Kas oskate vahetada segistit?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:17Lõhkenud meil õnneks ükski toru ei ole.
Mul mingi aeg lõhkes segistil painduv voolik.
Ise kodus polnud.Õnneks laps oli kodus ja kuulis kuidas vesi suliseb teiselt korruselt alla. Sai juhendatud kus vesi kinni keerata.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:23
Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:17Lõhkenud meil õnneks ükski toru ei ole.
Mul mingi aeg lõhkes segistil painduv voolik.
Ise kodus polnud.Õnneks laps oli kodus ja kuulis kuidas vesi suliseb teiselt korruselt alla. Sai juhendatud kus vesi kinni keerata.
No just. Keeradki vee kinni ja ei pea just südaööl midagi parandama hakkama.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Apr 2026 00:22
Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:11Nii riiete pesumasinat kui ka nõudepesumasinat on ta parandanud korduvalt. Eriti viimast. Osa asju sai koduste vahenditega koda. Mõnikord pidi mõne jupi poest ostma või tellima.

Imestan, et mõni inimene sellist asja nii uskumatuks peab.
Keegi ei pea uskumatuks. Kui oskate, tore.
Aga kui peab siiski juppe ostma või tellima, ega see pesumasin, mis reede õhtul katki läks ei saa ju laupäeva hommikuks korda, mida siin keegi pahaks pani. Et töömeest peab ootama. Sama kaua ootad oma juppe.
Ei, lähed reede õhtul poodi ja ostad uue jupi. Või kui pood on juba kinni, siis ostad laupäeva hommikul uue jupi. Töömehega saad esimese kontakti alles esmaspäeval ja siis ta otsustab mitme päeva pärast tuleb. Ja ta tuleb muidugi töö ajal. Siis pead ennast või mõne pereliikme selle töömehe järgi koju sättima...

Lisaks on siin ka see nüanss, et ise teed töö kvaliteetselt (kui ei tee, siis saad vaid iseennast kiruda), mida meistrimees ei pruugi teha. Ja vähemoluline pole ka asjaolu, et töömehele pead maksma. Ja mõnikord väga palju.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43See on nats kurb küll, kui oma mehel käed pe...st välja kasvavad.
Aga sul endal?
Teema oli sellest, kas naised oskavad "meestetöid" teha ja saavad nendega hakkama 😀
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:41Ei, lähed reede õhtul poodi ja ostad uue jupi. Või kui pood on juba kinni, siis ostad laupäeva hommikul uue jupi.
Mina vastasin sellele inimesele, kes kirjutas, et juppe peab vahel tellima.
Oskad nt pesumasina kella parandada ja saad poest kohe õige asja?
Rikkeid on ju erinevaid.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:41Ei, lähed reede õhtul poodi ja ostad uue jupi. Või kui pood on juba kinni, siis ostad laupäeva hommikul uue jupi.
Ja millse jupi sa täpsemalt ostad, kui masin enam tsüklit ei vaheta? Kust poest?
Või pesu kaalumisega hakkama ei saa ja seetõttu üldse tööle ei hakka?
Kust poest seda "juppi" saab ja kas oskadki ise vahetada?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Apr 2026 00:42
Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43See on nats kurb küll, kui oma mehel käed pe...st välja kasvavad.
Aga sul endal?
Teema oli sellest, kas naised oskavad "meestetöid" teha ja saavad nendega hakkama 😀
Mina juba eespool vastasin sellele küsimusele. Segistit ma vahetada ei oska, igasugu tehnilisi töid ei oska, aga see ei sõltu soost, vaid sellest, et mu pea ei hakka selle peale. Seevastu minu teine pool oskab neid töid kõiki ja mul ei ole olnud vajadust seda oskust seni omandada ka.

Küll aga võin ma pahteldada, lihvida, värvida, tapeeti panna, parketti panna, metsas puid maha võtta, suure, raske trimmeriga trimmerdada....

Kui meile külla tuled, siis võid vabalt näha vaatepilti, kus mina olen kaitseülikonnas metsas puid maha võtmas ja mees riputab pesu nöörile. Mis muidugi ei tähenda, et mees ei oskaks trimmerdada või et mõnikord ei pane mina pesu kuivama. Tööjaotus on lihtsalt selline, et kumbki teeb seda, mis talle meeldib või mida parasjagu viitsib.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Apr 2026 00:45
Mina vastasin sellele inimesele, kes kirjutas, et juppe peab vahel tellima.
Oskad nt pesumasina kella parandada ja saad poest kohe õige asja?
Rikkeid on ju erinevaid.
Minule vastasidki. Jah, juppe peab mõnikord tellima. Aga need jupid pärast külge monteerida on ikkagi odavam ja kiirem kui töömees tellida. Kui inimene saab aru, millist uut juppi nõudepesumasinale on vaja tellida, siis oskab ta selle ilmselt hiljem külge ka monteerida. Milleks peaks kutsuma oma koju võõra inimese seda tegema?
Külaline

Guest kirjutas: 10 Apr 2026 01:04
Ja millse jupi sa täpsemalt ostad, kui masin enam tsüklit ei vaheta? Kust poest?
Või pesu kaalumisega hakkama ei saa ja seetõttu üldse tööle ei hakka?
Kust poest seda "juppi" saab ja kas oskadki ise vahetada?
Mina ise ei oskakski vahetada. Ja oma eelmises kommentaaris ütlesin, et kui mees saab aru, millist uut juppi on vaja, siis oskab ta selle ise ära ka vahetada. Juppe on tellinud ta netist, sest spetsiifilisi juppe ilmselt Bauhofis ei müüda.

Vähemalt pesumasina ja nõudepesumasinaga ei ole olnud rikkeid, mille juppe ei ole olnud võimalik kodus vahetada. Autoga on jah ehk teine lugu. Mõni töö eeldab aparaate, mida endal kodus ei ole. Aga enamus töid saab ka auto juures tehtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist