Vaene mees

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Egalitaar kirjutas: 06 Juun 2024 23:32
Külaline kirjutas: 06 Juun 2024 22:19 Mina ei valiks omale sellist meest. Ja ma ilmselgelt ei suudaks ka armuda sellisesse mehesse, kes on töötu, elab toimetulekutoetusest, ühetoalises, puuküttega üürikas. Selleks, et armuda peaks inimestel olema midagi ühist. Partner peaks millegagi köitma või meeldima. Aga mina ei usu, et ma saaksin armuda mõnda Taavi Libe saatekangelasse.

Kui mees on ainult vaene - siis sõltuks. Kui me oleme noored ja elu ees, siis ei häiriks. Õigemini, minu elu algas ka niisuguse mehega - olime mõlemad noored ja vaesed. Kui sellisel mehel on ambitsioon olemas ja võime end elu jooksul ülestöötada, siis poleks vaesus probleem. Kui aga 40+ vanuses mees ei ole jõudnud oma eluga edasi ega tagasi... No, mis tulevik peaks sellise mehega olema? Vaene ja toimetulekuvõimeta mees on ilmselgelt ka muus mõttes igav, ambitsioonitu, huvideta, tõenäoliselt harimata. No, mida ühist peaks sellise inimesega olema?

Ehk siis praegu, 50+ vanuses, ma ilmselgelt ei usu enam mingisugustesse muinasjuttudesse, et olgu see kaaslane milline tahes - harimata, vaimupuudega, töötu, saamatu, ehk isegi vägivaldne või joodik, armastus võidab alati! Ei maksa end lollitada ja uskuda, et pole hullu.
50+ on vahest juba hilja hakata tulevikku ehitama? Teine asi on muidugi, kui partnerilt eeldatakse mugavat olevikku. ;) :lol: Inimlikult mõistetav: kes ei tahaks võimalikult hästi ja mugavalt elada.
Mina arvan, et tulevikku võib igas vanuses ehitada. 50+ inimene on sageli lahku läinud, teisel ringil, lapsed on suureks kasvatatud/kodust välja lennanud ning nüüd on paras aeg oma elu teiseks pooleks kedagi uut oma ellu leida. Seega, igati asjakohane küsimus - millist meest/naist endale valida.

Aga see on muidugi väga imelik arusaamine, et minu postitusest lugesid välja, et ma otsin kedagi, kelle najal mugavalt ära elada. Nii see siiski ei ole! Ma olen ise tubli. Kindlasti ei ole vaja mind üleval pidada. Aga ilmselgelt soovin leida enda kõrvale ka kedagi, kes on minuga vähemalt sama tubli. Kedagi üleval pidada ma ei soovi. Samuti ei soovi olla ise ülalpeetav. Võrdne partnerlus on minu jaoks a ja o. Ja noh, ega mehel ei keelaks olla ka minust tublim ja targem.

Hädapätaka või koguni asotsiaaliga (keda teemaalgataja kirjeldas) enda elu kindlasti ei raiskaks. Miks peaks? Ei usu mina, et normintellektiga naine saaks armuda vaimupuudega või asotsiaalsesse mehesse. Nii võib olla vaid muinasjutus, kus ilus, tark ja rikas suudles konna, kes siis muutus suudlusest enneolematult ihaldusväärseks partneriks.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Egalitaar »

Mina arvan, et tulevikku võib igas vanuses ehitada. 50+ inimene on sageli lahku läinud, teisel ringil, lapsed on suureks kasvatatud/kodust välja lennanud ning nüüd on paras aeg oma elu teiseks pooleks kedagi uut oma ellu leida. Seega, igati asjakohane küsimus - millist meest/naist endale valida.
Kellegi leidmine ja tuleviku ehitamine on ju kaks ise asja. Arvan siiski, et 50+ tulevikku ehitama hakata pole mõtet, aga kellegagi kokku elada saab alati. Ja pealegi ei pruugi sa aimatagi sinu huviobjekti sotsiaalset tausta enne kui armud. Kui teada saad, kas siis tapad, külmalt kaalutledes, liblikad oma kõhus ära?

PS: Tutvumissaite pole vaja arvestada, seal ehitab igaüks endast Potjomkini küla valmis...
Külaline

Kas oleksite koos mehega, kes on kena, vaimukas ja igati tore aga vaene? Töötu või näiteks invaliidistunud(st raske või võimatu tööd teha), kes elab töötu- või töövõimetoetusest. Elab sotsiaalpinnal või tuleb ots otsaga kokku et oma ühetoalise puumajas asuva korteri üür ära maksta.
Kas te abielluks, saaks hiljem temaga lapsi? Annaksite sellisele suhtele võimaluse?
Ei. Ma arvan, et enamik valib omale kõrvale partneri, kes on enam-vähem võrdne või natuke parem, parameetrid on igaühel individuaalsed. Kindlasti leidub sama liiga inimesi, kes on nõus selliste kriteeriumitega partneriga, nagu teemaalgatuses kirjeldatud.
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 07 Juun 2024 09:16
Kas oleksite koos mehega, kes on kena, vaimukas ja igati tore aga vaene? Töötu või näiteks invaliidistunud(st raske või võimatu tööd teha), kes elab töötu- või töövõimetoetusest. Elab sotsiaalpinnal või tuleb ots otsaga kokku et oma ühetoalise puumajas asuva korteri üür ära maksta.
Kas te abielluks, saaks hiljem temaga lapsi? Annaksite sellisele suhtele võimaluse?
Ei. Ma arvan, et enamik valib omale kõrvale partneri, kes on enam-vähem võrdne või natuke parem, parameetrid on igaühel individuaalsed. Kindlasti leidub sama liiga inimesi, kes on nõus selliste kriteeriumitega partneriga, nagu teemaalgatuses kirjeldatud.
Siin ilmneb küll erinevus naiste ja meeste vahel: mehed kindlasti ei otsi partnerit võrdväärsete parameetrite põhjal. Ja naised otsivad stabiilsust, ning seda pakub kindel sissetulek ja kindel elukoht; seega on see tõesti nii, et naisi huvitab mehe ühiskondlik positsioon ja, labaselt väljendudes, rahakoti suurus...

See oli muidugi jultunud üldistus, sest alati on neid kes hindavad tundeid kõige kõrgemaks. Nagu siinkirjutaja. :) ;)
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Mina olen ka seda usku, et partnerid võiksid olla igatepidi sarnased. Pärit sarnastest peredest näiteks. Majanduslikult sarnasel järjel. Siis on edaspidi kergem koos elada, sest arusaamad ja nõudmised elule on sarnasemad. Olen kuulnud ütlust, et kui mees ei ole suutnud endale 40 eluaastaks isiklikku kinnisvara soetada (näiteks maksab pangalaenu), siis ta seda kunagi ei tee ja elab elu lõpuni üürikorterites. Sama asi vist kehtib ka naise kohta:)
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaliiine kirjutas: 06 Juun 2024 21:46 Palun väga, arutle, aga NORMAALSED need teemad, mis välja pakutud sul on, küll ei ole.
Millised need normaalsed teemad siis on? :)
Juustup

Mepa kirjutas: 06 Juun 2024 21:20
Juustup kirjutas: 06 Juun 2024 17:28 Kes ütles et tegemist on minu mehe või veel enam minu MEESTEGA? Kas sinu töökaaslane, naaber vmi kodupoes kärulükkajana töötav mees ...
Ja mis paneb igast vastutulevast mehest mõtlema, kas seda endale tahaks, alates naabrimehest, lõpetades kärulükkajaga??? Ammugi siis tema püksi ja pealalele tähelepanu pöörata? Või kust sa neid kuule ja surinaid tead siis? :D Järjest kummalisemaks jutud lähevad.
Need teemad on ajendatud soovist arutleda erinevate asjade üle, mis muide, hoolimata sinu lapsikust norimisest, ka toimub. See et ma näiteks kärulükkajat, keda ma iga päev näen, vaadates mõtlen et huvitav mis elu ta elab, on tal pere või lapsed, kas tal oma tööst kõrini on või ta on sellega rahul jne.. ma ei tea kas see MÕTLEMINE on siis mingi patt?
Surina teemal on tõesti isiklik kogemus ja kuulide teema mind lihtsalt hakkas huvitama. Miks ma ei või neid teemasid teha ja oma küsimusi küsida, erinevaid arvamusi kuulda? Miks ei või foorumis arutleda? Kes sa selline oled et sa oma väiklase maailmavaatega tuled teise inimese teemade põhjal kohe mingit profiili minust ette manama ja seda kirjalikult? Mina võin olla kummaliste teemade algataja aga sina oled lihtsalt kibestunud. Loed ja trükid, teed maha ja irvitad aga ometigi kulutad mu teemade lugemiseks ja kommenteerimiseks oma "väärtuslikku" aega :D:D:D
Egalitaar
Teerajaja
Kontakt:

taivopalm kirjutas: 07 Juun 2024 13:40 Olen kuulnud ütlust, et kui mees ei ole suutnud endale 40 eluaastaks isiklikku kinnisvara soetada (näiteks maksab pangalaenu), siis ta seda kunagi ei tee ja elab elu lõpuni üürikorterites. Sama asi vist kehtib ka naise kohta:)
Ei ole kindel kas see naiste kohta kehtib. Eeldatakse, et tüdruk kolib elama või elab noormehe juures. Üldjoontes eeldatakse, et meespool on nn. pesaehitaja. Nii oli see enne ja nii palju kui tean, on ka tänapäev. Kui mees kolib elama naise koju, siis on see tavaliselt naise elukaaslaselt päritud/saadud.

PS: Tõestuseks olgu kasvõi levinud negatiivne hoiak noorte meeste suhtes kes elavad oma vanemate juures. Tüdrukute puhul sellist hoiakut ei ole.
Viimati muutis Egalitaar, 07 Juun 2024 14:00, muudetud 1 kord kokku.
Juustup

Egalitaar kirjutas: 07 Juun 2024 13:56
taivopalm kirjutas: 07 Juun 2024 13:40 Olen kuulnud ütlust, et kui mees ei ole suutnud endale 40 eluaastaks isiklikku kinnisvara soetada (näiteks maksab pangalaenu), siis ta seda kunagi ei tee ja elab elu lõpuni üürikorterites. Sama asi vist kehtib ka naise kohta:)
Ei ole kindel kas see naiste kohta kehtib. Eeldatakse, et tüdruk kolib elama või elab noormehe juures. Üldjoontes eeldatakse, et meespool on nn. pesaehitaja. Nii oli see enne ja nii palju kui tean, on ka tänapäev. Kui mees kolib elama naise koju, siis on see tavaliselt naise elukaaslaselt päritud/saadud.
Või pärandus vanematelt nt.
taivopalm
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas taivopalm »

Egalitaar kirjutas: 07 Juun 2024 13:56

PS: Tõestuseks olgu kasvõi levinud negatiivne hoiak noorte meeste suhtes kes elavad oma vanemate juures. Tüdrukute puhul sellist hoiakut ei ole.
Võib ka selline variant olla. Noormees ja neiu on mõlemad endale 1-toalise korteri ostnud pangalaenuga. Elutee viib nad kokku ütleme 30 aastaselt. Sünnib esimene laps ja ostetakse esimene ühine kinnisvara 3-toaline korter ja müüakse kaks ühetoalist maha või üüritakse välja. Sellise variandi puhul keegi kellegi juurde ei koli.
XXXXX

Postitus Postitas XXXXX »

Egalitaar kirjutas: 07 Juun 2024 10:39
Siin ilmneb küll erinevus naiste ja meeste vahel: mehed kindlasti ei otsi partnerit võrdväärsete parameetrite põhjal. Ja naised otsivad stabiilsust, ning seda pakub kindel sissetulek ja kindel elukoht; seega on see tõesti nii, et naisi huvitab mehe ühiskondlik positsioon ja, labaselt väljendudes, rahakoti suurus...

See oli muidugi jultunud üldistus, sest alati on neid kes hindavad tundeid kõige kõrgemaks. Nagu siinkirjutaja. :) ;)
No tulebki ju välja jälle klassika: naised vaatavad saavutusi ja rahakotti, mehed välimust ja noorust. Ei ütleks, et see välimuse ületähtsustamine oleks kuidagi õilsam, nagu siin mõni mees üritab muljet sätta. Olen FB-s ühes tutvumisgrupis, nii najakas on lugeda neid meeste tutvumiskuulutusi. Ükskõik milline tont ise on, ikka tahaks saledat ja ilusat, need on kohe esimesed nõudmised. Üks kirjutas, et soovib graatsilise figuuriga naist.
Külaline

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 14:29
XXXXX kirjutas: 07 Juun 2024 14:23

No tulebki ju välja jälle klassika: naised vaatavad saavutusi ja rahakotti, mehed välimust ja noorust. Ei ütleks, et see välimuse ületähtsustamine oleks kuidagi õilsam, nagu siin mõni mees üritab muljet sätta. Olen FB-s ühes tutvumisgrupis, nii najakas on lugeda neid meeste tutvumiskuulutusi. Ükskõik milline tont ise on, ikka tahaks saledat ja ilusat, need on kohe esimesed nõudmised. Üks kirjutas, et soovib graatsilise figuuriga naist.
Elu ongi klassika, see ei muutu kunagi. Eluvalikud teed ikka ise, mitte kuulutuste järgi.
Jah, aga siin kaks meest kirjutavad, et nemad küll ei otsi võrdset, vaatavad ikka, kas meeldib. See tähendabki, et oluline on välimus. Aga see pole ju kuidagi parem kui naiste soov kindlustatud meest leida.
Vaba

Postitus Postitas Vaba »

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 14:36
Külaline kirjutas: 07 Juun 2024 14:33
Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 14:29
Elu ongi klassika, see ei muutu kunagi. Eluvalikud teed ikka ise, mitte kuulutuste järgi.
Jah, aga siin kaks meest kirjutavad, et nemad küll ei otsi võrdset, vaatavad ikka, kas meeldib. See tähendabki, et oluline on välimus. Aga see pole ju kuidagi parem kui naiste soov kindlustatud meest leida.
Muidugi, kõige tähtsam ongi, kas teine meeldib, see on juba pool võitu. Ma tean, et naised lähevad suhtesse tunneteta, lootes hilisemale armastuse tekkimisele, mehed nii pigem ei käitu. Jah, välimus ongi oluline. Sulle on ka, endast lühema mehega sa ju suhet ei loo, miks mees peaks sinust erinema? Öeldakse, igaühe jaoks on kusagil keegi, leia ta üles. Pole mõtet ülejäänuid hinnata või valida.
Tohohh??? Pole ise kunagi tunneteta suhtesse läinud, ega tea ühtki naist, kes nii teeks. Jah, loomulikult on mehe välimus oluline. Ja sissetulekud peavad piisavad olema, et saaksime koos ringi hängida, reisida, elu nautida. Et kui tuleb mõte midagi teha, siis see kunagi raha taha ei jää.
Külaline

Ma kirjutasin jah enda kui naise vaatenurgast, sest küsiti vaese mehe kohta.

Olen olnud nn endast kehvema mehega suhtes ja sealt ilmnesid igasugused probleemid, alustades sellest, et tema enesehinnang oli minu kõrval madal. Sellest tulenes ka meeletu armukadedus, kontrollivajadus ja minu järel nuhkimine. Lisaks veel see ka, et need ebakindlad vennad üritavad sind alati enda tasemele tõmmata ning sinu edu kujutab endast nendele "ohtu", kuna naine liigub ju jälle mingis vallas arengus eest ära ja võib ühel hetkel avastada, et ta on paremat väärt.

Majandusliku poole pealt tõesti ei ole tahtmist mingit lisasuud üleval pidada juba suhte alguses. Olen inimene, kes teeb palju tööd ja on seda alati teinud ka õpingute kõrvalt. Kui millekski on raha vaja, siis on minu jaoks loogiline, et ma teen ületunde või lisatöid. Seda viga ma juba rohkem ei korda, et võtan mingi muidusööja omale koju, kes leiab ainult vabandusi, miks ei sobi üks või teine töökoht või kes ei ole õppimisvõimeline, et oma kvalifikatsiooni tõsta (või see uues valdkonnas omandada) ja selle abil parem töö saada. Ma ei nõua seda, et mehel peaks olema sama palju haridust kui minul, aga kui hariduse puudumine saab takistuseks töö leidmisel ning tema ise ei pea seda oluliseks, siis on see juba probleem.

Mina saan majanduslikult väga edukalt ise hakkama, nii et mehe paksu rahakotti mulle isikliku kasu või laheda äraelamise eesmärgil vaja ei ole. Küll aga pole võimalik end turvaliselt tunda inimesega, kes tuleb sinust kehvemini toime, sõltub liialt palju sinust või on ebausaldusväärse finantskäitumisega. Kui juhtub pika suhte jooksul midagi ettenägematut, mis rahalist seisu mõjutab, on teine lugu, aga kui jäädakse lihtsalt koormaks kaela peale vegeteerima, siis seda ma ei aktsepteeri. Ja olgu öeldud, et ma ei sõltuks ka ise iialgi teisest inimesest. Olles üles kasvanud vaesuses, on mulle oma seljataguse kindlustamine selleks liiga oluline ning seepärast ma ka selle nimel kõvasti töötan, et mul oleks finantsiline meelerahu.
LepaTriinu1

Postitus Postitas LepaTriinu1 »

Välimust ja noorust vaatavad traditsioonilised mehed kellel on haridus, välimus, pikkus millegi vaatamiseks. Ülejäänud tavalised mehed võtavad mida saavad. Ei saa olla pirtsakad, muidu ei saa kedagi.
XXX

Postitus Postitas XXX »

LepaTriinu1 kirjutas: 07 Juun 2024 15:26

Välimust ja noorust vaatavad traditsioonilised mehed kellel on haridus, välimus, pikkus millegi vaatamiseks. Ülejäänud tavalised mehed võtavad mida saavad. Ei saa olla pirtsakad, muidu ei saa kedagi.
Pole absoluutselt tõsi. Ei mängi erilist rolli, milline mees ise on. Ka täielikud tondid tahavad ikka noort ja ilusat, iseasi, kas saavad.
LepaTriinu1

Postitus Postitas LepaTriinu1 »

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 15:42 Külaline, Lepatriinu, XXXX üks sama inimene siin. Ajuvaba on see anonüümne foorum. See foorum käib rutem alla kui perekool.
Inimest etundmine ei ole sul kuigi hea, LepaTriinu1 on minu, aga XXXX ei ole minu. Fantaseeri vähem
XXXX

Postitus Postitas XXXX »

Revolver kirjutas: 07 Juun 2024 15:42 Külaline, Lepatriinu, XXXX üks sama inimene siin. Ajuvaba on see anonüümne foorum. See foorum käib rutem alla kui perekool.
Mida sa sonid siin. Mina ei ole mingi lepatriinu. Ise tuututad, kuidas sind siin jälitatakse ja mida iganes, aga ise tegeled siin mingi selgeltnägemisega, mis sul absoluutselt välja ei tule.
Külaline

Kas siin ei tohi külalisena käia või ei tohi sinust erinevalt arvata? Mis see sinu probleem nüüd õigupoolest on?
Külaline

XXXX kirjutas: 07 Juun 2024 15:53
Mida sa sonid siin. Mina ei ole mingi lepatriinu. Ise tuututad, kuidas sind siin jälitatakse ja mida iganes, aga ise tegeled siin mingi selgeltnägemisega, mis sul absoluutselt välja ei tule.
Ehk jätkab sama mustrit, mis Perekoolis. Kes seal vähegi kasutajanimega esines ja temaga ühel meelel polnud, seda nägi ta kohe igas Käos, kelle sõnavõtt talle ei meeldinud. Siin saab igaüks õnneks blokkida vähemalt, ei pea tema ajumäda enam nägema. 😌
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot] ja 2 külalist