Riidepoed kaubanduskeskustes

vana hea klassika
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Käin läbi odavpoed kaubanduskeskustes. Kirbukates ja sõbralt sõbrale ja uus - või taaskasutustes. Kallimatest poodidest käin sportlandis ja rademaris.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 01:34Tervise pärast. Korra-kaks nädalas suudan mõni tund töötada, aga kuna elan üürikas ja seda kogu oma elu, siis kõik sissetulekud lähevad omanikule, kommunaalideks ,söögiks ja ravimiteks (viimastegagi on nii et ilma retseptita rohtusid peaaegu ei saa lubada)
Siis on jah arusaadav.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 08:00 Huvitav, kes siis koguaeg neis kaubanduskeskustes käivad ja ostavad? Tundub, et kõik ostavad asju ainult Humanas.
Teistes teemades tunduvad olevat kõik rikkad, ikka majad ning autod ees ja taga, aga nüüd selgub, et üle poolte külastab vaid Humanat :D
paradoksaalne.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 11:17
Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 08:00 Huvitav, kes siis koguaeg neis kaubanduskeskustes käivad ja ostavad? Tundub, et kõik ostavad asju ainult Humanas.
Teistes teemades tunduvad olevat kõik rikkad, ikka majad ning autod ees ja taga, aga nüüd selgub, et üle poolte külastab vaid Humanat :D
paradoksaalne.
Rikkad inimesed on tihti rikkad just seetõttu, et oskavad raha lugeda. Mina ei pea ennast just väga rikkaks, aga probleemi meie peres pole.

Oskame rahaga ümber käia ega tee mitte kunagi mingeid emotsioonoste. Riideid ostame alati suurte allahindluste ajal, sest miks ma peaks maksma rohkem? Muud ostud (mööbel, ehituskaubad jne) ajatame samuti kampaaniate- allahindluste ajale. Auto on meil tavaline keskklassi oma, ei midagi erilist.

Humanast ma riideid pole ostnud, aga vaadanud olen ja vahel on seal päris ägedaid asju olnud. Seega mina seda poodi maha ei teeks. Olen ise sinna päris palju korralikke riideid viinud.
Külaline

Tartu Humanates on 1€ päevadel ainult kaltsud. Mida sealt neil päevadel osta on? Ägedamad asjad on ikka ainult kallitel esimestel päevadel mu arust.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 11:27
Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 11:17
paradoksaalne.
Rikkad inimesed on tihti rikkad just seetõttu, et oskavad raha lugeda. Mina ei pea ennast just väga rikkaks, aga probleemi meie peres pole.

Oskame rahaga ümber käia ega tee mitte kunagi mingeid emotsioonoste. Riideid ostame alati suurte allahindluste ajal, sest miks ma peaks maksma rohkem? Muud ostud (mööbel, ehituskaubad jne) ajatame samuti kampaaniate- allahindluste ajale. Auto on meil tavaline keskklassi oma, ei midagi erilist.

Humanast ma riideid pole ostnud, aga vaadanud olen ja vahel on seal päris ägedaid asju olnud. Seega mina seda poodi maha ei teeks. Olen ise sinna päris palju korralikke riideid viinud.
Sama siin. Humanas olen käinud koos emaga, kes midagi konkreetset otsis. Ise ostan perele riideid reisidelt või e-poodidest. Eelistan kvaliteetseid klassikalisi esemeid tuntud bärndidelt, ostan vähe, aga selliseid, mis saab sujuvalt kombineerida. Minu põhimõte on osta pigem kolm eset 400 euro eest kui 40 eset 10 eur eest.
Külaline

Hansmarkis käin ja Humanas.
Külaline

Humana ruulib täiega.
Kas siis tõesti ei käi keegi Denim Dreami poes?
Ma ise külastan mõnd spordipoodi. Nike outlet, Sportland. Kaubamaja meeldib samuti, kui on allahindlus, siis miks mitte endale Karl Lagerfeldi või Ralph Laureni lubada. Vahepeal ostsin endale Scotch and soda pükse.
Kasutatud riideid ei ole ostnud. Ma lihtsalt ei suudaks neid selga panna.
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 15:53Kasutatud riideid ei ole ostnud. Ma lihtsalt ei suudaks neid selga panna.
Mis sa enda kasutatud riietega teed, kui on ära tüüdanud? Kuhu viid/annad?
Külaline

Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 18:00
Külaline kirjutas: 06 Apr 2026 15:53Kasutatud riideid ei ole ostnud. Ma lihtsalt ei suudaks neid selga panna.
Mis sa enda kasutatud riietega teed, kui on ära tüüdanud? Kuhu viid/annad?
Kord aastas suurem kotitäis või kaks Uuskasutuskeskusesse. 10+ aastat tagasi müüsin mõne asja ka maha, aga mingi hetk loobusin, see vaev ei tasu ennast ära. Osa ostjaid oli normaalsed, aga palju oli ka- mõõda sisesäärt jne tüüpe. Nendega ei viitsinud enam jageleda. Lihtsam on kotitäis Uuskasutusse anda.
Nõiamoor
Kontakt:

Postitus Postitas Nõiamoor »

Mul on ka kaks Ikea sinist kotitäit riideid, suuruses S-M umbes. Kuhu neid viia, et riided leiaksid omaniku ilma, et mingi nn humana-tädi oleks parema kraami kuskile osta.ee-sse müüki toppinud? Noh, mitte, et mul mingid Chaneli bukleekostüümid oleksid, aga mõned asjad on ikka vähe kantud ja ostetud päris kallina.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 06 Apr 2026 20:50Kuhu neid viia, et riided leiaksid omaniku ilma, et mingi nn humana-tädi oleks parema kraami kuskile osta.ee-sse müüki toppinud?
Aga mis seal lõpuks vahet on? isegi kui keegi müüb minu poolt annetatud riideid, siis mis mul sellest. Mina müügiga tegeleda ei viitsinud ja kui keegi viitsib ja teenib, siis andku minna.
Külaline

Guest kirjutas: 07 Apr 2026 11:10
Nõiamoor kirjutas: 06 Apr 2026 20:50Kuhu neid viia, et riided leiaksid omaniku ilma, et mingi nn humana-tädi oleks parema kraami kuskile osta.ee-sse müüki toppinud?
Aga mis seal lõpuks vahet on? isegi kui keegi müüb minu poolt annetatud riideid, siis mis mul sellest. Mina müügiga tegeleda ei viitsinud ja kui keegi viitsib ja teenib, siis andku minna.
Kadedus. Ise ei viitsi müüa, aga teine ka ei tohi.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 06 Apr 2026 20:50 Mul on ka kaks Ikea sinist kotitäit riideid, suuruses S-M umbes. Kuhu neid viia, et riided leiaksid omaniku ilma, et mingi nn humana-tädi oleks parema kraami kuskile osta.ee-sse müüki toppinud? Noh, mitte, et mul mingid Chaneli bukleekostüümid oleksid, aga mõned asjad on ikka vähe kantud ja ostetud päris kallina.
Mina olen proovinud enda nn brändiriideid Yagas müüa, aga see on väsitav tegevus. Sealne ostjaskond eelistab valdavalt 5 euroseid kortsus ja kantud esemeid (kui vaadata palju müüdavate poodide pilte). Mina isiklikult ei viitsi 5 euro pärast hakata pakkima ja postitamagi. Pakkudes 1-2 korda kantud sadu eurosid maksnud disainerriideid 25-30 euroga, tingitakse väsimatult poolt hinda alla. Paljud ilmselt ei oska üldse aru saada kvaliteedi ja materjalide erinevusest. Mul üks sõbranna ka ostab ka kõike odavalt, selle tulemusena tal terve esikukapp maast laeni riideesemeid täis, aga selga panna pole ikka midagi, vahetevahel viib osa prügimäele ja alustab jälle otsast. :roll:
Külaline

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 11:52Mul üks sõbranna ka ostab ka kõike odavalt, selle tulemusena tal terve esikukapp maast laeni riideesemeid täis, aga selga panna pole ikka midagi, vahetevahel viib osa prügimäele ja alustab jälle otsast
Nojah aga vaata kui palju riideid see eest osta saab, kümneid. Eks mõni ostab sekkarist, sest raha ei ole, saan aru. Mõni jälle ostab sekkarist ostlemise pärast, et lihtsalt saaks midagi osta.
Nõiamoor
Kontakt:

Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 11:47
Kadedus?? Kui ma tahaks, et keegi saaks need tasuta, sest tal äkki pole ka seda 5 eurot kortsus riide jaoks? Ma hea meelega annaksin nad inimesele, kes neist kandes rõõmu tunneb, mitte mõnele mustlasmutist hangeldajale....
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Anneta siis näiteks kassiabide vabatahtlikele, mitme kassiabi vahel ära jaotatult, et igaüks midagi saab. Nii saavad need riided need, kes ka teistele head teevad, nemad teevad kassidele, sina nendele, tuleb see heategevus neile nö tagasi. Spekulandid ei pea küll rikastuma. No ja kui mõni vabatahtlik äribki maha, vaevalt et sul sellest kahju on, saab endale vorsti leivale, ta isegi teiste heaks midagi teinud, saab siis temagi kellegi käest.
Nõiamoor
Kontakt:

Ahh, eks ma nad lõpuks Uuskasutusse viin, lihtsalt ei ole veel ette võtnud ja magamistuba on nagunii pooleli, kummut on tellitud ning garderoobile tuleb liuguks sebida - eks siis tassin need riidekotid ka eest, kui asjad sealmaal.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 07 Apr 2026 17:57
Külaline kirjutas: 07 Apr 2026 11:47

Kadedus?? Kui ma tahaks, et keegi saaks need tasuta, sest tal äkki pole ka seda 5 eurot kortsus riide jaoks? Ma hea meelega annaksin nad inimesele, kes neist kandes rõõmu tunneb, mitte mõnele mustlasmutist hangeldajale....
Mõnes mõttes nagu olen nõus sinuga. Mulle ka ei meeldiks, kui keegi minu asjadega äri teeks. Teisalt, need oma riiete tasuta äraandjad tihtipeale arvavad, et teevad kellelegi tohutu heateo. Tegelikult, minu arust ei ole tänases Eestis mitte ühtegi nii vaest inimest, kellel poleks riideid selga ja jalanõusid jalga panna. Üliodavaid riideid on kõik sekkarid täis. Ja Humana 1-euro päevi toimub ka piisava tihedusega. Ka tõsiselt hädas inimene saab endale väga soodsalt midagi selga-jalga. Seega, ei maksaks end selle hädalistele tasuta riiete jagamisega suureks heategijaks pidada.
Külaline

Nõiamoor kirjutas: 07 Apr 2026 17:57Ma hea meelega annaksin nad inimesele, kes neist kandes rõõmu tunneb, mitte mõnele mustlasmutist hangeldajale....
Mulle siis näiteks võid anda, suurus sobib. Kas oled nõus?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Baidu [Spider], Bing [Bot] ja 3 külalist