Mõista, mõista
Mõista, mõista
Tutvumisportaal. Saad kirja, aga mehike on vastanud ühe lausega, ja selleski lauses on kolm kirjaviga. Kui ta niiviisi kirjutab, kas see ütleb midagi tema iseloomust? On ta pealetükkiv, vähese IQ-ga, tüütus, ei oska eemale hoida, jne? Kas üldse saab sellisest lausest midagi välja lugeda peale selle, et eesti keele grammatika lonkab? Kas läheksite sellise mehega kohtama? Miks ei läheks? Äkki on hea inimene? Aga kui ta nii palju vigu teeb, äkki pole temaga millestki rääkidagi? Kas saab niiviisi ühest lausest teha põhjapanevaid järeldusi?
-
Külaline
Miks need kirjavead sind nii häirivad? Sa ise kirjutad ju ka vigadega.
-
Külaline
Võib olla, et ta ongi diagnoosiga kirjaoskamatu. Selliseid lapsi ju on. Seega peab olema ka selliseid täiskasvanuid.
Samas, kui ta ise teab oma veast, siis miks ta ei tee omale tekstikontrolli. Seega ta on enesekindel loll, mõtlen ma omas mõttes. Välja ma seda ei ütleks. Aga laseks tal minna edasi.
Samas, kui ta ise teab oma veast, siis miks ta ei tee omale tekstikontrolli. Seega ta on enesekindel loll, mõtlen ma omas mõttes. Välja ma seda ei ütleks. Aga laseks tal minna edasi.
-
Külaline
Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama 
-
Külaline
Mis selles halba on? Emakeelt peab oskama kirjutada vigadeta. Tegelikult pole seal midagi keerulist, õpid reeglid pähe või loed raamatuid. Kui kumbagi ei viitsi, siis tulebki leppida sellega, et teised parandavad, midagi jääb ehk meeldegi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 12:51 Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama![]()
Ma ei pea silmas nüüd näpukaid, tähtede vahetust vm. Põhilised vead on ikka seotud kokku- ja lahkukirjutamisega, kirjavahemärkidega.
-
Külaline
Hoopis nii, et selline mees oleks Tolmukübemele võit. Kübe ju armastab meil kirjavigu kangesti parandada. Kahjuks õpetab ja parandab aga alati valesti.Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 12:51 Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama![]()
-
Külaline
Juba Perekoolis parandasid teisi ise vigaselt kirjutajad. Ja siis pöörasid parandajad veel omavahel taplema
Ega arukas inimene ilma palumata teisi parandama/õpetama hakkagi.
Ega arukas inimene ilma palumata teisi parandama/õpetama hakkagi.
-
Külaline
Mina olen nii nõudlik, et see on täiesti välistatud. Kirjutaksin ilmselt juba tutvustuses, et eeldan haritud ja laia silmaringiga meest, rumalatel, vaestel või muidu imelikel ei tasu vaevudagi.
Kuna nõuetele vastavaid reeglina kuskil ripakil ei vedele, eelistan olemasoleva juurde jääda. Kui siiski peaks otsima, siis ilmselt ülepea väljaspool Eestit. See meie kliima on viletsavõitu ka. 
Ma ei mõelnud kokku- ega lahkukirjutamist, näpukaid või kirjavahemärke, Jumal nendega, ma sain sellise lause:Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 13:08Mis selles halba on? Emakeelt peab oskama kirjutada vigadeta. Tegelikult pole seal midagi keerulist, õpid reeglid pähe või loed raamatuid. Kui kumbagi ei viitsi, siis tulebki leppida sellega, et teised parandavad, midagi jääb ehk meeldegi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 12:51 Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama![]()
Ma ei pea silmas nüüd näpukaid, tähtede vahetust vm. Põhilised vead on ikka seotud kokku- ja lahkukirjutamisega, kirjavahemärkidega.
mina ise olen siin sama eesmärkiga alati võib tekida suhtlusest mitagi väga ilusat
Natuke paneb nagu mõtlema küll, et millise inimesega võib olla tegu.
-
Külaline
See mõni välismaine miljonär punnitab eesti keeles kirjutada.
-
Külaline
Tundub olevat düsgraafia. Või pole inimese emakeel eesti keel.Tolmukübe kirjutas: ↑31 Jaan 2026 14:00Ma ei mõelnud kokku- ega lahkukirjutamist, näpukaid või kirjavahemärke, Jumal nendega, ma sain sellise lause:Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 13:08Mis selles halba on? Emakeelt peab oskama kirjutada vigadeta. Tegelikult pole seal midagi keerulist, õpid reeglid pähe või loed raamatuid. Kui kumbagi ei viitsi, siis tulebki leppida sellega, et teised parandavad, midagi jääb ehk meeldegi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 12:51 Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama![]()
mina ise olen siin sama eesmärkiga alati võib tekida suhtlusest mitagi väga ilusat
-
Külaline
Ise ju ka kirjutasid ühe teise teema all: "Minu sugulasel oli üks tuttav paks, see elas 87-e aastani." Ja veel: "Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks..."Tolmukübe kirjutas: ↑31 Jaan 2026 14:00Ma ei mõelnud kokku- ega lahkukirjutamist, näpukaid või kirjavahemärke, Jumal nendega, ma sain sellise lause:Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 13:08Mis selles halba on? Emakeelt peab oskama kirjutada vigadeta. Tegelikult pole seal midagi keerulist, õpid reeglid pähe või loed raamatuid. Kui kumbagi ei viitsi, siis tulebki leppida sellega, et teised parandavad, midagi jääb ehk meeldegi.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 12:51 Selline oleks ju mõnele siinsele lausa võit, saab hakata kirjavigu parandama![]()
Lisaks, püüdsid kellelegi sõna "neid" käänamist õpetada täiesti valesti. Si-lõppudest ärme parem räägigi!
Need ka kõik suhteliselt koledad kirjavead.
-
Külaline
Minu elu suurim viga oli kirjaoskamatu mehega liiga kaua koos olla. See näitab päris palju tegelikult.
-
Külaline
PADA SÕIMAB KATELT öeldakse selle kohta.Tolmukübe kirjutas: ↑31 Jaan 2026 14:00Ma ei mõelnud kokku- ega lahkukirjutamist, näpukaid või kirjavahemärke, Jumal nendega, ma sain sellise lause:
-
Külaline
Kui alguses kokku said, siis kõlbas küll?Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 16:19Minu elu suurim viga oli kirjaoskamatu mehega liiga kaua koos olla. See näitab päris palju tegelikult.
-
Külaline
Kui sa leiad kellegi mehe, siis kas sa temaga vanainimeste asja ka plaanid teha?
Mul kuskilt meeles, et sa seda ei tahtvat.
Et milleks sa muidu tutvumisportaalis oled?
-
Külaline
Mu meelest oled sina üsna kole inimene - mõnitaja ja jälitaja. Ülinõme.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 14:44Ise ju ka kirjutasid ühe teise teema all: "Minu sugulasel oli üks tuttav paks, see elas 87-e aastani." Ja veel: "Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks..."
Lisaks, püüdsid kellelegi sõna "neid" käänamist õpetada täiesti valesti. Si-lõppudest ärme parem räägigi!
-
Külaline
Iniseja isiklikult?Guest kirjutas: ↑31 Jaan 2026 20:18Mu meelest oled sina üsna kole inimene - mõnitaja ja jälitaja. Ülinõme.Külaline kirjutas: ↑31 Jaan 2026 14:44Ise ju ka kirjutasid ühe teise teema all: "Minu sugulasel oli üks tuttav paks, see elas 87-e aastani." Ja veel: "Ennem ostsin üht, oli hea maitsega, aga siis maitse muutus kehvaks..."
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], Google [Bot] ja 6 külalist