Uskumatud ettepanekud ärakasutajatelt.

vana hea klassika
Vasta
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 18:28
Mina olen üks sellistest inimestest, kes sind häirib. (Tegelikult sind ei häiri sellised inimesed, vaid see, et tuttav sind ära kasutab) Minu arust on auto mõttetu luksus ja neid võiks üldse kordades vähem olla. Ma vajan tõesti vaid 1-2 korda aastas autot kuhugi sõitmiseks või millegi vedamiseks ja ma ei leia, et mul peaksid seepärast juhiload ja auto kuskil hoovinurgas roostetamas olema.
Kas sa tõesti ei saanud sellest aru, et asi pole sinu põhimõtetes, vaid selles, kas saad oma käigud ise ära tehtud või tülitad nendega teisi. Kui võtad oma käikudeks takso või Bolt drive'i, miks peaks kellelgi sinu põhimõtetest sooja ega külma olema. Muidugi ei pea kõigil autot olema. Aga ärgu tülitagu oma trnaspordisooviga tuttavaid, kes peavad nende peale raiskama oma aega ja vaeva. Selles oli ju jutu mõte.
Ma sain väga hästi aru, milles oli jutu mõte, aga kirjutaja väljendas end valesti, millele ma sulgudes ka viitasin. Aga kes teab, vaadates neid miinuseid, mis mu postitusele pandud on, siis äkki häirivadki just ilma autota inimesed ise, olenemata sellest, kas nad tuttavaid autoomanikke tüütavad või mitte. Sest eks me ühed veidrikud ole - käime jala ja sõidame rattaga, toidukotid tassime koju käe otsas ja kaugemad sõidud teeme ühistranspordiga. Õudne!
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Arutleja kirjutas: 13 Mär 2026 19:26
Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 18:28
Mina olen üks sellistest inimestest, kes sind häirib. (Tegelikult sind ei häiri sellised inimesed, vaid see, et tuttav sind ära kasutab) Minu arust on auto mõttetu luksus ja neid võiks üldse kordades vähem olla. Ma vajan tõesti vaid 1-2 korda aastas autot kuhugi sõitmiseks või millegi vedamiseks ja ma ei leia, et mul peaksid seepärast juhiload ja auto kuskil hoovinurgas roostetamas olema.
Kas sa tõesti ei saanud sellest aru, et asi pole sinu põhimõtetes, vaid selles, kas saad oma käigud ise ära tehtud või tülitad nendega teisi. Kui võtad oma käikudeks takso või Bolt drive'i, miks peaks kellelgi sinu põhimõtetest sooja ega külma olema. Muidugi ei pea kõigil autot olema. Aga ärgu tülitagu oma trnaspordisooviga tuttavaid, kes peavad nende peale raiskama oma aega ja vaeva. Selles oli ju jutu mõte.
Ma sain väga hästi aru, milles oli jutu mõte, aga kirjutaja väljendas end valesti, millele ma sulgudes ka viitasin. Aga kes teab, vaadates neid miinuseid, mis mu postitusele pandud on, siis äkki häirivadki just ilma autota inimesed ise, olenemata sellest, kas nad tuttavaid autoomanikke tüütavad või mitte. Sest eks me ühed veidrikud ole - käime jala ja sõidame rattaga, toidukotid tassime koju käe otsas ja kaugemad sõidud teeme ühistranspordiga. Õudne!
Kui sa said aru, mis on jutu mõte, miks siis üldse sekkud. Kui see jutt ei käi üldse sinu kohta, siis milleks reageerida. Jutt oli sellest, et inimesed on silmakirjalikud. Räägivad, et milleks auto, vabalt saab ka ilma, aga tegelikult vajavad autot küll, aga kasutavad seda autot lihtsalt teiste arvelt.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 17:47 Kuidas sa poekotid tood, trennis käid?
Oleneb vist ostmistihedusest, mul on näiteks kolm toidupoodi kodust maksimaalselt 15 min kaugusel ja lihtsalt jalutamise pärast juba lähen sinna jala. Toiduained panen seljakotti ja võtan käe otsa. Pole midagi väga eriliselt keerulist.

Ja kes see siin oli närvis, et mingi lubadeta vanur nõuab tasuta transporti, et hooldekodusse sõpra vaatama minna … ennevanasti oli vanainimese abistamine viisakuse, austuse ja abivalmiduse asi. Aga need hullud ajad on vist nüüd ammu möödas.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:37 Ja kes see siin oli närvis, et mingi lubadeta vanur nõuab tasuta transporti, et hooldekodusse sõpra vaatama minna … ennevanasti oli vanainimese abistamine viisakuse, austuse ja abivalmiduse asi. Aga need hullud ajad on vist nüüd ammu möödas.
See, kui inimene eeldab, et sina, sinu aeg ja sinu auto on igal suvalisel ajal tema käsutuses, ei kvalifitseeru abistamiseks, vaid ärakasutamiseks.
Külaline

Natukene teemast kõrvale, aga mul on ka küsimus neile, kelle peres auto puudub. Ok, tööle, kooli ja poodi liigute jala. Toidukotte tassite seljas ja käe otsas. Kuigi, nt 5- või enamaliikmelise pere toidukorvi puhul tundub see kahtlane. Aga, kui soovite minna kodukohast väljapoole, kuidas siis liigute? Täiesti suvaline näide. Elame perega Tallinna äärelinnas. Eelmise nädalavahetuse ilusa ilmaga tekkis plaan minna linnast välja, Keila Joale jääminekut vaatama. No, kuidas sinna saaks?

Kuidas autota inimesed selliseid asju teevad? Võtate Boldi?

Kui teil on maakodu või suvila. Kuidas te siis toimetate, kui vaja suuri asju transportida, mida bussiga-rongiga, käe otsas-seljas keeruline kohale toimetada?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:54 Natukene teemast kõrvale, aga mul on ka küsimus neile, kelle peres auto puudub. Ok, tööle, kooli ja poodi liigute jala. Toidukotte tassite seljas ja käe otsas. Kuigi, nt 5- või enamaliikmelise pere toidukorvi puhul tundub see kahtlane. Aga, kui soovite minna kodukohast väljapoole, kuidas siis liigute? Täiesti suvaline näide. Elame perega Tallinna äärelinnas. Eelmise nädalavahetuse ilusa ilmaga tekkis plaan minna linnast välja, Keila Joale jääminekut vaatama. No, kuidas sinna saaks?

Kui teil on maakodu või suvila. Kuidas te siis toimetate, kui vaja suuri asju transportida, mida bussiga-rongiga, käe otsas-seljas keeruline kohale toimetada?
No Keila-Joale muidugi saab täitsa bussiga, kuigi ise ei viitsiks iial seda tundi bussis loksuda poole tunni autosõidu asemel. Aga muud kohad, kuhu buss ei vii - seal nad tõenäoliselt ei käigi, mõnda ei huvita sellised asjad.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:59
Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:54 Natukene teemast kõrvale, aga mul on ka küsimus neile, kelle peres auto puudub. Ok, tööle, kooli ja poodi liigute jala. Toidukotte tassite seljas ja käe otsas. Kuigi, nt 5- või enamaliikmelise pere toidukorvi puhul tundub see kahtlane. Aga, kui soovite minna kodukohast väljapoole, kuidas siis liigute? Täiesti suvaline näide. Elame perega Tallinna äärelinnas. Eelmise nädalavahetuse ilusa ilmaga tekkis plaan minna linnast välja, Keila Joale jääminekut vaatama. No, kuidas sinna saaks?

No Keila-Joale muidugi saab täitsa bussiga, kuigi ise ei viitsiks iial seda tundi bussis loksuda poole tunni autosõidu asemel. Aga muud kohad, kuhu buss ei vii - seal nad tõenäoliselt ei käigi, mõnda ei huvita sellised asjad.
Ehk siis, pühapäeval kell 13 tekib isu minna ja siis saad oma kodukohas kohe istuda bussile? Mistahes kellaajal, mistahes kohast?
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:01

Ehk siis, pühapäeval kell 13 tekib isu minna ja siis saad oma kodukohas kohe istuda bussile? Mistahes kellaajal, mistahes kohast?
No sellised inimesed peavadki rohkem ette planeerima oma elu. Kui nad on harjunud, pole selles midagi hirmsat. Mina näiteks mäletan lapsepõlvest sellist elu. Olid ikka plaanid, et mis me teeme, mitte ei olnud mingit suvalist plaani. Näiteks läksime Lõuna-Eestisse vanaemale külla, randa, metsa seenele, muuseumisse, teatrisse teise linna. Igale poole ikka bussi või rongiga. Ja vastavalt sellele, kuhu buss käis, sinna läksimegi. Aega läks muidugi hirmsat moodi, aga ei jäänud käimata mitte kuskil. Ma küsisin näiteks ühelt meie firma töötajalt, et kuidas tema poes käib või tellib siis kõik kauba koju. Ütles, et ei telli, sest poes on ikka parem käia, vaadata sooduspakkumisi jne. Ja alati arvestab koti kaaluga, et liiga palju ei ostaks. Näiteks üks päev piim, teine päev WC paberirullide komplekt, kolmas päev kartulid. Mulle tundub see päris hull elu, sest näiteks täna on viieliitrine pesuvahend sooduspakkumises, siis mina tahan seda kohe otsa, mitte ei taha mõelda, et okei, kana jätan siis täna ostmata, muidu on palju tassimist. Inimesed on sellega rahul, millega on harjunud.
Külaline

Kui autole ei kuluta, siis ei peagi soodukaid nii väga noolima.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:11 Kui autole ei kuluta, siis ei peagi soodukaid nii väga noolima.
Ei hakka mina WC paberit, pesugeeli ja kohvi ilma soodukata ostma. Seda ei juhtu.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:08
Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:59 No Keila-Joale muidugi saab täitsa bussiga, kuigi ise ei viitsiks iial seda tundi bussis loksuda poole tunni autosõidu asemel. Aga muud kohad, kuhu buss ei vii - seal nad tõenäoliselt ei käigi, mõnda ei huvita sellised asjad.
No sellised inimesed peavadki rohkem ette planeerima oma elu. Kui nad on harjunud, pole selles midagi hirmsat. Mina näiteks mäletan lapsepõlvest sellist elu. Olid ikka plaanid, et mis me teeme, mitte ei olnud mingit suvalist plaani. Näiteks läksime Lõuna-Eestisse vanaemale külla, randa, metsa seenele, muuseumisse, teatrisse teise linna. Igale poole ikka bussi või rongiga. Ja vastavalt sellele, kuhu buss käis, sinna läksimegi. Aega läks muidugi hirmsat moodi, aga ei jäänud käimata mitte kuskil. Ma küsisin näiteks ühelt meie firma töötajalt, et kuidas tema poes käib või tellib siis kõik kauba koju. Ütles, et ei telli, sest poes on ikka parem käia, vaadata sooduspakkumisi jne. Ja alati arvestab koti kaaluga, et liiga palju ei ostaks. Näiteks üks päev piim, teine päev WC paberirullide komplekt, kolmas päev kartulid. Mulle tundub see päris hull elu, sest näiteks täna on viieliitrine pesuvahend sooduspakkumises, siis mina tahan seda kohe otsa, mitte ei taha mõelda, et okei, kana jätan siis täna ostmata, muidu on palju tassimist. Inimesed on sellega rahul, millega on harjunud.
Polegi midagi hirmsat. Lihtsalt tohutult ebamugav! Tänapäeval! Kui otseselt raha probleemi ei ole, siis ma küll ei mõista sellist enesepiiramist.

Lisaks muidugi asjaolu, et mõnikord on autoga minek odavam kui ühiskondlik transport. Just hiljuti käisin lapsega Tallinnast Pärnusse spaas. Meil tuli kahekesi minnes edasi-tagasi sõidukulu odavam kui oleks see olnud bussiga. Ok, siin on arvestatud vaid bensiini mitte auto amortisatsiooni, mida ma ei oska siia arvutada. Aga noh, mugavus maksab ka midagi. Olen aastaid käinud bussiga tööle, ja lihtsalt jälestan seda busside ootamist tuisus ja vihmas. Sellest ma ei hakka siin rääkima, millised kogemused on mul bussis mingite töllide ligiajamiste ja ahistamistega.
Külaline

Tallinnast - jah, iga tund läheb sinna kanti mõni buss. Võhmast ega Kohtla-Nõmmelt tõesti ei saaks.
Külaline

Mina olen see, kel jala toidupoes meeldib käia. Pere on muide 6-liikmeline. Auto on praegu olemas, aga oleme ka autovabad palju aastaid olnud. Bolt drive oli vist isegi kokkuvõttes odavam ja mugavam kui isiklik auto. Keila-Joale käib ju üsna tihe bussiühendus, oli sinna kanti kunagi päris palju käimist, kogu aeg käisin marsa või bussiga.
Külaline

Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 20:22Tallinnast - jah, iga tund läheb sinna kanti mõni buss. Võhmast ega Kohtla-Nõmmelt tõesti ei saaks.
miks ühest maakohast teise maakohta üldse peaks käima, üks loodus kõik.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:26

Mina olen see, kel jala toidupoes meeldib käia. Pere on muide 6-liikmeline. Auto on praegu olemas, aga oleme ka autovabad palju aastaid olnud. Bolt drive oli vist isegi kokkuvõttes odavam ja mugavam kui isiklik auto. Keila-Joale käib ju üsna tihe bussiühendus, oli sinna kanti kunagi päris palju käimist, kogu aeg käisin marsa või bussiga.
Kui olete muidu kodused inimesed, siis küll! Mina uhan aprillist oktoobri lõpuni igal nädalavahetusel oma maakoju (80 km üks ots) ja never ei kujutaks ette, et kasutaksin selleks Bolti. No ei usu, et see tuleks odavam. Muid sõite ma siia juurde, mida teen oma suvepuhkuse ajal üle Eesti, ma isegi siia ei arvesta.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:27
Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 20:22Tallinnast - jah, iga tund läheb sinna kanti mõni buss. Võhmast ega Kohtla-Nõmmelt tõesti ei saaks.
Äkki sellepärast, et sul on kuskil suvila või maakodu?
Külaline

Sul on oma juga, mägi, pankrannik, kuusik, kaasik, soo ja mererand seal omas maakohas? Siis küll.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 13 Mär 2026 19:33Kui sa said aru, mis on jutu mõte, miks siis üldse sekkud. Kui see jutt ei käi üldse sinu kohta, siis milleks reageerida. Jutt oli sellest, et inimesed on silmakirjalikud. Räägivad, et milleks auto, vabalt saab ka ilma, aga tegelikult vajavad autot küll, aga kasutavad seda autot lihtsalt teiste arvelt
Kas see "Mind häirivad inimesed..." oli sinu postitus?
Kui jah, siis sa ei saa pointile pihta. Mitte inimesed ei häiri, vaid nende tegu ehk tuttavate ärakasutamine. Aga kui häirivad juhiloa ja autota inimesed ise, siis käis jutt ka minu kohta.
Kui ei, siis miks sa sekkud?
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Külaline

Guest kirjutas: 13 Mär 2026 20:08
Guest kirjutas: 13 Mär 2026 19:59 No Keila-Joale muidugi saab täitsa bussiga, kuigi ise ei viitsiks iial seda tundi bussis loksuda poole tunni autosõidu asemel. Aga muud kohad, kuhu buss ei vii - seal nad tõenäoliselt ei käigi, mõnda ei huvita sellised asjad.
No sellest räägingi, et igasugused eksprompt käigud on välistatud. Aga sellised, etteplaneerimata asjad on just toredad ja tavaliselt õnnestuvad palju paremini kui need, mis pikalt ette planeeritud.

Ja mitmekümne aasta taguse ajaga ma ei võrdleks. 70-80ndatel olid ajad hoopis teistsugused kui täna.
Külaline

No muidugi võib terve oma elu ka Mustamäe 1-toalises korteris istuda. Pole siin midagi vaja kuskil käia või midagi teha.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist