Perearst Anneli Talvik: eriarsti visiiditasu tõus suurendab perearsti- ja tervisekeskuste tööd

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 21:13
Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 18:05Perearst ei saa haigekassale arveid esitada. Neil on pearaha süsteem.
Millegi kohta nad ikka esitavad, kuidas muidu aeg-ajalt võltsingutest teateid ilmub. Isegi staarperearsti firmal oli kunagi pahasti.
Ei esita. Kvaliteedisüsteemi jaoks esitavad patsientide numbreid.
Staarperearst kirjutas retsepte valesti välja.
Külaline

Mina ka pr Talviku patsient. Olen temas korduvalt pettunud, see on juba tragikoomiline. Aga pole aega ega jaksu uus leida.
Külaline

Huvitav, kas selle Anneli suhtumine patsientidesse peegeldab perearstide suhtumist üldisemalt või on see tema isiklik nägemus?
Külaline

Ants kirjutas: 23 Sept 2024 19:04
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 18:05
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:30
Minu viga, EMO epikriisides on tüüpselt mingid imelikud koodid. Perearstidel on vist mingid koefitsiendid, mille näol nad saavad siis suuremat pearaha.
Sul on täiesti vale arusaam. Haige klient ei ole perearstile kuidagi kasulik, tal oleks väga tore, kui sinust lahti saaks. Perearstile on kasulik terve inimene.
Külaline

Inimesed ise on sellised, et jooksevad kindlasti kellegi juurde, kes on meedias kuulsaks saanud ja siis arvavad, et see on ainuke hea arst maailmas, kuigi tgelikkuses on asi teine. Siis need staararstid hakkavadki staaritsema ja enam üldse midagi ei tee. Tean mitut sellist arsti, kelle töö kvaliteet on kehv, aga inimesed jooksevad ikka tormi. Siis nii ongi, et kui oled arst, siis parem trügida meediasse tuututama hea töö asemel, sest ega seda töökvaliteeti patsient nagunii hinnata ei oska. Hindavad pigem neid arste, kes mingit mesijuttu ajavad, aga teadmistega arste vihkavad, kui nendel pole aega seal ninnunännutada. Paljud arstid on edu saabudes ka muutunud, kunagi olid väga tublid, aga nüüd on suhtumine staaritsev ja jube. Minu perearst on ka pigem raha peal väljas, ise käib Soomes tööl, siin tudengid asendavad. Dividendide väljamaksmisel on alati esirinnas.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Okt 2024 09:12 Inimesed ise on sellised, et jooksevad kindlasti kellegi juurde, kes on meedias kuulsaks saanud ja siis arvavad, et see on ainuke hea arst maailmas, kuigi tgelikkuses on asi teine. Siis need staararstid hakkavadki staaritsema ja enam üldse midagi ei tee. Tean mitut sellist arsti, kelle töö kvaliteet on kehv, aga inimesed jooksevad ikka tormi. Siis nii ongi, et kui oled arst, siis parem trügida meediasse tuututama hea töö asemel, sest ega seda töökvaliteeti patsient nagunii hinnata ei oska. Hindavad pigem neid arste, kes mingit mesijuttu ajavad, aga teadmistega arste vihkavad, kui nendel pole aega seal ninnunännutada. Paljud arstid on edu saabudes ka muutunud, kunagi olid väga tublid, aga nüüd on suhtumine staaritsev ja jube. Minu perearst on ka pigem raha peal väljas, ise käib Soomes tööl, siin tudengid asendavad. Dividendide väljamaksmisel on alati esirinnas.
Mina läksin Talviku nimistusse ca 25 aastat tagasi, kui esimene laps oli väike. Enne seda olime lastepolikliinikus arvel ja mingi slaavi tädi kirjutas talle iga kuu aja tagant uusi antibiootikume ega ravinud midagi. Talvikult oli siis ilmunud innovatiivseid artikleid ja tema arstikeskus oli uus asi - nii läksimegi sinna üle. Ja algusaastatel oligi kõik väga tore, arstid olid kättesaadavad, probleemidele leiti kiired lahendused jne. Me olime aastaid väga rahul. Allakäik patsiendi vaates algas kusagil 10-15 aastat tagasi ja eriti hulluks läks pärast Covidit, kui võeti kasutusele mingid e-süsteemid, retsepte tellides saad selle 5-päevase viivitusega, arstid vahetuvad pidevalt, sageli pead lausa verinoorte tudengitega leppima jne. Aga vist ongi nii, et ükski hea asi ei kesta igavesti.
Külaline

Tallinnas on ka suur vahe kas su perearst on Kesklinnas, Lasnamäel või Õismäel. Vahemaad on metsikud, eriti kui sul on väiksed lapsed.
Tallinnas on vahemaad metsikud? Mis jutt see on. Kesklinnast Õismäele minna tapab maha? Käin Mustamäel arsti juures, minu jaoks see küll kaugel pole koos oma lastega. Kui arst peab veel sul nurga taga ka pesitsema, siis on tõesti palju nõudmisi.
Külaline

Guest kirjutas: 26 Sept 2025 22:48
Tallinnas on ka suur vahe kas su perearst on Kesklinnas, Lasnamäel või Õismäel. Vahemaad on metsikud, eriti kui sul on väiksed lapsed.
Tallinnas on vahemaad metsikud? Mis jutt see on. Kesklinnast Õismäele minna tapab maha? Käin Mustamäel arsti juures, minu jaoks see küll kaugel pole koos oma lastega. Kui arst peab veel sul nurga taga ka pesitsema, siis on tõesti palju nõudmisi.
Kesklinnast võib muidugi igale poole minna, aga Lasnamäelt juba Õismäele arsti juurde ei lähe. Ise elan Lasnamäel, perearst on kesklinnas. Täiesti normaalne, sest see jääb minu igapäevasele trajektoorile niikuinii. Elame Lasnamäel kesklinna piiri ligidal, töötame kesklinnas ja lapsed käivad kesklinnas koolis.
Külaline

aga Lasnamäelt juba Õismäele arsti juurde ei lähe.
Ei tea miks? Mõned peavad üldse arsti juures 100 km kaugusel käima, nüüd tallinlane ei saa teise linnaosassegi minna, juba mingi ulme.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 14:10
Ei tea miks? Mõned peavad üldse arsti juures 100 km kaugusel käima, nüüd tallinlane ei saa teise linnaosassegi minna, juba mingi ulme.
Miks peab alati nende järgi joonduma, kellel asjad veel halvemini on? Selle asemel, et parandada arstiabi kättesaadavust, teeme mujal ka elu raskeks, et oleks võrdsem?
Külaline

Minu arust perearstid kinuvad juba aastaid mõttetult. Mida nad päevast päeva teevad? Ei tea. Aga nende juurde vastuvõtule ka ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 15:51
Miks peab alati nende järgi joonduma, kellel asjad veel halvemini on? Selle asemel, et parandada arstiabi kättesaadavust, teeme mujal ka elu raskeks, et oleks võrdsem?
Paranda siis. Maksa veel rohkem makse, äkki siis saab iga nurga taha sulle tervisekeskuse ehitada, sest sinu jaoks on teise linnaossa sõitmine vastuvõetamatu.

Minul pole oma perearsti kohta midagi halba öelda. Kirjutan talle portaali, tunni aja pärast on retsept pikendatud, saatekiri tehtud, vastuvõtule kutsutud. Pigem on probleem selles, et perearstid ei oska oma tööd optimaalselt korraldada, seda võiks neile õpetada ja võib-olla mõnda ka kontrollida. Tervisekassa järelvalvega väga ei tegele, sellepärast kulub meeletult raha kohtadesse, kus see nuumab ainult kellegi rahakotti, aga kasu ei too. Ja selline mudel, et suur osa tervisekassa rahast läheb lihtsalt kasumiteks eraettevõtluse toetamiseks, sellest ma ka ei saa väga hästi aru. Lisaks see ravimimaffia. Aga samas võiks patsiendid ise ka olla teadlikumad, et saaks aru, millega kuskile joosta tuleb ja millega mitte pluss see, et ei viriseks selle üle, et pean 5-10 km kaugusele arsti juurde minema.
Külaline

Ära üldista tallinlase pihta - mingi probleem pole käia teises linnaosas. Mina näiteks käin Nõmme tagaotsast Meremeeste Haigla juures perearstil, pole pähegi tulnud kurta. Enne käisin kesklinnas tolles samas Sinu Arstis, vahetasin arstikeskust ja valisin arsti, mitte asukoha järgi.
Külaline

Guest kirjutas: 27 Sept 2025 17:53
Guest kirjutas: 27 Sept 2025 15:51
Paranda siis. Maksa veel rohkem makse, äkki siis saab iga nurga taha sulle tervisekeskuse ehitada, sest sinu jaoks on teise linnaossa sõitmine vastuvõetamatu.
Minul ei ole midagi vaja parandada, minu arst on ca 15-minutilise bussisõidu kaugusel. Ma ei vali endale perearsti, kelle juurde peaksin tund aega läbi terve linna sõitma.
Külaline

Pagan. Mu perearst on ca 15 km kaugusel ja pole teda viimase 10 aasta jooksul kordagi näinud. Suhtlus e-kirja teel. Ise ostan apteegist teste, ise mõõdan vererõhku, vahel käin apteegis terviseteste tegemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist