Inimesed, kes vaikselt, sõnagi lausumata, töölt või koolist lahkuvad

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Inimesed, kes vaikselt, sõnagi lausumata, töölt või koolist lahkuvad

Postitus Postitas Külaline »

Kas olete kokku puutunud inimestega, kes lahkuvad vaikselt töölt või laps läheb ära lasteaiast, koolist ja keegi, peale juhi, ei tea midagi? Suures organisatsioonis ei jõua kõigile teada anda, aga väikseses kollektiivis? Eelmine nädal kolleegid jälle imestasid, et üks töökaaslane, kellega päris palju kokku puutusid, lahkus juba paar nädalat tagasi ja nemad arvasid, et puhkusel. Korduvalt on sama juhtunud mitmete teistega, kui küsitakse kolleegidelt, kehitatakse õlgu, ei tea. 3-4 kuu jooksul on lahkunud lasteaiarühmast ja klassist õpilasi, uuritakse sotsiaalmeediasr ja enamus ei tea midagi. Miks nii käitutakse?
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 09:58 Kas olete kokku puutunud inimestega, kes lahkuvad vaikselt töölt või laps läheb ära lasteaiast, koolist ja keegi, peale juhi, ei tea midagi? Suures organisatsioonis ei jõua kõigile teada anda, aga väikseses kollektiivis? Eelmine nädal kolleegid jälle imestasid, et üks töökaaslane, kellega päris palju kokku puutusid, lahkus juba paar nädalat tagasi ja nemad arvasid, et puhkusel. Korduvalt on sama juhtunud mitmete teistega, kui küsitakse kolleegidelt, kehitatakse õlgu, ei tea. 3-4 kuu jooksul on lahkunud lasteaiarühmast ja klassist õpilasi, uuritakse sotsiaalmeediasr ja enamus ei tea midagi. Miks nii käitutakse?
Mis nad tegema peavad siis? Korraldama oma kuludega mingi lahkumispeo ja kringlit ka pakkuma? Niigi ehk uude kohta minemisega tegemist palju, peab vana koha uudishimutsejatega ka veel tegelema.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 10:07
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 09:58
Mis nad tegema peavad siis? Korraldama oma kuludega mingi lahkumispeo ja kringlit ka pakkuma? Niigi ehk uude kohta minemisega tegemist palju, peab vana koha uudishimutsejatega ka veel tegelema.
Lihtsalt teada andma kolleegidele, kellega palju kokku puutuvad ja suhtlevad, et lähevad ära. Eriti, kui on ühine ruum või grupp sotsiaalmeedias. Lahkumispidu ei pea korraldama.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 10:19
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 10:07
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 09:58
Lihtsalt teada andma kolleegidele, kellega palju kokku puutuvad ja suhtlevad, et lähevad ära. Eriti, kui on ühine ruum või grupp sotsiaalmeedias. Lahkumispidu ei pea korraldama.
Pooldan teistele ütlemist. Paar kuud tagasi oli vestlus kooli lastevanemate grupis ja poole jutu pealt tuli teade, X lahkus grupist. Kõigil imestasid, et oot, kas X-i laps ei käigi enam samas klassis. Hiljem õpetajalt uurides, tuli välja, et jah, läks minema juba poolteist nädalat tagasi ja lapsevanem ei suvatsenud midagi öelda.
Külaline

Järelikult ei olnud see nende jaoks siis oluline teema või inimesed. Hakka veel mingitele küsimustele vastama jne. Kui see on mingi töökollektiiv, siis selle juht vast segaduste vältimiseks ikka annab teada, et sellist töötajat enam siin ei tööta vms.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 10:30 Järelikult ei olnud see nende jaoks siis oluline teema või inimesed. Hakka veel mingitele küsimustele vastama jne. Kui see on mingi töökollektiiv, siis selle juht vast segaduste vältimiseks ikka annab teada, et sellist töötajat enam siin ei tööta vms.
Minu arust ei ole töökaaslased, kellega igapäevaselt koos töötad ja suhtled küll päris suvalised inimesed. Kui lapsed käivad ühes klassis või rühmas ja koos õpivad või mängivad, siis võiks olla teiste vastu niipalju lugupidamist, et lahkumisest teada anda. Selgitusi ei pea ka jagama, alati saab öelda midagi neutraalset.
Külaline

Meil on ka juhtunud, et töölt on ära läinud inimene, kes on mingi 6-7 aastat töötanud. Vaikselt. Kuu aega hiljem lõunalauas saad kollegilt kogemata teada a la küsides- vanasti Kati ikka käis sööklas söömas, ma ei ole teda ammu näinud. A sa ei teagi, Kati läks jah minema.

Aga vahel sekretär saadab ka kirja, et see või teine inimene ei tööta enam meil.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 11:24 Meil on ka juhtunud, et töölt on ära läinud inimene, kes on mingi 6-7 aastat töötanud. Vaikselt. Kuu aega hiljem lõunalauas saad kollegilt kogemata teada a la küsides- vanasti Kati ikka käis sööklas söömas, ma ei ole teda ammu näinud. A sa ei teagi, Kati läks jah minema.

Aga vahel sekretär saadab ka kirja, et see või teine inimene ei tööta enam meil.
See näitab, kui suvalisest suhtutakse inimestesse, kellega töötatakse koos või kellega käivad lapsed ühes rühmas või klassis ja jätab inimesest kummalise mulje.
Külaline

Guest kirjutas: 30 Apr 2026 12:04
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 11:24 Meil on ka juhtunud, et töölt on ära läinud inimene, kes on mingi 6-7 aastat töötanud. Vaikselt. Kuu aega hiljem lõunalauas saad kollegilt kogemata teada a la küsides- vanasti Kati ikka käis sööklas söömas, ma ei ole teda ammu näinud. A sa ei teagi, Kati läks jah minema.

See näitab, kui suvalisest suhtutakse inimestesse, kellega töötatakse koos või kellega käivad lapsed ühes rühmas või klassis ja jätab inimesest kummalise mulje.
Tuleb siis ise püüda rohkem olla see tore inimene, kes on peale pikki aastaid midagi enamat kui suvaline ja kellega tahetaks oma elu jagada. Sa ei saa inimesi sundida tundma erilisi tundeid ja kohustusi sinu vastu. Kui mõnes töökohas/koolis juhtub seda pidevalt, siis peaks endast rohkem seda põhjust otsima.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:17
Guest kirjutas: 30 Apr 2026 12:04

Tuleb siis ise püüda rohkem olla see tore inimene, kes on peale pikki aastaid midagi enamat kui suvaline ja kellega tahetaks oma elu jagada.
Saaks aru, kui ei ütle paarile nõmedale kolleegile, aga kui 15-st töötajast ei tea 14 inimest, peale juhi või 10-st lapsevanemast ei tea mitte keegi, siis pole asi teistes töötajtes, vaid inimeses endas.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:40Saaks aru, kui ei ütle paarile nõmedale kolleegile, aga kui 15-st töötajast ei tea 14 inimest, peale juhi või 10-st lapsevanemast ei tea mitte keegi, siis pole asi teistes töötajtes, vaid inimeses endas.
Olge siis parem õnnelikud, et sellisest mühakast kollektiivis lahti saite. Mida te seal soiute nende põhjuste ja kellegi käitumise üle.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:47
Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 12:40Saaks aru, kui ei ütle paarile nõmedale kolleegile, aga kui 15-st töötajast ei tea 14 inimest, peale juhi või 10-st lapsevanemast ei tea mitte keegi, siis pole asi teistes töötajtes, vaid inimeses endas.
Olge siis parem õnnelikud, et sellisest mühakast kollektiivis lahti saite. Mida te seal soiute nende põhjuste ja kellegi käitumise üle.
Foorumites käib ka üks soigumine teiste põhjuste ja käitumiste üle ja kes foorumeid külastavad, tahavad kõigest saada osa.
Külaline

tööl muidugi ütleks sellist asja, aga mingites FB gruppides küll mingeid selgitusi ei kavatseks anda. Ei tuleks ilmselt meeldegi sealt kohe lahkuda!
Külaline

Aga milleks see teadmine sulle oluline on või mida sa sellega peale hakkad?? Kohe päris tõsiselt. Puhtalt uudishimust ja et ennast olulisena tunda. Muud põhjust selleks tegelikult ei ole.
Lahkuja ei ole kohustatud oma lahkumisest aru andma kellelgi peale juhi, ega ka kellegi uudishimu rahuldama. Paljud inimesed eelistavad enda töö ja eraelu lahus hoida. Lapse lasteaia ja rühmakaaslaste vanemate teavitamisest ei saa hoopiski aru. See ei ole kuidagi nende asi.
Külaline

Lapse lasteaia ja rühmakaaslaste vanemate teavitamisest ei saa hoopiski aru. See ei ole kuidagi nende asi.
Ma vaataks ka suhteliselt imelikult, kui keegi lapsevanemaid teavitaks, et meie rühmast või klassist lahkus see või teine laps. Õpetaja lastele on küll öelnud, aga et laste vanemad peaks kõiki teisi vanemaid teavitama, et minu laps lahkub lasteaiast või koolist, oleks väga imelik. Kui väikeses firmas keegi lahkub, siis ülemus on öelnud, et ta lahkub. Mõni on ise saatnud listi mingi suure ja pika kirja, et tänan kõiki jne, osa teevad lahkumispeo, osad ei teata ise midagi. See on ju ometi inimese enda asi, kuidas ta soovib lahkuda. Praegu töötan suures firmas, kus kogu aeg keegi lahkub ja tuleb juurde, seda isegi ei teatata. Uus inimene ise teavitab neid keda vaja, et ma võtsin selle ja teise tööülesanded üle vms.
Külaline

Taaniel Tina: “Kes nuhi peale korjas?”
Ehk nuhi lõhn kaugele tunda seda teemapüstitust lugedes.
Külaline

Päris pisikeste lasteiarühmades vist lahkusid ja tulid lapsed ilma midagi ütlemata. Edasi, vanemates lasteiarühmades või kooli klassides on lapsed ISE klassijuhatajale ja klassikaaslastele teada andnud, et ma lähen lasteiast - koolist ära. Ja minu lapsed ütlesid mulle kodus edasi, et tead, laps ..... läheb minu rühmast/klassist ära. Nii olen kõik lahkujad ja juurde tulijad teada saanud. Lapsevanemad ei ole öelnud omalt poolt midagi, no ja kas peakski, kui laste kaudu niikuinii info liigub.

Ühte töölt ära kadujat mäletan. Miks segadus tekkis, soodustas ilmselt tänapäeva töökorraldus. Inimene käis kohal ainult vahel (mõnel tööüritusest osa võtmas, kellegi teise töökaaslasega midagi koos tegemas), aga suure ja töötas kodukontoris teises linnas. Ühtäkki aga hakaksid ülemused teisi läbi küsitlema: kas sa tead temast midagi, millal viimati mingi kontakt oli? Inimene on kadunud - ei vasta telefonile, ei vasta kirjadele. Siis saadeti üks kolleeg linna, kus ta elas, ust lahti ei teinud - aga KÜ esimees ütles, et jaa, isik on elus ja liigub ringi küll. Mingil ajal tuli ülemusele kiri, et on terviseprobleemid ega soovi edasi töötada. Mõned töövahendid, kusjuures, jättis tagastamata (sisuliselt vehkis sisse).

Muid nii segaseid töölt kadumisi ei mäleta. On ikka alati saadetud listi kiri, et töötaja .... enam ei tööta alates sellest kuupäevast.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 17:05 Päris pisikeste lasteiarühmades vist lahkusid ja tulid lapsed ilma midagi ütlemata. Edasi, vanemates lasteiarühmades või kooli klassides on lapsed ISE klassijuhatajale ja klassikaaslastele teada andnud, et ma lähen lasteiast - koolist ära. Ja minu lapsed ütlesid mulle kodus edasi, et tead, laps ..... läheb minu rühmast/klassist ära. Nii olen kõik lahkujad ja juurde tulijad teada saanud.
Nuhi lõhn kaugele tunda seda kommentaari lugedes.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Apr 2026 13:16
Lahkuja ei ole kohustatud oma lahkumisest aru andma kellelgi peale juhi, ega ka kellegi uudishimu rahuldama. Paljud inimesed eelistavad enda töö ja eraelu lahus hoida. Lapse lasteaia ja rühmakaaslaste vanemate teavitamisest ei saa hoopiski aru. See ei ole kuidagi nende asi.
Milleks juhile midagi öelda??? Üks päev ei ilmu lihtsalt kohale ja kõik. Kui lasteaiast lapse mängukaaslane lahkub, siis kelle asi? Küll varsti uue mängukaaslase leiab.
Külaline

Mida vähem lobised, seda parem. Hakkaksid kohe oletused miks ikka läheb ja kuhu läheb. Ei, tegelege endaga!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Google [Bot], Semrush [Bot] ja 10 külalist