Pariisi OM Kanal 2-s

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 01 Aug 2024 11:01 Ja mina muudkui otsin mööda vabalevi kanaleid ja mulle ei löö kuskilt Kanal2 ette. Oi ma olen kirunud niiet maja väriseb. Ja nüüd tuleb välja, et mu 6a vana telekas ei näitagi seda. Miks, kurat, ma seda enne pole kuulnud või lugenud, et peab uuem telekas olema või konkreetne digibox. Hakkan asja ajama. Veelkord aitäh!
6 aasta vanune teler on täpselt piiri peal. Kui on 4K ekraaniga, siis peaks näitama. Aga ega need kanalid muidu ei tule, alustuseks tuleb teha kanaliotsing. Sageduse saab Levira kodulehelt saatejaamad.pdf failist, vaja vaadata enda asukoha lähim mux4 saatja sagedus ja kanalinumber.

Tegelikult juuni lõpus räägiti ajalehtedes olümpiakanalitest päris palju, aga tehnilised nüansid käisid ajakirjanikele ja kanali kõneisikutele üle jõu. Seega ka lugejatele jäid artiklid kaugeks ning paljud ei teagi, et antenniga saab sel suvel vaadata 13 vabakanalit üle Eesti ilma mingi lepinguta.

Paljud on remondi käigus antennid katuselt maha võtnud ja tahavad teenusepakkujatele kuutasu maksta, nemad sellest tasuta sisust osa ei saa.
Külaline

Mina see hädaline, kes suvilas vabalevist Kanal2 ei näinud..Nii, ostsin tutika teleka ja ikkagi ei näe. Nurgas pole mitte HD vaid SD. Mida teha?
Külaline

Eelmise postituse esimene lõik - teha kanaliotsing mux4 sagedusel.

Loomulikult peab teleril ka terve detsimeeterantenn õues ja korralik kaabel olema; toas olevad sarved, traadijupp või riidepuust keeratud pusa on analoogtelevisiooni ajastust ja tänasel päeval ei sobi. Kui antennikaabel on musta kestaga vene ajast ja pistik otsas pudisevast plastmassist, polegi signaali loota. Sel juhul osta rullikaablit (mõnikümmend senti meeter) ja keeratav F-ots ning F-IEC antennipistik. Valmistehtud peenikesed pikenduskaablid jätke poodi.

Kui küsimusi, aitab digi-tv foorum.
Külaline

Aitäh. Kaabel, antenn ja otsikud täiesti tänapäevased. Kust seda mux4 saada, üritan otsida. Digi foorum on hea abimees. Tänan.
Külaline

Mux4 kanali või sageduse saab Levira failist https://levira.ee/saatejaamad.pdf

Mõnes kohas, nagu Tartu, Viljandi, Narva, on vaja antenn keerata 90 kraadi nii, et vardad on maa ja taeva suunas, mitte nagu tavaliselt, külgede suunas. Tabelis on need saatjad märgitud vertikaalpolarisatsiooniga. Ütlen seepärast, et ühes postituses küsija ütles, et näeb vaid SD-tähisega programme - need on ERRi tavaresolutsiooniga programmid ja see on ainus saatjavõrk, mis tõesti iga traadijupi ja vigase antennisüsteemiga kõikjal Eestis tuleb. Ülejäänud kanaligruppide ehk mukside jaoks peab antenn ja kaabeldus tiptop olema, mida see küsijal ei ole, muidu oleks kanalid kätte saadud.

Kas on ainult antenn, kaabel ja antennipistik digiboksi või on seal vahel ka võimendi ja/või filter? Kui on, kas võimendi toide on töökorras või sisse lülitatud?
Ja kui see süsteem on vanem kui 5 aastat, siis ei lase filter mux4 sagedusi läbi ning vajab ajakohastamist. Aitab ka filtri vahelt väljavõtmine, kui signaali tase on piisav.
Külaline

Minu meelest on kommentaatorid täitsa ok. Eriti meeldib Uba ja üldse kergejõustiku kommentaatorid, ka Noole vahepõiked. Riistvõimlemise kommentaatorid olid liiga teoreetilised ja lõpuks tüütud. Tekkis küsimus, kus teie ideaalsed võimlejad on😊
Täielik õudus oli vaid Taavi Libe, naiskommentaator ja vehklemine. Libe oleks võinud ikka eeltööd teha.
OM Stuudiot ei viitsi vaadata.
Külaline

Minule Noole kommentaarid üldse ei meeldi. Pole sujuvat juttu ja otsib sõnu kogu aeg. Spordimees on ta, aga mitte jutumees :D
Külaline

Võimalusel vaatan Eurospordist. Meie kommentaatorid on enamuses sellised kritieesrijad ja kohati lobisevad suvalist juttu. Kommentaator peaks pildile juurde lisama, aga meie omad vahel segavad vaatamist.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Mulle meeldisid väga erudeeritud ja asjalikud Viktor Saaron ja Alar Polt. Samuti E. Nool oli tore. Aga üldiselt häiris see hr Martinson oma hüsteeriliseks kiskuva jutuga.Ja prSõõumaa oma spordikaugete tips siit, tips sealt küsimustega.Üldiselt olid vanasti asjalikumad kommentaatorid , tunnen puudust.
külaline

Postitus Postitas külaline »

Mulle meeldisid väga erudeeritud ja asjalikud Viktor Saaron ja Alar Polt. Samuti E. Nool oli tore. Aga üldiselt häiris see hr Martinson oma hüsteeriliseks kiskuva jutuga.Üldiselt olid vanasti asjalikumad kommentaatorid , tunnen puudust. Unustasin lisada ka kergejõustiku asjalikke kommentaatoreid.
Külaline

Nool õnneks saab ainult eksperdi arvamust avaldada ja intervjuusid teha, jutt tal üldse ei jookse.
Hr Martinson vaatab kodus telekat ja peab blogi. Kritiseerib kõike ja kõiki - sportlasi, kommentaatoreid ja ajakirjanikest kolleege.
Kergejõustiku kommentaatorite vastu pole mul midagi, tegelikult ei ole kurta eriti millegi üle. Isegi Libe meeldib, kui kärestikuslaalomit kommenteerib - need spetsialistid on vahel liiga spetsiifilised, hea, kui keegi lihtsamaid küsimusi esitab, et täiesti alakauge inimene ka millestki aru saab.
Õnneks on Go3-l terve olümpiakanal, vaata misiganes võistlust tahad otse või järele, kui eestlased ei sobi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot] ja 7 külalist