Mulle tundub, et riigile oleks odavam anda kodanikupalk inimestele, selle asemel et ülalpidada ametnikke, kes määravad toetusi, siis valvavad toetuste kasutamise üle ja otsustavad uute määramist. Samas olen kodanikupalga osas skeptiline, kardan et see läheb lõpuks ikka sinna kanti nagu Hiinas, et kes on riigi mõistes eeskujulik kodanik, sellele tulevad täiendavad hüved ja kes parajasti osutub võib-olla mässumeelsemaks, seda siis saaks karistada madalamate hüvedega. Ehk et ma tahaks et riik sekkuks vähem inimese ellu ja sellega kaasneks väiksem halduskoormus riigile. Aga võib-olla on see kõik paras utoopia
Millelt saab riigis kokku hoida?
-
Külaline
Kui kellelegi ei meeldi kliimaministeerium või LGBT temaatika, siis need on praeguse valitsuse prioriteedid väga lühidalt öeldes ja sõltuvad otseselt või kaudsemalt valijatest, kes on oma sõna andnud just sellise valitsuse moodustamiseks. Ehk kui ei meeldi, siis tuleb ennem valimisi vaadata väga konkreetselt valitsuse senist tegevust, maksumaksja raha kasutamist ja siis teha juba oma järgmine valik.
Mulle tundub, et riigile oleks odavam anda kodanikupalk inimestele, selle asemel et ülalpidada ametnikke, kes määravad toetusi, siis valvavad toetuste kasutamise üle ja otsustavad uute määramist. Samas olen kodanikupalga osas skeptiline, kardan et see läheb lõpuks ikka sinna kanti nagu Hiinas, et kes on riigi mõistes eeskujulik kodanik, sellele tulevad täiendavad hüved ja kes parajasti osutub võib-olla mässumeelsemaks, seda siis saaks karistada madalamate hüvedega. Ehk et ma tahaks et riik sekkuks vähem inimese ellu ja sellega kaasneks väiksem halduskoormus riigile. Aga võib-olla on see kõik paras utoopia
-
Külaline
Oot, misasja? Kas lapsevanemad on peale lapse suureks kasvatamist maksukohustusest vabastatud või mis puhul nende jätkuv panus erineb kuidagi teiste kodanike omast?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 14:01
Kas lapsevanemad kelle lapsed õpivad ja töötavad, annavad midagi tagasi? Eestis lapsed üles kavatatud, koolitatud sealhulgas lastetute naiste maksupanusega.
-
Külaline
Erineb siis kui võsuke teise riiki kolib. Sellisel juhul on lastetu naine rohkem panustanud ja vähem tarbinud.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 23:16Oot, misasja? Kas lapsevanemad on peale lapse suureks kasvatamist maksukohustusest vabastatud või mis puhul nende jätkuv panus erineb kuidagi teiste kodanike omast?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 14:01
Kas lapsevanemad kelle lapsed õpivad ja töötavad, annavad midagi tagasi? Eestis lapsed üles kavatatud, koolitatud sealhulgas lastetute naiste maksupanusega.
-
Külaline
No ikka raisatakse päris hästi raha. Vaatasin, et on olemas Tallinna Haigla nõukogu, mille kohta pole isegi kindel, et see üldse tuleb, raha pole koos. Ja seal figureerivad sellised tüübid nagu noorema Terrase naine, kes on lapsega kodune ja Ivi Eenmaa, keda nägin poes ja oli väga kehvas tervislikus seisukorras. Lisatasu pidid need inimesed saama 700-1000 eurot kuus. Mille eest? Mis teab see Terrase naine haigla juhtimisest või jumal teab millest? Lihtsalt sokutatakse oma naine kuskile palgale.
-
Külaline
Siin teemas https://www.arutle.ee/viewtopic.php?t=803 välja toodud väidetava 80 000 kriminaalkaristust omaja valguses võiks ilmselt pool prokuratuuri lahti lasta. Las tegelevad millegi tootlikumaga.
-
Külaline
Mulle küll sobib, et selliste väärtushinnangutega ja niisuguse eneseväljendusega inimene ei paljune. Pigem parasiteerigu üksi ja ärgu samasuguseid juurde tootku!Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 19:54 Jhjh seda on kibestunud mutid ja taadud juba 20 a korrutanud, kuidas kohe tuleb. LEPPIGE, see oli sügaval nõukaajal ja enam tagasi ei tule! Nutke! Või kui tuleb, olen mina ammuilma fertiilsest east väljas ja mul on sügavalt poh*i![]()
-
Külaline
Kuidas ta siis ei anna, ta ju töötab sel ajal, mil see teine on lapsega kodune. Tema peale ei kulu riigil mingeid lapserahasid, koolirahasid jne. Kõik, mis sa lastesse panustad, on ju samuti enda peale panustamine, sest eelkõige soovitakse lapsi ikka selleks, et neist vanas eas tuge oleks. Kas sinugi ikka veel ei ole jõudnud info, et maailm on ülerahvastatud ja Maa nö kandevõime ammu ületatud ja hoopis laste saamine on suur egoism.Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 12:48Aga ühiskonnale ei anna sa võrreldes lastevanematega suurt mitte midagi tagasi. Naudid elu. Kõik mis teenud läheb enda elu peale. Uhke ka veel oma egoistliku mõttemaailma peale. Häbi võiks olla. Maailm on segaseks läinud. Kui selliste asjade üle veel uhke ollakse.
Palju sul endal lapsi, võiksid alati oma kommentaare alustada. Tõenäoliselt pole sul ühtegi last, aga aina võtab suu täis teiste lastetute teemal.
-
Külaline
Ilmselgelt ei sobi ju. Aina kired ja kired. Milleks sa omale lapsed tegid, kui sa neid nii hirmsasti vihkad ja sured suurest kadedusest mingi lapsetu suhtes? Kui üks inimene on nii veendunud, et ilma lasteta elu on suur paradiis, siis ta ilmselgelt kahetseb lapsesaamist ja vihkab neid. Ära hakka oma maksumaksja teemaga pinisema jälle. Nii paljudel lähevad lapsed välismaale elama, keda on siinse maksumaksja raha eest lutitatud ja koolitatud ja tema ema lapsesaamise ajal pikalt ei töötanud ka. Lapsetu on tema kõrval palju rohkem panustanud, sest kogu aeg töötanud ega pole riigilt mingeid rahasid saanud. Lapsed pole maailmast otsa saanud, neid on mustmiljon. Pole mingit maksumaksjate puudust.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 17:46Mulle küll sobib, et selliste väärtushinnangutega ja niisuguse eneseväljendusega inimene ei paljune. Pigem parasiteerigu üksi ja ärgu samasuguseid juurde tootku!Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 19:54 Jhjh seda on kibestunud mutid ja taadud juba 20 a korrutanud, kuidas kohe tuleb. LEPPIGE, see oli sügaval nõukaajal ja enam tagasi ei tule! Nutke! Või kui tuleb, olen mina ammuilma fertiilsest east väljas ja mul on sügavalt poh*i![]()
-
Külaline
Su vanematel polnud kondoomi käepärast ja hiljem valasid kogu sellega seotud frustatsiooni sinu peale välja või millest nii jõledaks inimeseks olemine tuleneb?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 18:56
Ilmselgelt ei sobi ju. Aina kired ja kired. Milleks sa omale lapsed tegid, kui sa neid nii hirmsasti vihkad ja sured suurest kadedusest mingi lapsetu suhtes? Kui üks inimene on nii veendunud, et ilma lasteta elu on suur paradiis, siis ta ilmselgelt kahetseb lapsesaamist ja vihkab neid. Ära hakka oma maksumaksja teemaga pinisema jälle. Nii paljudel lähevad lapsed välismaale elama, keda on siinse maksumaksja raha eest lutitatud ja koolitatud ja tema ema lapsesaamise ajal pikalt ei töötanud ka. Lapsetu on tema kõrval palju rohkem panustanud, sest kogu aeg töötanud ega pole riigilt mingeid rahasid saanud. Lapsed pole maailmast otsa saanud, neid on mustmiljon. Pole mingit maksumaksjate puudust.
-
Külaline
Sa küll lugema pole õppinud.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 18:56Ilmselgelt ei sobi ju. Aina kired ja kired. Milleks sa omale lapsed tegid, kui sa neid nii hirmsasti vihkad ja sured suurest kadedusest mingi lapsetu suhtes? Kui üks inimene on nii veendunud, et ilma lasteta elu on suur paradiis, siis ta ilmselgelt kahetseb lapsesaamist ja vihkab neid. Ära hakka oma maksumaksja teemaga pinisema jälle. Nii paljudel lähevad lapsed välismaale elama, keda on siinse maksumaksja raha eest lutitatud ja koolitatud ja tema ema lapsesaamise ajal pikalt ei töötanud ka. Lapsetu on tema kõrval palju rohkem panustanud, sest kogu aeg töötanud ega pole riigilt mingeid rahasid saanud. Lapsed pole maailmast otsa saanud, neid on mustmiljon. Pole mingit maksumaksjate puudust.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 17:46Mulle küll sobib, et selliste väärtushinnangutega ja niisuguse eneseväljendusega inimene ei paljune. Pigem parasiteerigu üksi ja ärgu samasuguseid juurde tootku!Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 19:54 Jhjh seda on kibestunud mutid ja taadud juba 20 a korrutanud, kuidas kohe tuleb. LEPPIGE, see oli sügaval nõukaajal ja enam tagasi ei tule! Nutke! Või kui tuleb, olen mina ammuilma fertiilsest east väljas ja mul on sügavalt poh*i![]()
-
Külaline
Võta ise omale kondoom ja mine tegele millegi paremaga. Aina vihkad ja purskad siin foorumis igas teemas, kuidas teised ei ela sinu dikteerimise järgi. Kõik läbustad ära, kuidas teised on jõledad ja ei tea mis.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 21:47Su vanematel polnud kondoomi käepärast ja hiljem valasid kogu sellega seotud frustatsiooni sinu peale välja või millest nii jõledaks inimeseks olemine tuleneb?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 18:56
Ilmselgelt ei sobi ju. Aina kired ja kired. Milleks sa omale lapsed tegid, kui sa neid nii hirmsasti vihkad ja sured suurest kadedusest mingi lapsetu suhtes? Kui üks inimene on nii veendunud, et ilma lasteta elu on suur paradiis, siis ta ilmselgelt kahetseb lapsesaamist ja vihkab neid. Ära hakka oma maksumaksja teemaga pinisema jälle. Nii paljudel lähevad lapsed välismaale elama, keda on siinse maksumaksja raha eest lutitatud ja koolitatud ja tema ema lapsesaamise ajal pikalt ei töötanud ka. Lapsetu on tema kõrval palju rohkem panustanud, sest kogu aeg töötanud ega pole riigilt mingeid rahasid saanud. Lapsed pole maailmast otsa saanud, neid on mustmiljon. Pole mingit maksumaksjate puudust.
-
Külaline
Tõepoolest tegu on teenega oma hüpoteetilistele lastele, ei pea sellistega koos eksisteerimaKülaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 17:46Mulle küll sobib, et selliste väärtushinnangutega ja niisuguse eneseväljendusega inimene ei paljune. Pigem parasiteerigu üksi ja ärgu samasuguseid juurde tootku!Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 19:54 Jhjh seda on kibestunud mutid ja taadud juba 20 a korrutanud, kuidas kohe tuleb. LEPPIGE, see oli sügaval nõukaajal ja enam tagasi ei tule! Nutke! Või kui tuleb, olen mina ammuilma fertiilsest east väljas ja mul on sügavalt poh*i![]()
-
Külaline
Igati aus vastus sinu tsiteeritul. Minul on täiesti ükskõik kas keegi saab lapsed või ei saa. Paljudel lastega inimestel on lastetud hinge peal. Midagi peab ju kriipima sellisel juhul.Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 21:47Su vanematel polnud kondoomi käepärast ja hiljem valasid kogu sellega seotud frustatsiooni sinu peale välja või millest nii jõledaks inimeseks olemine tuleneb?Külaline kirjutas: ↑29 Aug 2024 18:56
-
Külaline
Väga nõus. Peretoetust kui sellist, ei peaks üldse olema. Eriti veel mingite kärgperede puhul. Kui on kolm last ja kokku kolm vanemat, siis miks nad ei saa kamba peale ise oma lapsi toidetud ja kasvatatud?Külaline kirjutas: ↑26 Aug 2024 12:01 Kolmelapselise toetuse võiks üldse ära jätta. Need perekonnad, kus mitme peale on mingi kärgpere kokku klopsitud, ei peaks üldse midagi saama.
Paljud heal järjel pered on saanud kolm last ja automaatselt saavad igakuist toetust olenemata sellest et ollakse väga heal järjel. Peretoetuse asemel vōiksid laste toetussummad olla mingi erinevusega, nagu näiteks soomes
-
Külaline
Üks minu meelest täiesti elementaarne kokkuhoiukoht on alla valimiskünnise hääli saanud erakonnad. Kui rahvas ei vali, tuleb pillid kotti panna, mitte maksumaksjate raha eest edasi vegeteerida.
-
Külaline
Kolm last peres pole niiväga suurpere. Peretoetus kui selline võiks olla alates neljast lapsest. Sinna alla ei peaks kuuluma kärgpered, sest sel juhul on vanemaid rohkem kui kaks ja kolme vanema sissetulek on tuntavalt suurem nagunii
-
Külaline
Kärgperedest rääkijad unustavad alati ära selle, et tihti on kärje n-ö kolmas vanem põhivanem kuskil mujal peres, kus tal võib veel omakorda mitu last olla. Nii et see jutt "kolm last ja kolm vanemat" kehtib vaid üksikutel juhtudel. Tavaliselt kärjed hargnevad, nt naisel on peres neli last, kolmel lapsel üks isa, ühel lapsel teine isa, kellel on omakorda viis last nelja naisega, neil naistel jälle omakorda lisaks lapsi teiste meestega jne (näide on reaalsest elust, ei ole liialdatud). Sellisel viisil ei ole võimalik lapse kohta tulevaid vanemaid kokku lugeda. On kindel põhjus, miks statistikas loetakse lapsi naiste kohta, mehi mängu ei tooda.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 23:37 Kolm last peres pole niiväga suurpere. Peretoetus kui selline võiks olla alates neljast lapsest. Sinna alla ei peaks kuuluma kärgpered, sest sel juhul on vanemaid rohkem kui kaks ja kolme vanema sissetulek on tuntavalt suurem nagunii
-
Külaline
Need hargnejad paljunegugi oma raha eest, riik ei pea sellist asja toetama.Külaline kirjutas: ↑05 Sept 2024 17:59Kärgperedest rääkijad unustavad alati ära selle, et tihti on kärje n-ö kolmas vanem põhivanem kuskil mujal peres, kus tal võib veel omakorda mitu last olla. Nii et see jutt "kolm last ja kolm vanemat" kehtib vaid üksikutel juhtudel. Tavaliselt kärjed hargnevad, nt naisel on peres neli last, kolmel lapsel üks isa, ühel lapsel teine isa, kellel on omakorda viis last nelja naisega, neil naistel jälle omakorda lisaks lapsi teiste meestega jne (näide on reaalsest elust, ei ole liialdatud). Sellisel viisil ei ole võimalik lapse kohta tulevaid vanemaid kokku lugeda. On kindel põhjus, miks statistikas loetakse lapsi naiste kohta, mehi mängu ei tooda.Külaline kirjutas: ↑04 Sept 2024 23:37 Kolm last peres pole niiväga suurpere. Peretoetus kui selline võiks olla alates neljast lapsest. Sinna alla ei peaks kuuluma kärgpered, sest sel juhul on vanemaid rohkem kui kaks ja kolme vanema sissetulek on tuntavalt suurem nagunii
Tore, et renoveeritakse ja ehitatakse koole ja lasteaedu, aga mõned on küll nii ultrapeened, et kas ikka peab..? Lihtsamate, aga värske ja toredate lahenduste pealt saaks kindlasti sadumiljoneid kokku hoida.
-
Külaline
Minu arust kui juba ehitada, siis ikka korralik maja. See jääb ju aastakümneteks. Klopsid kokku mingi odava kuudi, mis on juba kümne aasta pärast moraalselt vananenud, siis see küll mingi kokkuhoid ei ole.