Mõista, mõista

seks, suhted ja pereteemad
Külaline

Postitus Postitas Külaline »

Guest kirjutas: 31 Jaan 2026 20:18
Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 14:44Ise ju ka kirjutasid ühe teise teema all: "Minu sugulasel oli üks tuttav paks, see elas 87-e aastani." Ja veel: "Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks..."

Lisaks, püüdsid kellelegi sõna "neid" käänamist õpetada täiesti valesti. Si-lõppudest ärme parem räägigi!

Need ka kõik suhteliselt koledad kirjavead.
Mu meelest oled sina üsna kole inimene - mõnitaja ja jälitaja. Ülinõme.
Ma küll olen täitsa teine külaline, aga mis mõttes on ta mõnitaja ja jälitaja? Siin teavad kõik Tolmukübeme kirjaoskamatust ju, miks peaks selleks spetsiaalselt jälitaja olema? Selline asi ju jääb lihtalt meelde, nimesi, tegusi...ja tema muud grammatilised veidrused. Kellegile, kohvi, 87-e aastani... jube, jube.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 14:44Ise ju ka kirjutasid ühe teise teema all: "Minu sugulasel oli üks tuttav paks, see elas 87-e aastani." Ja veel: "Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks..."

Lisaks, püüdsid kellelegi sõna "neid" käänamist õpetada täiesti valesti. Si-lõppudest ärme parem räägigi!

Ei saa aru, miks ma jälitaja olen? Mind isiklikult on ta keeleteemadel "õpetanud". Valesti muidugi. Ja sellised asjad lihtsalt jäävad silma ja meelde. Ja erinevalt Tolmukübemest, ma ei mõnita. Samal ajal, kui tema on mind küll mõnitanud.
Külaline

Külaline kirjutas: 31 Jaan 2026 22:05

Ei saa aru, miks ma jälitaja olen? Mind isiklikult on ta keeleteemadel "õpetanud". Valesti muidugi. Ja sellised asjad lihtsalt jäävad silma ja meelde. Ja erinevalt Tolmukübemest, ma ei mõnita. Samal ajal, kui tema on mind küll mõnitanud.
Sinule jäi meelde, kuidas teine inimene eksis ja nüüd hõõrudki seda talle kogu aeg nina peale. Ongi ülinõme tegevus, mida mõnitaja ja jäitaja teeb.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 08:35

Sinule jäi meelde, kuidas teine inimene eksis ja nüüd hõõrudki seda talle kogu aeg nina peale. Ongi ülinõme tegevus, mida mõnitaja ja jäitaja teeb.
Need on kõigil meeles. Oled nagu teatud härra siin, kes ka vahepeal muudkui kisas: jälitavad, mõnitavad. Oledki tema või? Kui inimesel pole mäluprobeeme, siis ju lihtsalt jääb meelde ilma igasuguse jälitamiseta. Mina olen täiesti kolmas inimene, mis teha siis, kui meelde jääb. Eriti kuna neid juhtumeid pole üks, vaid pidevalt. Ja nina alla hõõrutakse sellepärast, et TK on ise suur "keeletark" ja parandab usinasti teisi, kuigi valesti. Toob linke ja puha, aga ise neid ei mõista.
Külaline

Kuule, kui ta mind ennast "õpetas" ja "parandas", siis mul loomulikult jääb meelde. Miks ma sellepärast mingi jälitaja olen? Sulle ei jääks selline asi meelde, kui keegi sind valesti parandab ja sinu kallal targutab?

Ja, kuna selles teemas heidab kübe ette teisele inimesele kirjaoskamatust, siis on igati kohane talle meelde tuletada, et temal endal on ka selle asjaga pahasti. Täiesti pinnu ja palgi juhtum ju!
Külaline

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 11:27

Kuule, kui ta mind ennast "õpetas" ja "parandas", siis mul loomulikult jääb meelde. Miks ma sellepärast mingi jälitaja olen? Sulle ei jääks selline asi meelde, kui keegi sind valesti parandab ja sinu kallal targutab?

Ja, kuna selles teemas heidab kübe ette teisele inimesele kirjaoskamatust, siis on igati kohane talle meelde tuletada, et temal endal on ka selle asjaga pahasti. Täiesti pinnu ja palgi juhtum ju!
Kui inimesel pole midagi muud teha, kui Tolmukübeme kirjavigade kallal õiendada, siis see ütleb sinu kohta nii mõndagi.
Külaline

Ma mõtlen ka. Sest vaatamata kõigele võib sellest kõigest välja kasvada midagi väga ilusat.
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 11:34

Kui inimesel pole midagi muud teha, kui Tolmukübeme kirjavigade kallal õiendada, siis see ütleb sinu kohta nii mõndagi.
Aga see on igati ok, kui Tolmukübe õiendab teiste inimeste kirjavigade kallal? Mida see siis ütleb?
Külaline

Guest kirjutas: 01 Veebr 2026 11:34

Mine nüüd loe uuest teemaalgatust. Ja tuleta meelde, kes hakkas kirjavigade kallal õiendama. Ja siis räägime edasi.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Mina ei õienda, mina juhin ühe korra tähelepanu. Kui inimene teeb edaspidi sama vea, siis olen vait, pole minu asi, kui õppust ei võtnud, ise teab, kuidas end väljendab. Näiteks jälle oli siin vahepeal "mine perse", mis on vale, parandasin juba ühekorra, et õige on "mine persse", aga ju järelikult inimene tahab ennast niiviisi väljendada, see on tema asi, pole kellegil rohkem kobiseda. Lihtsalt pakkusin, kuidas õige, kuidas aga kasutab, ise teab. Sina aga õiendad, olen sul pidevalt hambus. Sul polegi muud teha vist, kui teiste kallal õiendada. Eks sa oma kodustega samamoodi, oledki õiendaja tüüp. Mõni kohe on selline, see tal ajaviite eest.
Külaline

jah, mina ei armasta ka kirjavigu, aga vahel näpukaid ikka teen. teine asi on inimesega, kelle on düsgraafia diagnoos. tean seda ühe väga lähedase inimese näitel. Tal on haritud vanemad, endal ka üpris hea haridus, töötab juhtival kohal. aga - teeb kirjavigu. kuna ta on nutikas, kasutab spellerit ja kontrollib õigekirja enne kirja saatmist üle.
siinkohal olekski asjakohane analüüsida, miks Tolmukübemele kirjutaja seda ei teinud. kas see kiri ei olnud talle oluline - sel juhul ma väga ei panustaks. kas ta on nii rumal, et ei oska abivahendeid kasutada - siinkohal ma ka eriti ei panustaks. aga kui kirja sisu siiski väga sügavmõtteline oli, võiks ju kirjutaja oma silmaga üle vaadata. no kui ikka väga hapukurgihooaeg on.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 11:51 Mina ei õienda, mina juhin ühe korra tähelepanu. Kui inimene teeb edaspidi sama vea, siis olen vait, pole minu asi, kui õppust ei võtnud, ise teab, kuidas end väljendab. Näiteks jälle oli siin vahepeal "mine perse", mis on vale, parandasin juba ühekorra, et õige on "mine persse", aga ju järelikult inimene tahab ennast niiviisi väljendada, see on tema asi, pole kellegil rohkem kobiseda. Lihtsalt pakkusin, kuidas õige, kuidas aga kasutab, ise teab. Sina aga õiendad, olen sul pidevalt hambus. Sul polegi muud teha vist, kui teiste kallal õiendada. Eks sa oma kodustega samamoodi, oledki õiendaja tüüp. Mõni kohe on selline, see tal ajaviite eest.
Ja, kui mina lihtsalt ütlesin, et sina ise teed ka kirjavigu, siis ma olen õiendaja ja jälitaja?
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 11:51 Mina ei õienda, mina juhin ühe korra tähelepanu. Kui inimene teeb edaspidi sama vea, siis olen vait, pole minu asi, kui õppust ei võtnud, ise teab, kuidas end väljendab. Näiteks jälle oli siin vahepeal "mine perse", mis on vale, parandasin juba ühekorra, et õige on "mine persse", aga ju järelikult inimene tahab ennast niiviisi väljendada, see on tema asi, pole kellegil rohkem kobiseda. Lihtsalt pakkusin, kuidas õige, kuidas aga kasutab, ise teab. Sina aga õiendad, olen sul pidevalt hambus. Sul polegi muud teha vist, kui teiste kallal õiendada. Eks sa oma kodustega samamoodi, oledki õiendaja tüüp. Mõni kohe on selline, see tal ajaviite eest.
Ainus asi, et "mine perse" on ka õige. Nii et jälle õpetad valesti.
Tolmukübe
Kontakt:

Postitus Postitas Tolmukübe »

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 11:56 jah, mina ei armasta ka kirjavigu, aga vahel näpukaid ikka teen. teine asi on inimesega, kelle on düsgraafia diagnoos. tean seda ühe väga lähedase inimese näitel. Tal on haritud vanemad, endal ka üpris hea haridus, töötab juhtival kohal. aga - teeb kirjavigu. kuna ta on nutikas, kasutab spellerit ja kontrollib õigekirja enne kirja saatmist üle.
siinkohal olekski asjakohane analüüsida, miks Tolmukübemele kirjutaja seda ei teinud. kas see kiri ei olnud talle oluline - sel juhul ma väga ei panustaks. kas ta on nii rumal, et ei oska abivahendeid kasutada - siinkohal ma ka eriti ei panustaks. aga kui kirja sisu siiski väga sügavmõtteline oli, võiks ju kirjutaja oma silmaga üle vaadata. no kui ikka väga hapukurgihooaeg on.
Tänan vastuse eest. Ei siin nii suurt hapukurgihooaega ole midagi. Pildi peal jätab ka sellise kohtlase mulje, ma eriti ei panusta, aga ma vastasin, eks paistab, mis tuleb, ei pea ju rohkem vastama. Vbl on lõpetamata algharidus, polegi düsgraafiat. Ei tea ju. Ja vbl kirjutab mitmega, saadab stampkirju, ei viitsi spellida. Kuigi see pole ju raske, aga vbl tal vigaste kirjadega ka on lööki, ei peagi spellima, saab niigi vastuseid. Aga need on kõik oletused. Ega see mõne kirja vahetamine tükki küljest ära ei võta. Kui peaks vastama ja vigaselt, siis ma küsin talt otse, kas tal on düsgraafia, paistab siis, mis vastab. Võib ju küsida. Kui ütleb, et ei ole, siis adjöö musjöö..
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 13:14
Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 11:56 jah, mina ei armasta ka kirjavigu, aga vahel näpukaid ikka teen. teine asi on inimesega, kelle on düsgraafia diagnoos. tean seda ühe väga lähedase inimese näitel. Tal on haritud vanemad, endal ka üpris hea haridus, töötab juhtival kohal. aga - teeb kirjavigu. kuna ta on nutikas, kasutab spellerit ja kontrollib õigekirja enne kirja saatmist üle.
Tänan vastuse eest. Ei siin nii suurt hapukurgihooaega ole midagi. Pildi peal jätab ka sellise kohtlase mulje, ma eriti ei panusta, aga ma vastasin, eks paistab, mis tuleb, ei pea ju rohkem vastama. Vbl on lõpetamata algharidus, polegi düsgraafiat. Ei tea ju. Ja vbl kirjutab mitmega, saadab stampkirju, ei viitsi spellida. Kuigi see pole ju raske, aga vbl tal vigaste kirjadega ka on lööki, ei peagi spellima, saab niigi vastuseid. Aga need on kõik oletused. Ega see mõne kirja vahetamine tükki küljest ära ei võta. Kui peaks vastama ja vigaselt, siis ma küsin talt otse, kas tal on düsgraafia, paistab siis, mis vastab. Võib ju küsida. Kui ütleb, et ei ole, siis adjöö musjöö..
mõistlik suhtumine :)
Külaline

Tolmukübe, üsna valus on lugeda sinu natuke üleolevat suhtumist suhtluspartnerisse. Vôta ise vastutus, suhtled vôi ei suhtle. Kui suhtled, suhtle lugupidavalt. Mis see düsgraafiadiagnoos sulle annab? Kui tema vastus muidu ei sobi, vasta viisakalt, et ei soovi enam suhelda, mitte üleolevalt adjöö. Teine pole sulle ju midagi halba teinud, jää väärikaks. Vôib- olla on tema sinust hoopis palju vägevam - ei eputa masinate ega ihuliikmetega- ja sulle tundub ta hoopis igav.
Külaline

Pildi peal jätab ka sellise kohtlase mulje
Mulle jätad ka sa siin suhteliselt kohtlase mulje, aga mina sind ei kritiseeri. Igaüks on omamoodi. Aga sina oled teiste suhtes küll küllaltki üleolev.
Külaline

Tolmukübe kirjutas: 01 Veebr 2026 13:14 Pildi peal jätab ka sellise kohtlase mulje, ma eriti ei panusta, aga ma vastasin, eks paistab, mis tuleb, ei pea ju rohkem vastama. Vbl on lõpetamata algharidus, polegi düsgraafiat. Ei tea ju. Ja vbl kirjutab mitmega, saadab stampkirju, ei viitsi spellida. Kuigi see pole ju raske, aga vbl tal vigaste kirjadega ka on lööki, ei peagi spellima, saab niigi vastuseid. Aga need on kõik oletused. Ega see mõne kirja vahetamine tükki küljest ära ei võta. Kui peaks vastama ja vigaselt, siis ma küsin talt otse, kas tal on düsgraafia, paistab siis, mis vastab. Võib ju küsida. Kui ütleb, et ei ole, siis adjöö musjöö..
Kui lendab nagu part, prääksub nagu part ja näeb välja nagu part, siis tõenäoliselt ongi part. St kui nii tekst kui pilt jätavad kohtlase mulje, siis tõenäoliselt nii ongi. Aga kuna sa ise ka eriline teaduste kandidaat + miss universum ei ole, siis pole põhjust nii üleolev olla teise inimese suhtes. Minu meelest sobiksite just hästi. Pole mõtet üle oma varju ka hüpata ja tahta eiateamida ja kõrgeid omadusi, mida endal vastu panna pole.
Külaline

Ka "kohtlased" inimesed otsivad ja tahavad armastust ja suhteid ning see, et inimesel on vähe haridust või elus mingil muul moel kehvasti läinud, ei ole erilises seoses iseloomu ega südameheadusega tegelikult. Ka veidi väiksema IQga inimesel võib olla kuldne süda või muidu väga hoolitsev ja hea. Tolmukübeme viimane kommentaar oli ülekohtune.
Arutleja
Teerajaja
Kontakt:

Postitus Postitas Arutleja »

Külaline kirjutas: 01 Veebr 2026 12:03
Ainus asi, et "mine perse" on ka õige. Nii et jälle õpetad valesti.
Tegelikult eksite mõlemad, sest mõlematpidi on õige. Enne teiste parandamist võiks omaenda teadmised üle kontrollida.
Pole midagi rahustavamat kui mõista, et maailm on sinust rohkem sassis.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 8 külalist