Botased

köök, kodu korrashoid ja aed
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 23:33
Guest kirjutas: 27 Apr 2026 23:20
Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 22:57

Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?
Ei saagi aru, kas see küsimus peaks olema irooniline või lausa sarkastiline 😀
Tõsiselt mõeldud.
Kui tõsiselt, siis kanna, kui need on mugavad ja sulle meeldivad. Miks tunned, et kellegi arvamus peaks sind takistama?
Külaline

Need ju pidulikud jalatsid, evelin võttis sellistes külalisi ühel aastal vastu.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Ma ei tea, kas on sobilik või mitte -passi poes ei küsitud, ütlesin küll, et ostan endale :D.
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 23:41 Need ju pidulikud jalatsid, evelin võttis sellistes külalisi ühel aastal vastu.
Ja mis siis sellest?
Külaline

Külaline kirjutas: 27 Apr 2026 23:57Ja mis siis sellest?
punnita targemalt :lol:
Külaline

Külaline kirjutas: 26 Apr 2026 18:02 Kas sõna BOTAS kasutavad ainult raugad eestis
Ei, sõna "botas" ei kasuta ainuüksi eakad (raugad), kuigi see on tõepoolest kasutusel eelkõige 1980.–1990. aastate pärandina, mil Tšehhoslovakkia kaubamärgi Botas spordijalanõud olid väga populaarsed ja sõnast sai üldnimetus.

Mida "botas" tähendab ja kes seda kasutab?
Päritolu: Sõna tuleneb Tšehhi jalatsivabriku Botana (hilisem BOTAS a.s.) nimest.
Üldnimetus: Kuna need tossud olid toona nii populaarsed, hakkasid inimesed Eestis, Lätis ja mujalgi idablokis kutsuma kõiki spordijalatseid "botasteks".
Kasutus tänapäeval: Kuigi noorem põlvkond kasutab rohkem sõnu "tossud" või "ketsid", on "botas" eesti keeles siiski tuntud üldnimetus, mida pruugivad paljud, kui ei soovita öelda "toss".

Seega on tegemist pigem nostalgia ja keelelise pärandiga, mitte ainult ühe vanusegrupi kõnepruugiga.
Eakad on umbes 70+, raugad alates 90. Miks sul nad koos on? Ilma AI-ta mõte enam ei liigu?
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
Mis tähendab sobilik? Sobilik on seda ka 20-sel ja 80-sel kanda.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 08:58
Nõiamoor kirjutas: 19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
No nii, nagu ei ole teatus vanusest enam sobilik pikki juukseid kanda.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 11:51

Kas see on mingi peen huumor või arvadki päriselt nii?
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Meil vanamutid on valdavas enamuses kõik keemilistega ja lühikeste juustega. Ei tea, kas see mujal maailmas ka nii on.
Külaline

Guest kirjutas: 28 Apr 2026 12:19

See on ju alati nii olnud.
Külaline

Külaline kirjutas: 28 Apr 2026 13:18
Guest kirjutas: 28 Apr 2026 12:19

See on ju alati nii olnud.
Kui vanemad inimesed soovivad, lõikavad juuksed maha, kui mitte, kannavad pikki. Tänapäeval värvitakse kõrge vanuseni ja kui juuksed on piisavalt tugevad ja tihedad, on pikad juuksed väga ilusad. Lõpetage ometi oma mutistumine ja vanas ajas elamine.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 28 Apr 2026 13:14 Meil vanamutid on valdavas enamuses kõik keemilistega ja lühikeste juustega. Ei tea, kas see mujal maailmas ka nii on.
Praeguse vanemad prouad- mis mõttes vanamutid, vaata end ka peeglist, samasugune vanamutt, eks-on vana kooli naised, vanuses 60-90. Oodake uusi, kes peale tulevad. Kui raha on, saab tänapäeval kõike. Uut välimust, juukseid, panna uued liigesed, teha paksust kõhnaks, muuta keha just selliseks nagu tahad, panna pikendused jm.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 28 Apr 2026 13:14 Meil vanamutid on valdavas enamuses kõik keemilistega ja lühikeste juustega. Ei tea, kas see mujal maailmas ka nii on.
On või? Sul on siis lühikesed juuksed ja keemilised? Ma isiklikult ei tea ühtki vanamutti, kes keemilisi teeb, neid teevad pigem teismelised poisid.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 11:22
On või? Sul on siis lühikesed juuksed ja keemilised? Ma isiklikult ei tea ühtki vanamutti, kes keemilisi teeb, neid teevad pigem teismelised poisid.
Mul emal olid keemilised lokid ja lühike soeng juba nii noorena, kui ma teda oma lapsepõlvest mäletan. Tal olid lihtsalt nii õhukesed juuksed, et kui lokki poleks olnud ja oleks veidi pikemad, siis oleks kõik ilgelt ludus olnud 😀 ja muu soen ei sobinud. Kui tal lokk välja kasvas, siis oli tõesti veider vaatepilt.
Oli ta siis juba 30ndates oma soengu pärast mutt?
Külaline

Mittekeegi kirjutas: 26 Apr 2026 17:57 Minu meelest tundub mõtetu vaielda, mis on ilus ja mis mutilik. Olen elu jooksul jõudnud järeldusele, et üldiselt peavad inimesed koledaks ja mutilikuks seda, mis oli moes nende teismeeas, vahet pole sealjuures, oled sa siis 37 või 57. Need asjad mida kanti väga palju perioodil, mil sina ise said moeteadlikuks ja hakkasid neid tähele panema. Mina näiteks ei salli kõrge värvliga ja banaanilõikelisi teksapükse ning neid pruune xxl suuruses mantleid (oversized riideid üldse), mida mitmed noore praegu kannavad. Mulle jääb mulje nagu oleks nad eelmise sajandi lõpus surnud vanaema riidekappi rüüstamas käinud. Samas ei mõista hukka noori, kes neid kannavad, sest nende jaoks on see uus ja huvitav.
Mulle näiteks Riekeri jalatsid väga meeldivad, eelkõige sellepärast, et need on laiema liistuga.
Kokkuvõttes on äärmiselt kurb lugeda, et inimesed mõistavad üksteist hukka sellepärast, mis teisel seljas on!
Mõni inimene, kes on majanduslikult väga heal järjel, ei värvi isegi juukseid ega käi iluoperatsioonidel, ometi on nad väga mõjukad...
Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,
Mittekeegi
Kontakt:

Postitus Postitas Mittekeegi »

Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,

70-ni on mul hea mitukümmend aastat veel minna kusjuures! Olen siis enneaegne mutt??!
Lõhkised ja/või madala värvliga teksad mulle aga väga meeldivad. Plaanin neid siis kanda ka kõrges vanuses, et keegi jumala eest mutiks ei peaks ega arvaks, et ma ei hooli oma välimusest.
Külaline

Mittekeegi kirjutas: 29 Apr 2026 12:43 Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,

70-ni on mul hea mitukümmend aastat veel minna kusjuures! Olen siis enneaegne mutt??!
Lõhkised ja/või madala värvliga teksad mulle aga väga meeldivad. Plaanin neid siis kanda ka kõrges vanuses, et keegi jumala eest mutiks ei peaks ega arvaks, et ma ei hooli oma välimusest.
Tasub vaadata, mis on moes ja käia ajaga kaasas.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Apr 2026 14:04
Mittekeegi kirjutas: 29 Apr 2026 12:43 Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,

Tasub vaadata, mis on moes ja käia ajaga kaasas.
Jah, aga mingist vanusest alates ei ole enam sobilik moodi järgida, küüsi lakkida jne.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Apr 2026 15:46Jah, aga mingist vanusest alates ei ole enam sobilik moodi järgida, küüsi lakkida jne.
Lisan siia nimekirja alakeha raseerimise.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 4 külalist