Kas tegeled riiete edasimüügiga?Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 07:25Mulle siis näiteks võid anda, suurus sobib. Kas oled nõus?
Riidepoed kaubanduskeskustes
-
Külaline
-
Külaline
Mina nt tegelen väikest viisi edasimüügiga. Ma olen suurpere ema ja mul on nähtava puudega laps. Mida iganes ka sallivusest ei räägitaks, tähendab teistsuguse välimuse ja käitumisega laps vastikuid kõrvalpilke ja sosistamist. Seepärast käin ise ja käivad lapsed, eriti see eriline, laitmatult riides. Kindlasti paremini kui lubaks mu tegelik sissetulek. Riided pärinevad Humanatest (nende hulgas on väga hea valikuga poode nt 3€ päevadel) ja välisreisidelt. Ostupäevadel avastan sageli riideid, mis meie perele sobi nt soo või suuruse poolest, aga on kallis kaup. Nt viimati lahkusin Humanast Tommy Hilfigeri uute suvekingade ja Michael Kors topiga, kumbki 3€. Esialgu pakkusin selliseid leide sõbrannadele ostuhinna eest. Kui aga taaskasutus moodi tuli, leidsin selles väikese lisasissetuleku ja käime aastase riidemüügi rahaga perereisil. Reisiraha hulka on arvatud nii perest üle jäänud esemete müük kui ka edasimüügiks ostetyd esemete müük.
Piinlikkust ei tunne, kellegi riideid tasuta ei kerja. Kaupa vain müügiks hoolsalt, sest mingit laolaadset pidada ei saa ja müün vaid Eestist välja.
Piinlikkust ei tunne, kellegi riideid tasuta ei kerja. Kaupa vain müügiks hoolsalt, sest mingit laolaadset pidada ei saa ja müün vaid Eestist välja.
Humanas on ikka väga peetud ja liisunud asjad valdavalt, aga nagu ma mainisin, siis tegelikult ei koosne kellegi garderoob ainult ühest eurosest riideasjast ja vahest võib ka 10 eurot suur raha olla. Ja mis su nõuanne siis oleks - kuna nagunii on odavaid kaltse kõik ilm täis, et siis viin prükkarisse lihtsalt või? Tead, ma isegi viiksin, aga käsi ei tõuse - ma heameelega ostaksin nt selle väikese musta kleidi, mis kaks korda kantud kontserdil endale uuesti kasvõi 20 euroga...Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 00:19Mõnes mõttes nagu olen nõus sinuga. Mulle ka ei meeldiks, kui keegi minu asjadega äri teeks. Teisalt, need oma riiete tasuta äraandjad tihtipeale arvavad, et teevad kellelegi tohutu heateo. Tegelikult, minu arust ei ole tänases Eestis mitte ühtegi nii vaest inimest, kellel poleks riideid selga ja jalanõusid jalga panna. Üliodavaid riideid on kõik sekkarid täis. Ja Humana 1-euro päevi toimub ka piisava tihedusega. Ka tõsiselt hädas inimene saab endale väga soodsalt midagi selga-jalga. Seega, ei maksaks end selle hädalistele tasuta riiete jagamisega suureks heategijaks pidada.
-
Külaline
Humana suur osa kaubast tuleb üldse välismaalt. Väga paljusid kaubamärke Eestis üldse kohalikus kaubanduses ei müüdagi. Üks bränd on näiteka Next.
-
Külaline
Kunagi oli vanalinnas Nexti kaubamaja. Odavad asjad.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 19:25 Humana suur osa kaubast tuleb üldse välismaalt. Väga paljusid kaubamärke Eestis üldse kohalikus kaubanduses ei müüdagi. Üks bränd on näiteka Next.
-
Külaline
Lihtsalt huvi pärast küsin, et kui sa oma korralikud riided, mida ise ei kasuta, viid Uuskasutusse, siis miks sa ise ei suudaks sealt samast poest ostetud kellegi teise toodud riiet selga panna?Külaline kirjutas: ↑06 Apr 2026 20:38Kord aastas suurem kotitäis või kaks Uuskasutuskeskusesse. 10+ aastat tagasi müüsin mõne asja ka maha, aga mingi hetk loobusin, see vaev ei tasu ennast ära. Osa ostjaid oli normaalsed, aga palju oli ka- mõõda sisesäärt jne tüüpe. Nendega ei viitsinud enam jageleda. Lihtsam on kotitäis Uuskasutusse anda.
-
Külaline
Kus see asus? Absoluutselt ei mäleta, kuigi ma ka "kunagi" elasin pikalt Tallinna vanalinna külje all.
-
Külaline
Guugeldades "Next Tallinn" tuleb välja, et oli Metro Plaza, Viru väljak 2.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 22:12Kus see asus? Absoluutselt ei mäleta, kuigi ma ka "kunagi" elasin pikalt Tallinna vanalinna külje all.
-
Külaline
Ei arva, et pead lihtsalt prükkarisse viima. Täiesti ok on anda need kellelegi ära või viia uuskasutuskeskusesse. Riided võivad muidugi olla ringluses.Nõiamoor kirjutas: ↑08 Apr 2026 18:15Humanas on ikka väga peetud ja liisunud asjad valdavalt, aga nagu ma mainisin, siis tegelikult ei koosne kellegi garderoob ainult ühest eurosest riideasjast ja vahest võib ka 10 eurot suur raha olla. Ja mis su nõuanne siis oleks - kuna nagunii on odavaid kaltse kõik ilm täis, et siis viin prükkarisse lihtsalt või? Tead, ma isegi viiksin, aga käsi ei tõuse - ma heameelega ostaksin nt selle väikese musta kleidi, mis kaks korda kantud kontserdil endale uuesti kasvõi 20 euroga...Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 00:19Mõnes mõttes nagu olen nõus sinuga. Mulle ka ei meeldiks, kui keegi minu asjadega äri teeks. Teisalt, need oma riiete tasuta äraandjad tihtipeale arvavad, et teevad kellelegi tohutu heateo. Tegelikult, minu arust ei ole tänases Eestis mitte ühtegi nii vaest inimest, kellel poleks riideid selga ja jalanõusid jalga panna. Üliodavaid riideid on kõik sekkarid täis. Ja Humana 1-euro päevi toimub ka piisava tihedusega. Ka tõsiselt hädas inimene saab endale väga soodsalt midagi selga-jalga. Seega, ei maksaks end selle hädalistele tasuta riiete jagamisega suureks heategijaks pidada.
Lihtsalt ei tasu arvata, et kui oled oma vanad riided kellelegi niisama ära andnud, et see on siis suur heategu selle konkreetse inimese jaoks, et nüüd on väga vaest abivajajat aidatud. Lisaks kipuvad inimesed andma oma isiklikele riietele suurema emotsionaalse väärtuse, kui need tegelikult on. Teise inimese jaoks ei pruugi sinu väärtuslikuks peetud riie olla sugugi nii vau kui sulle endale.
Humanas on muidugi väga palju ka rämpsu. Aga inimene, kes on päriselt hädas leiab sealt ikka midagi üliodavat selga, sest üldjuhul on valik väga lai.
-
Külaline
Ei, ma tegelen riiete kandmisega.
-
Külaline
Väga mõistlik ja majanduslikult nutikas! Kas sa müüd Ebays? Olen alati mõelnud, et Eestist välja müües on transpordiga liigseid sekeldusi, aga ilmselt siis ei ole asi nii hull...Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 11:51 Mina nt tegelen väikest viisi edasimüügiga. Ma olen suurpere ema ja mul on nähtava puudega laps. Mida iganes ka sallivusest ei räägitaks, tähendab teistsuguse välimuse ja käitumisega laps vastikuid kõrvalpilke ja sosistamist. Seepärast käin ise ja käivad lapsed, eriti see eriline, laitmatult riides. Kindlasti paremini kui lubaks mu tegelik sissetulek. Riided pärinevad Humanatest (nende hulgas on väga hea valikuga poode nt 3€ päevadel) ja välisreisidelt. Ostupäevadel avastan sageli riideid, mis meie perele sobi nt soo või suuruse poolest, aga on kallis kaup. Nt viimati lahkusin Humanast Tommy Hilfigeri uute suvekingade ja Michael Kors topiga, kumbki 3€. Esialgu pakkusin selliseid leide sõbrannadele ostuhinna eest. Kui aga taaskasutus moodi tuli, leidsin selles väikese lisasissetuleku ja käime aastase riidemüügi rahaga perereisil. Reisiraha hulka on arvatud nii perest üle jäänud esemete müük kui ka edasimüügiks ostetyd esemete müük.
-
Külaline
Arutleme siis sellel teemal. Kasutatud riided.Külaline kirjutas: ↑08 Apr 2026 22:07Lihtsalt huvi pärast küsin, et kui sa oma korralikud riided, mida ise ei kasuta, viid Uuskasutusse, siis miks sa ise ei suudaks sealt samast poest ostetud kellegi teise toodud riiet selga panna?
Sokid aluspesu-neid oleks veider kanda, kui selliseid asju kuskilt üldse saab kätte kasutatuna.
T särgid, teksased- neid olen harjunud uuena ostma
Joped fliisid- mulle annab tööandja igasugu logodega riideid, mida kannan mõnikord töö ajal. Vabal ajal käimiseks ostan mõne jope ja kampsuni ise.
Ma käin tööl, ei virele rahalistes raskustes, riideid ostan poest vast kolm korda aastas.
Ühesõnaga mul ei ole nagu tungivat vajadust külastada neid Humana poode. Ma nagu ei mõtlegi selle peale, et sealt võiks midagi odavalt huvitavat leida. Kui on vaja uued teksad või T särk osta, siis lähen poodi ja ostan.
Ehk on asi selles, et ma olen mees ja mõtlen selles küsimuses teist moodi kui naine.
-
Külaline
Kui ma tegeleks edasimüügiga, miks ma siis sinu arvates kirjutasin, et suurus sobib?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: elke, kaegu, Tigger ja 16 külalist