Sa ootad, et eestlane selle enesekiidulaulu peale sulle südameid paneb või?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:00Ma nüüd küsiksin nendelt hahaadelt, kas teie elus ei toimu midagi head? Teie ise ei tee midagi head, mida esile tuua ja mille üle uhke olla?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 14:28Hmm. Me vastupidi, räägime, kuidas kellelgi ettevõttega läheb, uued tooted, uued tuuled, käibed kasvavad, inimesi tuleb juurde palgata. Kes ostis või ostmas suuremat elamist, reisidest. Elu on ilus.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 14:18 Mina ka enam ei räägi. Olen nii pettunud selles riigis ja selles, kuhu poole me tüürime. Need pole peolaua jutud. Soov seda riiki kaitsta on null ja loodan, et lapsed siit võimalikult kiiresti ära kolivad.
Ma arvan, et midagi paremaks ei lähe ja riigi eesmärk ongi kõike muud, kui eestluse säilitamine ja majanduse taaselustamine.
Aga siis no tõesti, vinguge edasi ja olete täpselt seda väärt, mida saate.
Vaikus sünnipäeval
-
Külaline
-
Külaline
See oleks muidugi pauk. Kui sul elu korras, tööl hästi, siis see on enesekiidulaulKülaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:07Sa ootad, et eestlane selle enesekiidulaulu peale sulle südameid paneb või?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:00Ma nüüd küsiksin nendelt hahaadelt, kas teie elus ei toimu midagi head? Teie ise ei tee midagi head, mida esile tuua ja mille üle uhke olla?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 14:28
Hmm. Me vastupidi, räägime, kuidas kellelgi ettevõttega läheb, uued tooted, uued tuuled, käibed kasvavad, inimesi tuleb juurde palgata. Kes ostis või ostmas suuremat elamist, reisidest. Elu on ilus.
M.O.T.T.
-
Külaline
Enamasti ajab ikkagi üks jama teist taha, õnnelikud on need hetked seal vahel. Mõnel inimesel on elus rohkem vedanud (just vedanud, olnud õigel ajal õiges kohas vms), teinud õigeid tehinguid jne. Siis saavadki koos klaase kõlistada ja õndsalt õhata.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 21:39See oleks muidugi pauk. Kui sul elu korras, tööl hästi, siis see on enesekiidulaulKülaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:07Sa ootad, et eestlane selle enesekiidulaulu peale sulle südameid paneb või?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:00
Ma nüüd küsiksin nendelt hahaadelt, kas teie elus ei toimu midagi head? Teie ise ei tee midagi head, mida esile tuua ja mille üle uhke olla?
Aga siis no tõesti, vinguge edasi ja olete täpselt seda väärt, mida saate.![]()
M.O.T.T.
-
Külaline
Kui olete äia ja ämmaga kahekesi või siis mees nendega kaheksei, kas siis on lõbus või on vaikus? Kui olete mehega lastega koos (kaaslastega või ilma), kas siis on vaikus? Lapsed omavahel koos kaaslastega?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 11:33 Meil on 3 põlvkonda. Ja talumatu vaikus sünnipäevadel, enamus aega. Sööme.
Ämm ja äi. Mina mehega. Täiskasvanud lapsed kaaslastega. Ma kardan juba seda vaikust, mis lauas tekib. Olen püüdnud seda leevendada tekekat taustaks pannes. Aga siis ütleb äi, et no mis, telekas rikub koosolemise ära. Ja muusika keerab ta tasaseks. Kõik on nagu võõrad ikka üksteisele. Nüüd jälle sünnipäev tulemas. Peaks rääkima rohkem. Tahaks et oleks lõbus. Andke nõu. Millest te räägite? Kuidas seltskonda käima tõmmata?
Varem kui lapsed olid väikesed, siis rääkisid nemadki.
Ma peaks sünnipäeva nende inimestega, kellega on tore. Praegu tundub et 3 põlvkonda koos on liiga palju , lapselastel pole vist head suhet vanavanematega. Või kui kummagi seltskonnaga pole tore, aga sidet hoida ikka tahad, siis pigem 2 või rohkem eraldi sünnipäeva pidamist. Vanadega selline kus muusika ega telekas ei mängi, kui juttu alustad neile huvataval teemal, siis vast ikka vastavad. Noortega teine või siis mitu sünnipäeva kui noorte kaaslased ka omavahel jutule ei saa.
Telekas taustal ei ole vits jea mõte, kui niigi jututeemasid napib, siis keskendutaksegi telekast tulevale jutule. Pigem võiks keskenduda ühistele mälestustele (eeldusel et need on teistele ka vastuvõetavad mitte ei kisu tüli üles) või siis argistele teemadele (misiganes need siis ka on, kindlasti on nii pensionäridel kui ka noortel teemasid, mis neid käima tõmbavad, sinu asi oleks see üles leida ja õigel kohal midagi sobivat vahele öelda)
-
Külaline
Ma paneks ikka teleka taustaks. Mitte kõvasti, aga nii, et ebamugavat vaikust veidigi leevendab.
-
Külaline
Mina olen üks hahaa ja minu naer oli positiivne, hea vastus oli sellele troll-vingukotile.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 20:00Ma nüüd küsiksin nendelt hahaadelt, kas teie elus ei toimu midagi head? Teie ise ei tee midagi head, mida esile tuua ja mille üle uhke olla?Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 14:28Hmm. Me vastupidi, räägime, kuidas kellelgi ettevõttega läheb, uued tooted, uued tuuled, käibed kasvavad, inimesi tuleb juurde palgata. Kes ostis või ostmas suuremat elamist, reisidest. Elu on ilus.Külaline kirjutas: ↑28 Jaan 2025 14:18 Mina ka enam ei räägi. Olen nii pettunud selles riigis ja selles, kuhu poole me tüürime. Need pole peolaua jutud. Soov seda riiki kaitsta on null ja loodan, et lapsed siit võimalikult kiiresti ära kolivad.
Ma arvan, et midagi paremaks ei lähe ja riigi eesmärk ongi kõike muud, kui eestluse säilitamine ja majanduse taaselustamine.
-
Külaline
Meil armastasid mu ämm ja äi igal tähtpäeval rahva alati enda juurde kutsuda, ise nad kusagile minna ei tahtnud. Isegi laste sünnipäevade eel helistasid, et "noh, mis kell te tulete", ja kui selgitasime, et lapsele on broneeritud mängutuba ja ootame ka neid sinna, siis keelduti, ja helistasti sünnipäeva hommikul uuesti: "Noh, kas hakkate juba tulema, söögid saavad kohe valmis."
Nad mässasid söökidega hullult, palju erinevaid roogi, mis isegi dubleerisid üht ja sama käiku. Toidud olid head ja muidu poleks hullu, kuid see terve päeva pikkune töö väsitas nad loomulikult ära. Ja siis nad olid väsinud ning ootasid oma vaaritamisele n-ö ka väärilist tasu. Juba välisust avades oli esimene lause: "Tulge ruttu, toit jahtub ära!" Ei mingit õnnitlemist, ei paari sissejuhatavat sõnakest, teregi ei saanud öelda. Kui väikest last oli vaja lahtiriietumisel abistada, siis joosti esikusse karjuma, et kui te kohe sööma ei tule, siis toit muutub kuivaks! Ehk siis, säherdune pinge tekitati.
Söögilauas ei saanud vestelda mitte ühelgi teisel teemal peale ämma valmistatud toitude. Ja loomulikult pidi neid kiitma. Tal oli kombeks alati sisse sõita, kui keegi üritas oma lauanaabriga millestki muust rääkida. Nt kui keegi küsis, et kuidas su pojal õpingud edenevad, siis hüüdis ämm silmapilk vahele: "Näe, võtke veel salatit, ja näe lõhe on seal, võta-võta!", katkestades sellega jutuajamise. Nii polnudki lõpuks midagi muud teha kui ainult süüa.
Nad mässasid söökidega hullult, palju erinevaid roogi, mis isegi dubleerisid üht ja sama käiku. Toidud olid head ja muidu poleks hullu, kuid see terve päeva pikkune töö väsitas nad loomulikult ära. Ja siis nad olid väsinud ning ootasid oma vaaritamisele n-ö ka väärilist tasu. Juba välisust avades oli esimene lause: "Tulge ruttu, toit jahtub ära!" Ei mingit õnnitlemist, ei paari sissejuhatavat sõnakest, teregi ei saanud öelda. Kui väikest last oli vaja lahtiriietumisel abistada, siis joosti esikusse karjuma, et kui te kohe sööma ei tule, siis toit muutub kuivaks! Ehk siis, säherdune pinge tekitati.
