Juustup ja Jeemen

lugusid ja muljeid välismaalt
Vasta
Juustup

Postitus Postitas Juustup »

Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 22:55
Juustup kirjutas: 13 Juul 2024 21:05 Aga palun

/Juustup
Tubli! Ei märganud neid hilisemaid kommentaare. Sa võiksid anonüümseid vloge teha youtube ja tiktoki. Täitsa huvitaks milline on jeemeni igapäevaelu, toidupoed, tänavad. Mõtle selle peale!
Olen selle peale mõelnud, aga tõele au andes pole ma nutimaailmas väga osav. Samas kui keegi siit mind tsipa juhendada saaks poleks mul probleemi vahel videosid või pilte teha ja kirjutada huvitavatest juhtumitest siin. Ainuüksi lend Kairo- Sana-a on juba terve raamatu peatüki laadne kogemus.

PS. Ma kaalun täiesti tõsiselt raamatu kirjutamist. Kui trükki ei lasta, pärandan lastele.

/Juustup
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Juustup kirjutas: 13 Juul 2024 23:06
Külaline kirjutas: 13 Juul 2024 22:55

/Juustup
Tubli! Ei märganud neid hilisemaid kommentaare. Sa võiksid anonüümseid vloge teha youtube ja tiktoki. Täitsa huvitaks milline on jeemeni igapäevaelu, toidupoed, tänavad. Mõtle selle peale!
Olen selle peale mõelnud, aga tõele au andes pole ma nutimaailmas väga osav. Samas kui keegi siit mind tsipa juhendada saaks poleks mul probleemi vahel videosid või pilte teha ja kirjutada huvitavatest juhtumitest siin. Ainuüksi lend Kairo- Sana-a on juba terve raamatu peatüki laadne kogemus.

PS. Ma kaalun täiesti tõsiselt raamatu kirjutamist. Kui trükki ei lasta, pärandan lastele.

/Juustup
Lae äpp capcut. Sinna saad laadida videoklipid telefonist, lühemaks lõigata, kiirendada, muusika taustaks panna. Laadida saad tiktoki. Imelihtne
Külaline

Juustup, sa väitsid kuskil, et sa ei kirjuta anonüümsena, aga miks siis postitus "Postitas Külaline » 13 Juul 2024 22:37" külalisena siia maandus, ometigi on see sinu kirjutatud?
Külaline

Mina eeldaks, et kui keegi Euroopast Lähis-Idasse (eriti Jeemenisse) elama läheks, siis oleks see mingi kena villa kusagil gated community-s, aga siin on näha, et elatakse korterelamus prügi ja hüljatud hoonete keskel. Jube. Miks?
Ja nagu keegi juba ütles - päevavalgus maha magada ja öötundidel foorumis jaurata pole mingi elu.

* mul on puhkus ja just jõudsin peolt koju :)
Külaline

/Juustup
Kuule! See paistab tõesti palju parem elukeskkond kui Eesti! :lol: :lol: :lol:
Külaline

Ehh, ei saa asja ka sellest uuest foorumist. Taas üks tigekägude kiusufoorum. Nagu see eelmine, mis lõpuks õelutsejate tõttu kinni lendas. Kahju tegelikult, et inimesed viisakalt ja kiusuvabalt suhelda ei oska.
Külaline

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 08:02 Taas üks tigekägude kiusufoorum.
Vaja ju kellegi peal auru välja lasta. Praegu pole teemasid kus seda meeste peal teha.
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Ilmselt elab Jeemenis. Hunt temaga. Tema elu ise teab. Samas nukker elu. Aga ise on ta selle valinud. Foorumis veedab aega sest muud tal seal teha pole. Igav liiv ja tühi väli. Olgem üksteise suhtes sallivamad
Külaline

Juustup, sa ei pea siin igale asjale vastama ega midagi tõestama. No milleks ometi.
Külaline

Püha õde kirjutas: 14 Juul 2024 11:58 Ilmselt elab Jeemenis. Hunt temaga. Tema elu ise teab. Samas nukker elu. Aga ise on ta selle valinud. Foorumis veedab aega sest muud tal seal teha pole. Igav liiv ja tühi väli. Olgem üksteise suhtes sallivamad
Tema elu on kordades huvitavam. Sina oled eeldatavalt Eestis ja kah foorumis. Kuidas sinu elu parem on :lol: :lol: :lol: ???
Juustup

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 11:59 Juustup, sa ei pea siin igale asjale vastama ega midagi tõestama. No milleks ometi.
Ega ei peagi ja ma seda väga rohkem ei tee ka. Minu üks nõrk isiksuseomadus ongi see, et ma lähen suht kiiresti endast välja kui mind süüdistatakse valetamises kui ma ise tean,et ma ei valeta. Mul on sellega seoses üks kunagine lapsepõlvetrauma. Eks ma katsun ennast ohjeldada ja nendest õelatest, iroonitsevatest kommentaaridest mitte välja teha.

Keegi eelkõneleja ütles, et mis siin ikka teha, liiv ja tühi väli .. vastaksin sellele, et osaliselt on see kommentaar õige, kuid osaliselt vale. See kuidas selline "metsik maa" kellelegi sobib on individuaalne. Keelt õpib iga inimene Jeemenis või Jordaanias 10x kiiremini kui Egiptuses, sest Egiptuses saab inglise ja vene keelega läbi, nendes vähekülastatavates riikides aga mitte. Ma olen tänaseks umbes poole aastaga Egiptuse täielikult läbi reisinud ja kord oli midagi teistsugust ette võtta. Eks neid kahtlejaid ja norijaid jagub ikka, ma püüan mitte välja teha.

Keegi heitis mulle ette, et minu postitusi ja "valet" on kõik foorum täis- mõtlesin sellele ning olen otsustanud blogi teha. Keda huvitab, saan lingi saata ja huvilised saavad siis minu tegevusi siin kaugel maal jälgida(nalja saab ka, siin on kohati ikka uskumatu segadus+ minu araabia keel on täiesti algeline)

Mul pole kunagi blogi olnud seega ma pean muidugi uurima kuidas see blogimajandus käib.

Lõppude lõpuks jõuan ma välja sinna kuhu ka eile- PALUN KÕIGIL, kellele ma olen antipaatne, liigaktiivne, ptinist, valelik või muidu nõme- palun blokeerige minu kasutaja. Te ei ole kohustatud minu kommentaare lugema. Samuti kui te näete, et teema on alustanud Juustup, siis lihtsalt ärge avage seda. Miks Te seda funktsiooni ei kasuta?

/Juustup
Külaline

Ma pole kõiki teemasid ja kommentaare lugenud, nii et võibolla on sellest juba juttu olnud, aga mind siiralt huvitab, et miks sa, juustup, oma elu-(reisi-?)kohaks just Lähis-Ida valisid? Eriti selles valguses, et ühes varasemas teemas sa mainisid, kui väga sa kardad igasugu sõjalisi konflikte. Minu meelest on see piirkond ühe rahuarmastava inimese jaoks peaaegu et viimane koht, kuhu oma jalga tõsta, veel vähem pikemaks elama jääda. Lisaks on sealne kultuuriruum eurooplase jaoks väga harjumatu ja ilma kohalikke kombeid/keelt jne põhjalikult tundmata pigem sinna üldse ei läheks. On ju selliseid sooja kliima ja odava eluga kohti mujalgi, mis samas märksa stabiilsemad ja turvalisemad.
Külaline

Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 12:24
Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 11:59 Juustup, sa ei pea siin igale asjale vastama ega midagi tõestama. No milleks ometi.
Keelt õpib iga inimene Jeemenis või Jordaanias 10x kiiremini kui Egiptuses, sest Egiptuses saab inglise ja vene keelega läbi, nendes vähekülastatavates riikides aga mitte. Ma olen tänaseks umbes poole aastaga Egiptuse täielikult läbi reisinud ja kord oli midagi teistsugust ette võtta. Eks neid kahtlejaid ja norijaid jagub ikka, ma püüan mitte välja teha.

Keegi heitis mulle ette, et minu postitusi ja "valet" on kõik foorum täis- mõtlesin sellele ning olen otsustanud blogi teha. Keda huvitab, saan lingi saata ja huvilised saavad siis minu tegevusi siin kaugel maal jälgida(nalja saab ka, siin on kohati ikka uskumatu segadus+ minu araabia keel on täiesti algeline)
Ütlen lihtsalt sõna sekka, et sõltub inimesest.

Aastaid tagasi õppisin igapäevase kõne tasemel araabia keele ülehelikiirusel selgeks AÜEs - ülimalt rahvusvaheline keskkond ja absoluutselt kõik ümberringi on seal inglise keeles. Aga näe, jäi väga hästi külge kui vaid tahta. Võtsin tunde 3x nädalas ja veetsin palju aega kohalikega, kes rääkisid inglise keelt ainult paar sõna. See oli aastaid tagasi, kahjuks peale riigist lahkumist oli praktika null ning oskused ka kadusid.

Üks viimase aja kogemusi oli kuuekuune tööreis ühte eksootilisse riiki. Töökeskkond oli inglise keeles, ümberringi kohalik keel, kesklinnakandis sai ka inglise keelega hakkama. Samamoodi tuli keeleoskus lausa mühinal, eraõpetaja oli meie mõistes olematu raha eest, mida õppisin, seda kohe praktiseerisin.

Juustupile edu Jeemenis ja ka araabia keele õpingutel !
Juustup

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 15:27 Ma pole kõiki teemasid ja kommentaare lugenud, nii et võibolla on sellest juba juttu olnud, aga mind siiralt huvitab, et miks sa, juustup, oma elu-(reisi-?)kohaks just Lähis-Ida valisid? Eriti selles valguses, et ühes varasemas teemas sa mainisid, kui väga sa kardad igasugu sõjalisi konflikte. Minu meelest on see piirkond ühe rahuarmastava inimese jaoks peaaegu et viimane koht, kuhu oma jalga tõsta, veel vähem pikemaks elama jääda. Lisaks on sealne kultuuriruum eurooplase jaoks väga harjumatu ja ilma kohalikke kombeid/keelt jne põhjalikult tundmata pigem sinna üldse ei läheks. On ju selliseid sooja kliima ja odava eluga kohti mujalgi, mis samas märksa stabiilsemad ja turvalisemad.
Ma pendeldan mööda lähis-ida ringi, mulle on idamaade kultuuriruum alati huvi pakkunud, samuti erinevad religioonid.
Sõda ma kardan tõesti, kas nüüd just märksa rohkem kui keskmine Eesti inimene, seda ma ei oska öelda, aga ma võin käsi südamel vanduda, et ma tunnen end hetkel suhteliselt turvaliselt(100% garantiid pole kunagi kuskil)

Ma tunnen end siin kuidagi vabamalt. Ma ei oska seda isegi seletada, aga nii on. Raske on see harjumise pool- kuna ABSOLUUTSELT KÕIK on teistmoodi. Ausalt, ma ei liialda.
Kõik on teistmoodi kui Eestis või Euroopas üldse ning no kui Sa araabia keeles üldse ei räägi võid olla kindel et sa saad petta praktiliselt igal pool. Nagu kohalikud aru saavad et sa midagi neile vastu seletada mõistad, on hinnakiri koheselt teine. Ja nii totter kui see ka poleks see kehtib isegi apteekide kohta :D
Praegu pole siin ka mingisugusest helesinisest laguunist ning rannailmast juttu. Päeval kopitad kodus, öösel ja õhtul käid väljas ja ülejäänud aja magad(või vedeled niisama) puhurite all ning ootad, et päike loojuks.

/Juustup
Juustup

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:32
Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 12:24
Keelt õpib iga inimene Jeemenis või Jordaanias 10x kiiremini kui Egiptuses, sest Egiptuses saab inglise ja vene keelega läbi, nendes vähekülastatavates riikides aga mitte. Ma olen tänaseks umbes poole aastaga Egiptuse täielikult läbi reisinud ja kord oli midagi teistsugust ette võtta. Eks neid kahtlejaid ja norijaid jagub ikka, ma püüan mitte välja teha.

Ütlen lihtsalt sõna sekka, et sõltub inimesest.

Aastaid tagasi õppisin igapäevase kõne tasemel araabia keele ülehelikiirusel selgeks AÜEs - ülimalt rahvusvaheline keskkond ja absoluutselt kõik ümberringi on seal inglise keeles. Aga näe, jäi väga hästi külge kui vaid tahta. Võtsin tunde 3x nädalas ja veetsin palju aega kohalikega, kes rääkisid inglise keelt ainult paar sõna. See oli aastaid tagasi, kahjuks peale riigist lahkumist oli praktika null ning oskused ka kadusid.

Üks viimase aja kogemusi oli kuuekuune tööreis ühte eksootilisse riiki. Töökeskkond oli inglise keeles, ümberringi kohalik keel, kesklinnakandis sai ka inglise keelega hakkama. Samamoodi tuli keeleoskus lausa mühinal, eraõpetaja oli meie mõistes olematu raha eest, mida õppisin, seda kohe praktiseerisin.

Juustupile edu Jeemenis ja ka araabia keele õpingutel !
Aitäh! Midagi ma juba natuke veerin, numbreid ja lihtsamaid sõnu tean, aga pikk tee on veel minna

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 16:35Praegu pole siin ka mingisugusest helesinisest laguunist ning rannailmast juttu. Päeval kopitad kodus, öösel ja õhtul käid väljas ja ülejäänud aja magad(või vedeled niisama) puhurite all ning ootad, et päike loojuks.

/Juustup
Ja kust selliseks vegeteerimiseks vahendid tulevad? Tööd ei peagi tegema või midagi? Või seal riigis makstakse kopitamise eest palka?
Juustup

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:51
Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 16:35Praegu pole siin ka mingisugusest helesinisest laguunist ning rannailmast juttu. Päeval kopitad kodus, öösel ja õhtul käid väljas ja ülejäänud aja magad(või vedeled niisama) puhurite all ning ootad, et päike loojuks.

/Juustup
Ja kust selliseks vegeteerimiseks vahendid tulevad? Tööd ei peagi tegema või midagi? Või seal riigis makstakse kopitamise eest palka?
Sissetulek tuleb Eestist.

/Juustup
Külaline

Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 16:35 Praegu pole siin ka mingisugusest helesinisest laguunist ning rannailmast juttu. Päeval kopitad kodus, öösel ja õhtul käid väljas ja ülejäänud aja magad(või vedeled niisama) puhurite all ning ootad, et päike loojuks.

/Juustup
Sellest eesti inimene ei saagi aru enne, kui ise käinud ja näinud :D
Araabia poolsaarel hakatakse liigutama alles peale päikeseloojangut ja siis on melu kuni kella 2-3ni.
Juustup

Külaline kirjutas: 14 Juul 2024 16:59
Juustup kirjutas: 14 Juul 2024 16:35 Praegu pole siin ka mingisugusest helesinisest laguunist ning rannailmast juttu. Päeval kopitad kodus, öösel ja õhtul käid väljas ja ülejäänud aja magad(või vedeled niisama) puhurite all ning ootad, et päike loojuks.

/Juustup
Sellest eesti inimene ei saagi aru enne, kui ise käinud ja näinud :D
Araabia poolsaarel hakatakse liigutama alles peale päikeseloojangut ja siis on melu kuni kella 2-3ni.
Küllap sul on õigus. Ma ei suuda selle kuumaga õues midagi tarka ära teha- esiteks pooled poed ja asutused on kinni, teiseks on nii lämbe, palav ja liivane et mingit jõudu midagi ette võtta pm polegi. Õhtuti ja öösiti on tore,siis on rahvas väljas ja puhurite all kuskil kohvikus istuda on väga okei.
Toidud on väga huvitavad, aga minu jaoks on maitsed siiski veel üsna võõrad nii et erilisi lemmikuid mul kujunenud ei ole. Küll aga mulle meeldib see idamaine kitsejuust( ja alguses ma lausa ei sallinud seda,tundus kuidagi eemaletõukav) aga nüüd olen täielik fänn. Lapsed on hästi armsad, ainult pisut tüütu on kui nad tänavate kaupa meid uudistamas käivad.

/Juustup
Püha õde

Postitus Postitas Püha õde »

Sissetulek on töövõimetus pension. Eesti maksumaksja raha
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist