seega kogu vaidluse võiks kokku võtta, et ei puder ei tee kõikki paksuks ja kõik ei söö seda vägisi.
Kus sa oled näinud, et seda sõna just nii kirjutatakse?
Soomes on kaikki. Vabandust. Olen vist liiga kaua siin elanud. Olen ennegi märganud, et kipun ka nõrgad tähed tugevaga asendama. Need vead üldjuhul ikka märkan ära parandada.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:47

"Kuidas rikkaks saada? - teeni rohkem kui kulutad" - see on sama kasutu mittemidagiütlev soovitus. Puder tõstab insuliini ja kõrge insuliintase soodustab kaalutõusu. Loomulikult teeb paksuks.
See on ju tõsi. Kas sa oled rikas? Vaevalt. Mina olen rikas ja õnnelik. Sina oled vaene ja loll, kui lauajalg.
Kõik rikkad teavad, et tervis on kõige olulisem prioriteet. Keegi ei mürgita ennast helveste ega teradega, mis on sõna kõige otsemas mõttes orjatoit. Vaene inimene sööb neid olude sunnil. Kui rikas inimene toitub samamoodi, on ta lihtsalt rumal — ta on sisuliselt talupoeg, kellel on lihtsalt palju raha.
Jah, aga mina söön putru ja olen rikas. Sina ei söö ja oled vaene.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:47

Mingit kraadi sul vist ka polnud. Lisaks sellele, et raha sul ju ka pole. Mingi omasuguste uhhuujutt ja pask elu.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 19:40
Muidugi võid rääkida ja igas teemas tõestada kui tuhm sa oled, mul täiesti ükskõik. Häiris see, et sa täiesti võõrale inimesele peale surud, et talle ikka kindlasti puder ei maitse 😀 ja oleme ausad, see on haiglane käitumine.
Ma ei saa aru mis argumente sa täpsemalt nõuad? Mine võta ükskõik milline toitumisega seotud raamat, surfa tõestuspõhistes artiklites või jumala eest, mine kasvõi kooli- saad oma teadmised ja argumendid kätte. Kujutad ette kui üks igas teemas hakkaks nõudma argumente, et maa on tegelikult ümmargune? Jube tüütu, hari ennast, ära ruineeri teisi.
Teisisõnu, ole lihtsalt vait, pese oma ajud tõest puhtaks ja hakka mõtlema nii nagu meie. Mida teadus ja haridus sinu jaoks üldse tähendavad? Ainult loll usub teadust. Teadus ei ole usu küsimus, ja kõik mis koolis õpetatakse ei ole tõde. Kasvõi see, et inimene arenes ahvist - see on kõigest hüpotees, mitte fakt. Hüpotees on lihtsalt kellegi arvamus, mida nüüd proovitakse tõestada või ümber lükata. Kõik toitumist puudutav on endiselt hüpoteesi tasemel väited, mida pole suudetud vaatamata aastakümnete pikkustele uuringutele lõplikult kinnitada. Vastupidi – paljud tulemused viitavad hoopis vastupidistele seostele. Ometi ei kajastu need leiud peavoolumeedias ega hariduses laiemalt, võimalik et poliitilise agenda, lobigruppe mõjutuste tõttu või kes teab mis muul põhjusel.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:01
Mingit kraadi sul vist ka polnud. Lisaks sellele, et raha sul ju ka pole. Mingi omasuguste uhhuujutt ja pask elu.
Haridus matsi ei riku.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:18
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 19:40
Teisisõnu, ole lihtsalt vait, pese oma ajud tõest puhtaks ja hakka mõtlema nii nagu meie. Mida teadus ja haridus sinu jaoks üldse tähendavad? Ainult loll usub teadust. Teadus ei ole usu küsimus, ja kõik mis koolis õpetatakse ei ole tõde. Kasvõi see, et inimene arenes ahvist - see on kõigest hüpotees, mitte fakt. Hüpotees on lihtsalt kellegi arvamus, mida nüüd proovitakse tõestada või ümber lükata. Kõik toitumist puudutav on endiselt hüpoteesi tasemel väited, mida pole suudetud vaatamata aastakümnete pikkustele uuringutele lõplikult kinnitada. Vastupidi – paljud tulemused viitavad hoopis vastupidistele seostele. Ometi ei kajastu need leiud peavoolumeedias ega hariduses laiemalt, võimalik et poliitilise agenda, lobigruppe mõjutuste tõttu või kes teab mis muul põhjusel.
Kuule, mul on täiesti ükskõik mida sina usud või mida mitte, ei pea sa teistmoodi mõtlema, lase aga sama auruga edasi.
Minu postituse mõte oli see, et on täiesti absurdne kindlameelselt väita, et kellelegi tegelikult puder maitseda ei saa. Saab küll.
Mis toitumist puudutab, siis silmaklappidega käid ringi või? Mis tõestust sa otsid? Keskmine inimene täna ongi paks ja haige, selles on sul õigus. Keskmine inimene tarbib väga vähesel määral teraviljatooteid ning puu-ja köögivilju. Tarbitakse liigselt maiustusi, loomseid produkte, ülitöödeldud toitu. Nendel sinu sõnutsi talupoegadest-pudrusööjatest rottidel ei olnud massilist rasvumist ning suremuse peamine põhjus ei olnud südame-ja veresoonkonnahaigused.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:49 Keskmine inimene täna ongi paks ja haige, selles on sul õigus. Keskmine inimene tarbib väga vähesel määral teraviljatooteid ning puu-ja köögivilju. Tarbitakse liigselt maiustusi, loomseid produkte, ülitöödeldud toitu. Nendel sinu sõnutsi talupoegadest-pudrusööjatest rottidel ei olnud massilist rasvumist ning suremuse peamine põhjus ei olnud südame-ja veresoonkonnahaigused.
Umbkaudne jaotus erinevate ametlike allikate põhjal:
Teraviljad 30-40%
Lihasaadused 15-20%
Piimatooted 10-15%
Puu- ja köögiviljad (+kartul) 5-10%
Kaunviljad/pähklid 2-5%
Rasvad (mis on tegelikult ÕLID) 10-15%
ja rämpstopit 10-20%

Nagu näha, toituvad Inimesed üle 80% ulatuses taimedest. Liha süüakse minimaalselt, rämpstoit moodustab samuti suhteliselt marginaalse osa. See, kas teravili on must leib või valge sai, ei oma suures plaanis mitte mingit tähtust. Nad on täpselt sama asi.

Keskaja talupoegade toidulaud koosnes veel suuremal määral teraviljast ja pudrukördist kui tänapäeval, ning nende terviseseisund oli vastavalt kordades kehvem. Oodatav eluiga vaid 30–40 aastat.

Äkki lisad siia juurde enda nägemuse tänapäeva inimese toidulauast ja milline see "tervislik" peaks olema?
Külaline

Et te ka viitsite!
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 21:26
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:49 Keskmine inimene täna ongi paks ja haige, selles on sul õigus. Keskmine inimene tarbib väga vähesel määral teraviljatooteid ning puu-ja köögivilju. Tarbitakse liigselt maiustusi, loomseid produkte, ülitöödeldud toitu. Nendel sinu sõnutsi talupoegadest-pudrusööjatest rottidel ei olnud massilist rasvumist ning suremuse peamine põhjus ei olnud südame-ja veresoonkonnahaigused.
Umbkaudne jaotus erinevate ametlike allikate põhjal:
Teraviljad 30-40%
Lihasaadused 15-20%
Piimatooted 10-15%
Puu- ja köögiviljad (+kartul) 5-10%
Kaunviljad/pähklid 2-5%
Rasvad (mis on tegelikult ÕLID) 10-15%
ja rämpstopit 10-20%

Nagu näha, toituvad Inimesed üle 80% ulatuses taimedest. Liha süüakse minimaalselt, rämpstoit moodustab samuti suhteliselt marginaalse osa. See, kas teravili on must leib või valge sai, ei oma suures plaanis mitte mingit tähtust. Nad on täpselt sama asi.

Keskaja talupoegade toidulaud koosnes veel suuremal määral teraviljast ja pudrukördist kui tänapäeval, ning nende terviseseisund oli vastavalt kordades kehvem. Oodatav eluiga vaid 30–40 aastat.

Äkki lisad siia juurde enda nägemuse tänapäeva inimese toidulauast ja milline see "tervislik" peaks olema?
What the actual fuck... keskmine eluiga oli tõesti varasemalt väiksem, kuid selle tõmbasid suures osas alla sõjad, katkud, laste suremus jm ning lapsed ei surnud seetõttu, et kodus anti liiga palju putru, tarkpea.
Normaalne toidulaud ongi loomne+taimne suhtes 20:80.
Sinu statistika osas ootan viiteid esitatu kohta.
Piimatooteid korjad muidu puu otsast või kaevad maa seest? "Rämpstoit" on suures osas loomne. Krt isegi algklassilaps oskaks sellisel tasemel arvutada, mis toimub?🥲
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 21:52 What the actual fuck... keskmine eluiga oli tõesti varasemalt väiksem, kuid selle tõmbasid suures osas alla sõjad, katkud, laste suremus jm ning lapsed ei surnud seetõttu, et kodus anti liiga palju putru, tarkpea.
Piimatooteid korjad muidu puu otsast või kaevad maa seest? "Rämpstoit" on suures osas loomne. Krt isegi algklassilaps oskaks sellisel tasemel arvutada, mis toimub?🥲
Kas kartulikrõpsud ja šokolaad on loomne toit? Hamburgeri vahel võib ju üks väike üleküpsetatud lihapihvike olla, kuid kõik muu selle ümber on siiski taimne (jälle nii 80% ringis). 20:80 suhe on juba saavutatud - see ongi kõigi tervisemurede allikas. Siinkohal ei maksa vähese liikumise taha ka pugeda, sest eestlased on tegelikult väga aktiivsed tervisesportlased ja huviringitajad.

Huvitav, et nüüd on tegu laste suremusega, koopainimeste puhul aga mitte - nemad surid KINDLALT peale 30 maha. Kuigi on vastupidi, keskaja kohta on palju täpsemad teadmised. Talupojad olid laste suremust arvestamatagi igatepidi haiged, mädanenud ning hambutud.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 22:17
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 21:52 What the actual fuck... keskmine eluiga oli tõesti varasemalt väiksem, kuid selle tõmbasid suures osas alla sõjad, katkud, laste suremus jm ning lapsed ei surnud seetõttu, et kodus anti liiga palju putru, tarkpea.
Kas kartulikrõpsud ja šokolaad on loomne toit? Hamburgeri vahel võib ju üks väike üleküpsetatud lihapihvike olla, kuid kõik muu selle ümber on siiski taimne (jälle nii 80% ringis). 20:80 suhe on juba saavutatud - see ongi kõigi tervisemurede allikas. Siinkohal ei maksa vähese liikumise taha ka pugeda, sest eestlased on tegelikult väga aktiivsed tervisesportlased ja huviringitajad.

Huvitav, et nüüd on tegu laste suremusega, koopainimeste puhul aga mitte - nemad surid KINDLALT peale 30 maha. Kuigi on vastupidi, keskaja kohta on palju täpsemad teadmised. Talupojad olid laste suremust arvestamatagi igatepidi haiged, mädanenud ning hambutud.
Sul on kõik tagurpidi. Suremuse top 1 põhjus Eestis on südame-veresoonkonnahaigused ning sellel on otsene seos toitumisega ja loomset päritolu küllastunud rasvhapetega. Liiga vähe kiudaineid, puuvilju, köögivilju. Juba haigestunud inimestel on täiesti tavaline soovitus vältida liha täielikult, süüa selle asemel näiteks kala. 20:80 suhtest on räigelt üle astutud, see ju probleem ongi! Massilise ülekaalu põhjuseks ei ole hommikune puder ega lõunane salat, kui loll saab olla? Kui sa usud tõesti, et see on mingisugune propaganda siis krt, silmad on ju peas? Vaata mida inimesed söövad, mida poodides ostukorvi laotakse, mida toidukohtades tellitakse.
Koopainimeste kohta on tõesti hüpoteesid, teadupärast ametlikku kindlat ja tõestatud statistikat sellest ajast ei ole, eks. Mis lähiminevikku puudutab, siis ühekülgne toitumine on halb nagunii aga selles võib küll kindel olla, et inimesed ei surnud pudrusöömisesse.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 21:40Et te ka viitsite!
Ei, ega enam ei viitsi, lootusetu juhtum.
Aga ma siiralt loodan, et see inimene jääb elulõpuni oma veendumuste juurde- toitub ainult loomsest, ei vaktsiinidele ja ka ravimitele ja meditsiinile üleüldiselt, sest big pharma ja conspiracy, eks. Ei maksa siis silmakirjalikkust üles näidata ja terviseprobleemi puhul arstile joosta; peavalu puhul masseerib varbaid ja tilgutab lavendlit või misiganes ning valutava hamba saab ka ise välja tõmmatud. Good luck!
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 22:57Sul on kõik tagurpidi. Suremuse top 1 põhjus Eestis on südame-veresoonkonnahaigused ning sellel on otsene seos toitumisega ja loomset päritolu küllastunud rasvhapetega. Liiga vähe kiudaineid, puuvilju, köögivilju. Juba haigestunud inimestel on täiesti tavaline soovitus vältida liha täielikult, süüa selle asemel näiteks kala. 20:80 suhtest on räigelt üle astutud, see ju probleem ongi! Massilise ülekaalu põhjuseks ei ole hommikune puder ega lõunane salat, kui loll saab olla? Kui sa usud tõesti, et see on mingisugune propaganda siis krt, silmad on ju peas? Vaata mida inimesed söövad, mida poodides ostukorvi laotakse, mida toidukohtades tellitakse.
Koopainimeste kohta on tõesti hüpoteesid, teadupärast ametlikku kindlat ja tõestatud statistikat sellest ajast ei ole, eks. Mis lähiminevikku puudutab, siis ühekülgne toitumine on halb nagunii aga selles võib küll kindel olla, et inimesed ei surnud pudrusöömisesse.
Sa ei suuda teda ümber veenda, sest ta on igasuguse teaduse vastane ja mõtleb vaid "oma peaga".
Mida rohkem argumente tood, seda rohkem ta sulle oma teooriat propageerib - kiudained on kahjulikud ja "lilli" ei tohi süüa.
See jama juba oli kord koduteemas, pikalt.

Aga lihtsalt remargi korras sellele vaidlejale mainin, et meie kodus mu lapsepõlves putrusid üldse ei tehtud. No oli mingi väide, et oleme kõik lapsena harjunud ja arvame, et see ongi hea, kuna vanemad muudkui keetsid ja käskisid süüa.
Meie kodus ei keedetud ja oma lastele ka ei keetnud. Ei arvanud putrudest mitte midagi.
Ja siis jõudsid mu lapsed gümnaasiumisse, kus oli hommikupuhvet. Oma raha eest pidid ostma, ei mingit seost koolitoiduga. Seal keedeti putru. Igal hommikul erinevat. Ja nad läksid igal hommikul varem kooli, et jõuaks putru süüa, nii maitsesid need kõik.
Hakkasin siis vahel ise ka keetma - no oligi nii hea! Ainult vähese soolaga, ei mingit teravilja maitse peitmist. Täiesti keskeas avastasin enda jaoks pudrud. Herkulo, tatar, hirss, mitu vilja koos, kõik maitseb. Ja söön kaerahelbeid ka toorelt keefiri või jogurtiga. Meeldib just tekstuur.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 22:57 Sul on kõik tagurpidi. Suremuse top 1 põhjus Eestis on südame-veresoonkonnahaigused ning sellel on otsene seos toitumisega ja loomset päritolu küllastunud rasvhapetega. Liiga vähe kiudaineid, puuvilju, köögivilju. Juba haigestunud inimestel on täiesti tavaline soovitus vältida liha täielikult, süüa selle asemel näiteks kala. 20:80 suhtest on räigelt üle astutud, see ju probleem ongi! Massilise ülekaalu põhjuseks ei ole hommikune puder ega lõunane salat, kui loll saab olla? Kui sa usud tõesti, et see on mingisugune propaganda siis krt, silmad on ju peas? Vaata mida inimesed söövad, mida poodides ostukorvi laotakse, mida toidukohtades tellitakse.
Südame-veresoonkonnahaigustel on otsene seos toitumisega – nimelt liigsetest süsivesikutest põhjustatud insuliinitaseme kõikumised ning veresooni ummistavad taimeõlid.

Kaudne seos on samuti seotud toitumisega - kõiksugused taimemürgid, pestitsiidid, herbitsiidid, toksiinid, antitoitained ja mitteseeditav kiudaine. Muidugi ka taimedel põhineva toitumise vältimatu vitamiinide ja mineraalainete puudujääk ning kõik muu sellega kaasnev, mis organismi kaudselt nõrgestab.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 23:29Südame-veresoonkonnahaigustel on otsene seos toitumisega – nimelt liigsetest süsivesikutest põhjustatud insuliinitaseme kõikumised ning veresooni ummistavad taimeõlid.

Kaudne seos on samuti seotud toitumisega - kõiksugused taimemürgid, pestitsiidid, herbitsiidid, toksiinid, antitoitained ja mitteseeditav kiudaine. Muidugi ka taimedel põhineva toitumise vältimatu vitamiinide ja mineraalainete puudujääk ning kõik muu sellega kaasnev, mis organismi kaudselt nõrgestab.
Pane kirja oma igapäevane menüü ja vereanalüüside tulemused. Oleks hea teada.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:23
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 20:01
Haridus matsi ei riku.
Sündisid matsina, sured matsina. Arengut polnudki. Juhtub siis, kui uhhuu hakkab oma peaga mõtlema. Aga peas on tühjus. Piinlik inimene oled.
Vasta