Uute asjade ostmine

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 11:40Mingis vanuses jah enam teise ringi asju ei pruugi leida aga hetkel mul laps 2.5a ja on veel korralike saada.
Väikelaste asju võib tõesti teiselt ringilt osta. Sellest saan aru. Vähe kantud.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 11:30 Elan samuti juba aastaid välismaal ja ka mulle meeldivad teise ringi poed. Hiljuti sain korralikud ja kandmata Bossi püksid sisuliselt olematu hinnaga. Olen sealt varemgi väga palju häid ja kvaliteetseid brändiriideid leidnud. Ainult rumal maksab rohkem.
Ma eeldan seda, et üks põhiline põhjus välismaale kolimiseks on suurem sissetulek ja seega ka parem elu. Miinus on see, et peab kodumaaga hüvasti jätma. Miks aga minna välismaale ja käia mööda kirbukaid ning osta täiskasvanute teise ringi riideid, kuigi on ju mindud "parema palga" peale? Või ei ole see välismaa elu midagi nii piimajõed ja pudrumäed ja inimene ei suuda lihtsalt endale lubada uusi riideid kaubandusvõrgust? Siis vabanduseks öeldakse, et mulle meeldivad teiste kantud riided, kuigi tegelik põhjus on mujal ning sellest ei taheta kõva häälega rääkida.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 12:43 Või ei ole see välismaa elu midagi nii piimajõed ja pudrumäed ja inimene ei suuda lihtsalt endale lubada uusi riideid kaubandusvõrgust? Siis vabanduseks öeldakse, et mulle meeldivad teiste kantud riided, kuigi tegelik põhjus on mujal ning sellest ei taheta kõva häälega rääkida.
Huvitav mõttemaailm selliselt mõtleval inimesel. Ma nt ostan Eestis elades ka 80+ % ulatuses teise ringi riideid: FB Marketplace'ist, Yagast, Vintedist, mõnikord eBay'st. Ma lihtsalt ei viitsi mööda poode kapata. Nendes äppides otsid midagi, paned oma suuruse- ja värvikriteeriumid kirja ja saad lihtsa vaevaga nimekirja, mille hulgast valida. Pluss see, et kellegi jaoks mittevajalikke riideid on terve maailm täis, seega milleks toetada täiendavat ületootmist.

Igaks juhuks lisan, et olen pikalt elanud ka välisriikides, kuid ajal, kui päris sellist riiete üleküllust veel ei olnud ja teise ringi poodidest polnud nii lihtne midagi sobivat leida. Samuti olin noorem ja viitsisin mööda kaubandust kolada. Seega selle ca 12 aasta jooksul tarbisin valdavalt uusi riideid.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 00:43Ma ei virele. Elan läbi kahe korruse korteris, sõidan aasta vana autoga, reisin paar korda aastas Euroopast välja Aasiasse või Ameerikasse, käin üsna tihti väljas söömas.
Läbi kahe korruse korter on Eestis küll reegline pigem suur miinus - enamasti kindel märk sellest, et osa elamisest on kas keldris või pööningul (arendajail neid ruume eraldi keeruline müüja) ja kuna normaalse kõrgusega astmetega ja käetugedega trepp võtaks omajagu ruumi, siis trepp on ruumi kokkuhoiu pärast kas ebanormaalselt kitsas, järsk või keerdus. Ise välistasime lõpuks kõik mitmetasandilised variandid. Lisaks oli vahel “teine korrus” paras ainult pikali viskamiseks ja siis oli see muidugi loft.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 12:43Miks aga minna välismaale ja käia mööda kirbukaid ning osta täiskasvanute teise ringi riideid, kuigi on ju mindud "parema palga" peale?
Asi ilmselt ei olegi niivõrd rahalistes võimalustes. Vaid inimese valik kasutada ja eelistada taaskasutust.

Arusaamatu...ja siis seal Temu teemas tehakse maha, miks sealt odavat UUT kräppi tellitakse aga samas taasukasutus on ka out.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 14:00
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 00:43Ma ei virele. Elan läbi kahe korruse korteris, sõidan aasta vana autoga, reisin paar korda aastas Euroopast välja Aasiasse või Ameerikasse, käin üsna tihti väljas söömas.
Läbi kahe korruse korter on Eestis küll reegline pigem suur miinus - enamasti kindel märk sellest, et osa elamisest on kas keldris või pööningul (arendajail neid ruume eraldi keeruline müüja) ja kuna normaalse kõrgusega astmetega ja käetugedega trepp võtaks omajagu ruumi, siis trepp on ruumi kokkuhoiu pärast kas ebanormaalselt kitsas, järsk või keerdus. Ise välistasime lõpuks kõik mitmetasandilised variandid. Lisaks oli vahel “teine korrus” paras ainult pikali viskamiseks ja siis oli see muidugi loft.
Sul on vist põhiharidus? Ruume müüja???
Läbi kahe korruse korterid on läbi kahe korruse korterid, seega kallimad kui teised. Keldri ja pööningu korrused ei ole mingid kahekorruselised korterid.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

See on üks levinud viga. Elaja on kääne sõnast elajas, kelle - elaja. Elama ei käändu elajaks.

elama
tegusõna
EKI ühendsõnastik 2026
Tähendused
elus olema, eksisteerima, olemas olema

Kui keegi kuskil elab, siis ta seal elutseb, ja elanikku nimetatakse elutsejaks, mitte elajaks.

elutsema
tegusõna
EKI ühendsõnastik 2026
Tähendused
(inimese, muu elusolendi kohta:) kuskil püsivalt elama
Näited
Mäejalamil elutses pühamees.
Inglise keeles live.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 14:15Sul on vist põhiharidus? Ruume müüja???
Läbi kahe korruse korterid on läbi kahe korruse korterid, seega kallimad kui teised. Keldri ja pööningu korrused ei ole mingid kahekorruselised korterid.
Auväärt kinnisvaraekspert ja keelespetsialist võiks ju ise ka vahelduseks keldri- ja pööningukorrus õigesti kirjutada.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 16:04
Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 14:15Sul on vist põhiharidus? Ruume müüja???
Auväärt kinnisvaraekspert ja keelespetsialist võiks ju ise ka vahelduseks keldri- ja pööningukorrus õigesti kirjutada.
Kirjutasingi õigesti. Ma ei pidanud silmas ei keldrikorrust ega pööningukorrust vaid keldri ja pööningu korruseid.
Külaline

Kasutan emotsioonostude jaoks krediitkaarti. Kui kuu lõikes läheb üle tuhande euro, vaatan edaspidised kulud järgi.
Külaline

kuna mul just reomont käimas, siis salvestasin ostukorvi paari huvipakkuva sisustustootega - võin päris kanget mürki võtta, et ma neid homme odavamalt ei saa - kõik need Mustad Reeded ja e-esmaspäevad on meie kohalikult turul totaalne naljanumber :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: මම වැටෙන කුරුල්ලෙක් ja 9 külalist