Millist kohvimarki eelistate?

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 23:02
Guest kirjutas: 14 Mai 2026 22:54
Külaline kirjutas: 14 Mai 2026 21:08

Arvan sama! Asi ei olegi niivõrd kohvi koguses kuivõrd selles, et maitse ei saa õigesti esile tulla liiga lühikese aja jooksul.
Lahustuva kohviga tuleb.
Nojah, aga miks seda presskannu panna. :lol:

Ja noh, kui juba kohvimargi eelistust küsitakse, siis peab tõdema, et ühtegi head lahustuvat kohvi ei ole küll saanud. Kui keegi on, siis andke julgelt teada.
Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2026 14:49

Lahustuva kohviga tuleb.

Ja noh, kui juba kohvimargi eelistust küsitakse, siis peab tõdema, et ühtegi head lahustuvat kohvi ei ole küll saanud. Kui keegi on, siis andke julgelt teada.
Loomulikult on see halb, pidasin silmas, et inimene rääkis ülipeene puru presskannu panemisest. Aga jah, ilmselgelt kes räägib sellest, et kallab vee purule peale ja hakkab kohe jooma, ei tea kohvist mitte midagi. Pole varem sellist jama kuulnudki, et keegi kohvi tõmbamata tarbiks,
No nagu ütled. Ma küll oma elust 30 aastat suur kohvisõber olnud, aga ju ma siis ei tea jah midagi (ja sina tead kõike).
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 15:11

No nagu ütled. Ma küll oma elust 30 aastat suur kohvisõber olnud, aga ju ma siis ei tea jah midagi (ja sina tead kõike).
Minu sõbranna on ka "suur" kohvisõber, ainult et tema pakutud kohv on selline solk, et jätan võtmata.
Külaline

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/857 ... valmistada

Presskannuga hea kohvi jaoks:
1. Õige veetemperatuur
2. Värskelt jahvatatud oad
3. 4 minutit tõmbeaega
Külaline

Guest kirjutas: 15 Mai 2026 15:13
Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 15:11

Minu sõbranna on ka "suur" kohvisõber, ainult et tema pakutud kohv on selline solk, et jätan võtmata.
Me tegelikult ei võistle siin, kes on õigem kohvisõber. Vähemalt mina ei võistle. Siin käib jutt sellest, mis on kellegi jaoks hea, mitte absoluutsest tõest. Kui keegi ütleb, et talle meeldib kõige rohkem presskannukohv ja see võib ka olla välja kallatud peaaegu kohe peale vee peale kallamist (arusaadavalt mingi vähemalt 0.5-1 minut ikka see kohv seisab, vaevalt, et on mõeldud, et ühe käega paned veekannu alles ära ja teisega juba kallad kohvi tassidesse), siis nii on ja misasja sa ometi vaidled? Sina joo oma gurmeeubadest gurmeemasinaga kokku gurmeeritud gurmeekohvi ja jäta teiste valikud rahule.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 10:53
Guest kirjutas: 10 Mai 2026 10:06
Külaline kirjutas: 10 Mai 2026 10:02Minu jaoks on masina suurim miinus see olematu kohvikogus, mida ta korraga valmistab. Pärastlõunal ehk jah, aga hommikul igal juhul presskann.
Järgmise tassitäie valmistamiseks kulub ju ca 30 sekundit...
Jah, kui Sulle meeldib 5 korda end diivanilt püsti ajada ja kööki uue tassi järele minna, koorepakk välja otsida, vahepeal masinasse vett juurde panna ja puru koristada. Mulle ei meeldi.
Miks peaks iga tassitäie järel panema vett ja koristama puru? Vett on masinas mitu liitrit, purupuhastus on kord nädalas. Piim on masina kõrval piimakülmikus, vajuta vaid nuppu.
Külaline

Lahustuva kohviga tuleb.

Keegi pole rääkinud ülipeenest purust. Huvitav, et presskannus peab teadjate arvates kohvipuru seisma kindlasti 4 minutit, aga masinates piisab neile vee läbijooksmisest.
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 18:01

Keegi pole rääkinud ülipeenest purust. Huvitav, et presskannus peab teadjate arvates kohvipuru seisma kindlasti 4 minutit, aga masinates piisab neile vee läbijooksmisest.
Rääkis ju. Ütles, et kui presskannu kasutajad panevad presskannu paksu puru, siis jah ei saa.
Presskannukohvi puhul toimub ekstraktsioon ainult gravitatsiooni ja aja abil. Kui aeg jääb alla 4 minuti, tuleb kohv lahja ja hapu, kui aeg on pikem, muutub kohv kibedaks ja mudaseks. Espressomasinast surutakse vett läbi peeneks jahvatatud kohvi umbes 9-baarise rõhuga ja kontaktiajaga 30 sekundit, ekstraktsioon toimub väga agressiivselt.
Külaline

Presskannu jahvatuse jämedus on põhjusega see, mis see on. Samamoodi filtrikohvode puhul. Mida jämedam pn, seda kauem tahab tõmmata.

Lahustuvat kohvi ei ole mina ka veel päriselt head maitsta saanud. Kuidagi kõrbenud maitse(või mingi muu kõrvalmaitse) on juures.
Hädaga ajab asja ära.

Hapu maitse oleneb oast. Osa uba on isegi läbi kalli masina hapu ja rõve.
Külaline

Tehnoloogia on ju täiesti erinev. Masinas ei jookse vesi läbi, see pressitakse läbi puru suure rõhu all.
Külaline

Keegi käpaga kohvimasinat ka kasutab? Mul selline majapidamisse lisandumas (tuleb ühe teise ostuga tasuta kaasa) ja mõtlen nüüd, mis sellisega teha - kas müüa maha või siiski asuda kasutama? Kui olen täisautomaatsega harjunud, siis vist raske üle minna?
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 20:59 Keegi käpaga kohvimasinat ka kasutab? Mul selline majapidamisse lisandumas (tuleb ühe teise ostuga tasuta kaasa) ja mõtlen nüüd, mis sellisega teha - kas müüa maha või siiski asuda kasutama? Kui olen täisautomaatsega harjunud, siis vist raske üle minna?
Käpaga? Milline see veel välja näeb?
Külaline

https://www.lambimaailm.ee/krups-kapaga ... 230v-hall/
Külaline

Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
https://cdn.s-cloud.fi/v1/w1200h630@_q7 ... _Yg3k.webp
Külaline

Külaline kirjutas: 15 Mai 2026 23:39Käpaga? Milline see veel välja näeb?
Sa pole kordagi elus kohvikus näinud, kuidas sulle käpamasinaga kohvi valmistatakse?
Külaline

Mis on kohvik?
Külaline

Guest kirjutas: 17 Mai 2026 20:57 Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
Täna just vaatasin sinu reklaami peale seda kohvi poes. Kilohind pea 25-28 eurot.
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2026 13:30Mis on kohvik?
Kuidas siia nii palju nõdrameelseid satub? Kuidas saab olla, et kohvijooja ei tea, mis on käpaga masin?
Külaline

Külaline kirjutas: 20 Mai 2026 19:35
Guest kirjutas: 17 Mai 2026 20:57 Kes armastab kohvipuru tassi panna ja kuumvesi peale, siis parim puru on Merrild in cup. Kunagi eegi Perekoolist soovitas, proovisin ja olen nüüd aastaid ainult seda joonud. Proovige!
Täna just vaatasin sinu reklaami peale seda kohvi poes. Kilohind pea 25-28 eurot.
Maximast eile ostsin 400g pakk alla 7 euro.
Külaline

Guest kirjutas: 20 Mai 2026 19:46
Külaline kirjutas: 20 Mai 2026 19:35
Maximast eile ostsin 400g pakk alla 7 euro.
Seal siis ilmselt mingi soodukas sellele kohvile praegu? Aga aitäh vihje eest, käin Maximast läbi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist