Botased
-
Külaline
Mulle sobivad tossud, mille kanna osa on veidi kõrgem. Veidi. Sest on ka tosse mis oleks nagu päris arvestatava kanna osa kõrgusega ja nendega ma käia ei suuda.
Mulle meeldivad küll väga need praegu moes olevad adidase tossud, aga nende tald on ühetasane.
Aga ma plaanin osta nüüd endale käimiseks ühed jooksutossud, mis on pehme ja vetruvama tallaga. Hoka, nike vomax või asixid, mille kannaosa on veidi kõrgem.
Mulle meeldivad küll väga need praegu moes olevad adidase tossud, aga nende tald on ühetasane.
Aga ma plaanin osta nüüd endale käimiseks ühed jooksutossud, mis on pehme ja vetruvama tallaga. Hoka, nike vomax või asixid, mille kannaosa on veidi kõrgem.
-
Külaline
Osta need meeldivad Adidased 0,5 suurem number ja pane korralik sisetald sisse. Mul sama probleem, et lausmadalaga pikalt käia ei saa, aga korraliku sisetallaga, millel võlv toestatud ja kannaosas korralik pehmendus, on see probleem lahendatudGuest kirjutas: ↑21 Apr 2026 08:59
-
Külaline
Ega sa seda Ecco kinga sealt Prismast 15-20 euroga ei saa tegelikult. Ecco teeb jah sellist klassikalist musta meeste kinga, mis on neutraalse välimusega ja sobilik keskealistele.Külaline kirjutas: ↑20 Apr 2026 22:57Ei teagi! Omal ajal on mul mees mitu paari Eccosid Prismast ostnud. Vaevalt, et Ecco esinduspoes samad kingad kuidagi paremad ja trendikamad on. Tõsi, need kingad olid neutraalse välimusega, musta värvi meeste tänavakingad.
-
Külaline
Nike SB seeria jalanõud on samuti mugavad, algselt mõeldud rulasõitjatele. On trendikad kanda.
-
Külaline
-
Külaline
No ma ütlen! Vähe sellest, et näevad väga inetud välja tunduvad ka ebamugavad. Ja sa siis kinnitadki seda, et selleks et neid kanda, tuleb veel mingeid lisataldu sisse osta, pool nr suuremaid vaadata jne. Miks, kui võib osta kohe mugavad ja ilusa välimusega jalanõud?Guest kirjutas: ↑21 Apr 2026 09:50Osta need meeldivad Adidased 0,5 suurem number ja pane korralik sisetald sisse. Mul sama probleem, et lausmadalaga pikalt käia ei saa, aga korraliku sisetallaga, millel võlv toestatud ja kannaosas korralik pehmendus, on see probleem lahendatudGuest kirjutas: ↑21 Apr 2026 08:59
![]()
-
Külaline
Ilusad jalanõud, on ju iga meelest erinevad. Sinu arust on need adidased inetud. Teise arust ilusad.
No nagu kontsakingad. Enamasti on nad ilusad küll, aga mitte mugavad.
No nagu kontsakingad. Enamasti on nad ilusad küll, aga mitte mugavad.
-
Külaline
Ei ole nende adidaste sisse mingeid lisataldu vaja panna. Ei ole vaja ka 0,5 numbrit suuremaid osta. Lihtsalt proovid jalga ja kui on parajaid, siis ostad. Tegu on vaba aja jalanõudega, spordi tegemiseks ja pidevaks metsas jooksmiseks nad mõeldud ei ole. Kui soovid iga päev käia kiirkõndi tegemas 10 km, siis selleks nad ei ole ka mõeldud. Iga päev tööl käia ja sealjuures mõõdukalt kõndida istuda seista- selleks nad kõlbavad.Külaline kirjutas: ↑24 Apr 2026 07:47Sinu arust on need adidased inetud. Teise arust ilusad.
-
Külaline
Minule meeldivad hoopis sedatüüpi https://modivo.ee/p/steve-madden-tossud ... nsent=true
-
Külaline
Väga inetud.Guest kirjutas: ↑25 Apr 2026 14:15 Minule meeldivad hoopis sedatüüpi https://modivo.ee/p/steve-madden-tossud ... nsent=true
-
Mittekeegi
- Kontakt:
Minu meelest tundub mõtetu vaielda, mis on ilus ja mis mutilik. Olen elu jooksul jõudnud järeldusele, et üldiselt peavad inimesed koledaks ja mutilikuks seda, mis oli moes nende teismeeas, vahet pole sealjuures, oled sa siis 37 või 57. Need asjad mida kanti väga palju perioodil, mil sina ise said moeteadlikuks ja hakkasid neid tähele panema. Mina näiteks ei salli kõrge värvliga ja banaanilõikelisi teksapükse ning neid pruune xxl suuruses mantleid (oversized riideid üldse), mida mitmed noore praegu kannavad. Mulle jääb mulje nagu oleks nad eelmise sajandi lõpus surnud vanaema riidekappi rüüstamas käinud. Samas ei mõista hukka noori, kes neid kannavad, sest nende jaoks on see uus ja huvitav.
Mulle näiteks Riekeri jalatsid väga meeldivad, eelkõige sellepärast, et need on laiema liistuga.
Kokkuvõttes on äärmiselt kurb lugeda, et inimesed mõistavad üksteist hukka sellepärast, mis teisel seljas on!
Mõni inimene, kes on majanduslikult väga heal järjel, ei värvi isegi juukseid ega käi iluoperatsioonidel, ometi on nad väga mõjukad...
Mulle näiteks Riekeri jalatsid väga meeldivad, eelkõige sellepärast, et need on laiema liistuga.
Kokkuvõttes on äärmiselt kurb lugeda, et inimesed mõistavad üksteist hukka sellepärast, mis teisel seljas on!
Mõni inimene, kes on majanduslikult väga heal järjel, ei värvi isegi juukseid ega käi iluoperatsioonidel, ometi on nad väga mõjukad...
-
Külaline
Kas sõna BOTAS kasutavad ainult raugad eestis
Ei, sõna "botas" ei kasuta ainuüksi eakad (raugad), kuigi see on tõepoolest kasutusel eelkõige 1980.–1990. aastate pärandina, mil Tšehhoslovakkia kaubamärgi Botas spordijalanõud olid väga populaarsed ja sõnast sai üldnimetus.
Mida "botas" tähendab ja kes seda kasutab?
Päritolu: Sõna tuleneb Tšehhi jalatsivabriku Botana (hilisem BOTAS a.s.) nimest.
Üldnimetus: Kuna need tossud olid toona nii populaarsed, hakkasid inimesed Eestis, Lätis ja mujalgi idablokis kutsuma kõiki spordijalatseid "botasteks".
Kasutus tänapäeval: Kuigi noorem põlvkond kasutab rohkem sõnu "tossud" või "ketsid", on "botas" eesti keeles siiski tuntud üldnimetus, mida pruugivad paljud, kui ei soovita öelda "toss".
Seega on tegemist pigem nostalgia ja keelelise pärandiga, mitte ainult ühe vanusegrupi kõnepruugiga.
Ei, sõna "botas" ei kasuta ainuüksi eakad (raugad), kuigi see on tõepoolest kasutusel eelkõige 1980.–1990. aastate pärandina, mil Tšehhoslovakkia kaubamärgi Botas spordijalanõud olid väga populaarsed ja sõnast sai üldnimetus.
Mida "botas" tähendab ja kes seda kasutab?
Päritolu: Sõna tuleneb Tšehhi jalatsivabriku Botana (hilisem BOTAS a.s.) nimest.
Üldnimetus: Kuna need tossud olid toona nii populaarsed, hakkasid inimesed Eestis, Lätis ja mujalgi idablokis kutsuma kõiki spordijalatseid "botasteks".
Kasutus tänapäeval: Kuigi noorem põlvkond kasutab rohkem sõnu "tossud" või "ketsid", on "botas" eesti keeles siiski tuntud üldnimetus, mida pruugivad paljud, kui ei soovita öelda "toss".
Seega on tegemist pigem nostalgia ja keelelise pärandiga, mitte ainult ühe vanusegrupi kõnepruugiga.
-
Külaline
Sellised ei peagi hullult pingutama, et ka keegi olla.Mittekeegi kirjutas: ↑26 Apr 2026 17:57Mõni inimene, kes on majanduslikult väga heal järjel, ei värvi isegi juukseid ega käi iluoperatsioonidel, ometi on nad väga mõjukad...
-
Külaline
Mul on sama mulje. Minu arust on need ülihirmsad. Üks väga tuntud Eesti teleajakirjanik armastab sellist xxxxxl pruuni mantlit kanda. Midagi õudsemat annab välja mõelda. Ma ei saagi aru, kas ta lihtsalt üritab koledusega šokeerida või on see tema arvates päriselt ka ilus. Mingeid väga inetuid asju on veel tal seljas olnud.Mittekeegi kirjutas: ↑26 Apr 2026 17:57 neid pruune xxl suuruses mantleid (oversized riideid üldse), mida mitmed noore praegu kannavad. Mulle jääb mulje nagu oleks nad eelmise sajandi lõpus surnud vanaema riidekappi rüüstamas käinud.
Saan aru, et väga näotu on kedagi riiete või välimuse järgi hinnata, aga paratamatult oma peas tekib mõte, et miks inimene midagi nii silmatorkavalt koledat küll omale selga paneb.
-
Külaline
Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?Nõiamoor kirjutas: ↑19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
-
Külaline
Ei saagi aru, kas see küsimus peaks olema irooniline või lausa sarkastilineKülaline kirjutas: ↑27 Apr 2026 22:57Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?Nõiamoor kirjutas: ↑19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html
-
Külaline
Tõsiselt mõeldud.Guest kirjutas: ↑27 Apr 2026 23:20Ei saagi aru, kas see küsimus peaks olema irooniline või lausa sarkastilineKülaline kirjutas: ↑27 Apr 2026 22:57Kas selliseid jalatseid on sobilik üle 40 aastastel kanda?Nõiamoor kirjutas: ↑19 Apr 2026 18:35 Mina ostsin täna need - ja mitte sellepärast, et keegi peab neid trendikateks või keegi mutibotasteks - vaid need olid kerged ja nahast.
https://www.weekend.ee/tommy-hilfiger-t ... 69634.html![]()
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Mammut ja 4 külalist