Seks pikas suhtes

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 07:51Meie seksime mõlema jaoks piisavalt ja abielu on üle 20a
On teil tundeid ka omavahel?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 09:02
Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 07:51Meie seksime mõlema jaoks piisavalt ja abielu on üle 20a
Miks neid tundeid ei peaks olema? Tunded on minu meelest abielu juures üks kergem ja lihtsam osa olnud, inimese võimuses on neid juhtida, oma tahtega vähemalt suunata, neid saab üles ärgitada, usaldusele rajatud kiindumustunne ajaga ainult tugevneb, vajamata selleks armumist vms. Erinevalt paljudest muudest asjadest, mis võivad pereõnnele saatuslikuks saada - elukohariigis on sõda, laps sureb või on paranematult haige, kumbi abikaasadest jääb halvatuks, keegi perest saab mingi vaimuhaiguse vms, sõltuvus, millest ei suudeta vabaneda jne. Kui ainult emotsioonid natuke jahtuvad, siis peaks inimene tänulik olema, et tema abieluga seni midagi hullemat pole juhtunud.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 07:51 Mind ajab see sageduse jutt alati veidi närvi, teades et seksimine algusest lõpuni kestab inimestel 10 sek-1,5 h või rohkem. Mitu korda näiteks käiakse saunas, kui mingis spordiklubis mõni istub 5 korda nädalas 2 minutit saunalaval, teine kütab kord kuus 8 tundi oma maakodu suitsusauna ja saunatab seal pärast kah vähemalt tunni, saunarituaalid ja kogu trall veel seal lisaks.
Meie seksime mõlema jaoks piisavalt ja abielu on üle 20a.
Ma ei mõista seda postitust. Miks see sind närvi ajab? Mis sellel kestvusega pistmist on? Miks sa ei taha siis ütelda, mis see piisav ajaliselt on?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 09:30
Miks neid tundeid ei peaks olema? Tunded on minu meelest abielu juures üks kergem ja lihtsam osa olnud, inimese võimuses on neid juhtida, oma tahtega vähemalt suunata, neid saab üles ärgitada, usaldusele rajatud kiindumustunne ajaga ainult tugevneb, vajamata selleks armumist vms.
Et kui pikalt koos oldud, siis tunded vähenevad mõtlesin.
Aga mismoodi sa neid tundeid juhid või suunad?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 10:12
Miks neid tundeid ei peaks olema? Tunded on minu meelest abielu juures üks kergem ja lihtsam osa olnud, inimese võimuses on neid juhtida, oma tahtega vähemalt suunata, neid saab üles ärgitada, usaldusele rajatud kiindumustunne ajaga ainult tugevneb, vajamata selleks armumist vms.
Tunded ikka tugevnevad, kirg võib väheneda. Need on kaks erinevat asja.
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 10:14Tunded ikka tugevnevad, kirg võib väheneda. Need on kaks erinevat asja.
Aga kuidas tundeid juhid või suunad?
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 10:18
Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 10:14Tunded ikka tugevnevad, kirg võib väheneda. Need on kaks erinevat asja.
Aga kuidas tundeid juhid või suunad?
Mul pole vaja neid suunata. Sina vist oled mees, kes arvab, et kui püksis tuksatab, on tundeid, kui mitte, siis pole.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 09:56
Guest kirjutas: 29 Mär 2026 07:51 Mind ajab see sageduse jutt alati veidi närvi, teades et seksimine algusest lõpuni kestab inimestel 10 sek-1,5 h või rohkem. Mitu korda näiteks käiakse saunas, kui mingis spordiklubis mõni istub 5 korda nädalas 2 minutit saunalaval, teine kütab kord kuus 8 tundi oma maakodu suitsusauna ja saunatab seal pärast kah vähemalt tunni, saunarituaalid ja kogu trall veel seal lisaks.
Meie seksime mõlema jaoks piisavalt ja abielu on üle 20a.
Ma ei mõista seda postitust. Miks see sind närvi ajab? Mis sellel kestvusega pistmist on? Miks sa ei taha siis ütelda, mis see piisav ajaliselt on?
Mina küll mõistan seda postitust. Et küsimus teemaalgatuses oli - kui tihti seksite? Aga see ei näita üldse, kui palju või vähe seksitakse. Mõni paar seksib iga päev 2 minutit (maha ja taha), teine paar aga seksib 1 kord nädalas 2 tundi koos kõigega, mis seksi juurde kuulub, eel- ja järelmäng jne. Nii et kumb paar siis rohkem (ja ilmselgelt ka kvaliteetsemalt) seksib, see, kes teeb seda 365 korda aastas 2 min või see, kes teeb seda 52 korda aastas 2 tundi?
Külaline

Külaline kirjutas: 29 Mär 2026 10:19Mul pole vaja neid suunata. Sina vist oled mees, kes arvab, et kui püksis tuksatab, on tundeid, kui mitte, siis pole.
Ma arvan, et sel juhul ei olevat tegu päris armastuse tunnetega, vaid ihaga.
Kuigi iha on ju ka tunne mida tunneb, mis paneb ju ka kedagi tahtma.
Külaline

Üle 10 aastat juba midagi ei toimu. Sellest alates, kui mehel tekkisid funktsionaalsed probleemid, millele ta midagi ette ei võtnud. Pole kunagi eriti himukas olnud, erinevalt minust. Lahku ei kavatse minna, aga kõrvalsuhe tuleks kõne alla, kui keegi piisavalt atraktiivne ette satuks. Ja ei pea paika, et mingit vanusest naised kaotavad huvi seksi vastu, sõltub ikka väga naisest. Aga tõsi on siiski see, et kui kaob see lähedus, siis ühel hetkel ei vaatagi meest enam sellise pilguga, ongi ainult sõprus, kõik muu on välistatud, seda tõmmet enam tagasi ei saa.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 14:28 Üle 10 aastat juba midagi ei toimu. Sellest alates, kui mehel tekkisid funktsionaalsed probleemid, millele ta midagi ette ei võtnud. Pole kunagi eriti himukas olnud, erinevalt minust. Lahku ei kavatse minna, aga kõrvalsuhe tuleks kõne alla, kui keegi piisavalt atraktiivne ette satuks. Ja ei pea paika, et mingit vanusest naised kaotavad huvi seksi vastu, sõltub ikka väga naisest. Aga tõsi on siiski see, et kui kaob see lähedus, siis ühel hetkel ei vaatagi meest enam sellise pilguga, ongi ainult sõprus, kõik muu on välistatud, seda tõmmet enam tagasi ei saa.
Mõistan ja tunnen kaasa.

Siinpool on funktsionaalsus olemas aga millegipärast sooritust ei ole ega tule. Psühholoogilised probleemid, millele mees abi ega lahendust ei otsi. Mees on ilma seksita, ju siis talle sobib nii. Minule mitte.
Külaline

Guest kirjutas: 29 Mär 2026 10:14
Mina ei saa küll täiesti siiralt aru, mis tunnetest te räägite 20+ suhete puhul. Hoolimine ja usaldamine ei ole ju tunded, pigem on seisund, meeldiv ja turvaline seisund. Tunne on emotsioon.
Omanditunne võib suureneda, seda küll :D
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 10:55ina ei saa küll täiesti siiralt aru, mis tunnetest te räägite 20+ suhete puhul. Hoolimine ja usaldamine ei ole ju tunded, pigem on seisund, meeldiv ja turvaline seisund. Tunne on emotsioon.
Oma pikaaegsete sõprade suhtes koged ka ainult mingit meeldivat seisundit. Koer sureb maha ja sinu omanditunne saab natuke raputatud?

Hoolivus, empaatia, lojaalsus, ühtekuuluvus on ju väga toredad ja reaalsed tunded, tunduvalt paremad kui näiteks armumine, mida ma peaks rohkem afektiseisundiks kui tundeks.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 10:55
Guest kirjutas: 29 Mär 2026 10:14
Mina ei saa küll täiesti siiralt aru, mis tunnetest te räägite 20+ suhete puhul. Hoolimine ja usaldamine ei ole ju tunded, pigem on seisund, meeldiv ja turvaline seisund. Tunne on emotsioon.
Me räägime armastusest. Ilma armastuseta ei viitsiks mitte kunagi koos olla, parem juba üksi.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 11:26Me räägime armastusest. Ilma armastuseta ei viitsiks mitte kunagi koos olla, parem juba üksi.

Aga mis puhul inimesed koos elama hakkavad?
Mul tundub, et ma ei saa millegist aru.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 12:28
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 11:26Me räägime armastusest. Ilma armastuseta ei viitsiks mitte kunagi koos olla, parem juba üksi.

Aga mis puhul inimesed koos elama hakkavad?
Mul tundub, et ma ei saa millegist aru.
Normaalsel puhul armastusest.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mul elatanud naaber ütles, et noored elavad seksi pärast koos. Vanad siis vist harjumusest ja et oleks, kes apteegis rohu järel käiks.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 30 Mär 2026 13:32 Mul elatanud naaber ütles, et noored elavad seksi pärast koos. Vanad siis vist harjumusest ja et oleks, kes apteegis rohu järel käiks.
No tänapäeval tuuakse need rohud sulle apteegist koju kätte, nagu toitki. Seega selleks meest pole vaja. See kooselu pärast 20+ aastat, peaks ikka olema meeldiv ja vastastikku kasulik. Mitte nii, et üks toimetab ja teeb ning teine ainult viriseb. On palju mehi, kes vanemas eas muutuvad vinguriteks, ise kuhugi minna ei viitsi ja seega nainegi ei peaks. Kui siis naist hakkab see nii häirima, et algatab lahutusjutud, ei saa mees üldse aru, miks selline jutt, kõik on ju ideaalne... :)
Külaline

Guest kirjutas: 30 Mär 2026 11:22
Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 10:55ina ei saa küll täiesti siiralt aru, mis tunnetest te räägite 20+ suhete puhul. Hoolimine ja usaldamine ei ole ju tunded, pigem on seisund, meeldiv ja turvaline seisund. Tunne on emotsioon.
Oma pikaaegsete sõprade suhtes koged ka ainult mingit meeldivat seisundit. Koer sureb maha ja sinu omanditunne saab natuke raputatud?

Hoolivus, empaatia, lojaalsus, ühtekuuluvus on ju väga toredad ja reaalsed tunded, tunduvalt paremad kui näiteks armumine, mida ma peaks rohkem afektiseisundiks kui tundeks.
Tundeid ma küll ei tunne ei sõprade ega koera suhtes. Jah, justnimelt seisund on nii sõprus kui ka suhe koeraga, millele ma nime anda ei oska. Armastus ega tunne pole neist küll ükski. Armumine on samuti biokeemiline hälve, eufooria, mitte tunne.
Minu arust kasutavad inimesed sõna "tunne" küll äärmiselt valesti. Tunne tekib, kui abikaasa ütleb/teeb midagi ilusat või kui meenub midagi toredat meie minevikust, aga mitte ei tekita abikaasa ise minus lihtsalt oma olemasoluga tunnet 24/7 juba 20 aastat. Sama on koera ja sõbraga.
Ei usu mina, et teil on teisiti ning tunne kogu aeg lippab. 24/7 on teil seisund, mitte tunne.
Külaline

Külaline kirjutas: 30 Mär 2026 17:18
Guest kirjutas: 30 Mär 2026 11:22

Tundeid ma küll ei tunne ei sõprade ega koera suhtes. Jah, justnimelt seisund on nii sõprus kui ka suhe koeraga, millele ma nime anda ei oska. Armastus ega tunne pole neist küll ükski. Armumine on samuti biokeemiline hälve, eufooria, mitte tunne.
Minu arust kasutavad inimesed sõna "tunne" küll äärmiselt valesti. Tunne tekib, kui abikaasa ütleb/teeb midagi ilusat või kui meenub midagi toredat meie minevikust, aga mitte ei tekita abikaasa ise minus lihtsalt oma olemasoluga tunnet 24/7 juba 20 aastat. Sama on koera ja sõbraga.
Ei usu mina, et teil on teisiti ning tunne kogu aeg lippab. 24/7 on teil seisund, mitte tunne.
Seisund on ajutine ja hetkeline. Armastus on tunne, mis on sügav, kestev. Kui vaatan oma kaaslast, tekib soe tunne, armastuse tunne, kurbuse tunne, kui peaks temast ilma jääma.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 5 külalist