Sinu Mustamäe viiekordsete vahel tõesti ilmselt pole. Kui sa kedagi tunneks, kellel ka suvekodu jaoks raha on, siis sealt leiaksid. Ja muidugi neis paljudes ilusates maakodudes üle Eesti.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 16:56Elad ikka Tallinnas? Ma ei tea kedagi, kel oleks.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2026 08:51 üks on siin ikka täiesti veider, tõsimeeli arvab et keegi tänapäeval sõstraid ei kasvata... Kui enda ja tuttavate aianorm on muru + elupuud + batuut + grill, siis tõesti võib vist selline arvamus tekkida.
Ei tea ise küll kedagi, kellel aias marjapõõsaid poleks. Igat 1 või 2, täiesti piisav moosi ja sügavkülma jaoks.
Ei olnud Kosmose marmelaad tulihapu
-
Külaline
-
Külaline
Mul Tallinnas (ikka päris linna piirides sees) on nii musti kui punaseid sõstraid, tikreid, vaarikaid ja mitmeid eri sorte õuna- ja ploomipuid. Igasugust muud kraami ka veel, kõike ei viitsi hakata üles lugema. Siin meie kandis on see valdav. Ei teagi kedagi, kel pelk elupuud-muru-grill-batuut kooslus.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 16:56Elad ikka Tallinnas? Ma ei tea kedagi, kel oleks.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2026 08:51 üks on siin ikka täiesti veider, tõsimeeli arvab et keegi tänapäeval sõstraid ei kasvata... Kui enda ja tuttavate aianorm on muru + elupuud + batuut + grill, siis tõesti võib vist selline arvamus tekkida.
Ei tea ise küll kedagi, kellel aias marjapõõsaid poleks. Igat 1 või 2, täiesti piisav moosi ja sügavkülma jaoks.
-
Külaline
Inimesed on erinevad. Mina ei kasvata üldse midagi, ehkki maakodu on olemas ja veedan seal suurema osa suvest. Ma ei söö ühtegi köögivilja ega marja nii palju, et ise kasvatada tahaks. Ja midagi sisse teha ammugi ei viitsi ja moosi vmt ka ei söö. Aga kes neid söövad ja armastavad, eks neil ikka muidugi kasvab, ma ei arva, et keegi ei kasvata.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 18:08Sinu Mustamäe viiekordsete vahel tõesti ilmselt pole. Kui sa kedagi tunneks, kellel ka suvekodu jaoks raha on, siis sealt leiaksid. Ja muidugi neis paljudes ilusates maakodudes üle Eesti.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 16:56Elad ikka Tallinnas? Ma ei tea kedagi, kel oleks.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2026 08:51 üks on siin ikka täiesti veider, tõsimeeli arvab et keegi tänapäeval sõstraid ei kasvata... Kui enda ja tuttavate aianorm on muru + elupuud + batuut + grill, siis tõesti võib vist selline arvamus tekkida.
-
Külaline
Ma ise ka ei armasta eriti marju, aga laste jaoks kasvatan. Nemad suvekodus söövad pihkude viisi põõsaste küljest erinevaid sõstraid, tikreid ja peenrast maasikaid. Kui lapsi poleks, siis jääks kõik lindudele.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 19:48Mina ei kasvata üldse midagi, ehkki maakodu on olemas ja veedan seal suurema osa suvest. Ma ei söö ühtegi köögivilja ega marja nii palju, et ise kasvatada tahaks. Ja midagi sisse teha ammugi ei viitsi ja moosi vmt ka ei söö. Aga kes neid söövad ja armastavad, eks neil ikka muidugi kasvab, ma ei arva, et keegi ei kasvata.
-
Külaline
Ma elan Tallinnas majas ja minul on ainult iluaed ja purskkaev. Tuttavad, kel suvekodu ja kes elavad maal, nendel on küll põõsad.Külaline kirjutas: ↑10 Mai 2026 18:08Sinu Mustamäe viiekordsete vahel tõesti ilmselt pole. Kui sa kedagi tunneks, kellel ka suvekodu jaoks raha on, siis sealt leiaksid. Ja muidugi neis paljudes ilusates maakodudes üle Eesti.Guest kirjutas: ↑10 Mai 2026 16:56Elad ikka Tallinnas? Ma ei tea kedagi, kel oleks.Külaline kirjutas: ↑09 Mai 2026 08:51 üks on siin ikka täiesti veider, tõsimeeli arvab et keegi tänapäeval sõstraid ei kasvata... Kui enda ja tuttavate aianorm on muru + elupuud + batuut + grill, siis tõesti võib vist selline arvamus tekkida.
-
Külaline
Ikka päris sooda. Marjatalud on, eraaiad on, Põltsamaal ja Salvestil olid/on oma istandused ja põllud. Kokkuostupunkte jah enam pole, nagu oli 40a tagasi, aga väita, et marjad on ära kadunud- kui elada kuskil uusarendus-pilpakülas, kus polegi normaalseid aedu, vaid elupuuhekk+muru "aed", siis on silmaringi ahtsus mõistetav.Guest kirjutas: ↑08 Mai 2026 10:16Eks marjade enda looduslikud maitsed ka ajas muutuvad. Kultuurtaimedel on üldse vähem maitset. Nõukajal kasvatati väga palju marju võrreldes tänasega. Ma pole ammu näinud punase- või mustasõstra kandvat põõsast kellegi aias. Mingid tuustid veel on alles, aga marju neil pole. Kindlasti pole vaja tulla rääkima kuidas just sinu vanaema aias kõik õitseb...Külaline kirjutas: ↑07 Mai 2026 08:57 Vaata aga vaata - üks ja sama inimene, toidutehnoloog Irene Leidväli tegi valdava enamuse retseptidest. Nii kukub nüüd küll selle kraaksataja teooria kokku, kes väitis, et Õuna oma oli tal lemmik, aga Kosmos ei kõlvanud kuhugi ja viimast vaid maitsenäsasid vähem omavad heaks peavad. Irene tegi nii su Õuna kui meie Kosmose valmis oma kindla arvu maitsepungadega.
https://www.postimees.ee/2868445/helve- ... -poltsamaa
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: dmy, Google [Bot], Triibu, මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 12 külalist