Toimiv kooselu
-
Külaline
Sa viimane tundud olevat väga kogenud. Minul pole niipalju kogemusi ja need vähesed, mis on, on hoopis teistlaadsed.
-
Külaline
Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 06:42Ja ikka on meil kari inimesi nii meeste kui naiste seas, kes ei näegi, et muudmoodi oleks võimalik. Naine on teenindaja, nii on ja jääb. Kotid tühjaks, kõht täis, ega muudmoodi mehele ei saa. Ja mehel olemine on ju elus kõige olulisem asi. Kui sa ei tee, mis mees tahab, siis ta jalutab minema. Ka voodis pole oluline, et see naisele midagi pakuks, trall käib mehe ja ta tilli tujude järgi.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 23:03Sellepärast ongi meil suurim demograafiline grupp üheliikmelised leibkonnad. Keegi ei pea kedagi teenindama, saab kõik teenused ja vahendid iseendale suunata. Täiuslikult toimiv elu.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 22:28Näiteks nii, et ma ei teeninda meest. Mingil momendil ta ju ikka tahab süüa. Küll ta siis ajab jalad kõhu alt välja ja hakkab tegema.
Ma isegi ei hakanud täpsustama, mida ta veel kõik mõtles. Ilmselt midagi sellist, et rase naine ei ole täisväärtuslik naine. Rase naine ei ole ju seksuaalselt atraktiivne. Vaat, et oled pärast oma titekarjaga üksi. Jne.
-
Külaline
Jube.
Suhteväliselt, tööl, ma vaatan ka, et mõned teevad asju ainult käsu ja karistuse liinil. Ülemus käskis oleks nagu mingi võlusõna. Nõukaaegsed lähevad poodi ka võimuga tahet saama, et kutsu ülemus.
Suhteväliselt, tööl, ma vaatan ka, et mõned teevad asju ainult käsu ja karistuse liinil. Ülemus käskis oleks nagu mingi võlusõna. Nõukaaegsed lähevad poodi ka võimuga tahet saama, et kutsu ülemus.
-
Külaline
Novot. Sa ei pane meest tööle, vaid ta ongi selline inimene.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 00:24Mul on väga vedanud vist - täitsa ise teeb kõike, mida hetkel just vaja. Nt kui ma olen haige või lihtsalt majapidamisest siiber või on meil korraga kõik lapselapsed hoida, siis teeb hommikusöögid, koristab maja, peseb pesud ja nõud, hoolitseb koerte ja kasside eest - no ongi kogu aeg õigel ajal õiges kohas.Külaline kirjutas: ↑15 Mär 2026 22:28Kuidas sa saad meest tööle?
On vastutusega harjunud lapsest saati.
Ikka kogu aeg arvestame üksteisega ja jagame igapäevaseid kohustusi vastavalt olukorrale.
Kui mees tunneb end halvasti, hoolitsen mina tema ja maja eest.
Need, kes sellised ei ole, ma ei tea, kas käsutamisel oleks mingit mõtet.
See käsutamine on juba täiskohaga töö ja väsitav.
Mees, kes ise teha tahab, teda võib orjata ka, sel juhul pole see orjus.
-
Külaline
Kui mõlemad üksteisest hoolivad ja teadlikult pere ja kodu heaolusse panustavad, siis ei tule mõttessegi sõna "orjamine". Teeme, mida parasjagu vaja on. Ja ei tunne, et see oleks mingi teene teise heaks, lihtsalt igapäevane tavaline koos elamine, kodu, laste ja lastelaste eest hoolitsemine.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 22:03Mees, kes ise teha tahab, teda võib orjata ka, sel juhul pole see orjus.
-
Külaline
Orjamine on teise heaks millegi tegemine.
Tihti mehed ja lapsed ei märka üldse, kui palju naine ja ema nende heaks teeb. Tihti ei märka seda ka naine või ema ise. Peab seda hoolitsemiseks.
Siin vast ongi vahe, et kui tahad midagi teha teiste heaks, on see hoolitsemine. Kui ei taha, on orjamine. Ni võib 2 naist teha samu asju, aga üks tunneb end koduhaldjana ja teine orjana.
Või näeb seda kõrvaltvaataja.
Tihti mehed ja lapsed ei märka üldse, kui palju naine ja ema nende heaks teeb. Tihti ei märka seda ka naine või ema ise. Peab seda hoolitsemiseks.
Siin vast ongi vahe, et kui tahad midagi teha teiste heaks, on see hoolitsemine. Kui ei taha, on orjamine. Ni võib 2 naist teha samu asju, aga üks tunneb end koduhaldjana ja teine orjana.
-
Külaline
Eks tal oli veidi õigus ka.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 21:31Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.
Ma isegi ei hakanud täpsustama, mida ta veel kõik mõtles. Ilmselt midagi sellist, et rase naine ei ole täisväärtuslik naine. Rase naine ei ole ju seksuaalselt atraktiivne. Vaat, et oled pärast oma titekarjaga üksi. Jne.
Orjamine on teise heaks millegi tegemine siis, kui ei saada vastu väärilist tasu (ori ei saa ju palka). Näiteks oli üks vanaeit, leidis endale kaks naist, kes talle toitu vedasid, ühele maksis sandikopikaid, teine tegi hoopis ilma rahata, vat see on, et orjasid seda vanaeite.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 05:30 Orjamine on teise heaks millegi tegemine.
-
Külaline
Iga pereliige peab ennast tänapäeval ju orjaks. Laps on veel kõige suurem ori - peab sõna kuulama, koolis käima, kella pealt kodus olema, ei saa valimas käia ega tööle minna. Ka mees on ori - tema just peab tööl käima, et naisele ja lapsele mingit tarbetut kola kokku osta ja puhkusereise rahastada. Ise elaks ta rahulikult mingis ühetoalises poissmehekorteris, mille ainus sisustus oleks arvuti ja voodi. Seda koristaks üsna odavalt paar korda nädalas koristaja ja söök tuleks kulleriga. Naiste ülekoormuse üks põhjus on ka nemad ise - elamine shopatakse mingit pahna täis ja siis ei suuda seda inventari enam keegi ei hallata ega ka koristada. Minimalistliku elamise koristamine pole just eriline vägitükk.Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 05:30 Orjamine on teise heaks millegi tegemine.
-
Külaline
Näed sa! Isegi siin teemas on paar naist, kes arvavad, et naine peab mehe ees olema madalam kui muru. Eriti veel rase naine!Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 21:31Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.Guest kirjutas: ↑16 Mär 2026 06:42Ja ikka on meil kari inimesi nii meeste kui naiste seas, kes ei näegi, et muudmoodi oleks võimalik. Naine on teenindaja, nii on ja jääb. Kotid tühjaks, kõht täis, ega muudmoodi mehele ei saa. Ja mehel olemine on ju elus kõige olulisem asi. Kui sa ei tee, mis mees tahab, siis ta jalutab minema. Ka voodis pole oluline, et see naisele midagi pakuks, trall käib mehe ja ta tilli tujude järgi.Guest kirjutas: ↑15 Mär 2026 23:03
Sellepärast ongi meil suurim demograafiline grupp üheliikmelised leibkonnad. Keegi ei pea kedagi teenindama, saab kõik teenused ja vahendid iseendale suunata. Täiuslikult toimiv elu.
-
Külaline
Nüüd paluks küll täpsustust! Milles tal õigus oli?Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 06:49Eks tal oli veidi õigus ka.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 21:31Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.
-
Külaline
Milles tal siis õigus oli? Üldiselt valib ju naine mehe ja otsustab, kas tahab temaga koos olla, mitte vastupidi.Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 06:49Eks tal oli veidi õigus ka.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 21:31Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.
-
Külaline
Ma nt ei oskagi nimetada ühtegi viga oma kaaslasel. Pole selliseid asju, mis häiriks või närvidele käiks. Temalt enda suunas pole mingit kriitikat kuulnud. Asjad lihtsalt toimivad, kui inimesed astuvad ühte jalga, sh kui on sarnased vaated elule, ühised eesmärgid ning arusaamad. Kodus peavad ka asjad olema tasakaalus, nii et mõlemad annavad ja saavad vastu.
-
Külaline
Huvi pärast- kui vanad te olete ja kui suur teie pere on?Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 12:34Ma nt ei oskagi nimetada ühtegi viga oma kaaslasel. Pole selliseid asju, mis häiriks või närvidele käiks. Temalt enda suunas pole mingit kriitikat kuulnud. Asjad lihtsalt toimivad, kui inimesed astuvad ühte jalga, sh kui on sarnased vaated elule, ühised eesmärgid ning arusaamad. Kodus peavad ka asjad olema tasakaalus, nii et mõlemad annavad ja saavad vastu.
-
Külaline
Ma küsin, et kas tõesti mitte üks pisiasi ka pole, mis häirida võib?Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2026 12:34Ma nt ei oskagi nimetada ühtegi viga oma kaaslasel. Pole selliseid asju, mis häiriks või närvidele käiks. Temalt enda suunas pole mingit kriitikat kuulnud. Asjad lihtsalt toimivad, kui inimesed astuvad ühte jalga, sh kui on sarnased vaated elule, ühised eesmärgid ning arusaamad. Kodus peavad ka asjad olema tasakaalus, nii et mõlemad annavad ja saavad vastu.
Tundub lihtsalt uskumatu. Mul küll kooselu hetkel pole aga isegi oma lastel on oma vead(ja loomulikult ka minul endal), mis vahel närvi ajavad.
-
Külaline
Ma pole see, kellelt täpsustust küsiti, aga elu on näidanud, et nn väikelapseaastad on päris raske periood ja nõuab mõlemalt suurt kannatlikkust ja teineteisega arvestamist. Paljude meeste närvid ei pea paraku vastu ja kipuvad kergema elu peale kippuma. Mis pole muidugi mingil viisil naise viga, sest lastele ei saa meest eelistada ja väikeste lastega ammugi mitte. Aja jaotamine õnnestub ka ainult aktiivselt osaleva mehega. Kooselu ongi suur kunst, mida peaks tegelikult juba koolis õpetama, sest üksikemasid tuleb ainult juurde. Britid kirjutavad, et üksikemade pojad kipuvad naistevaenulike ideedega kergesti kaasa minema ja isaroll on palju olulisem, kui seni arvata on osatudki.Külaline kirjutas: ↑17 Mär 2026 08:26Nüüd paluks küll täpsustust! Milles tal õigus oli?Guest kirjutas: ↑17 Mär 2026 06:49Eks tal oli veidi õigus ka.Külaline kirjutas: ↑16 Mär 2026 21:31Mul on üks tuttav (vanem naisterahvas), kes saades teada, et ma olen teise lapse ootele jäänud, arvas, et nüüd ma peaksin mehega eriti sõnakuulelik ja tasane olema. Umbes nii, et peaks hinge kinni hoidma, et mees paha peale ei läheks või üldse mind maha ei jätaks. Meil oli mehega parasjagu tüli ja rääkisin talle sellest. Ehk siis tema ei mõistnud, kuidas ma julgen üleüldse mehega pahandada, kui ise sellises seisus olen, et võin mehest ilma jääda.
-
Külaline
30 ringis ja meil on üks laps.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 13:44Huvi pärast- kui vanad te olete ja kui suur teie pere on?Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 12:34Ma nt ei oskagi nimetada ühtegi viga oma kaaslasel. Pole selliseid asju, mis häiriks või närvidele käiks. Temalt enda suunas pole mingit kriitikat kuulnud. Asjad lihtsalt toimivad, kui inimesed astuvad ühte jalga, sh kui on sarnased vaated elule, ühised eesmärgid ning arusaamad. Kodus peavad ka asjad olema tasakaalus, nii et mõlemad annavad ja saavad vastu.
-
Külaline
Mul on täpselt sama! Me pole küll väga kaua koos, veidi üle 7 aasta, aga tõesti. Mees on ühe korra öelnud, et tema arust ostan ma liiga palju riideid ja jalanõusid, et kuigi juba 8 paari saapaid ja 20 paari kingi on, siis ostan ikka juurde, kui midagi meeldib. Ütlesin seepeale, et tal on õigus ja sinna see jäi. Mind ei häiri tema juures mitte midagi.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2026 12:34Ma nt ei oskagi nimetada ühtegi viga oma kaaslasel. Pole selliseid asju, mis häiriks või närvidele käiks. Temalt enda suunas pole mingit kriitikat kuulnud. Asjad lihtsalt toimivad, kui inimesed astuvad ühte jalga, sh kui on sarnased vaated elule, ühised eesmärgid ning arusaamad. Kodus peavad ka asjad olema tasakaalus, nii et mõlemad annavad ja saavad vastu.
-
Külaline
Selle vastu ma ei vaidlegi, et paljud kooselud lagunevad, ja seda sageli just siis, kui peres on väiksed lapsed. Muidugi seda juhtub! Lihtsalt ma ei mõista, miks rase naine peaks kikivarvul käima, et teda maha ei jäetaks? Need ei ole ju ometi samad olukorrad, mida mina ja sina silmas peame.Guest kirjutas: ↑18 Mär 2026 14:01Ma pole see, kellelt täpsustust küsiti, aga elu on näidanud, et nn väikelapseaastad on päris raske periood ja nõuab mõlemalt suurt kannatlikkust ja teineteisega arvestamist. Paljude meeste närvid ei pea paraku vastu ja kipuvad kergema elu peale kippuma. Mis pole muidugi mingil viisil naise viga, sest lastele ei saa meest eelistada ja väikeste lastega ammugi mitte. Aja jaotamine õnnestub ka ainult aktiivselt osaleva mehega. Kooselu ongi suur kunst, mida peaks tegelikult juba koolis õpetama, sest üksikemasid tuleb ainult juurde. Britid kirjutavad, et üksikemade pojad kipuvad naistevaenulike ideedega kergesti kaasa minema ja isaroll on palju olulisem, kui seni arvata on osatudki.
Või ka juhul, kui lapsed on juba olemas, siis peaks ikka mõlemad saama vabalt ja turvaliselt end suhtes tunda, mitte ei peaks naine end maha suruma ja ülipingutusi tegema, et mees ära ei läheks. Kui ta tahab minna, siis läheb nagunii. See, et sa seal mehe ümber võimled ja enda vajadused ehk tahaplaanile viskad, ei hoia ära seda, kui mees tahab minna.
-
Külaline
Väikelapseaastatel on mees umbes 50% ulatuses nende lastega rakkes, kust ta küll teistele aega leiab ja kui minema hakkab, siis mingu koos lapsega, kui soovib.Külaline kirjutas: ↑18 Mär 2026 14:01Ma pole see, kellelt täpsustust küsiti, aga elu on näidanud, et nn väikelapseaastad on päris raske periood ja nõuab mõlemalt suurt kannatlikkust ja teineteisega arvestamist. Paljude meeste närvid ei pea paraku vastu ja kipuvad kergema elu peale kippuma. Mis pole muidugi mingil viisil naise viga, sest lastele ei saa meest eelistada ja väikeste lastega ammugi mitte. Aja jaotamine õnnestub ka ainult aktiivselt osaleva mehega. Kooselu ongi suur kunst, mida peaks tegelikult juba koolis õpetama, sest üksikemasid tuleb ainult juurde. Britid kirjutavad, et üksikemade pojad kipuvad naistevaenulike ideedega kergesti kaasa minema ja isaroll on palju olulisem, kui seni arvata on osatudki.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist