Juustup ja Jeemen

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Külaline kirjutas: 16 Juul 2024 21:22
Mohhamed kirjutas: 16 Juul 2024 13:20
Külaline kirjutas: 16 Juul 2024 12:22 Ei ole mu arust mingi kohalik mees.
Eks ikka kohalik moslem on. Kristlane meil siin kaua vastu ei peaks.
Moslem küll alkoholprobleemi ja tätoveeringutega naist ei võtaks.
Kes üldse võtaks :?
Külaline

Külaline kirjutas: 16 Juul 2024 21:36
Külaline kirjutas: 16 Juul 2024 21:22
Mohhamed kirjutas: 16 Juul 2024 13:20

Eks ikka kohalik moslem on. Kristlane meil siin kaua vastu ei peaks.
Moslem küll alkoholprobleemi ja tätoveeringutega naist ei võtaks.
Kes üldse võtaks :?
Eesti mees ikka võtab, kui on ise samasugune.
Külaline

Kus kõik kommentaarid jäid??
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 01:42 Kus kõik kommentaarid jäid??
Kui midagi kadunud on, eks siis kustutati. Juustu ei tohi kiusata ja korrata tema enda öeldud juttu. Ainult tema ise võib teisi klimakteeriumis muttideks sõimata. Ikkagi kõrgelt kukkunud emand.
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

libakägu kirjutas: 15 Juul 2024 21:47 Juustup, mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, MIKS Sa Jeemenis elad? Armastus, pere, töö... midagi neljandat? Kui kaua Sa seal oled olnud ja kui kauaks Jeemenisse jääd?
Ootan põnevusega blogi :)

Minu armastus araabiariikide vastu sai alguse umbes kaheksa-üheksa aastaselt, mil ma lendasin emaga Türgisse. See reis oli ette võetud mu perearsti(ema sõbranna) soovitusel, kuna mul olid pidevad kopsupõletikud ja astma ägenes.

Pulmonoloogist ema sõbranna soovitas reisi, et äkki see kuiv õhk ja soe kliima turgutab kopse natukenegi. Kuna mu isa oli üsna heal järjel, polnud see probleem ja me läksimegi emaga Türki.

Ma mäletan sellest reisist palju, sest see oli minu esimene idamaade reis ja ma olin väga elevil. Esimene mälestus Türgist on mul see, kui me lennujaamas liikusime lennukilt maha et oma kohvreid otsida ning ma jäin järsku seisma ja ma tundsin nagu ma olekskn palmiga vastu pead saanud- mulle jõudis kohale, et katust pole ja et PÄRISELT õues ongi nii soe! Mul ei lähe see kunagi meelest ära.

Kahjuks olin ma Türgisse sõites ka haige, seega esimesed päevad olin ma üsna õnnetu, kuna ema ei lubanud mul vette minna. Kuna isa helistas meile hotelli pidevalt, siis ma suutsin isa ära lunida ning hiljem ka ema. Haigus kadus kiirelt, hoolimata ujumisest ja kümnetest jäätistest päevas.
Tagasi tulles ma nutsin nagu titt ja vandusin, et mina lähen tagasi Türki, maksku mis maksab. Kasvan suureks ja kolin ära. :D

Kuna mu vanemad nägid, et sellest soojast kliimast ja soolasest veest on tõesti abi, siis hakkasin ma emaga kord-paar aastas reisimas käima. Mitte alati muidugi kõige eksootilisematesse paikadesse, aga reisipalavik nakatas meid mõlemaid. Teda muidugi rohkem, tema on kultuurihuviline, mina olen pigem nagu beduiin kuskil pingil ja lihtsalt naudin seda, et keegi minust midagi ei taha ja mind millekski ei kohusta :D

Toredaid reise emaga on mul olnud palju, aga idamaad on oma lihtsuses võitnud minu südame. Ma olen väliselt küll üsna edev mutt, aga sisimas käib mulle see Euroopalik perfektsionismi taga ajamine vastu- ma lihtsalt ei mõista paljusid nö "eurostandardeid", ma ei pea neid vajalikuks. Samas ma adun täielikult, et minu selline seisukoht on tugevas vähemuses üldiste EU normidega võrreldes ja seetõttu ma ka soovisin vähemalt proovida elada kuskil oma (kaua igatsetud) vabal maal, kus ma saan lihtsalt olla ja vaadata mis emotsioonid mind sellises keskkonnas tegelikult valdavad ning kas ja kui palju olen ma tänaseks päevaks üldse nii laialdaselt kohanemisvõimeline.
Üht ma muidugi ütlen- reisides saab araabiariikidest tõesti vaid visuaalse pildi, küllap see on kõigi riikidega nii. Kas ja kauaks ma siia tegelikult jään, on lahtine.
Ma tunnen end nagu "kits kahe heinakuhja vahel"- phest küljest igatsen Eestit, rohelust, sõpru, suitsuheeringat ja kamatahvleid, teisest küljest aga tuleb nutt peale kui ma mõtlema hakkan et ma peaksin ära minema.
Kaldun arvama, et minust saabki selline "pendeldaja", sest kodumaad ma jätta ei suudaks, aga süda on mul siin vaesel maal.

/Juustup
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Mauno »

Aga AÜE? Ja teised naftariigid? Ka araabiamaad, aga väga fäänsi-päänsid. Need ei tõmba?
Külaline

AÜE on vast päris kallis koht elamiseks võrreldes Jeemeniga? Aga väga fantastiline kirjeldus, Juustup! Mul praegu Eestis lähedasi, kes vajavad minu abi ja hoolt, ei tuleks ilma minuta toime, aga ühel ajahetkel ilmselt pakin kohvri ja kolin kuhugi lõunamaale ära. Tean seda tunnet, kui astud lennukist maha ja vastu lööb soojus, mis tungib lausa üdini, selline mõnus tunne, et päike on igal pool - minu ümber, minu sees. Mõistan väga hästi.
Külaline

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 23:37 AÜE on vast päris kallis koht elamiseks võrreldes Jeemeniga? Aga väga fantastiline kirjeldus, Juustup! Mul praegu Eestis lähedasi, kes vajavad minu abi ja hoolt, ei tuleks ilma minuta toime, aga ühel ajahetkel ilmselt pakin kohvri ja kolin kuhugi lõunamaale ära. Tean seda tunnet, kui astud lennukist maha ja vastu lööb soojus, mis tungib lausa üdini, selline mõnus tunne, et päike on igal pool - minu ümber, minu sees. Mõistan väga hästi.
Kuskil Jeemeni suure linna agulikorteris võid sellest päikesest ja heast soojusest vaid und näha. Nagu Juustup ka ise kirjutab - päeval magad, õhtul pimedas liigud.
Külaline

Juustup kirjutas: 13 Juul 2024 01:18
Külaline kirjutas: 12 Juul 2024 23:48 https://www.upload.ee
Sinna saab panna pilte.
Aitüma. Laen esimesed fotod homme öösel üles.

/Juustup
Ootan ka neid pilte Jeemeni igapäevaelust. Turud, poed, tänavad, bussid, mis iganes ette tuleb.
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Külaline kirjutas: 18 Juul 2024 23:37 AÜE on vast päris kallis koht elamiseks võrreldes Jeemeniga? Aga väga fantastiline kirjeldus, Juustup! Mul praegu Eestis lähedasi, kes vajavad minu abi ja hoolt, ei tuleks ilma minuta toime, aga ühel ajahetkel ilmselt pakin kohvri ja kolin kuhugi lõunamaale ära. Tean seda tunnet, kui astud lennukist maha ja vastu lööb soojus, mis tungib lausa üdini, selline mõnus tunne, et päike on igal pool - minu ümber, minu sees. Mõistan väga hästi.
Kallis kindlasti, seda küll. Aga ma jälle seda tüüpi, et selline vaesus ja räpasus, mis ilmselt Jeemenis on, pigem hirmutab mind. Ma vist valiks isegi pigem mõne kobedama Aafrika riigi :D Keenia näiteks, mul sõbranna töökaaslane elab seal juba aastaid ja väga meeldib, eriti kohalike lahkus. Aga maitse asi. See soojus muidugi, mis lennukilt maha astudes vastu nägu lajatab, on ka minu suur õnnetunne alati :) aga kindlasti ei tahaks seda kogeda Jeemenis :D
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 00:58
Kuskil Jeemeni suure linna agulikorteris võid sellest päikesest ja heast soojusest vaid und näha. Nagu Juustup ka ise kirjutab - päeval magad, õhtul pimedas liigud.
Nohh oled nedaga rahul? Sai ära lajatatud. Päev korras.
Külaline

Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 12:32
Külaline kirjutas: 19 Juul 2024 00:58
Nohh oled nedaga rahul? Sai ära lajatatud. Päev korras.
Mida ta valesti ütles? Nii seal elu käibki.
libakägu
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas libakägu »

Juustup kirjutas: 18 Juul 2024 18:36
libakägu kirjutas: 15 Juul 2024 21:47 Juustup, mul on kuidagi kahe silma vahele jäänud, MIKS Sa Jeemenis elad? Armastus, pere, töö... midagi neljandat? Kui kaua Sa seal oled olnud ja kui kauaks Jeemenisse jääd?
Ootan põnevusega blogi :)

Minu armastus araabiariikide vastu sai alguse umbes kaheksa-üheksa aastaselt, mil ma lendasin emaga Türgisse. See reis oli ette võetud mu perearsti(ema sõbranna) soovitusel, kuna mul olid pidevad kopsupõletikud ja astma ägenes.

Pulmonoloogist ema sõbranna soovitas reisi, et äkki see kuiv õhk ja soe kliima turgutab kopse natukenegi. Kuna mu isa oli üsna heal järjel, polnud see probleem ja me läksimegi emaga Türki.

Ma mäletan sellest reisist palju, sest see oli minu esimene idamaade reis ja ma olin väga elevil. Esimene mälestus Türgist on mul see, kui me lennujaamas liikusime lennukilt maha et oma kohvreid otsida ning ma jäin järsku seisma ja ma tundsin nagu ma olekskn palmiga vastu pead saanud- mulle jõudis kohale, et katust pole ja et PÄRISELT õues ongi nii soe! Mul ei lähe see kunagi meelest ära.

Kahjuks olin ma Türgisse sõites ka haige, seega esimesed päevad olin ma üsna õnnetu, kuna ema ei lubanud mul vette minna. Kuna isa helistas meile hotelli pidevalt, siis ma suutsin isa ära lunida ning hiljem ka ema. Haigus kadus kiirelt, hoolimata ujumisest ja kümnetest jäätistest päevas.
Tagasi tulles ma nutsin nagu titt ja vandusin, et mina lähen tagasi Türki, maksku mis maksab. Kasvan suureks ja kolin ära. :D

Kuna mu vanemad nägid, et sellest soojast kliimast ja soolasest veest on tõesti abi, siis hakkasin ma emaga kord-paar aastas reisimas käima. Mitte alati muidugi kõige eksootilisematesse paikadesse, aga reisipalavik nakatas meid mõlemaid. Teda muidugi rohkem, tema on kultuurihuviline, mina olen pigem nagu beduiin kuskil pingil ja lihtsalt naudin seda, et keegi minust midagi ei taha ja mind millekski ei kohusta :D

Toredaid reise emaga on mul olnud palju, aga idamaad on oma lihtsuses võitnud minu südame. Ma olen väliselt küll üsna edev mutt, aga sisimas käib mulle see Euroopalik perfektsionismi taga ajamine vastu- ma lihtsalt ei mõista paljusid nö "eurostandardeid", ma ei pea neid vajalikuks. Samas ma adun täielikult, et minu selline seisukoht on tugevas vähemuses üldiste EU normidega võrreldes ja seetõttu ma ka soovisin vähemalt proovida elada kuskil oma (kaua igatsetud) vabal maal, kus ma saan lihtsalt olla ja vaadata mis emotsioonid mind sellises keskkonnas tegelikult valdavad ning kas ja kui palju olen ma tänaseks päevaks üldse nii laialdaselt kohanemisvõimeline.
Üht ma muidugi ütlen- reisides saab araabiariikidest tõesti vaid visuaalse pildi, küllap see on kõigi riikidega nii. Kas ja kauaks ma siia tegelikult jään, on lahtine.
Ma tunnen end nagu "kits kahe heinakuhja vahel"- phest küljest igatsen Eestit, rohelust, sõpru, suitsuheeringat ja kamatahvleid, teisest küljest aga tuleb nutt peale kui ma mõtlema hakkan et ma peaksin ära minema.
Kaldun arvama, et minust saabki selline "pendeldaja", sest kodumaad ma jätta ei suudaks, aga süda on mul siin vaesel maal.

/Juustup
Suur tänu! Nii hästi öeldud.. see lennukist väljatulles vastuvõttev soe õhk, mmm! Ootan põnevusega Su jutule järge :)
Juustup

No Jeemen polnud minul mingi esmane valik- ma lihtsalt tundsin, et ma PEAN selle koha ära nägema, sest mind puudutas hingepõhjani kunagi minevikus loetud raamat. Zana Muhsen-müüdud ja hiljem Zana Muhsen- a promise to Nadia(seda vist eesti keeles saadaval pole)

Ma ei tea miks, aga ma olen selline inimene, et kui mõni raamat või film mind väga kõnetab, elan ma selle autorile ning osalistele veel aastaid kaasa. Nagu ma eelnevalt ütlesin, siis armastus idamaade vastu on mul olnud lapsest saadik.

Võimalik, et üle keskmise range mitme kõrgharidusega ema pidev minu "pushimine" tekitas minus just trotsi ja ma hakkasin huvi tundma alternatiivsete kultuuride ja eksisteerimise vormide kohta. Ma olen alati üsna isepäine olnud, ka lapsena.
Samuti ei morjenda mind vaesus, riiete ära määrimine, mingisugused satikad, tolm või hügieeninõuete puudumine. Ma lihtsalt vaatan sellest mööda ja üritan maailma paremini tundma õppida.
Tõsi- sellest on tekkinud ka paksu pahandust ja ühe korra ka mingi veider nahalööve(see on mul ka praegu, aga väga väikeses mahus). See pole valus, aga põhimõtteliselt tekivad jalgadele ja kätele eranditult ümmarguse kujuga punakad laigud, mis hakkavad nahka ajama. Valus pole. Antibiootikumid on siin käsimüügis kõikjal nii et ma võiksin teoorias paari päevaga neist vaba olla, aga ma ei näe hetkel vajadust oma organismi nõrgestada ning pigem tarbin rohkem vitamiinirikkaid puuvilju ja hõõrun kuiva nahka vaseliiniga ning hoian puhtust, loodetavasti saan ilusti ilma antibiotsita hakkama. Eks kui näha on et seis ei parane, pean apteeki külastama

Ma võiksin(ilmselt ka teen seda) kirjutada teile tohutult pikki tekste oma idamaade kogemusest just MITTE turistina reisides. Ma teen ka seda-mulle tundub isekas oma kogemusi mitte jagada. Olen ise alati väga huviga kuulanud teiste reisijutte ja olgem ausad, mis vahet on, et me üksteist isikslikult ei tunne- sama rahvas oleme kõik ja tore on kuulda ja lugeda teiste kogemusi.

Ma katsun blogile hoo sisse ajada, ma ei tunne blogimajandust väga hästi. Ja ma püüan täna õhtul mõned pildid ka juurde teha.

PS. Kui siin on veel keegi, kes kuskil välismaal resideerub, oleks huvitav ka teie lugusid kuulda. Minul kahjuks peale Egiptuse, Jeemeni ja Taani rohkem midagi rääkida pole- reisinud olen, aga kohapealne elu on siiski midagi muud.

/Juustup
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Sa vist saad nädal aega ilma pesemata hakkama. Pesu vahetad sama tihti?
Juustup

Püha õde kirjutas: 19 Juul 2024 17:14 Sa vist saad nädal aega ilma pesemata hakkama. Pesu vahetad sama tihti?
Miks sa nii õel oled või kust sa välja lugesid, et ma ennast ei pese?

/Juustup
Mauno
Teerajaja
Kontakt:

Pilte vaataks küll suurima hea meelega kohalikust elust ja olust. Loen ka hea meelega :)
Külaline

Kuidas seal muidu kohapeal riigisiseselt liiklemisega on. Kas käite nt mere ääres kuskil ujumas? Kui rangelt riietatud turistid peaksid olema? Ja kas olete ringi sõitnud, Socotra saare peal käinud või kuskil haikinud? Või on turvalisuse seisukohast lihtsam ja targem pealinnas püsida?
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Juustup kirjutas: 19 Juul 2024 17:17
Püha õde kirjutas: 19 Juul 2024 17:14 Sa vist saad nädal aega ilma pesemata hakkama. Pesu vahetad sama tihti?

/Juustup
Ise just kirjutasid et sind ei morjenda hügieeni nõuete puudumine. Ehk sind ei huvita kas saab end pesta või ei saa.
Juustup

Püha õde kirjutas: 19 Juul 2024 23:35
Juustup kirjutas: 19 Juul 2024 17:17

/Juustup
Ise just kirjutasid et sind ei morjenda hügieeni nõuete puudumine. Ehk sind ei huvita kas saab end pesta või ei saa.
Väga valesti said aru. See, et siin paljudel reaalselt puudubki pesemisvõimalus kodus, ei tähenda et kõik oleksid räpased. Minu elukohas tuleb kraanist vesi, küll aga katkestused on igapäevased. Seetõttu on mul tagavara vesi varutud. Ega see tünnide ja kausside/kopsikutega pesu just lust ja lillepidu muidugi pole, aga laias laastus saab end ikkagi puhtaks.

/Juustup
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline