ID kaardi poodi tellimine maksab 7 eurot lisaks

Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 23:45
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 21:53
Külaline kirjutas: 02 Jaan 2025 20:36

Mis sa tahad öelda, et mingi eraldi tädi võetakse selle peale tööle või? Infoleti Svetlanale tehakse väike koolitus, kirjutab alla ja ongi kõik. Ei erine tema muudest koolitustest, ka lotopileteid vms asjade kohta on vajalik mõningane koolitus. Su jutt on ikka päris jabur.
Ja selle võrra teeb ta Selveri, oma tööandja tööd vähem. Kes talle selle peaks palgana maksma, Selver?
Hakkan juba mõtlema, et siin mingid naljaninad koos, ei raatsi korra 10 a jooksul passi saades 7 eur maksta ega 5a jooksul ID eest. Uskumatu!
Mis mõttes ta vähem teeb, need tädid seal nagunii pool aega passivad. Kas sa arvad, et nemad saavad nüüd rohkem palka või? Loomulikult mitte. Kui tulevad infoletti mingid uued asjad müüki, kas iga kord ütled, et noh, nüüd sul jääb teiste asjade peale aega vähem. Ise oled naljanina.
Mis infoletti uued asjad müüki? Sa ei tee vahet poe kaupadel ja mitte poega seotud kaupadel? Täiskasvanud inimesel, nagu sa eeldavasti oled, peaks olema häbi. 7 eurot on täiskasvanud inimese alla 1h töötasu. Pealegi ei sunni sind mitte keegi seda 7 euro eest tellima, mine aga esindusse kohale ja 7 eurot vupsti säästetud. Uskumatud inimesed.
Sa oled see, kes taksoga kah ei sõida, eks. Kuradi nöörijad, onju.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 15:39
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 15:30
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 15:09 id kaart ei kesta 5 aastat enam, sest klemmid kuluvad ära, sest nii paljudeks asjadeks on nüüd vaja id kaart lugejasse sisestada.
What? Mul tuleb seda teha paar korda aastas, apteegi kliendikaardiks kasutamisel. Kuhu ja miks sa seda sisestad?
Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
Sa oled see ülitark ja ettevõtlik vanamees, kes kõigist naistest etem on? Smart ID-st, mobiil ID-st oled kuulnud? Jeerum.
Külaline

Arutleja kirjutas: 02 Jaan 2025 17:41 Ega ID-kaarte toimeta Selverisse mõni tavaline kullerfirma nagu Bolt ja Wolt. Selleks on ikka spetsiaalselt dokumentide transpordiga tegelevad kullerteenuse pakkujad. Samuti ei anna Selveris iga infoleti tädi inimesele ID-kaarti kätte vaid ainult selleks volitatud isikud, kes on läbinud vastava koolituse. See kõik maksab. Mina ei leia sugugi, et 7 eurot viis aastat kehtiva dokumendi eest palju oleks. Te kulutate aastas nõudepesulappidegi peale rohkem.
Mis sa tahad öelda, et mingi eraldi tädi võetakse selle peale tööle või? Infoleti Svetlanale tehakse väike koolitus, kirjutab alla ja ongi kõik. Ei erine tema muudest koolitustest, ka lotopileteid vms asjade kohta on vajalik mõningane koolitus. Su jutt on ikka päris jabur.
Ja selle võrra teeb ta Selveri, oma tööandja tööd vähem. Kes talle selle peaks palgana maksma, Selver?
Hakkan juba mõtlema, et siin mingid naljaninad koos, ei raatsi korra 10 a jooksul passi saades 7 eur maksta ega 5a jooksul ID eest. Uskumatu!
Selver ise on võtnud endale nn lisaülesandeid, egas keegi seisa piitsaga infoleti Svetlana selja taga ega sunni teda mingeid poeväliseid töid tegema. Samamoodi müüb Selveri infolett ka lotopileteid, ühistranspordikaarte jpms. Pood ei tee seda altruismist, vaid selle taga on puhas äriplaan. Esiteks käib kõik tasu eest ja teiseks meelitatakse poodi ostjaid juurde. Inimene mõtleb niipidi, et "Lähen toon Selverist oma ID-kaardi ära ja no kui ma juba seal olen, ostan siis leiva-saia ja kassitoidu täna kah sealt."
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 10:46

Selver ise on võtnud endale nn lisaülesandeid, egas keegi seisa piitsaga infoleti Svetlana selja taga ega sunni teda mingeid poeväliseid töid tegema. Samamoodi müüb Selveri infolett ka lotopileteid, ühistranspordikaarte jpms. Pood ei tee seda altruismist, vaid selle taga on puhas äriplaan. Esiteks käib kõik tasu eest ja teiseks meelitatakse poodi ostjaid juurde. Inimene mõtleb niipidi, et "Lähen toon Selverist oma ID-kaardi ära ja no kui ma juba seal olen, ostan siis leiva-saia ja kassitoidu täna kah sealt."
No aga ongi ju nii. Mille üle te siis kurdate? Ise töötate tasuta, altruismist? Mugavus maksab.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 18:04
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 16:53

Ema maksab sul arveid, millega sa pangas käid, riigiametitesse sisse logid, ettevõtjana toimetad? Noh sa ei toimetagi.
Läbi läpaka käin pangas smart ID-ga, enamik ajast näotuvastusega äpis, ettevõtjana toimetan smart ID-ga. Arved maksan smart ID-ga.
Kas sa oled 80 aastane?
Räägin, et sa teed alati 5 postitust kuidas sa ikka teed neid asju. Räägi kuidas ettevõtjana kasutad otsekorraldust kui sulle teada olev arve peaks olema 100 eurot, aga teine teeb selle 1000 eurot ja mauhti oled ära maksnud. Kui oled arve maksnud, oled ka summaga nõustunud ja enammakstud raha ei saagi tagasi. Aga noh, klikipõhised inimesed saavadki alati petta.
Mida su raamatupidaja teeb, et sa ise arveid maksad? Vangis on maksupettuste tõttu või? Kõva “ettevõtja” küll :)
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 14:35Minu arust peaks siis tegema selle just odavamaks, et inimesed kohale ei roniks, 20 eurot pole just väike raha.
Sa võiksid mõelda sellele, kuidas oma sissetulekuid suurendada, et ei peaks kiunuma mingi 7 euro pärast.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 22:15
Sa võiksid mõelda sellele, kuidas oma sissetulekuid suurendada, et ei peaks kiunuma mingi 7 euro pärast.
Ma soovin sulle siiralt õnne suuremate maksude eest. Küll sa need kõik alandlikult ära maksad vastuvaidlemata.
Külaline

Külaline kirjutas: 03 Jaan 2025 22:40
Ma soovin sulle siiralt õnne suuremate maksude eest. Küll sa need kõik alandlikult ära maksad vastuvaidlemata.
Küll ma maksan. Alandlikult. Mõttetu on halada sellistel teemadel. Sõitsin täna taksoga 10 euro eest, bussiga oleks saanud tasuta. Käisin täna väljas söömas 30 euro eest, kodus oleks saanud söönuks 5 euro eest. Tuleks keskenduda sellele, kuidas rohkem teenida ja mitte nii palju halada mingi 7 euro pärast. Vaat nii on lood.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 18:04
Külaline kirjutas: 31 Dets 2024 16:53

Läbi läpaka käin pangas smart ID-ga, enamik ajast näotuvastusega äpis, ettevõtjana toimetan smart ID-ga. Arved maksan smart ID-ga.
Kas sa oled 80 aastane?
Räägin, et sa teed alati 5 postitust kuidas sa ikka teed neid asju. Räägi kuidas ettevõtjana kasutad otsekorraldust kui sulle teada olev arve peaks olema 100 eurot, aga teine teeb selle 1000 eurot ja mauhti oled ära maksnud. Kui oled arve maksnud, oled ka summaga nõustunud ja enammakstud raha ei saagi tagasi. Aga noh, klikipõhised inimesed saavadki alati petta.
Selle arukesega küll ei saa ettevõtja olla. Äärmisel juhul mees ja koer oü stiilis. Mis puutub otsekorraldus sellesse, kui teine räägib smart-ID-st? Sa päriselt pole kuulnud smart-id-st? Mitte ükski ettevõtja ei kasuta otsekorraldusi, neid polegi tänapäeval enam olemas, on olemas e-arve püsimaksekorraldused ja lihtsalt püsimaksekorraldused. Ja võta nüüd end kokku ja jää ometi uskuma, et siin on sulle kolme päeva jooksul ikka päris mitu inimest püüdnud vastata, mitte ei "tee keegi alati 5 postitust". Loomulikult on see asjata vaev, ei sina kedagi usu ja isegi arveid teed tõenäoliselt kirjutusmasinal, et keegi kogemata pealt ei kuulaks ja ärisaladust teada ei saaks.
Külaline

Huvitav oleks kuulata, kellele sina siis täpsemalt "vastu vaidlema" lähed maksude asjus?
Külaline

Kasutan ka smart-id-d, aga käin pidevalt prismas ja seal mu id-kaardi kiip kulub, kas päriselt saab ka vana aegunud id-kaardiga seal hakkama?
Külaline

Sul endal ilmselt kohtutäiturid seljas, vaadates suhtumist.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 13:23 Kasutan ka smart-id-d, aga käin pidevalt prismas ja seal mu id-kaardi kiip kulub, kas päriselt saab ka vana aegunud id-kaardiga seal hakkama?
Peaks saama. Kaardilt loetakse sinu isikukood. Pin koode sa ei sisesta.
Handimanis ja olereksis mul töötab.
Mujal pole vaja läinud.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 17:05
Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 13:23 Kasutan ka smart-id-d, aga käin pidevalt prismas ja seal mu id-kaardi kiip kulub, kas päriselt saab ka vana aegunud id-kaardiga seal hakkama?
Mujal pole vaja läinud.
Parandage, kui eksin aga vana id-kaart ju võetakse ära, kui uuele järgi minna!?
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 18:36
Mul neid mitu järgi.
Kui vana kaart on veel kehtiv, siis lõigatakse nurgal tükk ära kui tahad endale jätta.
Mina olen uuele kaardile järgi läinud kui vana on juba kehtetu. Siis pole vaja nurka maha lõigata ja kaart jääb terveks.
Külaline

Mujal pole vaja läinud.
Minu arust juba päris ammu ei võeta.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 23:21
Mujal pole vaja läinud.
Minu arust juba päris ammu ei võeta.
Nurk lõigatakse ära ja antakse tagasi.
Külaline

Külaline kirjutas: 04 Jaan 2025 00:20Räägi kuidas ettevõtjana kasutad otsekorraldust kui sulle teada olev arve peaks olema 100 eurot, aga teine teeb selle 1000 eurot ja mauhti oled ära maksnud. Kui oled arve maksnud, oled ka summaga nõustunud ja enammakstud raha ei saagi tagasi.
Iga ettevõtja teab, et see ei käi ometi niimoodi, et arve prantsatab panka ja kohe läheb raha maha, ostja ise arvet ei näegi.
Pangaga lepingut sõlmides saad ju ise seadistada, et koopia tuleks meilile ja makse toimuks kindlal kuupäeval, nt 2 nädalat pärast arve saamist. On piisavalt aega arvega tutvuda ja müüjaga suhelda, kui midagi tundub valesti. Lisaks saad kõigile firmadele, kelle arved otse panka liiguvad, limiidid kehtestada.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Jaan 2025 13:29Kui oled arve maksnud, oled ka summaga nõustunud ja enammakstud raha ei saagi tagasi.
Sellise asja eest hoiatatakse välismaal reisides küll, et vaata poes hoolega summat, mida terminali ekraanil näed, seal tõesti ei pruugi midagi tagasi saada.
Eestis usaldusväärsete firmadega suheldes midagi sellist juhtuda ei saa, seadused kehtivad ja pangad kontrollivad, millise müüjaga nad lepingu sõlmivad ja kellega ostjal sellist otsekorralduslepingut üldse sõlmida on võimalik.
Ei saa iga kahtlane väikefirma arveid otse panka esitada.
Seda teab ka iga ettevõtja, muuseas.
Külaline

Alanud aastast saab ID-kaardi ja passi Selveri infoletist kätte odavamalt kui politseimajast. Varem oli hinnavahe teistpidi ja seega käis teenindussaalis oma dokumentidel järel lõviosa ID-kaardi ja passi vahetajatest.

Sellest aastast muutub Selverisse dokumendi tellimine veel populaarsemaks, sest kui dokumenti veebi kaudu tellides valida kättesaamiskohaks poeketi endale sobiva kaupluse infolett, on riigilõivu ja poe teenindustasu kokku 32,30 eurot. Teenindussaali järele minnes on hind aga 35 eurot. Hind sõltub ka sellest, kas dokumenti vormistada teenindussaalis või veebis ning kas lisaks ID-kaardile tellida pass.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist