Mis te siis Trumpi ja Zelenskõi kohtumiseset arvate?

vana hea klassika
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Es sellele B. Glennile sõna andis? Tähendab, 2 riigipead arutavad omavahel ja siis üks ajakirjanik hüüab sinna vahele ühe küsimuse. See on nii ebaviisakas. Lubamatu käitumine, mida õpetatakse juba lapsele. Aga seal räägivad 2 riigipead, selles pühas ovaalkabinetis ja ajakirjanik, või on ta saatejuht viskab sinna oma küsimuse. Nagu Tolki ja Saani film. Eks ajakirjaniku asi ongi küsida ja provotseerid ja tõde näidata. Aga lausa üle riigipeade, nende jutu vahele?
Oli see Ameerika poolt kokku lepitud näitemäng?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 16:48
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 16:24 Kahjuks tundub, et sinna keskaja poole, kus võim ja jõud maksab, maailm jälle tagasi liigub. Rahvas justkui ei oska vabadust hinnata, ei osata demokraatias elada, teatud seltskonnal on vaja etteotsa suurt juhti ja õpetajat, diktatuuri, millele alluda. Nii nagu läbi aegade on olnud. Psühhopaate ja hulle on ennegi riike juhtinud, aga see, et neid juba vabatgahtlikult valitakse ja kummardatakse, teeb küll kõhedaks.
Nii on. Ameerika demokraatia peaks just olema demokraatia lipulaev. Eks see olegi nüüd USA süsteemi tuleproov. Mul on mitmeid tuttavaid ja partnereid ameeriklaste hulgas, minu jaoks kummaline oli järjest kuulda, kuidas nad peale reedest mõnitamist kohe võtsid oma senaatoriga ühendust ja pidasid seda nii loomulikuks. Mõtlesin just, et no mis võimalused meil on peale kellegi valimist mingit aru pärida - kui just Võõpsu kultuurimajja "kohtumine valijaga" üritusele kohale ei lähe, siis null. Kas on sellisest otsesuhtluse võimalusest kodaniku ja senaatori vahel midagi kasu?
Muidugi on. Samamoodi nagu tegelikult on kasu ka meie Riigikogu liikmetele oma nägemuse selgitamisest nt mõne vastuvõtmisel oleva seaduse suhtes. Esindajate mandaat tuleneb ju hääletajatest ja kui nad rahul pole, siis aidaa töökoht hiljemalt peale järgmisi valimisi. USAs ongi oma senaatoritega suhtlemine üks põhilisi rahva võimu teostamise võimalusi.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 15:41Suurriigi juhid. Maailma 2 võimsamat meest. Näitasid klounile kes üriras nad üle ülbitseda koha kätte ja viskasid majast välja. Lihtne. Millest sa aru ei saa. Kallase Kajal läks veel kehvemini. Lõi ennast üles ja lendas kohale aga tuppa teda ei lastudki. Ja miks peaks.
Kes, kurat, sa seline olled, et niisugust pläma siia kirjutad??? Eestlane sa küll ei ole. Vene troll raisk.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 18:55
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 15:41Suurriigi juhid. Maailma 2 võimsamat meest. Näitasid klounile kes üriras nad üle ülbitseda koha kätte ja viskasid majast välja. Lihtne. Millest sa aru ei saa. Kallase Kajal läks veel kehvemini. Lõi ennast üles ja lendas kohale aga tuppa teda ei lastudki. Ja miks peaks.
Kes, kurat, sa seline olled, et niisugust pläma siia kirjutad??? Eestlane sa küll ei ole. Vene troll raisk.
Sama värd, kes naisi sõimab. Haige inimene.
Külaline

Meie "demokraatia" Lubas Siim Kallasel kandikult riigi oma tütrele ulatada
Külaline

Tuli ära. Putinist. Kremli jutupunktid. Vene troll. Tubli. Said päeva kirja. Näita peremeestele ka oma tänast töövõitu.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 19:10
Issand jumal. Mis inimene sa oled?
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 23:29
Tuli ära. Putinist. Kremli jutupunktid. Vene troll. Tubli. Said päeva kirja. Näita peremeestele ka oma tänast töövõitu.
Tutvusta palun meile oma aateid. Sõimad kõiki kellegi orjadeks, aga mida sa ise õigeks pead? Minu arust arvad sa, et Zelenski (ehk need, kes on hädas) peavad leppima kõigega, mis suured teevad, peavad end viskuma põrmu ja lipitsema, laskma endale pähe sülitada ja riigilt maavarad lihtsalt ära võtta, teadmata, kas midagi vastu ka saab? Mis su loogika siin on? Kui sa arvad, et võimsad tohivadki kõike seda, siis nii ütlegi, arusaadav - aga siis pole sul küll mingit põhjust teisi limukateks sõimata või peremeeste juurde aru andma saata. See on sinu enda töö. Sina oled siis limukas ja ori. Ja need, kes sinuga nõus ei ole, on demokraadid.
Külaline

Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 18:33 Õudselt vastik ja ebakindel aeg on praegu kogu maailmas, tunnen, et mõjub elurõõmule. Just eile ütles isegi teismeline poeg, et kuidagi raske tunne on kogu aeg.
Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Maailmapoliitilika mõttes kõige muretumalt on saanud elada inimesed, kes on sündinud aastatel u 1950-1960. Ajaloos suht haruldane, et inimene saab kogu elu või põhiosa elust elada nii, et sõda ei näe.
Tõutäkk
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tõutäkk »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 06:37
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 18:33 Õudselt vastik ja ebakindel aeg on praegu kogu maailmas, tunnen, et mõjub elurõõmule. Just eile ütles isegi teismeline poeg, et kuidagi raske tunne on kogu aeg.
Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Maailmapoliitilika mõttes kõige muretumalt on saanud elada inimesed, kes on sündinud aastatel u 1950-1960. Ajaloos suht haruldane, et inimene saab kogu elu või põhiosa elust elada nii, et sõda ei näe.
Korea sõda 1950-53, Vietnami sõda 1955-1975.
Härra Zelensky teie käsk on täidetud, Kreml on vabastatud.
Härra komandör, ma ütlesin Krimm, Krimm tuleb vabastada.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 23:30
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 19:10

Issand jumal. Mis inimene sa oled?
Mis inimene MINA olen? Sa ei saa aru, kes selle taga on?
Külaline

Tõutäkk kirjutas: 04 Mär 2025 07:29
Külaline kirjutas: 02 Mär 2025 19:18 Mina olen juba aastaid ja aastaid aegajalt mõelnud, et mis tunne oli 1930-ndate lõpus elanutel. Nüüd saan teada, mis tunne, pidev äng kuskil taustal, samas üllatavalt rahulik, tuleb, mis tuleb. Ehk läheb mööda, aga ehk ei lähe.
Eesti inimesi see praktiliselt ei puudutanud. Pärast Stalini surma 1953 algas suhteliselt hea ja rahulik aeg.
Külaline

Võiks teha uue erakonna - Lömitajad. Sinna saaks kuuluda kõik need, kes arvavad pugejalikkusest, lömitamisest ja alandlikkusest mingit kasu saavat ja kes langetatud päi ja häälevärinal räägiksid "tuleb alluda", "ei tohi kedagi pahandada", "peamine, et keegi ei solvuks", "ärme teeme midagi, muidu keegi pahandab" jne.
Viimasel ajal tundub, et on piisavalt lödipükse, et oma rühmitus luua. (Ma ei pea silmas sotse ega paduliberaale, kuigi rindele ei julgeks minna ka nendega.)
Tutiga Täi
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tutiga Täi »

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 08:51
Tõutäkk kirjutas: 04 Mär 2025 07:29

Eesti inimesi see praktiliselt ei puudutanud. Pärast Stalini surma 1953 algas suhteliselt hea ja rahulik aeg.
Rahulik aeg? Ma olen 80-ndate laps ja mäletan hästi, kuidas mõnesid nende vaadete pärast taga kiusati. Meil oli suguvõsas mitu sellist, kes olid seetõttu vangiski istunud. Pärast seda nad enam kooli ega mõnesse muusse riigiasutusse tööle ei saanud, kuigi üks neist oli reaalainete õpetaja.

Muus osas nõustun, et see aeg oli suht rahulik, kui Kuuba kriisi järellainetus ja hilisem võidurelvastumine välja jätta. Mäletan seda sõjahirmu, mida meisse süstida püüti, aga samas ei saa öelda, et inimesed oleksid olnud hirmul nagu praegu. Ja Afganistaani sõtta saadetud noored mehed kahjuks ei saa öelda, et neid sõda ei puudutanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 23:41
Külaline kirjutas: 03 Mär 2025 23:29

Tutvusta palun meile oma aateid. Sõimad kõiki kellegi orjadeks, aga mida sa ise õigeks pead? Minu arust arvad sa, et Zelenski (ehk need, kes on hädas) peavad leppima kõigega, mis suured teevad, peavad end viskuma põrmu ja lipitsema, laskma endale pähe sülitada ja riigilt maavarad lihtsalt ära võtta, teadmata, kas midagi vastu ka saab? Mis su loogika siin on? Kui sa arvad, et võimsad tohivadki kõike seda, siis nii ütlegi, arusaadav - aga siis pole sul küll mingit põhjust teisi limukateks sõimata või peremeeste juurde aru andma saata. See on sinu enda töö. Sina oled siis limukas ja ori. Ja need, kes sinuga nõus ei ole, on demokraadid.
Tüüp kadus kui peeruhais selle küsimuse peale.
iiR
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas iiR »

Tutiga Täi kirjutas: 04 Mär 2025 11:14 Muus osas nõustun, et see aeg oli suht rahulik, kui Kuuba kriisi järellainetus ja hilisem võidurelvastumine välja jätta. Mäletan seda sõjahirmu, mida meisse süstida püüti, aga samas ei saa öelda, et inimesed oleksid olnud hirmul nagu praegu. Ja Afganistaani sõtta saadetud noored mehed kahjuks ei saa öelda, et neid sõda ei puudutanud.
Jah. Mina ka 80ndate väljalase ja ehkki teadlikult meid keegi ei hirmutanud, siis hirmu foon oli mu lapsepõlves igatahes üleval - mäletan, et pelgasime õdedega nt üle lendavaid lennukeid ja seda just potentsiaalse sõja kontekstis. 80ndate päris lõpp ja 90ndate alguse ebakindel aeg oli küll ühtpidi hoogne ja lootusrikas, aga teisalt ikka parasjagu ärev ka.

Ütleks pigem, et 60ndatel läks olukord muidugi kergemaks võrreldes sõja- või Stalini ajaga, aga nimetada seda "suhteliselt heaks" saab siiski vaid Stockholmi sündroomi all olev inimene, kes pigem vast tunneb nostalgiat oma nooruse kui tollaste reaalsete olude suhtes. Ma ütleks, et Eestis just sõjahirmu mõttes kõige rahulikum aeg oli ikkagi nüüd, st kuskil 90ndate keskpaigast kuni Ukraina sõjani välja (enamiku siinsete inimeste jaoks pigem siis aastani 2022, sest 2014. aastal ei tajunud laiem elanikkond mu arust veel küll, et sealne "konflikt" võiks kuidagigi laieneda täiemahuliseks sõjaks või Eestit puudutada...)
Külaline

Veel on vähe sellesse miljardeid pumbatud. Pumpame veel palun ja las oma rahvas vaesub surnuks.
Külaline

Sul midagi paremat ka tuleb või nagu katkine makk lärtsud oma "vene trolli" loosungitega? :D
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 08:51Pärast Stalini surma 1953 algas suhteliselt hea ja rahulik aeg.
Oleneb millega võrrelda-rahulik aeg.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Mär 2025 13:20 Veel on vähe sellesse miljardeid pumbatud. Pumpame veel palun ja las oma rahvas vaesub surnuks.
Ei, las venelased võtavad Ukraina ära ja tulevad siis meile kallale! See ju palju odavam. Siis saame ikka palju rikkamaks :lol:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: kaegu ja 3 külalist