Aiajäätmed nüüd tasulised jäätmejaamas

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Sept 2024 03:52 Täielik ogarus on oma niidetud muru ja roosioksi jäätmejaama vedada. Pärast siis poest väetisi osta.
Niidetud muru ju hekseldakse pärast muruniitmist peeneks puruks. On ju sellised masinad. Saab muru kohe väetatud.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Okt 2024 20:36 Ei tea, kas postitaja ainult levitab või mõtleb ise neid kuulujutte väja. Kuskil kodulehel seda muudatust pole ja vaevalt jäätmejaamast seda ka öeldi. Täna võeti ensidelt tasuta see 0,6 m3 lehti vastu.
Teemaalgataja olen, tundub et ma siiski ei mõelnud kuulujuttu välja, tänases Postimehes on kirjas, et järgmisest aastast muutub tasuliseks. Ju siis jäätmejaama töötaja ei teadnud ka veel septembris nii täpselt, mis kuupäevast muutub, et ta mulle ütles et järgmisest kuust. Tundsin ennast üsna lollina, kui oktoobris kõik vanamoodi jätkus no ja kergendust ka tegelikult. Olen paar korda veel lillevarsi ära viimas käinud (viimati täna) ja rohkem pole ükski jäätmejaama töötaja midagi maininud. Lehti viiakse sel sügisel täesti palju, tavaliselt tuleb aiajäätmed kuhugi auna kõrvale puistata, siis nüüd oli üsna suur ala lihtsalt poolemeetrise lehekihiga kaetud.
Viide ka https://www.postimees.ee/8132818/aiajaa ... tasuliseks
Aga hea on kohe kuulujuttude välja mõtlejaks tembeldada
Külaline

Sai just tellitud lehekottide äravedu-180 kotti. 540 eurot. Mõnus.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 19:35 Sai just tellitud lehekottide äravedu-180 kotti. 540 eurot. Mõnus.
Sa teed nalja? Sel juhul kasvab jäätmejaamade jaoks raha sõna otseses mõttes puu otsas.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 20:02
Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 19:35 Sai just tellitud lehekottide äravedu-180 kotti. 540 eurot. Mõnus.
Sa teed nalja? Sel juhul kasvab jäätmejaamade jaoks raha sõna otseses mõttes puu otsas.
Ei, ma ei tee nalja, mu krundil on 14 saart ning muud puud. Iga-aastane kulu pluss siis veel 300 eurot kuus, et linna aladega külgnev krundipiir oleks puhas, talvel kell 6 lumevaba.
Külaline

Ma viisin pühapäeval Tallinnas jäätmejaama sõiduauto käruga lehti. Üks kärutäis ca 10 kotti. Tehti ID kaardist masinaga piiksu, aga õnneks raha ei küsitud.
Külaline

Ma viiks mõnele linna haljasalale need lehed. Koos kottidega. Krt ebanormaalne.
Külaline

Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 23:23 Kuidas sellesse suhtute, et alates oktoobrist on aiajäätmete äraandmine Tallinna jääätmejaamades 20 eurot 0,6m3 eest? Siiani sai Tallinna (või vastavlt jäätmejaamale lähivalla elanik seda tasuta teha). Koguse hindamine on nagunii üsna suvaline jäätmejaama töötaja poolt. Ma olen kompostinud lehed, mahakukkunud õunad ja ka rohimisel tekkiva umbrohu ning kergesti kõdunevad lillevarred, kevadel lõigatavad oksad viime maakoju ja põletame lõkkes. Siiski tekib ka sellist materjali, mida koduaias kompostida on keeruline: puitunud lillevarred, roosioksad jms, mis eeldaks eelnevat purustamist või siis aastate pikkust kompostimist et oksast lõpuks muld saaks.
Jäätmejaam viiakse ka niidetud muru, mahakukkunud õunu, heki pügamise jääke. Kardetavasti leiavad need nüüd jälle tee metsa alla, kuhu aiajäätmete viimine on keelatud (võõrliikide levik, keskkonna muutused jms). Pole ju tore kui ilusa männimetsaaluse asemel laiutavad nõgesetihnikud.
Mul endal tekib neid puitunud lillevarsi umbes 2-3x 0,6 m3, lisaks veel tomativarred kasvuhoonest, see 20 eurot kord paneb mõtlema, kas äkki ikka üritaks neid koduaias kompostida. Taimehaiguste vältimiseks põletamine ei tule kõne allagi, ma ise ei tahaks naabrite lõkketossus olla ja ei tee seda ka teistele. Ma ei tea, kas osades linnajagudes ka sel sügisel viiakse tasuta lehekotte ära või mitte, seal kus mina elan pole seda kunagi tehtud. Kui mitte, siis ilmselt tuleb suurem tossutamine ja metsa alla vedu jälle.
Miks nii kergesti lastakse tuulde inimeste vaevaga tekkinud positiivsed harjumused, jäätmejaamades on ju vastav tehnika olemas, et kompostihunnikud mullaks hekselada ja mulda seal ka müüakse soovijatele.
Lehtede äravedu sügisel on Tallinnas alati tasuline olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 11 Nov 2024 23:12
Külaline kirjutas: 25 Sept 2024 23:23 Kuidas sellesse suhtute, et alates oktoobrist on aiajäätmete äraandmine Tallinna jääätmejaamades 20 eurot 0,6m3 eest? Siiani sai Tallinna (või vastavlt jäätmejaamale lähivalla elanik seda tasuta teha). Koguse hindamine on nagunii üsna suvaline jäätmejaama töötaja poolt. Ma olen kompostinud lehed, mahakukkunud õunad ja ka rohimisel tekkiva umbrohu ning kergesti kõdunevad lillevarred, kevadel lõigatavad oksad viime maakoju ja põletame lõkkes. Siiski tekib ka sellist materjali, mida koduaias kompostida on keeruline: puitunud lillevarred, roosioksad jms, mis eeldaks eelnevat purustamist või siis aastate pikkust kompostimist et oksast lõpuks muld saaks.
Jäätmejaam viiakse ka niidetud muru, mahakukkunud õunu, heki pügamise jääke. Kardetavasti leiavad need nüüd jälle tee metsa alla, kuhu aiajäätmete viimine on keelatud (võõrliikide levik, keskkonna muutused jms). Pole ju tore kui ilusa männimetsaaluse asemel laiutavad nõgesetihnikud.
Mul endal tekib neid puitunud lillevarsi umbes 2-3x 0,6 m3, lisaks veel tomativarred kasvuhoonest, see 20 eurot kord paneb mõtlema, kas äkki ikka üritaks neid koduaias kompostida. Taimehaiguste vältimiseks põletamine ei tule kõne allagi, ma ise ei tahaks naabrite lõkketossus olla ja ei tee seda ka teistele. Ma ei tea, kas osades linnajagudes ka sel sügisel viiakse tasuta lehekotte ära või mitte, seal kus mina elan pole seda kunagi tehtud. Kui mitte, siis ilmselt tuleb suurem tossutamine ja metsa alla vedu jälle.
Miks nii kergesti lastakse tuulde inimeste vaevaga tekkinud positiivsed harjumused, jäätmejaamades on ju vastav tehnika olemas, et kompostihunnikud mullaks hekselada ja mulda seal ka müüakse soovijatele.
Lehtede äravedu sügisel on Tallinnas alati tasuline olnud.
Ei ole, kui sa ise lehed jäätmejaama viid. Linnaosas kus mina elan, pole kunagi mingit lehtede äravedu organiseeritud, ilmselt kui oleks tellinud siis oleks tõesti tasuline. Samas Pirital ja Nõmmel on veel sel aastal tasuta (Pirital kuni 15 kotti ütles google), võib-olla kusagil veel (Kristiines näiteks võiks olla).
Külaline

Kristiines suured KÜ see aasta tasuta kotte ega äravefu ei saanud. No kuna meie koristasime/riisusime linna maad anyway omas5 vabast tahtest, siis jääb nüüd lihtsalt tegemata.
Külaline

Kas sügisel peab lehed üldse ära riisuma? Tehakse ju linnas igasugu elurikkuse alasid. Las nad jäävad maha. Halb mõte?
Külaline

Ühte hunnikusse riisuda, paari aasta pärast on alumine kiht muld.
Külaline

See olla seepärast, et aiajäätmete toojad olid tekitanud pahameelt teiste jäätmete toojates pikkade järjekordade põhjustajatena. Kuulsin täna telekast.
Samas,kui sul juba on aed kust seda kompostitavat jäädet tuleb, miks peab seda ära vedama? See muutuks ju mullaks koha peal ka?
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Samas tõuseb ametnike poolt hirmus seakisa kui keegi õunad metsa alla kallab, sest...raha läheb kaduma. Seda nad muidugi ei ütle. Ütlevad, et olevat loodusele hirmus kahjulik jmt. loll jutt ning jaburad ettekäänded. Riik ning ametnikud on varmad kodanikele gaslightingut tegema. :x :evil: Kõik teavad, et nad valetavad. Nemad teavad samuti, et kõik teavad, et nad valetavad, aga nad ikkagi valetavad. Jõupositsioon võimaldab.
Külaline

Ammu oli aeg nende rikaste majaomanike poputamine rahva raha eest. Lasnamäe paneelikate kehvikud maksavad ju kinni nende Nõmme ja Pirita rikkurite aia puhastamise! Tegelikult tuleks neile kõigile räige maamaks kaela keerata ja kohustus tänavat kuni keskjooneni puhastada! Ja mupole kumminuiad nende nuhtlemiseks, kes kohust ei täida!!
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 15:51 Ammu oli aeg nende rikaste majaomanike poputamine rahva raha eest. Lasnamäe paneelikate kehvikud maksavad ju kinni nende Nõmme ja Pirita rikkurite aia puhastamise! Tegelikult tuleks neile kõigile räige maamaks kaela keerata ja kohustus tänavat kuni keskjooneni puhastada! Ja mupole kumminuiad nende nuhtlemiseks, kes kohust ei täida!!
Sa oleks pidanud minema ammu viharavile.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 15:51 Ammu oli aeg nende rikaste majaomanike poputamine rahva raha eest. Lasnamäe paneelikate kehvikud maksavad ju kinni nende Nõmme ja Pirita rikkurite aia puhastamise! Tegelikult tuleks neile kõigile räige maamaks kaela keerata ja kohustus tänavat kuni keskjooneni puhastada! Ja mupole kumminuiad nende nuhtlemiseks, kes kohust ei täida!!
Mida helli sa seletad, kui ma maksan krt 300 eur kuus neto, pluss sotsmaks jm ainult selle eest, et mu krundiga piirneb tänav? Milline sinu raha mind aitab, ma krt maksan selle eest, et sa saaksid libisemata mu krundiga piirneval tänaval kõndida.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Nov 2024 12:48 See olla seepärast, et aiajäätmete toojad olid tekitanud pahameelt teiste jäätmete toojates pikkade järjekordade põhjustajatena. Kuulsin täna telekast.
Samas,kui sul juba on aed kust seda kompostitavat jäädet tuleb, miks peab seda ära vedama? See muutuks ju mullaks koha peal ka?
Muutub küll, aga paljudel pole seda kompostihunnikut aias. Minul on ja kõik vähegi kõdunev läheb komposti. Sams paljud lillevarred komposteeruvad mitu aastat, kompostihunnikut võiks vähemalt korra aastas ümber kaevata. No katsu sa seda rohkem kui poolemeetriste lillevartega hunnikut ümber kaevata, ma peaks nad eelnevalt kuidagi ära hakkima. Sama ka väiksemate okstega, need tuleks samuti peenestada, muidu läheb ikka üsna mitu aastat enne kui sellest kompost tekkib. Nendes uutes jaamades, kus mööblit saab parandada ja riideid, võiks üks normaalse võimsusega purusti ka olla. Ma viiks siis oma lillevarte puru ka koju tagasi ja kompostiks ära. Järjekorrad on pikad jah näiteks Rahumäel, aga miks muud jäätmed prioriteetsemad on?
Külaline

Sul oleks aeg Petrogradi revolutsiooni tegema minna, rõhutud klasside viha on seda varemgi põhjustanud.
Ja tegelikult võiks nende Lasnamäe kehvikute autod kõik konfiskeerida (mis kehvikud nad on kui endal mitmekümne tuhandene auto maja ees) ja neile vaestele pensionäridest Nõmme ja Pirita majaomanikele maamaksu toetuseks maksa, kes seal juba mitmendat põlve elavad.
No ja ma tahaks üldse kompensatsiooni selle eest, et minu Väo ja Nehatu külast pärit esivanemate maa on paneelikatega ära reostatud, kasvõi ühekordset. Kollaseid kaarte ka ei saanud, sest ei kuulunud tagastamisele ehk et paneelikad olid juba peale ehitatud.
See kui palju minu esivanemad pidi orjama, et krunt mõisa käest välja osta sind muidugi ei huvita.
Külaline

Ma astuks siit veel sammukese edasi. Nõmme ja Pirita rikkurite autod tuleks neilt ära võtta ja jagada vaeste Lasnamäe paneelikate elanikele. Saavad vähemalt ilusate autodega sõita ja see võiks leevendada paneelmaja koledat elu. Rikkurid ostavad endale uue auto, neil raha jagub.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Adierol ja 7 külalist