Tige nahavähi kampaania peale
-
Külaline
Tige nahavähi kampaania peale
Mu 83 aastasel emal on juba kuu aega jalgal mingi nahahäda, jalal haavad ja tugev nahaärritus. Pärnus nahaarsti aegu ei ole, ei tasuta, ei enam ka tasulisi. Esimesed tasulised ajad paistavad olevat juulis. Tallinnas oleks, aga minul autot pole, ema tervis ei kannata ühistransporidga kuidagi Tallinna arsti juurde tulla. Perearsti juures käis, sai ka mingi salvi peale määrida, aga abi ei paista olevat. Tegelikult perearst ka kinnitas, et ta ei tea, millega on tegu. Ehk siis ajal, mil inimene reaalselt ei saa arstiabi, vaatab mulle teleekraanilt vastu kampaania, kuidas ma peaks oma nahka jälgima?? No ma võin ju jälgida, aga kui arsti juurde ikka reaalselt ei pääse, mis selle kampaania mõte siis olema peaks?? Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis! Muidugi ma saan aru, et nahka tuleb jälgida, aga andku siis ka juhised edasiseks.
-
Külaline
Küsi perearstilt, miks ta ei kasuta e-konsultatsiooni võimalust. See on ju just selline olukord, kus seda tegema peaks? Arst võtab ühendust spetsialistiga, vb on patsient ka juures, ma ei tea, näitab oma haava, nahaaarst annab nõu, annab aja või saadab koju. https://tervisekassa.ee/tervisekassa/e- ... ultatsioonGuest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:41 Mu 83 aastasel emal on juba kuu aega jalgal mingi nahahäda, jalal haavad ja tugev nahaärritus. Pärnus nahaarsti aegu ei ole, ei tasuta, ei enam ka tasulisi. Esimesed tasulised ajad paistavad olevat juulis. Tallinnas oleks, aga minul autot pole, ema tervis ei kannata ühistransporidga kuidagi Tallinna arsti juurde tulla. Perearsti juures käis, sai ka mingi salvi peale määrida, aga abi ei paista olevat. Tegelikult perearst ka kinnitas, et ta ei tea, millega on tegu. Ehk siis ajal, mil inimene reaalselt ei saa arstiabi, vaatab mulle teleekraanilt vastu kampaania, kuidas ma peaks oma nahka jälgima?? No ma võin ju jälgida, aga kui arsti juurde ikka reaalselt ei pääse, mis selle kampaania mõte siis olema peaks?? Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis! Muidugi ma saan aru, et nahka tuleb jälgida, aga andku siis ka juhised edasiseks.
-
Külaline
Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
-
Külaline
Oh, see on küll hea mõte! Aitäh!Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:48Küsi perearstilt, miks ta ei kasuta e-konsultatsiooni võimalust. See on ju just selline olukord, kus seda tegema peaks? Arst võtab ühendust spetsialistiga, vb on patsient ka juures, ma ei tea, näitab oma haava, nahaaarst annab nõu, annab aja või saadab koju. https://tervisekassa.ee/tervisekassa/e- ... ultatsioonGuest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:41 Mu 83 aastasel emal on juba kuu aega jalgal mingi nahahäda, jalal haavad ja tugev nahaärritus. Pärnus nahaarsti aegu ei ole, ei tasuta, ei enam ka tasulisi. Esimesed tasulised ajad paistavad olevat juulis. Tallinnas oleks, aga minul autot pole, ema tervis ei kannata ühistransporidga kuidagi Tallinna arsti juurde tulla. Perearsti juures käis, sai ka mingi salvi peale määrida, aga abi ei paista olevat. Tegelikult perearst ka kinnitas, et ta ei tea, millega on tegu. Ehk siis ajal, mil inimene reaalselt ei saa arstiabi, vaatab mulle teleekraanilt vastu kampaania, kuidas ma peaks oma nahka jälgima?? No ma võin ju jälgida, aga kui arsti juurde ikka reaalselt ei pääse, mis selle kampaania mõte siis olema peaks?? Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis! Muidugi ma saan aru, et nahka tuleb jälgida, aga andku siis ka juhised edasiseks.
-
Külaline
Tekkis ka küsimus, et kas tõesti pole mitte kedagi, kes viia saaks, ei ühtegi lähedast, sugulast, sõpra, tuttavat, töökaaslast, naabrit, kellel auto oleks..? Kui väidetavalt nii häda käes on, siis otsiks ikka reklaami siunamise asemel võimalusi, mitte ei laseks emal kuu aega kodus mädaneda.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 20:12 Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
-
Külaline
Mida see kampaania nüüd täpselt sulle tegi, ma aru ei saanud... nahahaavandil pole midagi pistmist vähi ja süünimärgimuutustega. Mida te olete siis teinud selle haavandiga, millega määrinud jnejne. Apteeker mida on soovitanud, kui perearst nii tuhm on, et kohe mitte nohhigi ei osanud arvata ega soovitada. Isegi nahaarst võib luhtsalt ehku peale midagi soovitada ja siis vaadatakse, kas aitas ja läks täppi (kas lööve on seen või bakterpõletik, seda ei spuugi isegi nahaarst pealevaatamisega aru saada- näide irl). Mitte tegeleda pseudoprobleemidega nagu see reklaam tegeliku tegutsemise asemel.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:41 Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis!
-
Külaline
Isegi, kui endal autot pole, siis mehel, vennal, õel, enda lastel või nende lastel või vähemalt kellelgi neist ju ometi on.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 20:57Tekkis ka küsimus, et kas tõesti pole mitte kedagi, kes viia saaks, ei ühtegi lähedast, sugulast, sõpra, tuttavat, töökaaslast, naabrit, kellel auto oleks..? Kui väidetavalt nii häda käes on, siis otsiks ikka reklaami siunamise asemel võimalusi, mitte ei laseks emal kuu aega kodus mädaneda.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 20:12 Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
-
Külaline
Need kampaaniad on sisuturundus, ja need suunavad eraarstide juurde! Nad käituvad veel alatult, teadlikult hirmutades! Ignoreeri.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:41 Mu 83 aastasel emal on juba kuu aega jalgal mingi nahahäda, jalal haavad ja tugev nahaärritus. Pärnus nahaarsti aegu ei ole, ei tasuta, ei enam ka tasulisi. Esimesed tasulised ajad paistavad olevat juulis. Tallinnas oleks, aga minul autot pole, ema tervis ei kannata ühistransporidga kuidagi Tallinna arsti juurde tulla. Perearsti juures käis, sai ka mingi salvi peale määrida, aga abi ei paista olevat. Tegelikult perearst ka kinnitas, et ta ei tea, millega on tegu. Ehk siis ajal, mil inimene reaalselt ei saa arstiabi, vaatab mulle teleekraanilt vastu kampaania, kuidas ma peaks oma nahka jälgima?? No ma võin ju jälgida, aga kui arsti juurde ikka reaalselt ei pääse, mis selle kampaania mõte siis olema peaks?? Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis! Muidugi ma saan aru, et nahka tuleb jälgida, aga andku siis ka juhised edasiseks.
-
Külaline
Kujutan ette, mis valu võivad haavandid tekitada. Kui omal nahal neid ei tunne, eks seni ongi mugav niisama vahtida, kõiki teisi süüdistada ja suvalisi reklaame kiruda.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 21:09Isegi, kui endal autot pole, siis mehel, vennal, õel, enda lastel või nende lastel või vähemalt kellelgi neist ju ometi on.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 20:57Tekkis ka küsimus, et kas tõesti pole mitte kedagi, kes viia saaks, ei ühtegi lähedast, sugulast, sõpra, tuttavat, töökaaslast, naabrit, kellel auto oleks..? Kui väidetavalt nii häda käes on, siis otsiks ikka reklaami siunamise asemel võimalusi, mitte ei laseks emal kuu aega kodus mädaneda.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 20:12 Palu mõnd autoga tuttavat. Tallinnas tasuta ajad olemas.
-
Külaline
Lisan veel et rõhuv osa nahavähkidest ei aja siirdeid ja on lokaalsed. Ohtlikud on tavalised melanoomid (mis on silmaga eristatavad ja mille areng on aeglane) ja eriti ohtlikud on nodulaarsed melanoomid, mis väga kiirelt ja süvitsi arenevad, ja eriti ohtlikud amelanootilised nodulaarsed melanoomid, mis on nahavärvi või punakad, ja renevad kiirelt ning süvitsi. Need viimased kaks moodustavad suurema osa melanoomisurmadest.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 21:26Need kampaaniad on sisuturundus, ja need suunavad eraarstide juurde! Nad käituvad veel alatult, teadlikult hirmutades! Ignoreeri.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 19:41 Mu 83 aastasel emal on juba kuu aega jalgal mingi nahahäda, jalal haavad ja tugev nahaärritus. Pärnus nahaarsti aegu ei ole, ei tasuta, ei enam ka tasulisi. Esimesed tasulised ajad paistavad olevat juulis. Tallinnas oleks, aga minul autot pole, ema tervis ei kannata ühistransporidga kuidagi Tallinna arsti juurde tulla. Perearsti juures käis, sai ka mingi salvi peale määrida, aga abi ei paista olevat. Tegelikult perearst ka kinnitas, et ta ei tea, millega on tegu. Ehk siis ajal, mil inimene reaalselt ei saa arstiabi, vaatab mulle teleekraanilt vastu kampaania, kuidas ma peaks oma nahka jälgima?? No ma võin ju jälgida, aga kui arsti juurde ikka reaalselt ei pääse, mis selle kampaania mõte siis olema peaks?? Vabandan hädakisa pärast, aga kuna olen reaalselt hädas, siis see kampaania tegi hinge tõsiselt täis! Muidugi ma saan aru, et nahka tuleb jälgida, aga andku siis ka juhised edasiseks.
-
Külaline
TA olen. Tõesti ei ole meil ühtki lähedast tuttavat, keda paluda töölt vaba päev võtta ja meid Tallinna sõidutada. Aga teema tegelikult ei olnud minu ema olukorrast, küll me lahenduse leiame. Teema on sellest, et samal ajal, kui kampaania innustab oma nahka jälgima, ei ole ju tegelikult võimalik nahaarsti juurde pääseda! Leiate oma nahalt midagi kahtlast ja mida te siis teete? Jah, Tallinnas on tasulisi aegu, 130 eurot vastuvõtt. Need on aga väga-väga paljudele kättesaamatud, kas siis asukoha tõttu või ka hinna tõttu - palju pered elavad toimetuleku piiril. Ma olen vihane, et samal ajal, kui tegelikult ei pääse kõik inimesed arsti juurde ja see pole mingi saladus, viiakse läbi kampaaniaid, mis innustavad sinna pöörduma. (Sama on muide ka näiteks vaimse tervise teemaga - otsige abi! Aga proovi saada aega psühhiaatri juurde, proovi maksta psühholoogi vastuvõttude eest) Nojah, tegelikult ma siis vist ei ole ikka vihane kampaaniate peale, vaid selle peale, et paljud inimesed jäävad abita.
-
Külaline
Minu jaoks on see õpetlik lugu hoopis teise nurga alt. Alati tasub endale teha autojuhi load. Noorena. Alati tasub omada autot, sest nagu juures olevalt pildilt näha, võib sellest sõltuda mõne teise inimese tervis ja heaolu.
-
Külaline
Võtsin just netis olevad vabad ajad lahti, 12. märts juba pakutakse Viljandisse. Ida-Virumaale saab muidugi iga kell, terve posu oli tasuta aegu. Jõgevale saab samuti. Tuleb ainult leida mõni autoga inimene ja abi küsida.Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 22:38 TA olen. Tõesti ei ole meil ühtki lähedast tuttavat, keda paluda töölt vaba päev võtta ja meid Tallinna sõidutada. Aga teema tegelikult ei olnud minu ema olukorrast, küll me lahenduse leiame. Teema on sellest, et samal ajal, kui kampaania innustab oma nahka jälgima, ei ole ju tegelikult võimalik nahaarsti juurde pääseda! Leiate oma nahalt midagi kahtlast ja mida te siis teete? Jah, Tallinnas on tasulisi aegu, 130 eurot vastuvõtt. Need on aga väga-väga paljudele kättesaamatud, kas siis asukoha tõttu või ka hinna tõttu - palju pered elavad toimetuleku piiril. Ma olen vihane, et samal ajal, kui tegelikult ei pääse kõik inimesed arsti juurde ja see pole mingi saladus, viiakse läbi kampaaniaid, mis innustavad sinna pöörduma. (Sama on muide ka näiteks vaimse tervise teemaga - otsige abi! Aga proovi saada aega psühhiaatri juurde, proovi maksta psühholoogi vastuvõttude eest) Nojah, tegelikult ma siis vist ei ole ikka vihane kampaaniate peale, vaid selle peale, et paljud inimesed jäävad abita.
Tervishoid on meil juba ammu kriisis, 2027 saavad Tervisekassa reservid otsa.
-
Külaline
Mõtlesid maid ikka?Külaline kirjutas: ↑05 Mai 2025 22:54Võtsin just netis olevad vabad ajad lahti, 12. märts juba pakutakse Viljandisse.
-
Külaline
Ma ei tea, kust ma selle märtsi võtsin, ikka maikuud pidasin silmas. Soovitan muide igapäevaselt Terviseportaali sirvida mitu korda päevas, inimesed tühistavad aegu. Olen saanud niimoodi paari päeva pärast arstiaja.
-
Külaline
Dr Madis Veskimägi avaldas paari viimase nädala jooksul vist Postimehes artikli oma tehtud e-konsultatsioonidest ja sellest, kuidas need tema valdavalt maainimestest patsiente suuremast jooksutamisest ja ooteaegadest päästsid. Selle all oli tal veel 16 haigusjuhtu kirjeldav varasem artikkel. Hea lugemine.
Mul tuli ka nutt peale, sest minu perearst, kelle nimistusse sattusin mitte isikliku valiku, vaid eelmise arsti surmaga üle läinud nimistu tõttu, on hoolimatu ja ülbe. (Tean, et soovitus on valida uus arst, aga Tallinnas ei ole nimistutes lihtsalt ruumi)
Mul tuli ka nutt peale, sest minu perearst, kelle nimistusse sattusin mitte isikliku valiku, vaid eelmise arsti surmaga üle läinud nimistu tõttu, on hoolimatu ja ülbe. (Tean, et soovitus on valida uus arst, aga Tallinnas ei ole nimistutes lihtsalt ruumi)
-
Külaline
Eks need vanad tööd tegema harjunud perearstid lähevadki järjest pensionile. Mõtlen kuidas vabaduse alul läksime vana kombe kohaselt ukse taha ja suudeti kõik vastu võtta, proovid teha, ära kuulata. Lastel käis arst haiguse korral lausa kodus. Nüüd on perearsti juurde järjekord 2 nädalat. Hiljuti tahtsin pereõega rääkida. Õdede toas ei võtnud keegi telefoni. Registratuuri töötaja vaatama/kutsuma ka ei läinud, sest õdede ruum asus tema jaoks liiga kaugel (max 10m).
-
Külaline
Õed ei istu kogu aeg ju oma ruumis telefonivalves. Miks peaks registratuuri töötaja pereõde maja peal taga otsima, kui õde teeb ehk protseduure teise patsiendiga? Ega ta ju oma tegevust pooleli ei jäta, et sinuga kõnelema tulla. Ka pereõdede juurde on vastuvõtuajad ja neil on piisavalt tööd.Külaline kirjutas: ↑06 Mai 2025 00:19Hiljuti tahtsin pereõega rääkida. Õdede toas ei võtnud keegi telefoni. Registratuuri töötaja vaatama/kutsuma ka ei läinud, sest õdede ruum asus tema jaoks liiga kaugel (max 10m).
-
Külaline
Neid õdesid on seal alati terve parv juttu pläkutamas.
-
Külaline
Ot kust sa neid aegu vaatasid, see Viljandi 12 mai aeg näiteks oleks suureks abiks? Kui mina vaatasin digiregistratuuri kaudu eile õhtul, siis oli esimene vaba aeg Tartus 15.08?Guest kirjutas: ↑05 Mai 2025 23:18Ma ei tea, kust ma selle märtsi võtsin, ikka maikuud pidasin silmas. Soovitan muide igapäevaselt Terviseportaali sirvida mitu korda päevas, inimesed tühistavad aegu. Olen saanud niimoodi paari päeva pärast arstiaja.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 8 külalist