Söögilauas ei saanud vestelda mitte ühelgi teisel teemal peale ämma valmistatud toitude. Ja loomulikult pidi neid kiitma. Tal oli kombeks alati sisse sõita, kui keegi üritas oma lauanaabriga millestki muust rääkida. Nt kui keegi küsis, et kuidas su pojal õpingud edenevad, siis hüüdis ämm silmapilk vahele: "Näe, võtke veel salatit, ja näe lõhe on seal, võta-võta!", katkestades sellega jutuajamise. Nii polnudki lõpuks midagi muud teha kui ainult süüa.
-
Külaline
Täpselt nagu minu lollakas ämm. Kogu jutt käib ümber tema tegemiste ja õgimise. Näha on et äial ka sellest kõrini juba ja saun köetud alati, ning mehed kaovad vaikselt "sauna", kus istutakse õhtuni ja vahel ka hommikuni. Naised peavad ämma plädinat kuulama ja lastega sehkendama. Ämmale selline pidu meeldib, iga aastaga läheb muudkui hullemaks veel.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 10:33 Meil armastasid mu ämm ja äi igal tähtpäeval rahva alati enda juurde kutsuda, ise nad kusagile minna ei tahtnud. Isegi laste sünnipäevade eel helistasid, et "noh, mis kell te tulete", ja kui selgitasime, et lapsele on broneeritud mängutuba ja ootame ka neid sinna, siis keelduti, ja helistasti sünnipäeva hommikul uuesti: "Noh, kas hakkate juba tulema, söögid saavad kohe valmis."
-
Külaline
Huvitav, et ämmad on alati lollakad. Küll aga kõlbab nende lollakate kasvatatud pojaga pere luua ja lapsed teha. Tõeline vastuolu.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 14:54 Täpselt nagu minu lollakas ämm. Kogu jutt käib ümber tema tegemiste ja õgimise. Näha on et äial ka sellest kõrini juba ja saun köetud alati, ning mehed kaovad vaikselt "sauna", kus istutakse õhtuni ja vahel ka hommikuni. Naised peavad ämma plädinat kuulama ja lastega sehkendama. Ämmale selline pidu meeldib, iga aastaga läheb muudkui hullemaks veel.
-
Külaline
Äkki kasvatas äi?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:17Huvitav, et ämmad on alati lollakad. Küll aga kõlbab nende lollakate kasvatatud pojaga pere luua ja lapsed teha. Tõeline vastuolu.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 14:54 Täpselt nagu minu lollakas ämm. Kogu jutt käib ümber tema tegemiste ja õgimise. Näha on et äial ka sellest kõrini juba ja saun köetud alati, ning mehed kaovad vaikselt "sauna", kus istutakse õhtuni ja vahel ka hommikuni. Naised peavad ämma plädinat kuulama ja lastega sehkendama. Ämmale selline pidu meeldib, iga aastaga läheb muudkui hullemaks veel.
-
Külaline
Minu ämm ootab ka söögilauas kiitust. Erilist uhkust tunneb ta oma süldi üle ja alati küsitleb kõik külalised üle: “Mari, kuidas sült maitseb? Jüri, kas on hea sült?” Kõik muidugi kiidavad taevani.
Mina aga sülti ei söö ja iga aasta ämm justkui kuuleb seda esimest korda ja imestab “sina ei söögi sülti!?!” Ja nii juba aastaid. Olen siis nagu must lammas seal laua taga.
Mina aga sülti ei söö ja iga aasta ämm justkui kuuleb seda esimest korda ja imestab “sina ei söögi sülti!?!” Ja nii juba aastaid. Olen siis nagu must lammas seal laua taga.
-
Külaline
Minu ämm läks tööle tagasi üks kuu pärast lapse sündi ja jättis lapse kasvatamise oma ema kaela. Lapse kasvatas üles vanaema. Kusjuures põhjust tööle minna tal polnudki - seadus lubas sel ajal olla lapsega kodus ühe aasta ja rahaliselt elasid nad hästi, mehel oli hea palk. Ta lihtsalt ei viitsinud lapsega jännata.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:17Huvitav, et ämmad on alati lollakad. Küll aga kõlbab nende lollakate kasvatatud pojaga pere luua ja lapsed teha. Tõeline vastuolu.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 14:54 Täpselt nagu minu lollakas ämm. Kogu jutt käib ümber tema tegemiste ja õgimise. Näha on et äial ka sellest kõrini juba ja saun köetud alati, ning mehed kaovad vaikselt "sauna", kus istutakse õhtuni ja vahel ka hommikuni. Naised peavad ämma plädinat kuulama ja lastega sehkendama. Ämmale selline pidu meeldib, iga aastaga läheb muudkui hullemaks veel.
-
Külaline
Minu ämm lunis ka kogu aeg kiitust enda toitudele. Samas minu roogi ei kiitnud ta mitte kunagi. Kuna otseselt endale kiituse lunimine oleks jätnud mageda mulje, siis kasutas ta n-ö ümberpööratud taktikat, ehk et hakkas suure hooga oma toite alati halvustama ja laitma, näiteks: "Äh, see supp on nii kole soolane!" Meie pidime siis kiiresti vaidlema hakkama, et oh ei, see on maailma parim supp! Kohe seejärel teatas: "Need pirukad läksid täitsa metsa!", jäädes kannatamatult ootama, et me nüüd ta pirukaid kiitma hakkaksime. Lõpuks me enam ei jaksanud talle näiliselt vastu vaieldes teda lakkamatult kiita, jäime vait. Tema ikka ootas ja ootas, et me ta väite tükkis kastme kohta ümber lükkaks ja kiidaks, aga kui seda ei tulnud, muutus jube morniks, tuju rikutud.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:59 Minu ämm ootab ka söögilauas kiitust. Erilist uhkust tunneb ta oma süldi üle ja alati küsitleb kõik külalised üle: “Mari, kuidas sült maitseb? Jüri, kas on hea sült?” Kõik muidugi kiidavad taevani.
-
Külaline
Kas Leida Peips ise?Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 17:27Postitus on kustutatud
-
Külaline
Ei olnud, aga tundis teda hästi.
-
Külaline
No aga sa ära ütle igal aastal, et sa ei söö sült. Kui ämm küsib, ütle, et väga hea oli. Vaata, kas küsib, et kus sa tead, sa ju ei söö sülti. Siis ütle, et su oma poeg ütles ja ma olen temaga nõusKülaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 16:59 Minu ämm ootab ka söögilauas kiitust. Erilist uhkust tunneb ta oma süldi üle ja alati küsitleb kõik külalised üle: “Mari, kuidas sült maitseb? Jüri, kas on hea sült?” Kõik muidugi kiidavad taevani.
-
Külaline
Te ikka teate, et ühel päeval olete ise need ämmad, keda miniad igal võimalikul juhul selja taga kiruvad? Karma is a bitch.
-
Külaline
Õnneks mul pole ega tule ühtki miniat. Ja viimasele sünnipäevale tellisin toitlustuse, nii et pole mul ühegi toiduga võimalik uhkustada kah.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:02 Te ikka teate, et ühel päeval olete ise need ämmad, keda miniad igal võimalikul juhul selja taga kiruvad? Karma is a bitch.
-
Külaline
See, et toitlustustab toitlustusettevõte, ongi ju ok. Ma vast juba mingi 15 aastat ise ei kokka. Oma sünna on nautimiseks.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:48Õnneks mul pole ega tule ühtki miniat. Ja viimasele sünnipäevale tellisin toitlustuse, nii et pole mul ühegi toiduga võimalik uhkustada kah.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:02 Te ikka teate, et ühel päeval olete ise need ämmad, keda miniad igal võimalikul juhul selja taga kiruvad? Karma is a bitch.
-
Külaline
Mehe ja laste sünnipäevad olgu ka nautimiseks.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:51See, et toitlustustab toitlustusettevõte, ongi ju ok. Ma vast juba mingi 15 aastat ise ei kokka. Oma sünna on nautimiseks.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:48Õnneks mul pole ega tule ühtki miniat. Ja viimasele sünnipäevale tellisin toitlustuse, nii et pole mul ühegi toiduga võimalik uhkustada kah.Külaline kirjutas: ↑01 Veebr 2025 20:02 Te ikka teate, et ühel päeval olete ise need ämmad, keda miniad igal võimalikul juhul selja taga kiruvad? Karma is a bitch.
Vahel küpsetan ise vaid koogi, et natuke käsi külge panna.