Tige nahavähi kampaania peale

vana hea klassika
Nätakas
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Nätakas »

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 07:50
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 23:18
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 23:02

Mõtlesid maid ikka?
Ma ei tea, kust ma selle märtsi võtsin, ikka maikuud pidasin silmas. Soovitan muide igapäevaselt Terviseportaali sirvida mitu korda päevas, inimesed tühistavad aegu. Olen saanud niimoodi paari päeva pärast arstiaja.
Ot kust sa neid aegu vaatasid, see Viljandi 12 mai aeg näiteks oleks suureks abiks? Kui mina vaatasin digiregistratuuri kaudu eile õhtul, siis oli esimene vaba aeg Tartus 15.08?
Ok, juba nägin ise. Ilmselt mõtled sa naha- ja suguhaiguste arsti aegu Põltsamaal. Aga abiks siiski seegi! Aitäh.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

terviseportaali tõesti sirvida iga päev, meie oleme ka samaks päevaks niimoodi nahaarstile aja saanud.
Teine asi - Pärnu pole ju Tallinnast nii kaugel, bussisõit ei saa olla väga palju ebamugavam kui autosõit. Bussijaamast saab taksoga kliinikusse. Kuu on siiski pikk aeg, parem see paar tundi bussis ära kannatada ja abi saada.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Mai 2025 20:57
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 20:12 Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
Tekkis ka küsimus, et kas tõesti pole mitte kedagi, kes viia saaks, ei ühtegi lähedast, sugulast, sõpra, tuttavat, töökaaslast, naabrit, kellel auto oleks..? Kui väidetavalt nii häda käes on, siis otsiks ikka reklaami siunamise asemel võimalusi, mitte ei laseks emal kuu aega kodus mädaneda.
Isegi Bolt drive´saab rentida. Igasugu asju saab teha. Ma ei laseks ka oma koeral mingite haavanditega kuu aega olla.
Külaline

TA olen - et keegi enam mu ema pärast ei muretseks, siis meie arstil käik on korraldatud.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 19:43 TA olen - et keegi enam mu ema pärast ei muretseks, siis meie arstil käik on korraldatud.
Tore kuulda!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 15:12
Guest kirjutas: 05 Mai 2025 20:12 Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
Tekkis ka küsimus, et kas tõesti pole mitte kedagi, kes viia saaks, ei ühtegi lähedast, sugulast, sõpra, tuttavat, töökaaslast, naabrit, kellel auto oleks..? Kui väidetavalt nii häda käes on, siis otsiks ikka reklaami siunamise asemel võimalusi, mitte ei laseks emal kuu aega kodus mädaneda.
Isegi Bolt drive´saab rentida. Igasugu asju saab teha. Ma ei laseks ka oma koeral mingite haavanditega kuu aega olla.
Rääkisin just kahe töökaaslasega-ühel on läinud kahe kuuga kassi peale 1000 eurot. Teisel läks arsti juures 300 ja järgmisel päeval 400, kusjuures kass suri.
Siin vingub inimene, kes pole endale viitsinud lubegi, mis on elementaarsed, teha ja laseb oma ema mädanema. Lihtsalt kohutav, mis inimsuhted!
Külaline

Ma ei saa ka aru miks kampaania peale tige olla, mis soovitab muutusi jälgida. Kui nahal tekivad mingisugused muutused, siis pannaksegi aeg arstile ja minnakse kontrolli. Mõned kuud arstiajani on nahamuutuste korral väga väike aeg ning selle ajaga ei juhtu midagi. Kui on juba haavandid, siis see ei ole märgatud muutus vaid tavaliselt juba pikaajaline probleem, millele on eelnenud nahamuutus, mis on jäetud tähelepanuta. Tore, et saite arstiaja ning transpordi korraldatud!
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:56

Rääkisin just kahe töökaaslasega-ühel on läinud kahe kuuga kassi peale 1000 eurot. Teisel läks arsti juures 300 ja järgmisel päeval 400, kusjuures kass suri.
Siin vingub inimene, kes pole endale viitsinud lubegi, mis on elementaarsed, teha ja laseb oma ema mädanema. Lihtsalt kohutav, mis inimsuhted!
Kas kassile haigekassat ei saa muretseda?
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 20:55
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:56

Kas kassile haigekassat ei saa muretseda?
Saab ikka! Sellise amööbi, nagu sina, arvelt saavad haigekassa ka prussakad ja hiired.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 19:43 TA olen - et keegi enam mu ema pärast ei muretseks, siis meie arstil käik on korraldatud.
Ega nad muretsenudki, nad ei saa nüüd lihtsalt enam su kallal vinguda :)
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:56Siin vingub inimene, kes pole endale viitsinud lubegi, mis on elementaarsed, teha
Noorelt tuleb autokoolis load teha, saad veidi rikkamaks, siis ostad auto ja sõidad sinna kuhu tahad igal ajahetkel. Pole vaja kedagi lunida. Auto annab vabaduse!
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:37
Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:56Siin vingub inimene, kes pole endale viitsinud lubegi, mis on elementaarsed, teha
Noorelt tuleb autokoolis load teha, saad veidi rikkamaks, siis ostad auto ja sõidad sinna kuhu tahad igal ajahetkel. Pole vaja kedagi lunida. Auto annab vabaduse!
Pea ikka autist olema, et need tegemata jätta.
Külaline

Jälle parmud siia tagasi saabunud ilkuma.
Külaline

Ma saan aru, et see probleem on laiem. On selge, et korraldades kõiki neid kampaaniaid, mille eesmärgiks on inimesi nt arsti juurde ajada, peaks samal ajal olema juba ette ära korraldatud ka arsti juurde pääsemine ja võimalus seal vajalikud uuringud teha ning saada ravi. Mitte aga nii, et "Pöörduge-pöörduge!", aga kui pöördud, siis selgub, et neil polegi abi pakkuda. Kõik peaks ikkagi olema kahepoolne.

Mis puutub konkreetselt teemaalgataja ema olukorda, siis tuleb leida keegi, kes ema autoga arsti juurde viib. Ei ole mõtet lootma jääda riigi või mingi teenuse peale, vaid ema eest peaksid eeskätt hoolitsema siiski lähedased. Ma ise olen oma elu nii korraldanud, et vajadusel saan oma eakat ema arsti juurde viia ja tuua. Kui vaja, siis aitan talle ka aja kinni panna ja istun temaga koos arstikabinetis.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Mai 2025 19:56Rääkisin just kahe töökaaslasega-ühel on läinud kahe kuuga kassi peale 1000 eurot. Teisel läks arsti juures 300 ja järgmisel päeval 400, kusjuures kass suri.
Loomadega on selles mõttes teine lugu, et nad on abitud olendid, kes sõltuvad 100% ainult sinust. Nemad ei ütle ka, kust neil valus või paha on. Sageli on olukorrad sellised, et peab reageerima kohe ning sellest sõltub looma elu, pole aega siin mingit visiiti broneerida ja ootama jääda. Iga kord on mind järjekorras kuskile vahele suudetud suruda, aga sellest on kahe aasta peale ka pea 6000 eurot kliinikutesse jäetud. Sh ei õnnestunud arstidel ka ühte minu koera päästa. Ei jäägi muud üle, kui nutad ja maksad selle lõpparve - tookord 2000 € - ning lahkud ilma loomata (mina palusin enda oma tuhastamisele saata, sest ei oleks suutnud selle surnukehaga enam koju sõita ja ise matta). Inimesed paraku kannatavad oma hädadega pikalt, mõni lausa aastaid, sest ei raatsi või ei saa maksta tasulist visiiti kinni. Ega ise enda pärast ka ei raatsi, kui vähegi kannatab oodata.
Külaline

Guest kirjutas: 06 Mai 2025 21:37
Esimene auto ostetakse ikka vanemate poolt. Vähemalt on kena nii käituda. Ei pea midagi kallist olema, tavaline 3000 maksev kõlbab alustuseks küll, eks hiljem, kui mõni aasta sõidetud, ostab endale ise korraliku.
Külaline

Kui eakal inimesel on jalgadel haavandid, mis ei taha paraneda, siis on tõenäoliselt tegu mingi bakterite poolt tekitatud põletikuga ja oleks vaja teha bakterikülv ning määrata õiged antibiootikumid.
Ja neid asju saab määrata ka perearst. Või saab anda saatekirja nt infektsionistile või kirurgile või nahaarstile. Või paluda neilt e-konsultatsiooni. Aga analüüside andmiseks tuleb kindlasti ise Pärnu haiglasse kohale minna.
Ühel mu eakal sugulasel (samuti Pärnus) olid sarnased haavandid jalgadel tema viimastel eluaastatel ja temaga tegelesid lisaks perearstile kordamööda need eelpol nimetatud eriarstid. lisaks käis tal kodus hooldusõde, kes siis 3x nädalas haavu puhastas ja uue sideme pani.
Külaline

Teate mõttetud miinustajad, tehke oma näpuga midagi muud...
Külaline

Aga see kampaania juhibki tähelepanu sellele, et kontrollida tuleks (ja enda nahka vaadata) juba siis, kui on tekkinud väike muutus. Mitte siis kui juba suur häda käes on ja haavandid nahal. Muidugi on siis juba raske hakata ähmis peaga aega otsima, raha koguma või transpordile mõtlema. Kui sina või su ema oleks seda kampaaniat varem näinud, siis võibolla ta oleks juba enne haavandeid su tähelepanu sellele osanud juhtida, et nahal on midagi imelikku tekkinud. Siis oleks saanud aeglaselt ja ilma paanikata hakata neid asju ajama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 6 külalist