Kuidas sa siis armastust laste vastu selgitad? See kestab lüll eluaeg, isegi peale 20+ aastat.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2026 17:18Tundeid ma küll ei tunne ei sõprade ega koera suhtes. Jah, justnimelt seisund on nii sõprus kui ka suhe koeraga, millele ma nime anda ei oska. Armastus ega tunne pole neist küll ükski. Armumine on samuti biokeemiline hälve, eufooria, mitte tunne.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 11:22Oma pikaaegsete sõprade suhtes koged ka ainult mingit meeldivat seisundit. Koer sureb maha ja sinu omanditunne saab natuke raputatud?Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2026 10:55ina ei saa küll täiesti siiralt aru, mis tunnetest te räägite 20+ suhete puhul. Hoolimine ja usaldamine ei ole ju tunded, pigem on seisund, meeldiv ja turvaline seisund. Tunne on emotsioon.
Omanditunne võib suureneda, seda küll
Hoolivus, empaatia, lojaalsus, ühtekuuluvus on ju väga toredad ja reaalsed tunded, tunduvalt paremad kui näiteks armumine, mida ma peaks rohkem afektiseisundiks kui tundeks.
Minu arust kasutavad inimesed sõna "tunne" küll äärmiselt valesti. Tunne tekib, kui abikaasa ütleb/teeb midagi ilusat või kui meenub midagi toredat meie minevikust, aga mitte ei tekita abikaasa ise minus lihtsalt oma olemasoluga tunnet 24/7 juba 20 aastat. Sama on koera ja sõbraga.
Ei usu mina, et teil on teisiti ning tunne kogu aeg lippab. 24/7 on teil seisund, mitte tunne.
Seks pikas suhtes
-
Külaline
-
Külaline
Poekoti tassimise unustasid ära?
-
Külaline
Vastupidi. Seisund on püsiv. Tunne on hetkeline. Ise ju ütled samuti, et "kui vaatan oma kaaslast tekib tunne". Järelikult sul ei ole kogu aeg tunnet, on seisund. Tunne tekib korraks. Täpselt seda rääkisingi ju. Mida te vaidlete.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 17:42Seisund on ajutine ja hetkeline. Armastus on tunne, mis on sügav, kestev. Kui vaatan oma kaaslast, tekib soe tunne, armastuse tunne, kurbuse tunne, kui peaks temast ilma jääma.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2026 17:18Tundeid ma küll ei tunne ei sõprade ega koera suhtes. Jah, justnimelt seisund on nii sõprus kui ka suhe koeraga, millele ma nime anda ei oska. Armastus ega tunne pole neist küll ükski. Armumine on samuti biokeemiline hälve, eufooria, mitte tunne.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 11:22
Oma pikaaegsete sõprade suhtes koged ka ainult mingit meeldivat seisundit. Koer sureb maha ja sinu omanditunne saab natuke raputatud?
Hoolivus, empaatia, lojaalsus, ühtekuuluvus on ju väga toredad ja reaalsed tunded, tunduvalt paremad kui näiteks armumine, mida ma peaks rohkem afektiseisundiks kui tundeks.
Minu arust kasutavad inimesed sõna "tunne" küll äärmiselt valesti. Tunne tekib, kui abikaasa ütleb/teeb midagi ilusat või kui meenub midagi toredat meie minevikust, aga mitte ei tekita abikaasa ise minus lihtsalt oma olemasoluga tunnet 24/7 juba 20 aastat. Sama on koera ja sõbraga.
Ei usu mina, et teil on teisiti ning tunne kogu aeg lippab. 24/7 on teil seisund, mitte tunne.
-
Külaline
Armastus laste vastu on samuti seisund. Ma ei tunne midagi, aga tean, et ma neid armastan. Vahel tuleb uhkusetunne, igatsustunne, rõõmutunne, kurbustunne nendega seoses. Aga fooniks on armastus kui seisund.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 17:51Kuidas sa siis armastust laste vastu selgitad? See kestab lüll eluaeg, isegi peale 20+ aastat.Külaline kirjutas: ↑30 Mär 2026 17:18Tundeid ma küll ei tunne ei sõprade ega koera suhtes. Jah, justnimelt seisund on nii sõprus kui ka suhe koeraga, millele ma nime anda ei oska. Armastus ega tunne pole neist küll ükski. Armumine on samuti biokeemiline hälve, eufooria, mitte tunne.Guest kirjutas: ↑30 Mär 2026 11:22
Oma pikaaegsete sõprade suhtes koged ka ainult mingit meeldivat seisundit. Koer sureb maha ja sinu omanditunne saab natuke raputatud?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist