Perearst Anneli Talvik: eriarsti visiiditasu tõus suurendab perearsti- ja tervisekeskuste tööd

sh kaaluga seotud teemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 19 Sept 2024 14:23
Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 22:12
Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 10:33

Jutt oli Kambjast, mitte samas linnaosast. Seda, et Tallinnasse perearsti ei saa ja peab sõitma 200km teise maakonda perearstile ja võtma selleks terveks päevaks töölt vabaks , sest muudmoodi pole võimalik jms häma, ma lihtsalt ei usu. Olen aasta jooksul vahetanud Tallinnas 2x perearsti (kolimise tõttu), ei ole probleemi olnud. Tulebki avaldus täita ja vastust oodata. Jah, muidugi oleks ideaalne variant, kui elaks majas, mis asub mere ääres, metsa sees, kool ja lasteaed üle tee, perearst paremal naaber ja töökoht vasakul aga paraku terve maailm ei saa ühe indiviidi ümber keerleda.
Ma ei tööta ise meditsiinis aga jubedalt on ära tüüdanud see kiun meie meditsiini ümber. Meil on tegelikult kõik väga-väga hästi aga ilmselt sellest saavadki aru ainult need, kes on mujal elanud või mujal arstiabi vajanud. Minumeelest meil on tekkinud ühiskond, kus kõik teised peavad vastutama inimese enda tervise ja heaolu eest aga inimene ise ei pea enda eest üldse hoolt kandma, ainult nõudma.
Sa ei ela siis Tallinnas, sest Tallinnas ja üldse kõigis Eesti linnades on vabu kohti ainult venelasest perearstil, teistel ei ole. Tallinnas on ka suur vahe kas su perearst on Kesklinnas, Lasnamäel või Õismäel. Vahemaad on metsikud, eriti kui sul on väiksed lapsed. Perearsti võid ikka vahetada, aga kelle vastu, loe netist perearstide ülevaateid.
Elan küll Tallinnas, mainisin seda ka ju enda kommentaaris. Eks jah vinguda saab alati aga öelda seda, et Tallinnas perearste kelle nimistusse saaks ei ole, on vale. Mul on samuti väikesed lapsed aga vb siis suhtumise küsimus kuidas mõned saavad oma asjadega hakkama ja teised mitte.
Palun ütle siis need kaks nimistut, kuhu eestikeelsed arstid nimesid juurde võtavad. Kaagitada saad internetis aga mitte aidata.
Mul on vene arst, vene perearstikeskuses. Arst läbi häda räägib eesti keelt,mitte ükski õde ega registraator mitte. Vahetaks ise ka hea meelega kuhugi, kus oma asjad eesti keeles ära saan ajada.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 14:23
Külaline kirjutas: 18 Sept 2024 22:12

Sa ei ela siis Tallinnas, sest Tallinnas ja üldse kõigis Eesti linnades on vabu kohti ainult venelasest perearstil, teistel ei ole. Tallinnas on ka suur vahe kas su perearst on Kesklinnas, Lasnamäel või Õismäel. Vahemaad on metsikud, eriti kui sul on väiksed lapsed. Perearsti võid ikka vahetada, aga kelle vastu, loe netist perearstide ülevaateid.
Elan küll Tallinnas, mainisin seda ka ju enda kommentaaris. Eks jah vinguda saab alati aga öelda seda, et Tallinnas perearste kelle nimistusse saaks ei ole, on vale. Mul on samuti väikesed lapsed aga vb siis suhtumise küsimus kuidas mõned saavad oma asjadega hakkama ja teised mitte.
Palun ütle siis need kaks nimistut, kuhu eestikeelsed arstid nimesid juurde võtavad. Kaagitada saad internetis aga mitte aidata.
Mul on vene arst, vene perearstikeskuses. Arst läbi häda räägib eesti keelt,mitte ükski õde ega registraator mitte. Vahetaks ise ka hea meelega kuhugi, kus oma asjad eesti keeles ära saan ajada.
Vt. eelmisel lehel linki. Kuigi see tuleb ka esimese vastusena googeldades välja.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 15:03

Vt. eelmisel lehel linki. Kuigi see tuleb ka esimese vastusena googeldades välja.
Tüüpiline, küsid konkreetset asja ja suunatakse mingi üldlingi juurde.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 19:44
Mis sa ootasid vaba perearsti isiklikku telefoninumbrit ja kodust aadressi või? Kuidas inimesed ometi nii saamatud on.
Võta see link lahti, vali enda asukoht ja tuleb sulle list arstidest, kelle nimistus ruumi on. Sealt edasi tuleb avaldus saata, pole ju nii keeruline?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 20:59

Mis sa ootasid vaba perearsti isiklikku telefoninumbrit ja kodust aadressi või? Kuidas inimesed ometi nii saamatud on.
Võta see link lahti, vali enda asukoht ja tuleb sulle list arstidest, kelle nimistus ruumi on. Sealt edasi tuleb avaldus saata, pole ju nii keeruline?
Ära aja sooja möla. Keegi pole seda küsinud ja sellise targutamise võid endale jätta. Küsiti konkreetselt -mis on need 2 perearstinimistut, mida ühe aasta jooksul tallinnas vahetati. Lihtne küsimus, lihtne vastus.

Mul on nt sõbranna üle 10 a olnud Linnamõisa järjekorras, elab umbes 500 m kaugusel. Lapse sündisdes lootis koos lapsega sinna saada, ei miskit. Lootusetu.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 21:30
Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 20:59

Ära aja sooja möla. Keegi pole seda küsinud ja sellise targutamise võid endale jätta. Küsiti konkreetselt -mis on need 2 perearstinimistut, mida ühe aasta jooksul tallinnas vahetati. Lihtne küsimus, lihtne vastus.

Mul on nt sõbranna üle 10 a olnud Linnamõisa järjekorras, elab umbes 500 m kaugusel. Lapse sündisdes lootis koos lapsega sinna saada, ei miskit. Lootusetu.
Ma vastasin täpselt sellele, mida küsiti- kuhu saab ja seda kuhu saab, on ju sealt ometigi näha! Neid arste, kelle nimistusse mina esimesel ja teisel korral sain, seal enam hetkeseisuga ei ole, sest ilmselt on neil nüüd nimistud täis. Nende asemel on seal teisi arste, kelle nimistus ruumi on ning seal on ka täiesti arvestatav hulk eesti nimega arste. Link on ees ja ikka on tuumateadus. Ausaltöeldes kui pole mittemingit huvi ennast ise aidata, siis peabki olema selles olukorras kus parasjagu ollakse aga siis ei maksa ka vinguda, süüdistada arste, riiki või jumalteab mida.
Külaline

Su sõbrannale ka infoks- linnamõisa perearstikeskusest 1 km kaugusel on perearst, kelle nimistus kohti on. Näe, pole nii keeruline ju.
Külaline

See, et vabu kohti on, ei tähenda veel, et uusi juurde võetakse.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 21:59 See, et vabu kohti on, ei tähenda veel, et uusi juurde võetakse.
Jah, ega kui avaldust ei saada siis ei saa teada ka kas saab või mitte. Ühesõnaga mõttetu siin arutelu jätkata, on ju näha, et puhtalt väljaelamise koht kus otsitakse 100 põhjust miks ei saa, selle asemel, et otsida see 1 võimalus kuidas saab.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Sept 2024 21:55 Su sõbrannale ka infoks- linnamõisa perearstikeskusest 1 km kaugusel on perearst, kelle nimistus kohti on. Näe, pole nii keeruline ju.
Ma ei öelnud, et ta ilma arstita on. Katsu loetust aru saada, pole ju keeruline.
Külaline

See polnud ju teemaalgatuse mõte ju, et hakata hullult vaidlema, kus nimistus kohti on.
Külaline

Minul on "õnn & rõõm" olla proua Talviku nimistus ... viimati oli au teda näha kui mu laps oli beebi (ca 17a tagasi) - peale seda olen pidanud leppima erinevate asendusarstidega, üks kummalisem kui teine :) Üldse jääb mulje, et antud perearstikeskus teen KÕIK endast oleneva, et patsiendid eemale hoida - telefonitunde pole, meilidele ei reageerita etc. Pöörduda saab vaid portaali vahendusel - ok, ma pole veel nii vana, et suure hädaga ei saaks end kokku võtta ning selle kaudu kontakteeruda, aga mida teeb vanem gerenatsioon, kellel pole vbl arvutitki kodus?!? Nad võiks siis kohe avalikult välja öelda, et vanad ja haiged pole oodatud, sest nende ampluaa on tittede ujutamine ning välismaalastele retseptide kirjutamine ...

Pidevalt võtan hoogu, et otsin uue arsti, aga Tln kesklinnas elades pole erilist valikut :(
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 10:23 Minul on "õnn & rõõm" olla proua Talviku nimistus ... viimati oli au teda näha kui mu laps oli beebi (ca 17a tagasi) - peale seda olen pidanud leppima erinevate asendusarstidega, üks kummalisem kui teine :) Üldse jääb mulje, et antud perearstikeskus teen KÕIK endast oleneva, et patsiendid eemale hoida - telefonitunde pole, meilidele ei reageerita etc. Pöörduda saab vaid portaali vahendusel - ok, ma pole veel nii vana, et suure hädaga ei saaks end kokku võtta ning selle kaudu kontakteeruda, aga mida teeb vanem gerenatsioon, kellel pole vbl arvutitki kodus?!? Nad võiks siis kohe avalikult välja öelda, et vanad ja haiged pole oodatud, sest nende ampluaa on tittede ujutamine ning välismaalastele retseptide kirjutamine ...

Pidevalt võtan hoogu, et otsin uue arsti, aga Tln kesklinnas elades pole erilist valikut :(
Sama siin. Viimati tahtsin visiidile minna, siis pakuti aega ühe 22-aastase tudengist noormehe juurde. Loobusin. Võtan samuti hoogu, et uus arst leida.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 10:23 Minul on "õnn & rõõm" olla proua Talviku nimistus ... viimati oli au teda näha kui mu laps oli beebi (ca 17a tagasi) - peale seda olen pidanud leppima erinevate asendusarstidega, üks kummalisem kui teine :) Üldse jääb mulje, et antud perearstikeskus teen KÕIK endast oleneva, et patsiendid eemale hoida - telefonitunde pole, meilidele ei reageerita etc. Pöörduda saab vaid portaali vahendusel - ok, ma pole veel nii vana, et suure hädaga ei saaks end kokku võtta ning selle kaudu kontakteeruda, aga mida teeb vanem gerenatsioon, kellel pole vbl arvutitki kodus?!? Nad võiks siis kohe avalikult välja öelda, et vanad ja haiged pole oodatud, sest nende ampluaa on tittede ujutamine ning välismaalastele retseptide kirjutamine ...

Aga miks peab perearst teile vastu uksepiita ära löönud varbakesele lausuma: "Varesele valu, harakale haigus, mustale linnule muu tõbi, minu laps saab terveks.". Seda saab teha ka tunduvalt noorem ja ilusam näitsik, kes on õde.
Mina kohtusin oma perearstiga viimati 2022 kuskil keskel ja seda erakorralise mdetsiini osakonnas (ta peab mingeid valveid vmt tegema, et oma kõrget kvalifikatsiooni säilitada). Kuni tänaseni olen pisiasjades abi saanud just noortelt nägusatelt õdedelt, perearsti küll vaja poleks olnud. Minul on perearsti isiklik number olemas ja võin helistada ka töövälisel ajal. Ta helistab mulle isegi tagasi. Ju siis olen nii haige, et ta saab Tervisekassale "minu abil" palju arvedi esitada. Ag aeks peabki, sest vastasel korral ma seda postitust kirjutada ei saaks.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:30 Aga miks peab perearst teile vastu uksepiita ära löönud varbakesele lausuma: "Varesele valu, harakale haigus, mustale linnule muu tõbi, minu laps saab terveks.". Seda saab teha ka tunduvalt noorem ja ilusam näitsik, kes on õde.
Mina kohtusin oma perearstiga viimati 2022 kuskil keskel ja seda erakorralise mdetsiini osakonnas (ta peab mingeid valveid vmt tegema, et oma kõrget kvalifikatsiooni säilitada). Kuni tänaseni olen pisiasjades abi saanud just noortelt nägusatelt õdedelt, perearsti küll vaja poleks olnud. Minul on perearsti isiklik number olemas ja võin helistada ka töövälisel ajal. Ta helistab mulle isegi tagasi. Ju siis olen nii haige, et ta saab Tervisekassale "minu abil" palju arvedi esitada. Ag aeks peabki, sest vastasel korral ma seda postitust kirjutada ei saaks.
Sellest ei oleks ka mitte vähimatki, kui nii rumal postitus siia kirjutamata oleks jäänud.
Külaline

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 17:30

Aga miks peab perearst teile vastu uksepiita ära löönud varbakesele lausuma: "Varesele valu, harakale haigus, mustale linnule muu tõbi, minu laps saab terveks.". Seda saab teha ka tunduvalt noorem ja ilusam näitsik, kes on õde.
Perearst ei saa haigekassale arveid esitada. Neil on pearaha süsteem.
Ants
Kontakt:

Postitus Postitas Ants »

Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 18:05
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 10:23

Perearst ei saa haigekassale arveid esitada. Neil on pearaha süsteem.
Minu viga, EMO epikriisides on tüüpselt mingid imelikud koodid. Perearstidel on vist mingid koefitsiendid, mille näol nad saavad siis suuremat pearaha.
Külaline

Kui ma veel Eestis elasin, oli mu perearsti õde küll koguaeg pahas tujus ja noor näitsik ka mitte 😃
Pigem kibestunud keskealine
Külaline

Ants kirjutas: 23 Sept 2024 19:04
Külaline kirjutas: 23 Sept 2024 18:05
Minu viga, EMO epikriisides on tüüpselt mingid imelikud koodid. Perearstidel on vist mingid koefitsiendid, mille näol nad saavad siis suuremat pearaha.
Ei ole, puhtalt vanusegruppide järgi.
Külaline

Anonymous kirjutas: 23 Sept 2024 18:05Perearst ei saa haigekassale arveid esitada. Neil on pearaha süsteem.
Millegi kohta nad ikka esitavad, kuidas muidu aeg-ajalt võltsingutest teateid ilmub. Isegi staarperearsti firmal oli kunagi pahasti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist