Kas pudru teeb paksuks?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Oma peaga mõtlemine teeb paksuks.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Mai 2025 12:19 No see on tõesti täielik jaburus, mitte arutelu mõtlema panemiseks. Samahästi võiks väita, et sööge banaani asemel friikad ja burksi ning viidata seejuures kaaliumi üledoosile. Kaaliumi üledoos võib surmata ja see on tõde aga iga loogiliselt mõtlev inimene saab aru, et banaani normaalsetes kogustes söömine on igal juhul tervislikum, kui kiirtoit. Samamoodi saab iga normaalne mõtlev inimene aru võrdlusest kommi ja pudru süsivesikute osas.
Kust otsast see samaväärne võrdlus on? Friikate, nagu pudrugi, asemel kommi süüa oleks jah kordades tervislikum. See muidugi ei tähenda, et komm ise on tervislik. Kõik on suhteline.

Oma peaga mõtlemine ei tähenda teooriate leiutamist, teaduse tõlgendamisel läheb samuti mõtlemisvõimet vaja. Ilkuv ja ironiseeriv reaktsioon on kõige ehedam näide sisseprogrammeeritud Pavlovi refleksidest.
Külaline

Guest kirjutas: 12 Mai 2025 11:58
Guest kirjutas: 11 Mai 2025 23:37
Guest kirjutas: 11 Mai 2025 21:35 Sulle meeldib iga hinna eest eristuda, kasvõi ilmselgeid lollusi rääkides, eks?
Mulle meeldib lugeda, kuidas inimesed peavad objektiivset tõde "ilmselgeks lolluseks", kui seda esitada pisut vastuolulisemal viisil, mis toob mugavustsoonist välja või seab senised vaated kahtluse alla.
Väide, et kommi süüa on mõttekam ja tervislikum kui putru süüa, on objektiivne tõde, mis toob mugavustsoonist välja??
Jah, sest seab senise maailma kahtluse alla. Olgem ausad, ainuke põhjus miks keegi putru sööb on puhtalt harjumusest. Lapsest saati on õpetatud, et peab sööma, võibolla vanemad käskisid, mida iganes, igatahes ühtegi ratsionaalset põhjust selle söömiseks ei ole. Puder ei täida kõhtu, ei anna energiat, ei sisalda valku ega mikrotoitaineid. Odavus/lihtsuse argument ka ei kehti. See isegi ei maitse kellelegi - sellepärast segataske pudru sisse võid, moosi või muna, et kuidagigi meeldivamaks muuta.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 12:58
Guest kirjutas: 12 Mai 2025 11:58
Guest kirjutas: 11 Mai 2025 23:37

Mulle meeldib lugeda, kuidas inimesed peavad objektiivset tõde "ilmselgeks lolluseks", kui seda esitada pisut vastuolulisemal viisil, mis toob mugavustsoonist välja või seab senised vaated kahtluse alla.
Väide, et kommi süüa on mõttekam ja tervislikum kui putru süüa, on objektiivne tõde, mis toob mugavustsoonist välja??
Jah, sest seab senise maailma kahtluse alla. Olgem ausad, ainuke põhjus miks keegi putru sööb on puhtalt harjumusest. Lapsest saati on õpetatud, et peab sööma, võibolla vanemad käskisid, mida iganes, igatahes ühtegi ratsionaalset põhjust selle söömiseks ei ole. Puder ei täida kõhtu, ei anna energiat, ei sisalda valku ega mikrotoitaineid. Odavus/lihtsuse argument ka ei kehti. See isegi ei maitse kellelegi - sellepärast segataske pudru sisse võid, moosi või muna, et kuidagigi meeldivamaks muuta.
Mida sa seletad? kaerahelbepuder soola ja võiga, kruubipuder soola, või, maasuitsusingi ja hapukoorega viib keele alla! Elus ei söö putru moosiga, ega ma titt pole. Päriselt arvad, et keegi sööb putru vägisi, mis sest, et ei maitse?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 14:46 Mida sa seletad? kaerahelbepuder soola ja võiga, kruubipuder soola, või, maasuitsusingi ja hapukoorega viib keele alla! Elus ei söö putru moosiga, ega ma titt pole. Päriselt arvad, et keegi sööb putru vägisi, mis sest, et ei maitse?
No sina eelistad moosi asemel hapukoore, suitsusingi, soola ja võiga süüa. Point ei olnud selles, et kes mida lisab, vaid et lisab. Kõik söövad vägisi. Sama igasuguste juurikatega - kellegile ei maitse, aga sunnivad ennast sööma, kuna usuvad, et on jube kasulik. Kui vastik maitse kõige muu sisse segatuna ära peita, siis võibolla hakkabki uskuma, et "meeldib".
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 15:28
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 14:46 Mida sa seletad? kaerahelbepuder soola ja võiga, kruubipuder soola, või, maasuitsusingi ja hapukoorega viib keele alla! Elus ei söö putru moosiga, ega ma titt pole. Päriselt arvad, et keegi sööb putru vägisi, mis sest, et ei maitse?
No sina eelistad moosi asemel hapukoore, suitsusingi, soola ja võiga süüa. Point ei olnud selles, et kes mida lisab, vaid et lisab. Kõik söövad vägisi. Sama igasuguste juurikatega - kellegile ei maitse, aga sunnivad ennast sööma, kuna usuvad, et on jube kasulik. Kui vastik maitse kõige muu sisse segatuna ära peita, siis võibolla hakkabki uskuma, et "meeldib".
Mis idika juttu sa ometi ajad? Ma ei söö mitte midagi vägisi, kas sina sööd? Miks? Mis sul ometi viga on? Söön juurikaid ja putru, sest maitseb. Putru söön korra kuus, juurikaid või aedvilju igapäevaselt. Mis mulle ei maitse, seda ma ei söö. Elan oma elu ikka nii, et tegelen asjadega, mis mulle meeldivad.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

See pudrupõlgur peab õigeks ainult lihast toitumist või no üksnes loomsete asjade söömist, muu on kõik saast tema jaoks. Pole mõtet usklikuga vaielda.

Mulle maitseb kaerahelbepuder väga, täisterahelvestest, piimaga keedan, sips soola-suhkrut sisse, söön marjade ja/või toormoosiga. Soolastest putrudest meeldib odratangu/kruubipuder, tatra- ja toortatra pudrud. Üldse ei meeldi mannapuder. Ja paksuks ei tee puder, vaid (mille iganes) ülesöömine.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 15:31
Mis idika juttu sa ometi ajad? Ma ei söö mitte midagi vägisi, kas sina sööd? Miks? Mis sul ometi viga on? Söön juurikaid ja putru, sest maitseb. Putru söön korra kuus, juurikaid või aedvilju igapäevaselt. Mis mulle ei maitse, seda ma ei söö. Elan oma elu ikka nii, et tegelen asjadega, mis mulle meeldivad.
Kui sulle pudru nii väga maitseks, sööksid paljast maitsestamata putru ilma igasuguste lisadeta. Kas sööd nii?
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 15:47
Kui sulle pudru nii väga maitseks, sööksid paljast maitsestamata putru ilma igasuguste lisadeta. Kas sööd nii?
Kas sa sööd liha toorelt ja maitsestamata?
Kui jah, siis oled suur erand, enamik inimesi eelistab muud.
Külaline

iiR kirjutas: 13 Mai 2025 15:52 Kas sa sööd liha toorelt ja maitsestamata?
Kui jah, siis oled suur erand, enamik inimesi eelistab muud.
Enamik inimesi on paksud ja haiged ka, nad ei ole just parim mõõdupuu, kelle järgi joonduda.
Ma loen siit välja, et paljast putru ikkagist keegi ei söö? Ilmselge, sest kellelegi ei saa puder maitsta. Sulle maitsevad kõik need lisandid ja ained, millega pudru tegeliku maitse ära peidad ja kõrvale sööd. Sa petad ainult oma maitsemeeli ja iseennast selle jutuga. Ilmselt saad ka ise sisimas aru, et see tegelikult ei maitse — muidu ei ajaks mu postitused närvi.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 16:27Enamik inimesi on paksud ja haiged ka, nad ei ole just parim mõõdupuu, kelle järgi joonduda.
Ma loen siit välja, et paljast putru ikkagist keegi ei söö? Ilmselge, sest kellelegi ei saa puder maitsta. Sulle maitsevad kõik need lisandid ja ained, millega pudru tegeliku maitse ära peidad ja kõrvale sööd. Sa petad ainult oma maitsemeeli ja iseennast selle jutuga. Ilmselt saad ka ise sisimas aru, et see tegelikult ei maitse — muidu ei ajaks mu postitused närvi.
Mulle pudrud väga maitsevad, söön neid võisilmaga. Samas võid paljalt ei söö. Ahjaa, mulgiputru võin ka ilma igasuguste lisanditeta süüa.
Ja ma olen siin uus postitaja, juhuks kui närvi peaksid minema ja arvama, et üks inimene siin ainult vastab.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 15:47
Enamus toite maitsestatakse, mitte ainult putru, liha ja kala ju samamoodi. Sa võid toorest maitsestamata hakkliha edasi süüa siis, kui sinu jaoks maitseained out on ja nii rohkem meeldib, keegi ei keela.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 16:44 Enamus toite maitsestatakse, mitte ainult putru, liha ja kala ju samamoodi. Sa võid toorest maitsestamata hakkliha edasi süüa siis, kui sinu jaoks maitseained out on ja nii rohkem meeldib, keegi ei keela.
Ebaoluline märkus. Erinevalt muudest toitudest kõlbab putru süüa ainult siis, kui maitse on peidetud. Toorestest helvestest ei ole mõtet üldse rääkida.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 17:05
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 16:44 Enamus toite maitsestatakse, mitte ainult putru, liha ja kala ju samamoodi. Sa võid toorest maitsestamata hakkliha edasi süüa siis, kui sinu jaoks maitseained out on ja nii rohkem meeldib, keegi ei keela.
Ebaoluline märkus. Erinevalt muudest toitudest kõlbab putru süüa ainult siis, kui maitse on peidetud. Toorestest helvestest ei ole mõtet üldse rääkida.
Tead, kui sulle puder ei maitse, siis olgu nii aga ära suru teistele oma haiglast jura peale. Nagu öeldud, siis enamus toite maitsestatakse. Ma söön puhtalt ainult tooreid puu- ja köögivilju aga see ju ometigi ei tähenda, et mulle teised toidud ei maitseks.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 17:05Ebaoluline märkus. Erinevalt muudest toitudest kõlbab putru süüa ainult siis, kui maitse on peidetud. Toorestest helvestest ei ole mõtet üldse rääkida.
Kuidas või maitset peidab?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 17:05
Ma ei söö ühtki kana ega liha, kui on maitsestamata. Mitte, et maitse on peidetud, vaid maitset muidu pole. Kas sa kokandussaateid ei vaata? Sool, sool ja veelkord sool.
Kas sa sööd sitta ka? Peidad maitse ja annad minna? Sul on peas ikka tõsine vaakum. Lollakas vaktsiinivastasest uhhuu.
PS: Palju muidu haridust ka on?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 17:26 Tead, kui sulle puder ei maitse, siis olgu nii aga ära suru teistele oma haiglast jura peale. Nagu öeldud, siis enamus toite maitsestatakse. Ma söön puhtalt ainult tooreid puu- ja köögivilju aga see ju ometigi ei tähenda, et mulle teised toidud ei maitseks.
Ja miks ma ei tohi sellest rääkida?
Oma haiglast jura suruvad peale ikka need Pavlovi koerad, kes tõusevad lendu ja kukuvad manitsema, kuidas "nii lolli" juttu ei tohi levitada ega sellele isegi reageerida, ühtegi argumenti välja toomata. Tahad lihtsalt sinu jaoks ebasobivat vestlust summutada. Tõde ei pea kartma.
Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 18:01Ma ei söö ühtki kana ega liha, kui on maitsestamata. Mitte, et maitse on peidetud, vaid maitset muidu pole. Kas sa kokandussaateid ei vaata? Sool, sool ja veelkord sool.
Kas sa sööd sitta ka? Peidad maitse ja annad minna? Sul on peas ikka tõsine vaakum. Lollakas vaktsiinivastasest uhhuu.
Helveste söömine ongi sisuliselt sita söömine. Sama hästi võid puukoori oma toidu sisse jahvatada - maitsestad ilusti ära, peidad mingi muu roa sisse ega saagi enam aru. Toiteväärtus nagunii sama neil.
Külaline

iiR kirjutas: 13 Mai 2025 15:43 Ja paksuks ei tee puder, vaid (mille iganes) ülesöömine.
"Kuidas rikkaks saada? - teeni rohkem kui kulutad" - see on sama kasutu mittemidagiütlev soovitus. Puder tõstab insuliini ja kõrge insuliintase soodustab kaalutõusu. Loomulikult teeb paksuks.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:16
Guest kirjutas: 13 Mai 2025 17:26 Tead, kui sulle puder ei maitse, siis olgu nii aga ära suru teistele oma haiglast jura peale. Nagu öeldud, siis enamus toite maitsestatakse. Ma söön puhtalt ainult tooreid puu- ja köögivilju aga see ju ometigi ei tähenda, et mulle teised toidud ei maitseks.
Ja miks ma ei tohi sellest rääkida?
Oma haiglast jura suruvad peale ikka need Pavlovi koerad, kes tõusevad lendu ja kukuvad manitsema, kuidas "nii lolli" juttu ei tohi levitada ega sellele isegi reageerida, ühtegi argumenti välja toomata. Tahad lihtsalt sinu jaoks ebasobivat vestlust summutada. Tõde ei pea kartma.
Külaline kirjutas: 13 Mai 2025 18:01Ma ei söö ühtki kana ega liha, kui on maitsestamata. Mitte, et maitse on peidetud, vaid maitset muidu pole. Kas sa kokandussaateid ei vaata? Sool, sool ja veelkord sool.
Helveste söömine ongi sisuliselt sita söömine. Sama hästi võid puukoori oma toidu sisse jahvatada - maitsestad ilusti ära, peidad mingi muu roa sisse ega saagi enam aru. Toiteväärtus nagunii sama neil.
Mind ei koti toiteväärtus, ma söön seda, mis maitseb.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mai 2025 18:27
iiR kirjutas: 13 Mai 2025 15:43 Ja paksuks ei tee puder, vaid (mille iganes) ülesöömine.
"Kuidas rikkaks saada? - teeni rohkem kui kulutad" - see on sama kasutu mittemidagiütlev soovitus. Puder tõstab insuliini ja kõrge insuliintase soodustab kaalutõusu. Loomulikult teeb paksuks.
See on ju tõsi. Kas sa oled rikas? Vaevalt. Mina olen rikas ja õnnelik. Sina oled vaene ja loll, kui lauajalg.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], kahupea, Triibu ja 14 külalist