Kui tõsiselt, siis kanna, kui need on mugavad ja sulle meeldivad. Miks tunned, et kellegi arvamus peaks sind takistama?
Botased
-
Külaline
-
Külaline
Ma ei tea, kas on sobilik või mitte -passi poes ei küsitud, ütlesin küll, et ostan endale
.
-
Külaline
Ja mis siis sellest?Külaline kirjutas: ↑27 Apr 2026 23:41 Need ju pidulikud jalatsid, evelin võttis sellistes külalisi ühel aastal vastu.
-
Külaline
-
Külaline
Eakad on umbes 70+, raugad alates 90. Miks sul nad koos on? Ilma AI-ta mõte enam ei liigu?Külaline kirjutas: ↑26 Apr 2026 18:02 Kas sõna BOTAS kasutavad ainult raugad eestis
Ei, sõna "botas" ei kasuta ainuüksi eakad (raugad), kuigi see on tõepoolest kasutusel eelkõige 1980.–1990. aastate pärandina, mil Tšehhoslovakkia kaubamärgi Botas spordijalanõud olid väga populaarsed ja sõnast sai üldnimetus.
Mida "botas" tähendab ja kes seda kasutab?
Päritolu: Sõna tuleneb Tšehhi jalatsivabriku Botana (hilisem BOTAS a.s.) nimest.
Üldnimetus: Kuna need tossud olid toona nii populaarsed, hakkasid inimesed Eestis, Lätis ja mujalgi idablokis kutsuma kõiki spordijalatseid "botasteks".
Kasutus tänapäeval: Kuigi noorem põlvkond kasutab rohkem sõnu "tossud" või "ketsid", on "botas" eesti keeles siiski tuntud üldnimetus, mida pruugivad paljud, kui ei soovita öelda "toss".
Seega on tegemist pigem nostalgia ja keelelise pärandiga, mitte ainult ühe vanusegrupi kõnepruugiga.
-
Külaline
Mis tähendab sobilik? Sobilik on seda ka 20-sel ja 80-sel kanda.Külaline kirjutas: ↑27 Apr 2026 22:57Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?Nõiamoor kirjutas: ↑19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
-
Külaline
No nii, nagu ei ole teatus vanusest enam sobilik pikki juukseid kanda.Guest kirjutas: ↑28 Apr 2026 08:58Mis tähendab sobilik? Sobilik on seda ka 20-sel ja 80-sel kanda.Külaline kirjutas: ↑27 Apr 2026 22:57Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?Nõiamoor kirjutas: ↑19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
-
Külaline
Kas see on mingi peen huumor või arvadki päriselt nii?Külaline kirjutas: ↑28 Apr 2026 11:51No nii, nagu ei ole teatus vanusest enam sobilik pikki juukseid kanda.
Meil vanamutid on valdavas enamuses kõik keemilistega ja lühikeste juustega. Ei tea, kas see mujal maailmas ka nii on.
-
Külaline
See on ju alati nii olnud.
-
Külaline
Kui vanemad inimesed soovivad, lõikavad juuksed maha, kui mitte, kannavad pikki. Tänapäeval värvitakse kõrge vanuseni ja kui juuksed on piisavalt tugevad ja tihedad, on pikad juuksed väga ilusad. Lõpetage ometi oma mutistumine ja vanas ajas elamine.
-
Külaline
Praeguse vanemad prouad- mis mõttes vanamutid, vaata end ka peeglist, samasugune vanamutt, eks-on vana kooli naised, vanuses 60-90. Oodake uusi, kes peale tulevad. Kui raha on, saab tänapäeval kõike. Uut välimust, juukseid, panna uued liigesed, teha paksust kõhnaks, muuta keha just selliseks nagu tahad, panna pikendused jm.
-
Külaline
On või? Sul on siis lühikesed juuksed ja keemilised? Ma isiklikult ei tea ühtki vanamutti, kes keemilisi teeb, neid teevad pigem teismelised poisid.
-
Külaline
Mul emal olid keemilised lokid ja lühike soeng juba nii noorena, kui ma teda oma lapsepõlvest mäletan. Tal olid lihtsalt nii õhukesed juuksed, et kui lokki poleks olnud ja oleks veidi pikemad, siis oleks kõik ilgelt ludus olnudKülaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 11:22On või? Sul on siis lühikesed juuksed ja keemilised? Ma isiklikult ei tea ühtki vanamutti, kes keemilisi teeb, neid teevad pigem teismelised poisid.
Oli ta siis juba 30ndates oma soengu pärast mutt?
-
Külaline
Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,Mittekeegi kirjutas: ↑26 Apr 2026 17:57 Minu meelest tundub mõtetu vaielda, mis on ilus ja mis mutilik. Olen elu jooksul jõudnud järeldusele, et üldiselt peavad inimesed koledaks ja mutilikuks seda, mis oli moes nende teismeeas, vahet pole sealjuures, oled sa siis 37 või 57. Need asjad mida kanti väga palju perioodil, mil sina ise said moeteadlikuks ja hakkasid neid tähele panema. Mina näiteks ei salli kõrge värvliga ja banaanilõikelisi teksapükse ning neid pruune xxl suuruses mantleid (oversized riideid üldse), mida mitmed noore praegu kannavad. Mulle jääb mulje nagu oleks nad eelmise sajandi lõpus surnud vanaema riidekappi rüüstamas käinud. Samas ei mõista hukka noori, kes neid kannavad, sest nende jaoks on see uus ja huvitav.
Mulle näiteks Riekeri jalatsid väga meeldivad, eelkõige sellepärast, et need on laiema liistuga.
Kokkuvõttes on äärmiselt kurb lugeda, et inimesed mõistavad üksteist hukka sellepärast, mis teisel seljas on!
Mõni inimene, kes on majanduslikult väga heal järjel, ei värvi isegi juukseid ega käi iluoperatsioonidel, ometi on nad väga mõjukad...
-
Mittekeegi
- Kontakt:
Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,
70-ni on mul hea mitukümmend aastat veel minna kusjuures! Olen siis enneaegne mutt??!
Lõhkised ja/või madala värvliga teksad mulle aga väga meeldivad. Plaanin neid siis kanda ka kõrges vanuses, et keegi jumala eest mutiks ei peaks ega arvaks, et ma ei hooli oma välimusest.
70-ni on mul hea mitukümmend aastat veel minna kusjuures! Olen siis enneaegne mutt??!
Lõhkised ja/või madala värvliga teksad mulle aga väga meeldivad. Plaanin neid siis kanda ka kõrges vanuses, et keegi jumala eest mutiks ei peaks ega arvaks, et ma ei hooli oma välimusest.
-
Külaline
Tasub vaadata, mis on moes ja käia ajaga kaasas.Mittekeegi kirjutas: ↑29 Apr 2026 12:43 Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,
-
Külaline
Jah, aga mingist vanusest alates ei ole enam sobilik moodi järgida, küüsi lakkida jne.Guest kirjutas: ↑29 Apr 2026 14:04Tasub vaadata, mis on moes ja käia ajaga kaasas.Mittekeegi kirjutas: ↑29 Apr 2026 12:43 Eks alati ole olnud inimesi, kellele nende välimus pole tähtis - ei värvi juukseid, ei meigi, ei kanna ilusaid riideid ega ei meigi. Inimene, kellele meeldib Rieker, nojah, eeldan et oled sinna 70 kanti. Vaevalt sulle ainult oversize ja kõrge värvel vastumeelne on, tõenäoliselt ka alt laiad püksid, madal värvel, lõhkised teksad jm,
-
Külaline
Lisan siia nimekirja alakeha raseerimise.Külaline kirjutas: ↑29 Apr 2026 15:46Jah, aga mingist vanusest alates ei ole enam sobilik moodi järgida, küüsi lakkida jne.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 4 külalist