Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2026 23:02Nojah, aga miks seda presskannu panna.![]()
Ja noh, kui juba kohvimargi eelistust küsitakse, siis peab tõdema, et ühtegi head lahustuvat kohvi ei ole küll saanud. Kui keegi on, siis andke julgelt teada.
Millist kohvimarki eelistate?
-
Külaline
-
Külaline
No nagu ütled. Ma küll oma elust 30 aastat suur kohvisõber olnud, aga ju ma siis ei tea jah midagi (ja sina tead kõike).Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 14:49Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,
-
Külaline
Minu sõbranna on ka "suur" kohvisõber, ainult et tema pakutud kohv on selline solk, et jätan võtmata.Külaline kirjutas: ↑15 Mai 2026 15:11No nagu ütled. Ma küll oma elust 30 aastat suur kohvisõber olnud, aga ju ma siis ei tea jah midagi (ja sina tead kõike).Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 14:49Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2026 23:02
Nojah, aga miks seda presskannu panna.![]()
Ja noh, kui juba kohvimargi eelistust küsitakse, siis peab tõdema, et ühtegi head lahustuvat kohvi ei ole küll saanud. Kui keegi on, siis andke julgelt teada.
-
Külaline
https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/857 ... valmistada
Presskannuga hea kohvi jaoks:
1. Õige veetemperatuur
2. Värskelt jahvatatud oad
3. 4 minutit tõmbeaega
Presskannuga hea kohvi jaoks:
1. Õige veetemperatuur
2. Värskelt jahvatatud oad
3. 4 minutit tõmbeaega
-
Külaline
Me tegelikult ei võistle siin, kes on õigem kohvisõber. Vähemalt mina ei võistle. Siin käib jutt sellest, mis on kellegi jaoks hea, mitte absoluutsest tõest. Kui keegi ütleb, et talle meeldib kõige rohkem presskannukohv ja see võib ka olla välja kallatud peaaegu kohe peale vee peale kallamist (arusaadavalt mingi vähemalt 0.5-1 minut ikka see kohv seisab, vaevalt, et on mõeldud, et ühe käega paned veekannu alles ära ja teisega juba kallad kohvi tassidesse), siis nii on ja misasja sa ometi vaidled? Sina joo oma gurmeeubadest gurmeemasinaga kokku gurmeeritud gurmeekohvi ja jäta teiste valikud rahule.Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 15:13Minu sõbranna on ka "suur" kohvisõber, ainult et tema pakutud kohv on selline solk, et jätan võtmata.Külaline kirjutas: ↑15 Mai 2026 15:11No nagu ütled. Ma küll oma elust 30 aastat suur kohvisõber olnud, aga ju ma siis ei tea jah midagi (ja sina tead kõike).Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 14:49
Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,
-
Külaline
Miks peaks iga tassitäie järel panema vett ja koristama puru? Vett on masinas mitu liitrit, purupuhastus on kord nädalas. Piim on masina kõrval piimakülmikus, vajuta vaid nuppu.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 10:53Jah, kui Sulle meeldib 5 korda end diivanilt püsti ajada ja kööki uue tassi järele minna, koorepakk välja otsida, vahepeal masinasse vett juurde panna ja puru koristada. Mulle ei meeldi.
-
Külaline
Keegi pole rääkinud ülipeenest purust. Huvitav, et presskannus peab teadjate arvates kohvipuru seisma kindlasti 4 minutit, aga masinates piisab neile vee läbijooksmisest.Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 14:49Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,
-
Külaline
Rääkis ju. Ütles, et kui presskannu kasutajad panevad presskannu paksu puru, siis jah ei saa.Külaline kirjutas: ↑15 Mai 2026 18:01Keegi pole rääkinud ülipeenest purust. Huvitav, et presskannus peab teadjate arvates kohvipuru seisma kindlasti 4 minutit, aga masinates piisab neile vee läbijooksmisest.Guest kirjutas: ↑15 Mai 2026 14:49Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,Külaline kirjutas: ↑14 Mai 2026 23:02
Nojah, aga miks seda presskannu panna.![]()
Presskannukohvi puhul toimub ekstraktsioon ainult gravitatsiooni ja aja abil. Kui aeg jääb alla 4 minuti, tuleb kohv lahja ja hapu, kui aeg on pikem, muutub kohv kibedaks ja mudaseks. Espressomasinast surutakse vett läbi peeneks jahvatatud kohvi umbes 9-baarise rõhuga ja kontaktiajaga 30 sekundit, ekstraktsioon toimub väga agressiivselt.
-
Külaline
Presskannu jahvatuse jämedus on põhjusega see, mis see on. Samamoodi filtrikohvode puhul. Mida jämedam pn, seda kauem tahab tõmmata.
Lahustuvat kohvi ei ole mina ka veel päriselt head maitsta saanud. Kuidagi kõrbenud maitse(või mingi muu kõrvalmaitse) on juures.
Hädaga ajab asja ära.
Hapu maitse oleneb oast. Osa uba on isegi läbi kalli masina hapu ja rõve.
Lahustuvat kohvi ei ole mina ka veel päriselt head maitsta saanud. Kuidagi kõrbenud maitse(või mingi muu kõrvalmaitse) on juures.
Hädaga ajab asja ära.
Hapu maitse oleneb oast. Osa uba on isegi läbi kalli masina hapu ja rõve.
-
Külaline
Tehnoloogia on ju täiesti erinev. Masinas ei jookse vesi läbi, see pressitakse läbi puru suure rõhu all.Keegi pole rääkinud ülipeenest purust. Huvitav, et presskannus peab teadjate arvates kohvipuru seisma kindlasti 4 minutit, aga masinates piisab neile vee läbijooksmisest.
-
Külaline
Keegi käpaga kohvimasinat ka kasutab? Mul selline majapidamisse lisandumas (tuleb ühe teise ostuga tasuta kaasa) ja mõtlen nüüd, mis sellisega teha - kas müüa maha või siiski asuda kasutama? Kui olen täisautomaatsega harjunud, siis vist raske üle minna?
-
Külaline
Käpaga? Milline see veel välja näeb?Külaline kirjutas: ↑15 Mai 2026 20:59 Keegi käpaga kohvimasinat ka kasutab? Mul selline majapidamisse lisandumas (tuleb ühe teise ostuga tasuta kaasa) ja mõtlen nüüd, mis sellisega teha - kas müüa maha või siiski asuda kasutama? Kui olen täisautomaatsega harjunud, siis vist raske üle minna?
-
Külaline
Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
https://cdn.s-cloud.fi/v1/w1200h630@_q7 ... _Yg3k.webp
-
Külaline
Sa pole kordagi elus kohvikus näinud, kuidas sulle käpamasinaga kohvi valmistatakse?Külaline kirjutas: ↑15 Mai 2026 23:39Käpaga? Milline see veel välja näeb?
-
Külaline
Täna just vaatasin sinu reklaami peale seda kohvi poes. Kilohind pea 25-28 eurot.Guest kirjutas: ↑17 Mai 2026 20:57 Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
-
Külaline
Kuidas siia nii palju nõdrameelseid satub? Kuidas saab olla, et kohvijooja ei tea, mis on käpaga masin?Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 13:30Mis on kohvik?
-
Külaline
Maximast eile ostsin 400g pakk alla 7 euro.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 19:35Täna just vaatasin sinu reklaami peale seda kohvi poes. Kilohind pea 25-28 eurot.Guest kirjutas: ↑17 Mai 2026 20:57 Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
-
Külaline
Seal siis ilmselt mingi soodukas sellele kohvile praegu? Aga aitäh vihje eest, käin Maximast läbi.Guest kirjutas: ↑20 Mai 2026 19:46Maximast eile ostsin 400g pakk alla 7 euro.Külaline kirjutas: ↑20 Mai 2026 19:35Täna just vaatasin sinu reklaami peale seda kohvi poes. Kilohind pea 25-28 eurot.Guest kirjutas: ↑17 Mai 2026 20:57 Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot], Triibu ja 3 külalist