Uute asjade ostmine

vana hea klassika
Külaline

Uute asjade ostmine

Postitus Postitas Külaline »

Veedan päris palju aega sotsmeedias ja pidevalt leian huvitavaid tooteid mida kõike proovida tahaks. Olen küll kriitiline ja saan aru et iga asi ehk pole haipi väärt, aga ikka nagu mingid asjad jäävad kripeldama. Nüüd tuleb jälle e-esmaspäev ja mõtlen et äkki peaks internetist eemale hoidma sel päeval, jääks raha alles 😀 Just igasugu vitamiinid, näohooldustooted, lõhnad jne. Mul ka see loll kiiks et olen paras kooner ja alati tahaks võimalikult odavalt kõike, iga toote guugeldan läbi et mis kuskil odavam on. Lõpuks on pea sassis ja mõtlen et ah kas üldse ongi vaja. Kuidas teil?
Külaline

Ma sellepärast ei chilligi mööda e-poode, et siis on mul tunne, et mul on kõiki asju vaja. Aga ma olen samamoodi kooner ja veeretan sente ja lõpuks ei raatsigi osta ning mitte midagi sellest ei juhtu. Mitmed asjad, mis olen õhinapõhiselt ostnud, on siiski seisma jäänud ja pärast on rahast kahju iga kord, kui seda asja näen. Ära kammi mööda poode, kui sul midagi konkreetselt vaja pole.
Külaline

Kole käsumajandus ikka.
Külaline

kui on vajadus, siis ostan, ka siis, kui antud tootele parasjagu soodukat polegi,
ja väga paljusid asju polegi võimalik kasutatud asjade poest osta.
nt täna ostsin koerale puugirohtu (apteegist) :-)
Külaline

Vaene (2 lapsega üksikema) on selles mõttes hea olla. Siis lähevad kõik sellised pakkumised mööda. Ostan vaid päris vajalike asju. Aga nende kampaaniate ajal ei ole oluliselt paremaid pakkumisi leidnud 🤷‍♀️.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:13Nüüd tuleb jälle e-esmaspäev ja mõtlen et äkki peaks internetist eemale hoidma sel päeval, jääks raha alles
Kui palju sul muidu raha pangaarvel on? Või teed end siin foorumis "niisama huvitavaks"?
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 20:59Kui palju sul muidu raha pangaarvel on? Või teed end siin foorumis "niisama huvitavaks"?
Piisavalt, et osta see foorum ära ja su konto ära kustutada, aga täna pole lihtsalt tuju šopata.
Külaline

Palju see foorum siis maksab?
Külaline

Vahetuskursiga on hetkel segane – omanik küsis kolm kilo krüptot ja ühe sinu närviraku. Tehing jäi viimase puudumise tõttu katki.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 20:59
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:13Nüüd tuleb jälle e-esmaspäev ja mõtlen et äkki peaks internetist eemale hoidma sel päeval, jääks raha alles
Kui palju sul muidu raha pangaarvel on? Või teed end siin foorumis "niisama huvitavaks"?
Suremiseks palju, elamiseks vähe 😀
Külaline

Olin kunagi suhteliselt suur poodleja, aga ma ei tahtnud ka pankrotti minna, ja leidsin enda jaoks lahenduse taaskasutuse näol.

Ei ela Eestis, riigis, kus ma elan, on neid erinevaid teise ringi poode pea iga nurga peal. Lisaks outletid. Ei tea, kas selles oli süüdi suhteliselt vaene Nõukogude lapsepõlv või mis, aga ikka paar korda kuus tegin ühe sellise poetuuri.

Siis mingil hetkel käis plõks ja vot, enam ei paku pinget poodlemine. Kui, siis vahel harva, mõnes uues riigis, jne.

Netist tellin ainult vajalikke asju, mõned korrad aastas. Just füüsilised poed olid need, mis tõmbasid. Nendest inimestest, kes kulutavad 1/3 oma kasinast sissetulekust, et osta mingi mõttetu kott, ei ole ma kunagi aru saanud. Kui juba, siis ma plaanikisin allahindluste ajal reisi kuhugi Londonisse või Rotterdami, ja poodleks seal. Keskonnavahetus ja raha kokkuhoid. Eestis on liiga suured juurdehindlused.
Külaline

Reisidel meeldib poodides käia, otsin midagi teistmoodi ja huvitavat, aga samas olemasoleva garderoobiga kokku sobivat. Eestis poes eriti ei käi, valik vilets ja kallim ka, kui vaja ostan oma lemmik e-poodidest (enamjaolt teistest riikidest). Ei otsi parimaid hindu, aga kasutann ära kampaaniad, kui neid on. Kosmeetikat ostan reeglina nendest e-poodidest, mis just sellega tegelevadki (mitte mingist K-rauast või Kaup24st).
Kaalun vajalikkust, osad asjad jäävad ka ostmata, samas, elu pole ülemäära pikk, endale peab ka naudinguid lubama. Uus lõhnaõli, pluus või huulepulk võib imeliselt meeleolu mõjutada. :D
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 22:10samas, elu pole ülemäära pikk, endale peab ka naudinguid lubama. Uus lõhnaõli, pluus või huulepulk võib imeliselt meeleolu mõjutada. :D
Tubli.
Ma võiks ka niimoodi teha.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:59Olin kunagi suhteliselt suur poodleja, aga ma ei tahtnud ka pankrotti minna, ja leidsin enda jaoks lahenduse taaskasutuse näol.

Ei ela Eestis, riigis, kus ma elan, on neid erinevaid teise ringi poode pea iga nurga peal
Milleks kolida välismaale virelema? Sellest ei saa mina aru. Saaks aru, et inimene läks välismaale suurema palga peale ja paremat elu elama. Minna välismaale ja käia mööda second hand poode ning nii elada...ma ei saa aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:35Suremiseks palju, elamiseks vähe
Nii need klassikud räägivad tõesti.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 18:13alati tahaks võimalikult odavalt kõike,
Mul nii ei ole. Odavates asjades ei peitu õnn. Asjadel peab ikka kvaliteet olema. Ostad näiteks mõne Karl Lagerfeldi asja, paned selga ja kohe on endal parem tunne. Elan Eestis, aga välismaal on tore midagi kaasa osta. Näiteks kasvõi alede ajal minna Soome ja osta sealt midagi.
Külaline

Guest kirjutas: 08 Mai 2026 23:25
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 21:59Olin kunagi suhteliselt suur poodleja, aga ma ei tahtnud ka pankrotti minna, ja leidsin enda jaoks lahenduse taaskasutuse näol.

Ei ela Eestis, riigis, kus ma elan, on neid erinevaid teise ringi poode pea iga nurga peal
Milleks kolida välismaale virelema? Sellest ei saa mina aru. Saaks aru, et inimene läks välismaale suurema palga peale ja paremat elu elama. Minna välismaale ja käia mööda second hand poode ning nii elada...ma ei saa aru.
Ma ei virele. Elan läbi kahe korruse korteris, sõidan aasta vana autoga, reisin paar korda aastas Euroopast välja Aasiasse või Ameerikasse, käin üsna tihti väljas söömas.

Lihtsalt mulle ei meeldi jama peale raha kulutada.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Mai 2026 00:43 Lihtsalt mulle ei meeldi jama peale raha kulutada.
No aga, kes sind sunnib siis jama peale kulutama?! Osta ikka vajalikke asju.
Külaline

Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 23:25 Milleks kolida välismaale virelema? Sellest ei saa mina aru. Saaks aru, et inimene läks välismaale suurema palga peale ja paremat elu elama. Minna välismaale ja käia mööda second hand poode ning nii elada...ma ei saa aru.
Mulle tundub, et on päris palju asju, millest sina aru ei saa...

Elan samuti juba aastaid välismaal ja ka mulle meeldivad teise ringi poed. Hiljuti sain korralikud ja kandmata Bossi püksid sisuliselt olematu hinnaga. Olen sealt varemgi väga palju häid ja kvaliteetseid brändiriideid leidnud. Ainult rumal maksab rohkem.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Mai 2026 11:30
Külaline kirjutas: 08 Mai 2026 23:25 Milleks kolida välismaale virelema? Sellest ei saa mina aru. Saaks aru, et inimene läks välismaale suurema palga peale ja paremat elu elama. Minna välismaale ja käia mööda second hand poode ning nii elada...ma ei saa aru.
Mulle tundub, et on päris palju asju, millest sina aru ei saa...

Elan samuti juba aastaid välismaal ja ka mulle meeldivad teise ringi poed. Hiljuti sain korralikud ja kandmata Bossi püksid sisuliselt olematu hinnaga. Olen sealt varemgi väga palju häid ja kvaliteetseid brändiriideid leidnud. Ainult rumal maksab rohkem.
Ma ka. Ma elan Soomes ja siin kirbukakultuur on olnud koguaeg väga populaarne. Kui on aega ja viitsimist tuulata, siis saab väga hea hinnaga ka kvaliteetbrände. Ma olen viimased pool aastat vaid Vintedi kaudu lapsele olematu raha eest kvaliteetprändi(Reima jalanõud, Gugu, Metsola mütsid, Molo jne) riideid ostnud. Ja siin müüakse mõistlike hindadega. Eestis ma imestan, et müüakse väga kallilt ka vähe kulunumaid riideid ja ostetakse...
Mingis vanuses jah enam teise ringi asju ei pruugi leida aga hetkel mul laps 2.5a ja on veel korralike saada. Nii umbes 4-5a tuleb poest uuena osta, sest järelturu asjad üldjuhul on üsna kulunud, sest lapsed sellises eas on julmad trööbeldised😆😂
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist