Vohmima.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 11:38Vormima tähendab ju isukalt söömist?Taimesõber kirjutas: ↑04 Sept 2024 10:21 Mul ei ole ampleid, aga juba 4 aastat vohmin lillepotte toa ja rõdu vahet tõsta. Ma elan Eestist küll natuke lõunapool, aga külm on ikka. Olen ostnud ehituspoodidest mitmeid taimi, kus on kirjas külmakindel, aga mitte ükski neist ei ela ikkagi talve rõdul üle. Eelmisel talvel oli meil siin kõige külmem -8. Seega ma ei kujuta ette, et Eestis saaks ükski lilleampel olla nii nagu päris maas kasvavad taimed, et talvel puhkavad ja kevadel ärkavad ellu. Potid on liiga väikesed, külmuvad läbi.
Ainus, mis mul millegipärast maha pole koolnud on maasikad kastis. Need ma unustasin maja seina vastu, seal on vist vähe soojem ja terve talve lihtsalt olid. Kevadel hakkasid jälle kasvama, õitsema ja olen palju maasikaid saanud. Kahjuks pole need eriti maitsvad, ilmselt muld on ikka juba vana. Sel sügisel plaanin välja visata vist need ikkagi.
Üldiselt mina olen nüüd loobunud õitsvate taimede kasvatamisest rõdul, sest ma ei viitsi neid üheks suveks istutada, et mõne kuu pärast jälle välja visata ja potte puhastada jne. Tassin oma toataimed lihtsalt rõdule kevadel, neile väga meeldib. Praegu on sukulendid, kaks neist on suuuuuured, kaktused, banaanipuu (pisike, aga suurte lehtedega), kärbsepüünised, kirinõges ja sulgaparaagus. Selle viimasega tuleb nüüd jama, sest tuppa ta sel talvel ei tule, kuna on nii suur, et blokib kõik mu valguse ära ja mulle ei meeldi need pudisevad rootsud ja okkad. Tõstan vist seina äärde, mässin sisse ja loodan parimat.
Antud juhul sobiks pigem kujundama.