Inimesed, kes vaikselt, sõnagi lausumata, töölt või koolist lahkuvad

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 14:43
Lapse lasteaia ja rühmakaaslaste vanemate teavitamisest ei saa hoopiski aru. See ei ole kuidagi nende asi.
Ma vaataks ka suhteliselt imelikult, kui keegi lapsevanemaid teavitaks, et meie rühmast või klassist lahkus see või teine laps.
Mõtleks esimese asjana, et kes too veel on, kes lahkus. Lasteaiarühmas ei teata pooli nimesid ja kes viitsib pidada meeles mingeid Juhaneid ja Marisid. Isegi lastevanemaid ei teata nägupidi ja tere öeldakse ainult kasvatajatele.
Külaline

Ülemusele antakse ikka avaldus. Kui lihtsalt tööle ei ilmu, lastakse lahti ja erakorraline töölepingu ülesütlemine usalduse kaotuse tõttu on töötajale ebasoodsam.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 19:35Mõtleks esimese asjana, et kes too veel on, kes lahkus. Lasteaiarühmas ei teata pooli nimesid ja kes viitsib pidada meeles mingeid Juhaneid ja Marisid. Isegi lastevanemaid ei teata nägupidi ja tere öeldakse ainult kasvatajatele.
Nüüd on nii pheened nimed, et nende hääldust ja kirjapilti ei suuda üldse kokku panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 19:38 Ülemusele antakse ikka avaldus. Kui lihtsalt tööle ei ilmu, lastakse lahti ja erakorraline töölepingu ülesütlemine usalduse kaotuse tõttu on töötajale ebasoodsam.
Miks peab midagi ütlema? Paned lahkumisavalduse lauale ja kõik.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 13:05 mingites FB gruppides küll mingeid selgitusi ei kavatseks anda. Ei tuleks ilmselt meeldegi sealt kohe lahkuda!
FB lastevanemate gruppide mõte on vist raha kogumine ja mingisuguse "pheene info" jagamiseks. No ausalt, miks peab huvitama mingile õpsile sünnipäeva kink ja klatš?
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 17:05 Ja minu lapsed ütlesid mulle kodus edasi, et tead, laps ..... läheb minu rühmast/klassist ära. Nii olen kõik lahkujad ja juurde tulijad teada saanud. Lapsevanemad ei ole öelnud omalt poolt midagi, no ja kas peakski, kui laste kaudu niikuinii info liigub.
Milleks peab kodus rääkima rühma või klassikaaslastest? Miks see teadmine sulle oluline on või mida sa sellega peale hakkad??
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 19:40
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 19:38 Ülemusele antakse ikka avaldus. Kui lihtsalt tööle ei ilmu, lastakse lahti ja erakorraline töölepingu ülesütlemine usalduse kaotuse tõttu on töötajale ebasoodsam.
Jah, ei peagi midagi ütlema, saadad lahkumisavalduse ja korras. Siin väideti, et inimene lihtsalt ei ilmunud tööle ja hakati taga otsima, ülemus ei teadnud midagi, seega avaldust ka ei olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 20:00
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 19:40
Jah, ei peagi midagi ütlema, saadad lahkumisavalduse ja korras. Siin väideti, et inimene lihtsalt ei ilmunud tööle ja hakati taga otsima, ülemus ei teadnud midagi, seega avaldust ka ei olnud.
Ei väidetud. Öeldi, et peale juhi ei teadnud keegi.
Külaline

Ei väidetud. Öeldi, et peale juhi ei teadnud keegi.
Väideti ikka küll:
Ühte töölt ära kadujat mäletan. Miks segadus tekkis, soodustas ilmselt tänapäeva töökorraldus. Inimene käis kohal ainult vahel (mõnel tööüritusest osa võtmas, kellegi teise töökaaslasega midagi koos tegemas), aga suure ja töötas kodukontoris teises linnas. Ühtäkki aga hakaksid ülemused teisi läbi küsitlema: kas sa tead temast midagi, millal viimati mingi kontakt oli? Inimene on kadunud - ei vasta telefonile, ei vasta kirjadele. Siis saadeti üks kolleeg linna, kus ta elas, ust lahti ei teinud - aga KÜ esimees ütles, et jaa, isik on elus ja liigub ringi küll. Mingil ajal tuli ülemusele kiri, et on terviseprobleemid ega soovi edasi töötada. Mõned töövahendid, kusjuures, jättis tagastamata (sisuliselt vehkis sisse).
Külaline

Minu laps käis kokku 3 lasteaias.
1.vahetus: venekeelsest sõimest kõrvalasuvasse eesti lasteaeda, kohe, kui 3. täis sai ja talle seal koha saime.
2.vahetus: aasta hiljem seoses elukoha- (ja lasteaia)vahetusega teise linna otsa
Mõlemal juhul lasteaia juhataja ja õpetajad teadsid, aga teisi vanemaid teavitada? milleks? ma isegi ei tundnud ju neid.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 19:50
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 17:05 Ja minu lapsed ütlesid mulle kodus edasi, et tead, laps ..... läheb minu rühmast/klassist ära. Nii olen kõik lahkujad ja juurde tulijad teada saanud. Lapsevanemad ei ole öelnud omalt poolt midagi, no ja kas peakski, kui laste kaudu niikuinii info liigub.
Milleks peab kodus rääkima rühma või klassikaaslastest? Miks see teadmine sulle oluline on või mida sa sellega peale hakkad??

Mõnes peres s u h e l d a k s e omavahel. Ka mina kuulen laste päevamuljetest jne. Muredest ka. See pole kõige olulisem info, kui keegi rühmast klassist lahkub, aga hea teada ikka, sest tihti tuleb ka uus asemele. Kuulen ka seda, kui keegi lapse sõpradest on haigestunud ja on saanud saata häid soove mõttes.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 19:39
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 19:35Mõtleks esimese asjana, et kes too veel on, kes lahkus. Lasteaiarühmas ei teata pooli nimesid ja kes viitsib pidada meeles mingeid Juhaneid ja Marisid. Isegi lastevanemaid ei teata nägupidi ja tere öeldakse ainult kasvatajatele.
Nüüd on nii pheened nimed, et nende hääldust ja kirjapilti ei suuda üldse kokku panna.
Mu arust pigem mitte. Praegu on kõik lapsed Laurad, Emmad, Miad, Lindad, Karlid, Erikud, Joosepid ja Markid. Need Chäthrynid ja Christofferid jäid 90-ndatesse ja nullindatesse.
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Mai 2026 09:34
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 17:05
Mõnes peres s u h e l d a k s e omavahel. Ka mina kuulen laste päevamuljetest jne. Muredest ka. See pole kõige olulisem info, kui keegi rühmast klassist lahkub, aga hea teada ikka, sest tihti tuleb ka uus asemele. Kuulen ka seda, kui keegi lapse sõpradest on haigestunud ja on saanud saata häid soove mõttes.
Nagu siin öeldi, see teadmine on vajalik puhtalt uudishimuks ja et ennast olulisena tunda. Muud põhjust selleks väidetavalt pole. :D
Külaline

Guest kirjutas: 01 Mai 2026 13:16
Külaline kirjutas: 01 Mai 2026 09:34
Nagu siin öeldi, see teadmine on vajalik puhtalt uudishimuks ja et ennast olulisena tunda. Muud põhjust selleks väidetavalt pole. :D
Pole siis ime, et nii paljud lapsed kannatavad koolikiusamist või kiusavad ise, kui nende vanematel on täiesti ükskõik, kuidas ja kellega laps oma päevi veedab. Igaüks tõesti ei peakski lapsi saama.
Külaline

Funktsionaalne lugemisoskus on sul veidi puudulik.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2026 12:49
Mis sul endal viga on. Inimene võib ise otsustada, kuidas ta lahkub, kas teeb suure äraminemispeo (osad lapsed lasteaias või koolis teevad nii, samuti osad töötajad) või lahkuvad vaikselt. See on tema otsus, keda ta teavitab või keda ei teavita. Kui ma oleks ise õpetaja, ma ei hakkaks ka iga kord lasteaiarühma või klassi vanemaid teavitama, et noh, meil nüüd lahkus see või teine. Lastele öeldakse ja eks nad siis ise räägivad vanematele või ei räägi. Ka tööl ei pea tervet organisatsiooni teavitama, et keegi lahkus, kui see inimene ise seda ei soovi. Pigem tutvustatakse uusi.
Külaline

Guest kirjutas: 02 Mai 2026 12:57
Guest kirjutas: 02 Mai 2026 12:49
Mis sul endal viga on. Inimene võib ise otsustada, kuidas ta lahkub, kas teeb suure äraminemispeo (osad lapsed lasteaias või koolis teevad nii, samuti osad töötajad) või lahkuvad vaikselt. See on tema otsus, keda ta teavitab või keda ei teavita. Kui ma oleks ise õpetaja, ma ei hakkaks ka iga kord lasteaiarühma või klassi vanemaid teavitama, et noh, meil nüüd lahkus see või teine. Lastele öeldakse ja eks nad siis ise räägivad vanematele või ei räägi. Ka tööl ei pea tervet organisatsiooni teavitama, et keegi lahkus, kui see inimene ise seda ei soovi. Pigem tutvustatakse uusi.
Vale puu all haugud.
Külaline

Mina tahaks ka vaikselt ära minna töölt.
Mulle ei meeldi olla tähelepanu all. Ma ei tahaks aru anda,miks lähen. Väljateha teistele ei tahaka, st see oleks see tähelepanu. Oleks kurb kui keegi ei kurvastaks mu lahkumise üle. Ja ka see oleks kurb, kui kurvastaks.
Külaline

Kui mul laps läheks teise kooli, ma ei tuleks küll selle pealegi, et ma pean teisi vanemaid isiklikult teavitama, et noh, minu laps lahkub koolist. Pole ka ükski teine vanem seda teinud.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 10:07
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 09:58 Kas olete kokku puutunud inimestega, kes lahkuvad vaikselt töölt või laps läheb ära lasteaiast, koolist ja keegi, peale juhi, ei tea midagi? Suures organisatsioonis ei jõua kõigile teada anda, aga väikseses kollektiivis? Eelmine nädal kolleegid jälle imestasid, et üks töökaaslane, kellega päris palju kokku puutusid, lahkus juba paar nädalat tagasi ja nemad arvasid, et puhkusel. Korduvalt on sama juhtunud mitmete teistega, kui küsitakse kolleegidelt, kehitatakse õlgu, ei tea. 3-4 kuu jooksul on lahkunud lasteaiarühmast ja klassist õpilasi, uuritakse sotsiaalmeediasr ja enamus ei tea midagi. Miks nii käitutakse?
Mis nad tegema peavad siis? Korraldama oma kuludega mingi lahkumispeo ja kringlit ka pakkuma? Niigi ehk uude kohta minemisega tegemist palju, peab vana koha uudishimutsejatega ka veel tegelema.
Miks see siis nii imelik on? Meil tehakse küll alati laud, kui keegi lahkub. Isegi need töökaaslased, kes pole omal soovil lahkujad, toovad midagi suhu pistmiseks ja jätavad hüvasti.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist