Tänapäeva vanavanemad
-
Külaline
Ärge siis kõrges eas nutke ka, et teid ei aidata, kui te ise oma lapsi kõige raskemal ajal ei aita. Õnneks oma ema aitab nii kuidas jaksab, ja mina teda samuti. Isetus on üks kena iseloomuomadus.
-
Külaline
Jah, võib öelda.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:23Minu jaoks on lapsevanem, kes eeldab, et vanavanemad peavad tema lapsi kasvatama samal pulgal isaga, kes minema tõmbab.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 09:56Aga on.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 07:51
Imelik lugeda jahIse nii õigust täis ka veel.
Vaata ja imesta![]()
Võitjate põlvkond üritab tekitada hamburgerit, kus ise nad saavad ülevalt ja alt suunast abi õigetes eluetappides aga vastu pakkuda ei kavatse. Ning hamburgeri teine osa on nende lapsed, kes peavad mõlemas suunas abi pakkuma, seda vastu saamata.
Vanavanemlus on ajalooline ja bioloogiline normaalsus. Vanavanem, kes ei ole pere jaoks olemas, on minu jaoks samal pulgal isaga, kes minema tõmbab. Jah, tänapäeval saab ilma nende rollideta lapsed suureks kasvatatud, aga see ei tähenda, et see oleks normaalne või õige.
Siin on näha ka vastustest, king pigistab vanadel naistel, miks nad muidu nii palju sõna võtavad. Nad võiks selle oma eluga edasi minna ja mitte välja teha igast mõtteavaldusest, kui oma elu piisavalt pinget pakub. Aga ju kuskil miski tundub paigast ära või midagi elus puudu, kui vaja internetis kraagelda oma lastega.
Samahästi võib öelda, et king pigistab neil saamatutel lapsevanematel, kes eeldavad, et neid peab aitama. Vanemad peavad aitama, riik peab aitama, lastetud töökaaslased peavad aitama..
Mis tegid neist lastest kui ei suuda neid ära majandada.
Täiesti arusaadavalt noortel lapsevanematel king pigistab. Nende argumentide tagant on aru saada isiklikust vajadusest.
Aga kui vanainimesel pole mingit isiklikku agendat taga, häda tal siis hädaldada.
Laste saamise osa on lapselapsed. Eluring ei saa läbi kui laps 18 saab. EluRING. Kui vanavanemlusel poleks ajaliolist rolli, poleks vanavanemaid olemas, oleksime surmani sigivad ja siis kukkusime jalalt. Vanavanemlus on looduslik nähtus inimliigil. Oleme karjaloomad ja vajame üksteist hakkama saamiseks, vaimselt ja füüsiliselt. Kui inimene ei soovi peret, on tänapäeval võimalik mitte lapsi saada. Kui inimene on pere saanud, on tal pere eest moraalsed kohustused.
Ps. Mu lapsed on hilisteismelised, olen vanavanema rollile lähemal kui noore lapsevanema rollile. Ei pea isiklikuks minema.
-
Külaline
Mida on täiskasvanud inimestel pidevalt aidata?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:42 Ärge siis kõrges eas nutke ka, et teid ei aidata, kui te ise oma lapsi kõige raskemal ajal ei aita. Õnneks oma ema aitab nii kuidas jaksab, ja mina teda samuti. Isetus on üks kena iseloomuomadus.
-
Külaline
Mis pered need ometi on, kus selline kauplemine käib.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:42 Ärge siis kõrges eas nutke ka, et teid ei aidata, kui te ise oma lapsi kõige raskemal ajal ei aita. Õnneks oma ema aitab nii kuidas jaksab, ja mina teda samuti. Isetus on üks kena iseloomuomadus.
Minu lapsed on väikesed, aga mul ei tuleks pähegi nõuda lapsehoidmist oma vanematelt.
Kriisiolukord on teine asi, aga niisama kinno minek ei ole mingi kriisiolukord. Ja loomulikult ma aitan oma vanemaid kui nad vanad on. Kui nii raske on lapsi kasvatada, pole vaja neid teha.
Selline suhtumine, mis siit läbi kumab “ema aitab, kuidas jaksab ja peabki aitama” - ei no mul on hea meel, et ma pole su ema
-
Külaline
Mulle tundub, et elu käib alati teiste tahtmise . Minu lapsi ei hoitud väiksena. Aga mu ema kasvatas mind suureks, ma pean ikka ta eest vanaks saades hoolitsema.
Ja lapselapsi pean ma hoidma, sest muidu ei hoolitse lapsed minu eest?
Terve elu muudkui anna. Kusjuures kui ma päris vanaks saan...ei saa olla kindel et mu lastel ja lastelastel on võimalust ja tahet mu eest hoolitseda. Peamiselt on neil ikka oma pere tähtis.
Ja lapselapsi pean ma hoidma, sest muidu ei hoolitse lapsed minu eest?
Terve elu muudkui anna. Kusjuures kui ma päris vanaks saan...ei saa olla kindel et mu lastel ja lastelastel on võimalust ja tahet mu eest hoolitseda. Peamiselt on neil ikka oma pere tähtis.
-
Külaline
Ei, ema ei PEA aitama, ta tahab aidata sest ta näeb kui raske on kahe väikese lapsega. Meil on väga lähedased suhted, suhtleme igapäevaselt. Aitame alati üksteist, õde ka koos meiega. Päris imelikud inimesed siin koos, tundub, et te ei ole kõik eriti lähedased. Suurema osa hoiab muidugi lapsehoidja, aga vanaema tahab ise ka koos oma lastelastega aega veeta.
-
Külaline
Kui hakata niimoodi filosoofiliselt targutama võib samahästi ka väita, et lapsevanemaks olemine on igaühe oma rist, mis tuleb ära kanda ja kui selle raskus suunata kellelegi teisele - antud juhul siis vanavanematele - jääb inimesel täitmata tema elu üks olulisemaid ülesandeid.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:47Jah, võib öelda.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:23Minu jaoks on lapsevanem, kes eeldab, et vanavanemad peavad tema lapsi kasvatama samal pulgal isaga, kes minema tõmbab.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 09:56
Aga on.
Võitjate põlvkond üritab tekitada hamburgerit, kus ise nad saavad ülevalt ja alt suunast abi õigetes eluetappides aga vastu pakkuda ei kavatse. Ning hamburgeri teine osa on nende lapsed, kes peavad mõlemas suunas abi pakkuma, seda vastu saamata.
Vanavanemlus on ajalooline ja bioloogiline normaalsus. Vanavanem, kes ei ole pere jaoks olemas, on minu jaoks samal pulgal isaga, kes minema tõmbab. Jah, tänapäeval saab ilma nende rollideta lapsed suureks kasvatatud, aga see ei tähenda, et see oleks normaalne või õige.
Siin on näha ka vastustest, king pigistab vanadel naistel, miks nad muidu nii palju sõna võtavad. Nad võiks selle oma eluga edasi minna ja mitte välja teha igast mõtteavaldusest, kui oma elu piisavalt pinget pakub. Aga ju kuskil miski tundub paigast ära või midagi elus puudu, kui vaja internetis kraagelda oma lastega.
Samahästi võib öelda, et king pigistab neil saamatutel lapsevanematel, kes eeldavad, et neid peab aitama. Vanemad peavad aitama, riik peab aitama, lastetud töökaaslased peavad aitama..
Mis tegid neist lastest kui ei suuda neid ära majandada.
Täiesti arusaadavalt noortel lapsevanematel king pigistab. Nende argumentide tagant on aru saada isiklikust vajadusest.
Aga kui vanainimesel pole mingit isiklikku agendat taga, häda tal siis hädaldada.
Laste saamise osa on lapselapsed. Eluring ei saa läbi kui laps 18 saab. EluRING. Kui vanavanemlusel poleks ajaliolist rolli, poleks vanavanemaid olemas, oleksime surmani sigivad ja siis kukkusime jalalt. Vanavanemlus on looduslik nähtus inimliigil. Oleme karjaloomad ja vajame üksteist hakkama saamiseks, vaimselt ja füüsiliselt. Kui inimene ei soovi peret, on tänapäeval võimalik mitte lapsi saada. Kui inimene on pere saanud, on tal pere eest moraalsed kohustused.
Ps. Mu lapsed on hilisteismelised, olen vanavanema rollile lähemal kui noore lapsevanema rollile. Ei pea isiklikuks minema.
Pealegi veel selline, mille ta ise vabatahtlikult omale on võtnud.
Vanavanemad on selle ülesande juba täitnud, nende geenid on edasi antud, liin jätkub ja neil on nüüd täielik õigus ja vabadus nautida oma elu jooksul tehtud töö vilju.
Ehk, mis ma tahan öelda: selline tühi targutamine eluringidest ja karjaloomadest on lihtsalt tühi möla, millel pole mingit sisu.
-
Külaline
Sa ju ise kirjutasid, et “kui ei aita, ärgu siis vanas eas abi ka lootku”. Kõlab tõesti nagu lähedane suhe.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:57 Ei, ema ei PEA aitama, ta tahab aidata sest ta näeb kui raske on kahe väikese lapsega. Meil on väga lähedased suhted, suhtleme igapäevaselt. Aitame alati üksteist, õde ka koos meiega. Päris imelikud inimesed siin koos, tundub, et te ei ole kõik eriti lähedased. Suurema osa hoiab muidugi lapsehoidja, aga vanaema tahab ise ka koos oma lastelastega aega veeta.
P.S. Eeldan, et see oli sinu kommentaar. Kui ei olnud, siis on muidugi teine asi:
“Ärge siis kõrges eas nutke ka, et teid ei aidata, kui te ise oma lapsi kõige raskemal ajal ei aita. Õnneks oma ema aitab nii kuidas jaksab, ja mina teda samuti. Isetus on üks kena iseloomuomadus.”
-
Külaline
Kas su lapsed on voodihaiged invaliidid ja laste isa jooksis ära? Mitte kunagi pole olnud lapsi nii lihtne hooldada, kui praegu.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:57 Ei, ema ei PEA aitama, ta tahab aidata sest ta näeb kui raske on kahe väikese lapsega. Meil on väga lähedased suhted, suhtleme igapäevaselt. Aitame alati üksteist, õde ka koos meiega. Päris imelikud inimesed siin koos, tundub, et te ei ole kõik eriti lähedased. Suurema osa hoiab muidugi lapsehoidja, aga vanaema tahab ise ka koos oma lastelastega aega veeta.
Teil lihtsalt ei ole muud elu.
-
Külaline
Ei saa aru nüüd. Vanavanemad parema meelega vaatavad kuidas nende geenid välja surevad sündimata lapselaste näol selle asemel et soodustada lapselaste sündi, kasvamist ja edukaks saamist?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:00
Kui hakata niimoodi filosoofiliselt targutama võib samahästi ka väita, et lapsevanemaks olemine on igaühe oma rist, mis tuleb ära kanda ja kui selle raskus suunata kellelegi teisele - antud juhul siis vanavanematele - jääb inimesel täitmata tema elu üks olulisemaid ülesandeid.
Vanavanemad on selle ülesande juba täitnud, nende geenid on edasi antud, liin jätkub ja neil on nüüd täielik õigus ja vabadus nautida oma elu jooksul tehtud töö vilju.
Ehk, mis ma tahan öelda: selline tühi targutamine eluringidest ja karjaloomadest on lihtsalt tühi möla, millel pole mingit sisu.
Sest töö ei ole tehtud, töö ei saa kunagi otsa. Töö on tehtud kui vanainimesel pole enam elusaid veresugulasi.
See on bioloogiline fakt, kui vanavanemad osalevad lapseöaste elus, on lapselapsed tervemad, vaimselt ja füüsiliselt, edukamad, neid on rohkem jne jne.
Keegi ei PEA midagi. Aga kujutad ette, et sul on võimalus näiteks panustada oma andeka lapselapse klaveriõppesse sellega, et iga päev lähed talle lasteaedajärgi ja viid trenni kohale ja pärast viid koju. Ja siis sellest lapsest tõesti tuleb virtuoosning sinu jaoks lähedane inimene. Autos kojusõidul sööte snäkke ja ajate juttu ja oled esimene kes ta päevamuresid ja rõõme kuuleb. Aga siis sa ikkagi otsustad, et sinu töö on tehtud, nüüd on aeg surma ootama hakata, mitte oma lähemate pereliikmetega suhelda.
Imelikud inimesed tõesti.
Ärge üldse muretsege, ei PEA.
Lähen parem ostan oma emale tänutäheks mõned ooperi ja balletipiletid. Talle nimelt meeldib mu lastega kultuuriüritustel käia ja lastele meeldib ka vanemaga käia.
-
Külaline
Ma käin ka ooperis. Mis siis?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:20Ei saa aru nüüd. Vanavanemad parema meelega vaatavad kuidas nende geenid välja surevad sündimata lapselaste näol selle asemel et soodustada lapselaste sündi, kasvamist ja edukaks saamist?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:00
Kui hakata niimoodi filosoofiliselt targutama võib samahästi ka väita, et lapsevanemaks olemine on igaühe oma rist, mis tuleb ära kanda ja kui selle raskus suunata kellelegi teisele - antud juhul siis vanavanematele - jääb inimesel täitmata tema elu üks olulisemaid ülesandeid.
Sest töö ei ole tehtud, töö ei saa kunagi otsa. Töö on tehtud kui vanainimesel pole enam elusaid veresugulasi.
See on bioloogiline fakt, kui vanavanemad osalevad lapseöaste elus, on lapselapsed tervemad, vaimselt ja füüsiliselt, edukamad, neid on rohkem jne jne.
Keegi ei PEA midagi. Aga kujutad ette, et sul on võimalus näiteks panustada oma andeka lapselapse klaveriõppesse sellega, et iga päev lähed talle lasteaedajärgi ja viid trenni kohale ja pärast viid koju. Ja siis sellest lapsest tõesti tuleb virtuoosning sinu jaoks lähedane inimene. Autos kojusõidul sööte snäkke ja ajate juttu ja oled esimene kes ta päevamuresid ja rõõme kuuleb. Aga siis sa ikkagi otsustad, et sinu töö on tehtud, nüüd on aeg surma ootama hakata, mitte oma lähemate pereliikmetega suhelda.
Lähen parem ostan oma emale tänutäheks mõned ooperi ja balletipiletid. Talle nimelt meeldib mu lastega kultuuriüritustel käia ja lastele meeldib ka vanemaga käia.
-
Simon says:
- Kontakt:
Keegi peab seal ka käima. Vanemuise ballett juba läheb kinni, sest tantsijad on kõik välismaalased ja oma raha eest ei raatsi keegi vastama minna;)Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:40Ma käin ka ooperis. Mis siis?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:20Ei saa aru nüüd. Vanavanemad parema meelega vaatavad kuidas nende geenid välja surevad sündimata lapselaste näol selle asemel et soodustada lapselaste sündi, kasvamist ja edukaks saamist?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:00
-
Külaline
Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:20
Ei saa aru nüüd. Vanavanemad parema meelega vaatavad kuidas nende geenid välja surevad sündimata lapselaste näol selle asemel et soodustada lapselaste sündi, kasvamist ja edukaks saamist?
Kui need geenid nii lihtsalt välja surevad, siis on see vast looduslik valik ja võib-olla polegi mõtet nii nõrku geene väga taga nutta..
-
Külaline
Noored noored, saage nüüd aru. Jutt käib põlvkonnast kes olid eesti röövkapitalismi avastajad ja aluspanijad. Neile on vastupksa idee, et nad peaks tegema tasuta ühiskondlikku tööd. Et on suhted mis ei põhine rahal. Igaüks saagu ise hakkama, on selle põlvkonna leiutatud mantra. Nad taovad seda, kuni jäävad väetiteks ning avastavad siis kuidas kapitalism on neid alt vedanud.
-
Külaline
Hea mõte! Osta jah! Palun pane talle minu poolt tahvel šokolaadi ka juurde. Kahju vanainimesest.. otseselt pole ju tema süü, et ta järeltulijad teda ära kasutavad.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:20
-
Külaline
Ee, misasja? Mina olen sündinud 1992 ja mul ajab südant pahaks kui ma näen, kuidas siin vanemaid hooratakse: hoiad titte ja vead teismelise viiulitundi. Iga päev, raisk! Või sured üksinda vanadekodus!Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:59 Noored noored, saage nüüd aru. Jutt käib põlvkonnast kes olid eesti röövkapitalismi avastajad ja aluspanijad. Neile on vastupksa idee, et nad peaks tegema tasuta ühiskondlikku tööd. Et on suhted mis ei põhine rahal. Igaüks saagu ise hakkama, on selle põlvkonna leiutatud mantra. Nad taovad seda, kuni jäävad väetiteks ning avastavad siis kuidas kapitalism on neid alt vedanud.
-
Külaline
Inimsuhetes on ohtlik arutada, kes mida PEAB.
Inimsuhteid endid ei pea. Täiesti lubatud on mitte omada ühtegi inimsuhet, elada üksi metsas vms. Oma lapsi ei pea ka kasvatama, on olemas seaduslikud võimalused vanemlusest loobuda. Ainus, millest ei saa loobuda inimsuhetes ja mida PEAB on vanemate hooldamine. See selleks.
Küll aga inimsuhteid võiks omada. See on küll uuema aja pehme teema, aga inimsuhted on tervislikud, aitavad elus edasi jne. Inimsuhteid peab mõlemalt poolt toitma, neisse panema teadlikult energiat, selleks tuleb eraldi võtta aega. Tuleb treenida oma pehmeid oskuseid. Kogu see värk.
Loomulikult ei pea suhtlema inimestega, kellega kohe üldse ei taha suhelda. Aga omamoodi kurb on, kui neiks inimesteks osutuvad oma lapsed. Kujutasin ette, et lapsi saadakse just selleks, et elus oleks lähedasi, kellega suhelda. Aga näha elus kogu see vaev ja siis mitte suhelda oma perega. Kummaline. Oleks võinud pere saamata jätta sama hästi.
Tahaksin veel lisada, et mu meelest pole tänased noored vanavanemad oma tööd kuigi hästi teinud, vaadates rahvastikupüramiidi. 90ndatel oli rekordiliselt madal sündivus. Kindlasti olid rasked ajad ja see jättis terve põlvkonna vaimsesse heaollu sügava jälje ja praegu see väljendub ka vanavanematepoolses käitumises.. Aga kindlasti ei saa väita, et nende senine töö on kuidagi erakordselt hästi tehtud,
Inimsuhteid endid ei pea. Täiesti lubatud on mitte omada ühtegi inimsuhet, elada üksi metsas vms. Oma lapsi ei pea ka kasvatama, on olemas seaduslikud võimalused vanemlusest loobuda. Ainus, millest ei saa loobuda inimsuhetes ja mida PEAB on vanemate hooldamine. See selleks.
Küll aga inimsuhteid võiks omada. See on küll uuema aja pehme teema, aga inimsuhted on tervislikud, aitavad elus edasi jne. Inimsuhteid peab mõlemalt poolt toitma, neisse panema teadlikult energiat, selleks tuleb eraldi võtta aega. Tuleb treenida oma pehmeid oskuseid. Kogu see värk.
Loomulikult ei pea suhtlema inimestega, kellega kohe üldse ei taha suhelda. Aga omamoodi kurb on, kui neiks inimesteks osutuvad oma lapsed. Kujutasin ette, et lapsi saadakse just selleks, et elus oleks lähedasi, kellega suhelda. Aga näha elus kogu see vaev ja siis mitte suhelda oma perega. Kummaline. Oleks võinud pere saamata jätta sama hästi.
Tahaksin veel lisada, et mu meelest pole tänased noored vanavanemad oma tööd kuigi hästi teinud, vaadates rahvastikupüramiidi. 90ndatel oli rekordiliselt madal sündivus. Kindlasti olid rasked ajad ja see jättis terve põlvkonna vaimsesse heaollu sügava jälje ja praegu see väljendub ka vanavanematepoolses käitumises.. Aga kindlasti ei saa väita, et nende senine töö on kuidagi erakordselt hästi tehtud,
-
Külaline
Nõus.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 13:16 Inimsuhetes on ohtlik arutada, kes mida PEAB.
Ilmselgelt pole nad oma lapsevanema tööd hästi teinud. Nagu siit teemastki näha, on üles kasvatatud terve
põlvkond pool-lapsi. Välja näevad nagu täiskasvanud, aga oma eluga hakkama ei saa.
-
Külaline
see need pool-lapsed saavad rohkem lapsi kui võitjate põlvkond, on nad mõõdikute järgi paremini 'oma tööga' hakkama saanud. seda näitab aeg.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 13:24Nõus.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 13:16 Inimsuhetes on ohtlik arutada, kes mida PEAB.
Ilmselgelt pole nad oma lapsevanema tööd hästi teinud. Nagu siit teemastki näha, on üles kasvatatud terve
põlvkond pool-lapsi. Välja näevad nagu täiskasvanud, aga oma eluga hakkama ei saa.
-
Külaline
Lapsevanemad peavad ka puhkama, mitte 24/7 rakkes olema.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 11:07Kas su lapsed on voodihaiged invaliidid ja laste isa jooksis ära? Mitte kunagi pole olnud lapsi nii lihtne hooldada, kui praegu.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 10:57 Ei, ema ei PEA aitama, ta tahab aidata sest ta näeb kui raske on kahe väikese lapsega. Meil on väga lähedased suhted, suhtleme igapäevaselt. Aitame alati üksteist, õde ka koos meiega. Päris imelikud inimesed siin koos, tundub, et te ei ole kõik eriti lähedased. Suurema osa hoiab muidugi lapsehoidja, aga vanaema tahab ise ka koos oma lastelastega aega veeta.
Teil lihtsalt ei ole muud elu.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist