Ta ei öelnudki kusagil, et ainult nii tohib, ja lõvilõual on pikk iganemisaeg.Guest kirjutas: ↑02 Mai 2025 10:31
Lõvilõua puhul on teada, et kuni neli kuud pärast külvi on õisi näha. Külavatakse küll märtsis ja aprillis ka. Lihtsalt õisi näed siis juuni alguse asemel kuu lõpus või juulis. Kusjuures lõvilõug kannatab sügisel õitsedes ka väiksed külmad ära.
Võtsin hetkel mitme e-poe lõvilõua seemnete kirjelduse ja seal ka öeldud, et märts kuni aprilli keskpaik on külviaeg. Kui sina soovisid seda veebruaris teha, on see ka muidugi lubatud, aga miks öelda, et vaid nii tohib.
Taimed juba kasvuhoonesse
-
Külaline
-
Külaline
Mina olen teemaalgataja. Miks sa arvad, et ma halvustan? Ma lihtsalt küsin, et mida see mässamine annab, kui lõpptulemus on sama?
Mingeid anonüümseid ja mulle tundmata inimesi halvustada ja kadestada ei näe mõtet. Lihtsalt küsin. Miks? Mis see point on? Kui saab ka teisiti. Äkki on mingi tõsine argument? Siis hakkan ka nii tegema.
-
Külaline
On vahe, kas elad sealsamas või paned taimed suvila kasvuhoonesse. Kui oma kodus aega nendega kasvuhoones jamada, siis suvilate omanikel küll ei soovita midagi veel maha panna. Ei tule veel nii sooja, et midagi maha panna. Tark ei torma!
Praegu on öösiti 2-3 kraadi, mis kasvuhoone... Võib-olla väga algajad õhinas aednikud kibelevad võimalikult vara kõike kasvuhoonesse istutama, kui ikka oled mitu aastat omakasvatatud kurgitaimedest ilma jäänud liigse rabistamise pärast ja hiljem ikka pidanud aiandist uued taimed ostma, siis enam ei kipu. Tomat isegi kannatab praegused ilmad välja ja taastub külmashokist (või kui jännata mitmekordsete looride, küünalde ja ahjuga), aga mingit suurt paremust sellest liiga varasest välja istutamisest ei ole tõepoolest.
-
Külaline
Jah, mina ka ei rabista, aga lihtsalt jagan kogemust, et kurki on üldse kõige lihtsam kasvatada talikülvina ja avamaal. Siis hakkab ise endale sobival ajal idanema ja mingi väike öökülm teda ei võta.
-
Külaline
Sa lugesid lihtsalt paki pealt? Hollandis, kus suur osa seemnepakke toodetud, ongi märtsis juba muld soe, meil aga alles suusatatakse. Loomulikult ei käsi keegi külvata mis tahes kuus. Aga seal pakil ei ole öeldud, kas külvata tuleks tuppa, kasvuhoonesse või õue. Olen lõvilõugadega katsetanud palju aastaid, kuna nad ühed mu lemmiklilled, ja sestap on välja timmitud ka Eesti tingimustes kõige sobivamad ajad. Külvates neid aprillis, sain reaalselt õisi näha augusti keskpaigast. Ehk siis, nad vajavad tõesti üsna pikka kasvuaega ja minu jaoks puudub lõvilõugade aprillis külvamisel seetõttu lihtsalt mõte (mitte, et ei tohiks).Guest kirjutas: ↑02 Mai 2025 10:31Lõvilõua puhul on teada, et kuni neli kuud pärast külvi on õisi näha. Külavatakse küll märtsis ja aprillis ka. Lihtsalt õisi näed siis juuni alguse asemel kuu lõpus või juulis. Kusjuures lõvilõug kannatab sügisel õitsedes ka väiksed külmad ära.Külaline kirjutas: ↑02 Mai 2025 08:21Tomatit võib tõesti aprillis külvata. Aga lõvilõuad on sihukesed taimed, mis vajavad üsna pikka ette kasvatamist. Et siis, igale taimeliigile oma aeg.Guest kirjutas: ↑01 Mai 2025 20:29
Ma alustasin üleeelmisel aastal tomatite paprika ettekasvatamisega veebruari lõpus. Oi ma olin mais hädas. Taimed suured ja vajavad tuge, aga välja istutada veel ei saa. Jooksin nagu kass poegadega enne lõunat terrassile ja õhtul tuppa. Juuni alguses istutasin välja ja öökülm võttis paari päeva pärast taimed. Ostsin kohalikult kasvatajalt uued. Oma ajast ja taimelambile kulutatud elektrist oli kahju.
Eelmisel aasta tellisin samalt kasvatajalt taimed. Sain aprillis kätte ja tegelikult algas sama jooks õue ja toa vahet suurte taimedega.
Sel aastal külvasin tomatiseemned julmalt alles aprilli keskel ja hetkel esimene pikeerimine tehtud. Tundub, et juuni keskpaigaks on välja viimiseks valmis ja see maikuu suurte taimedega mässamine ja lisatugede leidmine jääb ära.
Võtsin hetkel mitme e-poe lõvilõua seemnete kirjelduse ja seal ka öeldud, et märts kuni aprilli keskpaik on külviaeg. Kui sina soovisid seda veebruaris teha, on see ka muidugi lubatud, aga miks öelda, et vaid nii tohib.
-
Külaline
Jaburaim asi, mida juhtusin paar nädalat tagasi fb-st lugema oli see, kus keegi jälle hädaldas ja ütles, et tema hakkas kartma ja kaevas kõik maha pandud tomatitaimed üles ja istutas pottidesse tagasi.
Tomatitaimele ei tee ilmselt see midagi, aga lihtsalt arusaamatu tegutsemine...
-
Külaline
Aga las inimene toimetab. Väga hea, kui inimesel on hobi ja eesmärk. Mis vahet sellel on, mis asi see on. See on palju parem kui diivani peal istuda ja igavusest napsutada või midagi taolist teha.Guest kirjutas: ↑18 Mai 2025 10:48 Jaburaim asi, mida juhtusin paar nädalat tagasi fb-st lugema oli see, kus keegi jälle hädaldas ja ütles, et tema hakkas kartma ja kaevas kõik maha pandud tomatitaimed üles ja istutas pottidesse tagasi.![]()
![]()
![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist