Kas oskate vahetada segistit?

köök, kodu korrashoid ja aed
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 17:15 Milliseid "meestetöid" te kodus ise teha suudate? Vaja oleks vannitoavalamu segisti välja vähetada ja mõtlen, kas saaksin sellega ise hakkama.
paljusid nn meestetöid olen teinud terve elu: nt juba algklassilapsena puid kirvega lõhkunud ja saaginud, teismelist alates remonti teinud ( abielludes selgus, et mu mees polnud elus kordagi veel ise tapeeti pannud, ma siis pidin teda õpetama), värvinud, aknaid renoveerinud (käisin isegi vanade akende renoveerimise kursusel peale vana maja omakuks saamist), ukselukke vahetanud, elektripistikuid vahetanud, maja katust aidanud vahetada, tegelenud ka rõdu hüdroisolatsiooni, aia paigaldamise, trepi betoneerimise ja krohviparandustega.
torutöid ei ole (veel!) elus ette tulnud, aga ma olen kindel, et kui vaja, siis suudan ka need ära teha.
minu enda eriala on ka nn meeste amet: õpetan koolis/ülikoolis ainet, mida peetakse ühiskonnas pigem meeste erialaks, kuigi... tegelikult minu kunagiste kursusekaaslaste hulgas oli kunagi lausa 2/3 naisi ja vaid 1/3 mehi.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 11:59värvinud, aknaid renoveerinud (käisin isegi vanade akende renoveerimise kursusel peale vana maja omakuks saamist), ukselukke vahetanud, elektripistikuid vahetanud, maja katust aidanud vahetada, tegelenud ka rõdu hüdroisolatsiooni, aia paigaldamise, trepi betoneerimise ja krohviparandustega.
Kellukoolis õpetatakse maalriks ja krohvijaks ning sellel erialal töötab palju naisi. Seega pole see mingi ime.
Külaline

Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 10:5112-13 a poiss on jah keskmisest naisest ülakeha jõu poolest juba tugevam.
Aga alakeha jõu poolest? :D
Külaline

Oskan lambipirni vahetada. Tõin välja põhjusel, et kunagi perekoolis keegi ütles, et on olemas naistetööd ja meestetööd. Ja pidas õigeks, et lambipirni vahetamine on 100% meeste töö. Kui tema seda teeks, siis ta ei oleks enam naiselik naine.

Hea meelega pahteldan, lihvin ja teen maalritöid. Viimane kukub mul paremini välja, kui tellitud spetsialistidel. Tapeeti võin ka panna, aga see töö ajab mind natukene närviliseks, kuna kardan, et õhumullid jäävad sisse. Tapeedi lõikamine jääb eranditult mehe teha, kuna tal on rohkem nutti mustrisse lõikamisega.

Torutöid ei ole olnud eluski vaja teha.

Auto rataste vahetamist ilmselt oskaks, aga ei ole olnud vajadust teha. Arvan samuti, et ma ei suudaks polte lahti hüpata.

Trimmerdan lõdva randmega. Võtan võsa ja väiksemaid puid maha ketastrimmeriga. Muru võta tamiiliga.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 13:30
Külaline kirjutas: 05 Apr 2026 10:5112-13 a poiss on jah keskmisest naisest ülakeha jõu poolest juba tugevam.
Jalgade jõu poolest suudavad keskmiseda naised keskmistele meestele juba täitsa konkurentsi pakkuda.
Külaline

Guest kirjutas: 05 Apr 2026 14:20
Guest kirjutas: 05 Apr 2026 13:30
Jalgade jõu poolest suudavad keskmiseda naised keskmistele meestele juba täitsa konkurentsi pakkuda.
Tegelikult on just nii, et meeste jõud on ülakehas. Naistel pigem alakehas.

Meil trennis on nii, et kui mina teen "hip trusti" 50-kilose raskusega. Siis mehed teevad 15-20-kilosega.
Külaline

No ma olen maja lammutustöid teinud, põrandaid valanud, plaatinud. Autol ratta vahetamisega olen hakkama saanud. Segistit ei ole vahetanud. Aga üldiselt olen mina majas pigem see loll tugev tööjõud, ajud on mehel paremad, tema juhendab.
Külaline

Guest kirjutas: 04 Apr 2026 19:52
Guest kirjutas: 04 Apr 2026 18:00
Külaline kirjutas: 04 Apr 2026 17:15 Milliseid "meestetöid" te kodus ise teha suudate? Vaja oleks vannitoavalamu segisti välja vähetada ja mõtlen, kas saaksin sellega ise hakkama.
Et sellele küsimusele vastata, peaksid sa meile ette lugema tööd, millega sa seni hakkama oled saanud ja siis foorumi külastajad otsustavad, kas sa saad hakkama segisti vahetusega. Rohkem infot enda oskustest palun.
Ma ei küsinud foorumikülastajatelt, kas nende arvates sasksin mina segistivahetusega hakkama. Ma küsisin, kas nemad saavad sellega hakkama.
Jah, saaksin, enne teeks kindlaks, kus on veetoru kinnikeeramiseks kraan ja oma segisti margi youtube video vaataks ka üle igaks juhuks. Kui kahtleks, siis ise soperdamise asemel telliks santehniku- see pole nii kallis ja siis on kedagi süüdistada :D
Külaline

ei, aga mu torumees suudab. ma ei tee "meestetöid". mees ka üldiselt ei tee, aga eile pani mu pildid seina - ei tea, kas see on meestetöö? torutöid teeb torumees, ahju paigaldas pottsepp, korstnaid puhastab korstnapühkija, autot remondib margiesindus.
Külaline

Mina oskan ja olen vahetanud.
Vesi tuleb kinni keerata ja torustikust surve välja lasta. Vaja on võtmeid mis sobivad. Võib vaja minna üleminekuid ühelt toru mõõdult teisele, takku, teipi, tihendeid.
Vaja teada milline on soe ja milline külm veetoru, et kraanist tuleks vesi õigesti.

Seal kraanikausi all võiks ka ruumi olla, st asjad eest ära olla.
Külaline

Oskan ikka, jah ja olen vahetanud ka, nii köökides kui vannitubades. Kui juba segisti vahetamiseks läheb, tasub segistisse minevad painduvad voolikud ka üle vaadata, sest need pole igavesed. Vannitoavalamutel on pisut teistsugused voolikud kui köögis - sellised pikema kanditud otsaga, et oleks võimalik neid valamu all kinni-lahti keerata. Vannitoa vesi kinni, voolikud valamu alt lahti, see poolkuu-kujuline jublakas, mis segistit kinni hoiab maha, segisti maha, uus segisti paika ja kõik tagurpidi tagasi. NB! Nendele voolikutele ega segistiotstele EI panda toruteipi ega takku, sest seal on tihendid, mis toimivad - või noh, peavad toimima. Toruteibi või taku panek võib siin hoopis ise lekkeid põhjustada.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Apr 2026 07:53 ei, aga mu torumees suudab. ma ei tee "meestetöid". mees ka üldiselt ei tee, aga eile pani mu pildid seina - ei tea, kas see on meestetöö? torutöid teeb torumees, ahju paigaldas pottsepp, korstnaid puhastab korstnapühkija, autot remondib margiesindus.
See on nats kurb küll, kui oma mehel käed pe...st välja kasvavad.

Kui toru hakkab lekkima keset ööd, siis ma ei kujuta ettegi... Kui iga asja jaoks on konkreetset spetsialisti vaja otsida, siis läheb ikka jube keeruliseks. Esiteks - kust leida see prof. Tänapäeval on palju soss-seppasid. Teiseks, kui sa ta leiad, siis ega ta ju ei jookse kohe sõrmenipsu peale, vaid pead mingeid aegu kokku leppima, iseenda aega kulutama kodus passimisega või auto toomise ja viimisega. Pärast veel maksma. Ja lõpuks selgub ikka, et ei ole niimoodi korras nagu vaja.

Täitsa tunnen kaasa kohe sellistele naistele, kelle kodus asjad nii käivad. Mul tuttav (naine) ütleb ka, et tal ei olegi vaja, et mees midagi oskaks - meil on raha ja selle eest saab kõike. Nojah, saab küll, aga no oleks ikka jube nadi mitu päeva mingit meistrimeest oodata, kui pesumasin otsustab reede õhtul katki minna.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43Kui toru hakkab lekkima keset ööd, siis ma ei kujuta ettegi...
Arvad, et keset ööd on mul endal mingi vahetamiseks vajalik segisti kohe võtta?
Oleneb, palju lekib. V-o polegi midagi eriti hullu, kannatab hommikuni. Saan ju kraani kinni keerata.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43Nojah, saab küll, aga no oleks ikka jube nadi mitu päeva mingit meistrimeest oodata, kui pesumasin otsustab reede õhtul katki minna.
Sinu mees oskab kõik pesumasina rikked lambist diagnoosida ja ära parandada ja tal on kõik vahendid kohe reede õhtul kodus olemas? Võimas! Meil küll pole.
Külaline

Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43aega kulutama kodus passimisega või auto toomise ja viimisega
Su mees oskab tänapäevastel autodel kogu nende elektrisüsteemi ja aju ära parandada? Või sa ise? Kiidan.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Apr 2026 23:50
Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43Kui toru hakkab lekkima keset ööd, siis ma ei kujuta ettegi...
Arvad, et keset ööd on mul endal mingi vahetamiseks vajalik segisti kohe võtta?
Oleneb, palju lekib. V-o polegi midagi eriti hullu, kannatab hommikuni. Saan ju kraani kinni keerata.
Mis see segisti siia puutub? Ma räägin toru lekkimisest. Kuidas see segisti olemasolu toru lekkimise ära parandab? Toru lõhkemist on mu mees küll käinud keset ööd parandamas.
Külaline

Guest kirjutas: 09 Apr 2026 23:55
Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43Nojah, saab küll, aga no oleks ikka jube nadi mitu päeva mingit meistrimeest oodata, kui pesumasin otsustab reede õhtul katki minna.
Sinu mees oskab kõik pesumasina rikked lambist diagnoosida ja ära parandada ja tal on kõik vahendid kohe reede õhtul kodus olemas? Võimas! Meil küll pole.
Nii riiete pesumasinat kui ka nõudepesumasinat on ta parandanud korduvalt. Eriti viimast. Osa asju sai koduste vahenditega koda. Mõnikord pidi mõne jupi poest ostma või tellima.

Imestan, et mõni inimene sellist asja nii uskumatuks peab.
Külaline

Guest kirjutas: 10 Apr 2026 00:07
Külaline kirjutas: 09 Apr 2026 23:43aega kulutama kodus passimisega või auto toomise ja viimisega
Su mees oskab tänapäevastel autodel kogu nende elektrisüsteemi ja aju ära parandada? Või sa ise? Kiidan.
Kõike muidugi ei oska ja kõike ei saagi teha, sest paljude tööde jaoks on vaja spets aparaate. Aga lihtsamad tööd a la laagrite vahetus, piduri-siduriketaste vahetus, keevitustööd, õlivahetus, küünaldevahetus, veel mingite varuosade vahetus, teeb kindlasti ära. Vene autodel oskas ka mootorit parandada.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:08Mis see segisti siia puutub? Ma räägin toru lekkimisest. Kuidas see segisti olemasolu toru lekkimise ära parandab? Toru lõhkemist on mu mees küll käinud keset ööd parandamas.
Noh, teemaalgatus oli segisti vahetamisest.
Toru lekkimist ma ka keset ööd parandama ei hakka, keeran lihtsalt sisendkraani kinni ja eks vaatame hommikul edasi. Vahendeid võib kodus olla küll - takku, tihendeid vms.
Lõhkenud meil õnneks ükski toru ei ole.
Külaline

Külaline kirjutas: 10 Apr 2026 00:11Nii riiete pesumasinat kui ka nõudepesumasinat on ta parandanud korduvalt. Eriti viimast. Osa asju sai koduste vahenditega koda. Mõnikord pidi mõne jupi poest ostma või tellima.

Imestan, et mõni inimene sellist asja nii uskumatuks peab.
Keegi ei pea uskumatuks. Kui oskate, tore.
Aga kui peab siiski juppe ostma või tellima, ega see pesumasin, mis reede õhtul katki läks ei saa ju laupäeva hommikuks korda, mida siin keegi pahaks pani. Et töömeest peab ootama. Sama kaua ootad oma juppe.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist